Jump to content

ArcelorMittal Galaţi - în topul exportatorilor


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi - în topul exportatorilor

Automobile Dacia, Nokia Romania, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal Galati si OMV Petrom au fost, in primele patru luni, principalii exportatori, in ordinea prezentata, potrivit datelor ANEIR, asociatia anuntand totodata "iesirea exporturilor din recesiune", potrivit Mediafax.

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor Romani (ANEIR) a elaborat un top al primilor 100 de exportatori in perioada 1 ianuarie-30 aprilie, constatand ca acestia au realizat 53% din totalul livrarilor pe piete externe.

Astfel, exporturile au totalizat la patru luni 10,82 miliarde euro, de la 8,76 miliarde euro in aceeasi perioada a anului 2009. Cea mai mare pondere este detinuta de masini si echipamente electrice (26,4% din total), automobile, tractoare alte vehicule (13,6%) si metale comune si articole din acestea (11,4%). Perioada noiembrie 2009-iunie 2010 reprezinta opt luni de crestere si se poate vorbi de "iesirea din recesiune a exporturilor", potrivit ANEIR.

Din cele 100 de companii, doar patru sunt romanesti (Oltchim, Hidroelectrica, Interagro si Compa Sibiu), restul fiind multinationale.

"Succesul exportatorilor are la baza in principal politica BNR de a asigurare a stabilitatii cursului de schimb in palierul 4,1-4,3 lei/euro, cu scurte perioade de abatere din acest palier", a apreciat Mihai Ionescu, secretarul general al ANEIR.

In topul primilor 100 de exportatori mai sunt incluse companii precum Petrotel-Lukoil, Renault Industrie Roumanie, Honeywell Tehnologies, Continental Automotive Product si Autoliv Romania. Pe urmatoarele pozitii se afla Lisa Draxlmayer Autopart Romania, Alro, Daewoo Mangalia, Heavy Industries, Takata-Petri Romania si Schaeffler Romania.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/stiri-companii/topul-exportatorilor-in-primele-4-luni-dacia-nokia-rompetrol-arcelormittal-si-petrom-46232

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ArcelorMittal Galaţi - locul 8 în topul celor mai mari exportatori români

Creşterea industriei, şi nu datorită unei cereri mari interne, ci datorită creşterii livrărilor la export, a scos România din recesiune, Dacia, producătorii de componente auto, Nokia, marii petrolişti fiind cei care au readus economia locală pe plus. Pe de altă parte, din datele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică, singura instituţie dintre cele întrebate care a putut spune care sunt primii 100 de exportatori din România, reiese faptul că piaţa locală este la mâna unor firme străine, doar câteva companii româneşti fiind prezente în acest top: Oltchim, InterAgro, Compa Sibiu şi Aramis Invest Baia Mare.

De cealaltă parte a baricadei, antreprenorii români cer mai mult sprijin, cer întărirea businessului local tocmai pentru a mai diminua pe cât posibil efecte precum Nokia.

Totodată, datele de pe Ministerul Finanţelor arată că cei mai mari 100 de exportatori din România au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 25 de miliarde de euro. În cadrul acestor 100 de companii lucrau la finele anului trecut peste 176.000 de angajaţi, ceea ce reprezintă puţin peste 4% din numărul total de salariaţi din România, cel mai mare angajator din acest top fiind Petrom.

Cele mai multe companii prezente în acest top au legătură cu industria auto şi mai ales producţia de componente pentru maşini. Marile companii petroliere active local, Petrom, Rompetrol şi Lukoil, sunt şi ele pe primele locuri, urmate de coloşi industriali precum ArcelorMittal Galaţi şi Alro.

Jucătorii din industria chimică sunt şi ei prezenţi, companii precum InterAgro sau Oltchim fiind în primul sfert al celor mai mari 100 de exportatori. Alături de ele se mai află exportatori de energie, producători de mobilă sau jucători activi în industria farma.

zf.ro

Cea de-a doua companie locală prezentă în top, Şantierul Naval Damen, ocupă poziţia 94. Anul trecut, Damen a înregistrat o cifră de afaceri de 84,4 milioane de euro, cu 1.748 de angajaţi.

Ataşat - Topul celor mai mari 100 de exportatori români în ianuarie-iulie 2011

post-2782-0-29679000-1319137771_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Com­binatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a coborât pe locul 14 în topul exportatorilor

Şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), cel mai mare constructor de nave din România, con­trolat de grupul sud-coreean Daewoo şi de statul român, a livrat anul trecut zece nave comerciale, dintre care cinci pentru industria petrolieră, potrivit datelor companiei. „Cifra de afaceri a societăţii noastre în anul 2016 a fost de aproximativ 506 mi­l. dolari, realizată cu un nu­măr mediu de 7.100 angajaţi proprii şi ai so­cie­tăţilor colaboratoare de pe platforma indus­trială a DMHI“, au spus pentru ZF reprezentanţii şantierului naval, care au precizat că exportul reprezintă 99% din cifra de afaceri. „Procentul se menţine la acelaşi nivel comparativ cu anul 2015“.

Daewoo-Mangalia a devenit anul trecut cel mai mare exportator din industrie, cu excepţia sectorului auto şi al componentelor auto, după ce a urcat mai bine de douăzeci de locuri şi a ajuns pe poziţia a unsprezecea în clasamentul general. Şantierul naval a detronat com­binatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi în topul industriei după ce Mittal a co­bo­rât pe locul 14 în topul general al ex­por­tatorilor, potrivit datelor INS, care nu precizează însă valoarea exporturilor pentru fiecare companie în parte. Cel mai mare exportator din economie este Auto­mobile Dacia, iar până la poziţia  zece marii exportatori sunt în proporţie de 90% din sectorul componentelor auto. Daewoo-Mangalia Heavy Indus­tries se află pe locul 11, iar Arce­lor­Mittal Galaţi pe poziţia a paispre­zecea. Po­diumul este completat de Alro Slatina.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.