Jump to content

Investitor-surpriză la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Investitor-surpriză la Oţelul

Marius Stan, directorul general al grupării roş-alb-albastre, susţine că este foarte posibil ca un investitor cu ceva „grăsime” financiară să se implice în viitorul clubului. „Nu vă spun despre cine este vorba, nu ştiu dacă este în Top 300, că nu citesc asemenea clasamente, dar vă garantez că se află în Top 10 Bun-simţ. Nu e un personaj care să apară la televizor, e foarte discret şi-i place foarte mult ce se întâmplă la Oţelul. Cred că suntem echipa din campionat cu cei mai mulţi jucători crescuţi în propria pepinieră, 15 la număr. Nu ştiu când vom semna actele, depinde doar de dumnealui, şi doar aşa vom putea ieşi din criză. Altfel ne va fi foarte greu, riscăm chiar să tragem obloanele”, a comentat şeful „oţelarilor”. Atât se ştie despre viitorul finanţator: nu-i gălăţean, nici implicat politic şi monitorizează Oţelul de peste un an de zile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Otelul_isi_trage_investitor.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Horizon Vita dă Oţelului 200.000 de euro

Horizon Vita, o companie farmaceutică dornică să devină în scurt timp cel mai important jucător din domeniul său de activitate, este partener FC Oţelul Galaţi. Producător de medicamente şi vitamine distribuite în farmaciile şi magazinele plafar din toată ţara, Horizon Vita a decis să vină alături de FC Oţelul Galaţi pentru un an. Numele noului partener se află pe spatele tricourilor, deasupra numărului de joc. Valoarea contractului cu FC Oţelul Galaţi este de 200.000 de euro (fără TVA).

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=2588&page=1

Link to comment
Share on other sites

Deci nici poveste de un investitor. Doar un sponsor, desigur util la vreme de criza. Cred ca cineva-si freaca palmele de bucurie... Inca 200.000 de euroi de tocat... Hmmm, bun asa.

Cat despre

Horizon Vita, o companie farmaceutică dornică să devină în scurt timp cel mai important jucător din domeniul său de activitate

Cred ca cineva a exagerat grav cu etnobotanicele. Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Se pare că există şi investitorul... Să fie ăsta care-şi strânge jucăriile din Iaşi?

Patronul Mobilis, Radu Călin, anunţă retragerea din fotbalul ieşean

După aproape un an de când finanţează clubul din Copou, şeful acţionarului majoritar al Politehnicii a vorbit ieri pentru prima dată public despre investiţia făcută. A fost o adevărată răbufnire la adresa comunităţii ieşene, afaceristul bucureştean fiind foarte dezamăgit de atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, pe care îl consideră principalul gropar al fotbalului ieşean. „Şeful Consiliului Judeţean m-a tratat ca pe un interlop, deşi mi-am băgat propriii bani la Poli, grupare pe care trebuia s-o susţină şi dumnealui. A fost eroarea vieţii mele că Mobilis a investit 2,4 milioane de euro, iar eu, ca persoană fizică, 900.000 de euro, plătind inclusiv pentru gravele erori manageriale făcute cu mult înaintea venirii mele”, şi-a început discursul patronul acţionarului majoritar, care a oprit investiţia motivând că nu doreşte să rişte banii familiei. Şeful de la Mobilis spune că a intrat în fotbalul ieşean exclusiv pentru un proiect pe trei ani, având ca obiectiv participarea Politehnicii în cupele europene.

...

Patronul Mobilis îl apreciază mult pe Marius Stan, despre care susţine că a făcut enorm la Oţelul cu bani mult mai puţini. „Aş fi vrut să investesc la Oţelul, unde Marius Stan a realizat cu bani foarte puţini lucruri formidabile. Problema este însă că Galaţiul, situat în extremitatea estică a ţării, nu are aeroport, iar din acest motiv cheltuielile ar creşte foarte mult” - Radu Călin.

http://www.evenimentul.ro/articol/implicarea-la-poli-a-fost-eroarea-fatala-a-vietii-mele.html

Link to comment
Share on other sites

Aş fi vrut să investesc la Oţelul, unde Marius Stan a realizat cu bani foarte puţini lucruri formidabile. Problema este însă că Galaţiul, situat în extremitatea estică a ţării, nu are aeroport, iar din acest motiv cheltuielile ar creşte foarte mult” - Radu Călin.

Daca voi intelegeti de aici ca persoana in cauza este investitor (???) - de fapt cel mult sponsor - la Otelul, inseamna ca limba romana s-a schimbat mult de ieri pana azi dimineata... :-??

Link to comment
Share on other sites

Călin, investitorul din poveste

Pe numele său complet Călin Ştefan Cătălin Radu, omul de afaceri care ar putea lua o parte din acţiunile clubului Oţelul este un adevărat mogul al telecomunicaţiilor (n.r. – produce aparatură de specialitate; e a opta firmă din lume ca mărime în acest domeniu!). Firma sa, înfiinţată în anul 1994, are sucursale în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Constanţa, Craiova, Deva, Cluj, Bacău, Brăila şi Timişoara şi a înregistrat un salt financiar spectaculos. Dacă în 1999, conform „Ziarului de Iaşi”, avea o cifră de afaceri de 400.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro), în 2007 Mobilis a sărit la 48,6 milioane lei (peste 12 milioane de euro) şi un profit de 2,1 milioane lei!

Lângă Stan la meciul cu Rapid

Radu, 57 de ani şi licenţiat în Telecomunicaţii, este bucureştean şi a intrat în fotbal în toamna anului trecut. Atunci a preluat 25 la sută din acţiunile grupării Politehnica, iar anul acesta a devenit principalul pion, cu 51 la sută, dar erorile de management au dus la căderea ieşenilor în Liga a II-a şi implicit la retragerea sa.

Atât de discret încât ne-a fost foarte greu să obţinem o fotografie a sa (Liviu Suceveanu, jurnalist ieşean: „L-am văzut de foarte puţine ori la stadion şi mereu a evitat interviurile, scuzându-se elegant că este grăbit”.), afaceristul a fost văzut – susţin voci din presa ieşeană – vinerea trecută în tribuna I a stadionului „Giuleşti” la meciul Rapid Bucureşti – Oţelul Galaţi, chiar alături de Marius Stan. Călin Radu, iată, pare a fi picătura de care avea nevoie fotbalul gălăţean pentru poveşti europene de succes.

http://www.viata-libera.ro/articol-Calin_investitorul_din_poveste_2.html

Link to comment
Share on other sites

Mai sa fie...

Pana acum vindea "ceaiuri" din tot felul de ierburi si acum e mogul in industria telecomunicatiilor... :-?

De la 200.000 si sponsor, acum e vorba de preluat (de la cine???) clubul?!

Mai ingrijoratoare e faza ca dupa ce a devenit actionar majoritar la Poli a dus-o fix in B (ma rog, liga a 2-a).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Oţelul ar putea fi preluat de Călin Radu

Surse autorizate din cadrul clubului Oţelul susţin că membrii Consiliului de Administraţie au decis să cedeze acţiunile clubului către fostul patron de la Poli Iaşi, Călin Radu.

La 4 luni de la cîştigarea campionatului, Oţelul stă pe un butoi de pulbere. După ce în lumea fotbalului circulă zvonuri conform cărora gălăţenii s-au împrumutat sezonul trecut la cămătari pentru a avea bani de arbitri, membrii Consiliului de Administraţie au hotărît să se retragă de la conducerea clubului. Oţelul are cinci acţionari, fiecare deţinînd cîte 19,2 procente, restul de 4% fiind în proprietatea Asociaţiei Clubului Oţelul Galaţi. Surse de încredere din interiorul clubului au declarat că fiecare dintre cei 5 acţionari vor opri cîte un milion de euro din banii de la UEFA pentru participarea în Ligă, restul fiind redirecţionaţi pentru îmbunătăţiri ale stadionului. Miercuri, după meciul cu Benfica, ar urma să fie organizată o conferinţă de presă în care să fie făcut anunţul oficial.

Acţiunile celor 5 vor fi preluate de Călin Radu, un om de afaceri din Iaşi, care nu este la prima experienţă fotbalistică. El a fost patronul lui Poli Iaşi pînă în vara anului 2010, cînd s-a retras din fruntea clubului din cauza retrogradării moldovenilor în liga secundă. De asemenea, Radu este cunoscut ca fiind un apropiat al preşedintelui Marius Stan, el dorind şi în trecut să investească la Galaţi. În această nouă organizare, Stan şi-ar păstra poziţia de director general.

"Miercuri nu este nici o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Sînt doar prostii, zvonuri şi aberaţii în ultima vreme" (Ioan Borş, preşedinte CA Oţelul)

"Aş investi la Oţelul, unde Marius Stan a realizat cu bani foarte puţini lucruri formidabile" (spunea Călin Radu în august 2010)

gsp.ro

Nu încetez să mă mir de unde au băieţii ăştia atâta imaginaţie ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.