Jump to content

Justiţie ca în schiţele lui Caragiale


dcp100168

Recommended Posts

Justiţie ca în schiţele lui Caragiale

Caz hilar în justiţie. Familia Ţocu a depus la Judecătoria Galaţi o cerere de ieşire din indiviziune, în 2009, în condiţiile deoarece suprafaţa de teren de 376,77 de metri pătraţi pe care o deţine pe strada Alexandru Carnabel, la numărul 91, nu era delimitată de o alta similară, din aceeaşi curte, aparţinând Veronicăi Docan. Era necesară o delimitare clară a proprietăţilor şi stabilirea unei căi de acces pentru familia Ţocu. Sute de procese similare sunt judecate anual de instanţele gălăţene însă de astă dată însă, justiţia a comis o gafă de proporţii.

Expertiza topografică a stabilit în mod greşit că proprietatea familiei Ţocu aparţine Veronicăi Docan şi invers, iar instanţa de judecată a legiferat eroarea, cu toate că i s-a explicat că s-a produs o greşeală.

„Nu ştiu cum este posibil aşa ceva. Este de necrezut ce s-a întâmplat. Eu nu pot să întabulez sau să fac orice altceva cu proprietatea mea pentru că hotărârea judecătorească stabileşte o situaţie neconformă cu realitatea", ne-a declarat vizibil supărată Veronica Docan (69 de ani).

Şi mai grav este că eroarea a fost întărită la Tribunalul Galaţi, unde judecătorii, în mod surprinzător, au menţinut decizia Judecătoriei, cu toate că li s-a explicat şi în scris, şi verbal că s-au inversat proprietăţile părţilor din proces, iar hotărârea a devenit definitivă. „Instanţa de fond a agreat varianta din raportul de expertiză întrucât ambelor părţi le-a revenit o alee de acces, care le permite accesul la proprietăţille fiecăreia.", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, judecătorul Magdalena Muscă.

În loc să dispună o altă expertiză, judecătorii au folosit-o pe cea existentă doar pentru a stabili o cale de acces, chiar dacă proprietăţile fuseseră inversate. „Am susţinut, de fiecare dată, că expertiza este greşită, că nu poate fi pusă în aplicare, ca să nu mai spun că nu s-a acceptat nici cercetarea la faţa locului. Aceste împrejurări întăresc convingerea că instanţele de judecată s-au pronunţat în absenţa unei cercetări judecătoreşti", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul Veronicăi Docan.

Eroarea magistraţilor gălăţeni poate fi corectată doar printr-o cale extraordinară de atac.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/De_necrezut-_Justitie_ca_in_schitele_lui_Caragiale_0_302969783.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.