Jump to content

Festivalul de Film "Future Movie" Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Festivalul de Film „Future Movie“ Galaţi

În perioada 2–7 august 2010 se va desfăşura la Galaţi Festivalul de Film „Future Movie“, eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos“ şi Consiliul Judeţului Galaţi.

Gălăţenii sunt aşteptaţi la Teatrul Dramatic „Fani Tardini“, între orele 15.00 şi 17.00, dar şi pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, începând cu ora 21.30 pentru a viziona, în aer liber, câteva dintre cele mai cunoscute pelicule lansate pe marele ecrane în ultimii ani – Avatar, Orient Express, Atonement, Lista lui Schindler, Margo şi Ice Age III.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=9849&Itemid=33

Link to comment
Share on other sites

Începe Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale "Future Movie" Galaţi

Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale "Future Movie", ediţia întâi, este un proiect propus Centrului Naţional al Cinematografiei încă din luna martie a acestui an. ”Având în vedere faptul că oraşul Galaţi a rămas fără cinematografe în ultimii ani, proiectul a fost aprobat şi astfel în perioada 2-7 august are loc acest festival. Este organizat de Lumiere Artists, o companie de producţie de film în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei sub egida Consiliului Judeţului Galaţi şi a Centrului Cultural Dunărea de Jos”, a declarat Aurelia Bogatu-Matei, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi.

Cinefilii gălăţeni sunt aşteptaţi în fiecare zi începând cu 3 august la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" în Sala Studio (orele 15.00) şi în Sala Mare (orele 17.00) pentru a viziona peste 40 de filme de scurt metraj ale studenţilor de la Universitatea Media, UNATC şi Universitatea Hyperion din Bucureşti, dar şi filme româneşti în regia lui Andrei Blaier, Geo Saizescu, Şerban Marinescu şi Sergiu Nicolaescu.

Luni, 2 august, ora 20.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc deschiderea festivalului cu filmul AVATAR, urmând ca în fiecare seară de la orele 21.00 să poată fi vizionate următoarele filme: Orient Express (3 august), Atonement (4 august), Lista lui Schindler (5 august), Margo (6 august), Ice Age (07 august).

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Cultura&articol=5

Festivalul se deschide oficial luni, 2 august, ora 20,00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. De la ora 21,00, are loc prima în proiecţie în aer liber, cu „Avatar” în varianta 2D, pe un ecran imens (conceput pentru ca 1.000 de persoane să aibă vizibilitate optimă), amplasat în acelaşi loc. În următoarele seri, pe acelaşi ecran, gălăţenii vor putea viziona sau revedea „Orient Express” (2007, regia Sergiu Nicoalescu), „Atonement” (2007, r. Joe Wrigth), „Lista lui Schindler” (1993, r. Steven Spielberg), „Margo” (2006, r. Ioan Cărmăzan), „Ice Age 3” (2009, r. Carlos Saldanha).

Scurtmetrajele intrate în competiţie vor fi proiectate marţi, miercuri şi joi, începând cu ora 15,00, şi vineri, de la ora 14,30, în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Filmele au între 2 şi 21 de minute, sunt artistice sau documentare, iar proiecţiile zilnice durează în jur de două ore. Producţiile sunt realizate în 2009 sau în 2010 de studenţi la Universitatea Media, la UNATC şi la Universitatea Hyperion. Cele mai bune filme studenţeşti vor fi premiate, sâmbăta viitoare, de către compania organizatoare. Din juriu fac parte Clara Mărgineanu (regizor, redactor TVR, preşedinta juriului) şi gălăţenii Victor Cilincă, Maximilian Popescu, Didi Ionel Cujbă, A.G. Secară. Se vor acorda Marele Premiu şi distincţii pentru Regie, Imagine şi Scenariu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatiul_pe_aripile_filmului_2.html

Link to comment
Share on other sites

Programul festivalului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, ora 17.00

Marţi, 3 august: Film: Prin cenuşa Imperiului

Miercuri, 4 august: Cel mai iubit dintre pământeni

Joi, 5 august: Crucea de piatră

Vineri, 6 august: Cei care plătesc cu viaţa

Sâmbătă: Secretul lui Bachus

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” (sala studio), ora 15.00

Marţi, 3 august: Film studenţeşti scurt-metraj ( competiţie)

Miercuri, 4 august: filme studenţeşti

Joi, 5 august: filme studenţeşti

Vineri, 6 august: filme studenţeşti

Sâmbătă, 7 aufust: filme studenţeşti

Esplanada Casei de Cultură, ora 21.00

Luni, 2 august: Avatar

Marţi, 3 august: Orient Expres

Miercuri, 4 august: Atonement

Joi, 5 august: Lista lui Shindler

Vineri, 6 august: Margo

Sâmbătă, 7 august: Ice Age

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Deseara-incepe_Festivalul_-Future_Movie_0_309569104.html

Link to comment
Share on other sites

"Avatar" văzut din iarbă

Zeci de persoane de toate vârstele s-au adunat ieri pe Esplanada Casei de Cultură pentru a urmări Avatar, prima proiecţie care a deschis seria filmelor „Future Movie" la festivalul de la Galaţi. Pentru că locurile pe scaune au fost insuficiente, mulţi au preferat să vină cu ele de acasă.

Vârstnici, tineri şi copii s-au lăsat purtaţi în lumea fantasticului şi au păşit alături de eroii filmului Avatar pe cărările uluitoare ale planetei Pandora, timp de aproape trei ore.

Vizionarea unui film în aer liber a fost remediul ideal împotriva căldurii sufocante din apartamente, pentru mulţi dintre gălăţeni. Nici măcar numărul locurilor restrânse pe scaune nu i-a împiedicat pe oameni să nu fie martorii primului festival de film din oraşul de la Dunăre. În timp ce unii au venit cu scăunelele de acasă, alţii, mai non-conformişti s-au mulţumit chiar să stea direct pe iarbă sau pe asfaltul încins din timpul zilei.

Pentru a asigura liniştea la eveniment, au fost mobilizaţi poliţişti şi agenţi ai Poliţiei Comunitare. Cu toate acestea, din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Festivalul-Future-Movie-Avatar-iarba_0_310169164.html

Link to comment
Share on other sites

Modificări în program

Organizatoriii festivalului de film „Future Movie" au operat mai multe modificări în programul iniţial al evenimentului.

Astăzi, începând cu ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini", regizorul Andrei Blaier îşi va prezenta filmul „Crucea de Piatră".

Tot în această seară în loc de „Atonement", pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va rula „X-Men 3".

Mâine, organizatorii au promis că pe Esplanada Casei de Cultură va rula „Margo", în regia lui Ioan Cărmăzan.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Deseara-Sex-violenta-speciale-festival_0_310769094.html

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare o idee foarte buna.... Era plin de lume la Casa de Cultura, si ieri si azi.

Apropo, Gradina aia de vara mai exista? In ce stare o mai fi?

Mare rusine, al 5 lea oras ca marime din tara sa nu aiba nici un cinematograf din cele 7 (8 chiar daca numar si fostul Dunarea)+gradina care erau odata...

Link to comment
Share on other sites

Noi modificări de program

Modificările survenite în programul Festivalului de film ţin de proiecţiile programate pentru ultima parte a zilelor festivalului, cele care rulează de la orele 21.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Vineri, 6 august, de la ora 21.00, va rula „Ice Age”, partea a III-a, iar sâmbătă se vore afla în faţa gălăţenilor Sergiu Nicolaescu şi „Orient Expres”.

Link to comment
Share on other sites

În această seară la Galati, cade cortina Festivalului “Future Movie"

În această seară la Galati, cade cortina peste prima ediţie a Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale “Future Movie”, după un maraton cinematografic ce a scos în strada, seară de seara, mii de oameni. Evenimentul organizat de Consiliul Judetului Galaţi, Centrul Cultural “Dunarea de Jos”, în parteneriat media cu Radio Iasi, a adus la malul Dunării, în concurs, peste 40 de filme de scurs metraj dar şi productii de succes, de la Avatar pîna la Orient Expess. Editia din acest an a “Future Movie” se va încheia in prezenta regizorului Sergiu Nicolaescu venit la Galati pentru a lua parte, de la ora 21.00, la proiecţia pe marele ecran, amplasat în mijlocul orasului, a filmului Orient Express.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=10065&Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

S-a tras cortina peste festivalul „Future Movie”

Aseară s-a încheiat prima ediţie a festivalului de film „Future Movie", desfăşurat pe duarata întregii săptămâni. După un adevărat maraton de proiecţii, evenimentul s-a încheiat în prezenţa lui Sergiu Nicolaescu, care le-a împărtăşit celor peste 2.000 de gălăţeni care au dorit să vizioneze „Orient Express" amănunte picante din culisele filmului, dar a ţinut să le facă şi câteva urări oamenilor de toate vârstele prezenţi la eveniment. „Tinerilor le doresc o viaţă plină de realizări, aşa cum am avut eu, iar celor de vârsta mea nu pot să le urez decât multă sănătate", a spus regizorul.

Organizatorii că această primă ediţie a festivalului a reprezentat un adevărat succes şi promit că la anul gălăţenii vor avea parte de şi mai multe surprize.

Lista completă a laureaţilor

Marele premiu al festivalului la secţiunea Ficţiune - Nicolae Constantin Tănase (U.N.A.T.C.) pentru filmul „OUTRAGEOUSLY DISCO"

Marele premiu al festivalului la secţiunea Documentar - Cristian Smeu (U.N.A.T.C.) pentru filmul AFRICAN BAND.

Premiul special al juriului şi al festivalului - Cora Elena Samoilă (Universitatea Media) pentru „The smoking blues"

Premiul I la secţiunea Ficţiune - Maria Cristina Mălâia pentru filmul CARUSELUL (Universitatea Hyperion), Ozana Nicolau - pentru filmul EU ŞI SORA MEA (U.N.A.T.C.)

Premiul I la secţiunea Documentar - Olimpia Stavarache pentru filmul Un campion de legendă: Marin Mustaţă (Universitatea Hyperion)

Premiul al II-lea la secţiunea Ficţiune - Simona Dragne pentru filmul Felinare inegale (Universitatea Hyperion)

Premiul al II-lea la secţiunea Documentar - Ana-Cristina Iacob pentru filmul Mircea Veroiu (Universitatea Hyperion)

Premiul al III-lea la secţiunea Ficţiune - Emanuel Vasiliu pentru filmul Piscine, Germania (U.N.A.T.C.)

Premiul al III-lea la secţiunea Documentar - Elena Nazare pentru filmul Tu poţi face diferenţa (Universitatea Hyperion)

Menţiuni la secţiunea Ficţiune - Adina Halas pentru filmul Faux pas (Universitatea Media); Dan Doroftei pentru filmul Cafea foarte dulce (Universitatea Hyperion)

Menţiuni la secţiunea Documentar - Dan Radu Cernat pentru filmul Teoctist (Universitatea Hyperion); Ivanca Diaconescu pentru filmul Portretul unui suflet (Universitatea Hyperion)

Alte premii

Premiul cotidianului "Adevărul de seară" Galaţi: Gigi - Gabi Marin (Universitatea Hyperion);

Premiul „Magia filmului": SMS de Sf.Valentin - Valentin Narcis Sturzu (Universitatea Hyperion);

Premiul „Inimă de film": Repetiţie - Cojocaru Alexandra (Universitatea Media) ;

Premiul „Fani Tardini": Timi - Cristi Iftime (U.N.A.T.C.);

Premiul „Cristian Ermei Popescu Halmyris": Bunicul - Alexandra Dinu (Universitatea Hyperion);

Premiul Studio Film Document Mihai Eminescu: Relaţii aproape umane - Tudor Ştefănescu (Universitatea Hyperion)

Premiul Facultăţii de Arte -Universitatea Dunărea de Jos Galaţi: Întâlnire de gradul I - Păun Ovidiu (Universitatea Media)

Premiul cotidianului "Viaţa liberă" Galaţi: În pană de... - Răzvan Marinescu (Universitatea Media)

Premiul revistei de cultură „Dunărea de Jos": Ela - Tudor Jurgiu (U.N.A.T.C.);

Premiul Bibliotecii V.A.Urechia: Pledoarie pentru viaţă - Mariana Ciorcilă (Universitatea Hyperion);

Premiul special al juriului pentru imagine: Puiu Gorescu, pentru filmul „Teoctist" (Universitatea Hyperion);

Premiul Televiziunii VOX Galaţi: Ultimul metrou - Ioan Bogdan Radu (Universitatea Hyperion)

Premiul Clubului umoriştilor VERVA: Lebăda şi dovleacul - Cerasela Cilibon (Universitatea Hyperion)

Premiul Cenaclului literar CUBUL CRITIC OBLIO: Ciobănilă - Andrei Gheorghe (Universitatea Media)

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Aseara-cortina-festivalul-Future-Movie_0_313168727.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie” 2011

De miercuri, 28 iulie, până duminică, 31 iulie, se va desfăşura la Galaţi cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, în cadrul căruia vor fi prezentate filme româneşti, producţii internaţionale celebre, dar şi scurt metraje studenţeşti.

Locul de desfăşurare a proiecţiilor este atât Teatrul Dramatic (de la orele 14,00 şi, respectiv, 17,00) cât şi Grădina Publică (seara, de la ora 21,00).

În Grădina Publică, filmele vor fi proiectate pe un ecran gonflabil, cu dimensiuni de 7 pe 8 metri, amplasat în vecinătatea fântânii arteziene, în faţa căruia vor fi aşezate 1.200 de scaune.

Intrarea este liberă.

˝Future Movie˝ 2011

Ediţia a doua a Festivalului de Film ˝Future Movie˝ are alocat unbuget de 90.000 de euro, fiind organizată de CCDJ, Consiliul Judeţului, Primăria Municipiului, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Lumiere Artists.

Vor fi prezentate filme studenţeşti de scurt metraj (într-o secţiune specială, concurs, unde va exista şi un juriu), dar şi filme româneşti („Îngerul necesar”, „Oul de cuc”, „Sania albastră”, „Umilinţă”, „Poker”) şi filme premiate din cinematografia mondială („Inception”, „Marile Speranţe”)”.

Vor veni la Galaţi trei regizori român şi filmele lor: Gheorghe Preda, Ioan Cărmăzan şi Cătălin Apostol. Vor avea loc şi două work-shop-uri, despre film şi regie.

Duminică, în ultima seară, gălăţenii vor putea urmări musicallul ˝Billy Elliot˝, în regia lui Stephen Daldry, deţinătorul a 10 premii Tony, a cărui coloană sonoră este semnată de Elton John.

Pe lângă filmele ce vor fi proiectate seara, de la ora 21,00, în Grădina Publică, vor putea fi vizionate la Teatrul Fani Tardini, în cursul după-amiezelor, atât scurt metrajele studenţeşti - la Sala Studio, cât şi alte pelicule româneşti din cadrul festivalului - în sala mare a teatrului”.

Vom reveni cu programul detaliat, pe zile.

Link to comment
Share on other sites

Programul Festivalului „Future Movie”

Miercuri, 27 iulie – Grădina Publică

- 20.30 – deschiderea oficială a Festivalului

- 21.00 – „Inception”, regia Christopher Nolan, cu Leonardo di Caprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page şi Ken Watanabe

Joi, 28 iulie

- 14.00 – competiţie: filme studenţeşti de scurt metraj – Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”

- 17.00 – „Îngerul necesar”, invitat regizorul Gheorghe Preda – sala mare a Teatrului „Fani Tardini”

- 21.00 – „Oul de cuc”, regia Ioan Cărmăzan, Grădina Publică

Vineri, 29 iulie

- 11.00 – workshop cu Ioan Cărmăzan – Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”

- 14.00 – competiţie: filme studenţeşti de scurt metraj – Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”

- 17.00 – „Sania albastră”, invitat regizorul Ioan Cărmăzan – sala mare a Teatrului „Fani Tardini”

- 21.00 – „Marile speranţe”, regia Alfonso Cuaron – Grădina Publică

Sâmbătă, 30 iulie

- 14.00 – workshop efecte vizuale – Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”

- 17.00 - „Umilinţă”, invitat regizorul Cătălin Apostol – sala mare a Teatrului „Fani Tardini”

- 21.00 – „Poker”, regia Sergiu Nicolaescu – Grădina Publică

Duminică, 31 iulie - Grădina Publică

- 20.30 - Festivitatea de premiere a filmelor de scurt metraj

- 21.00 - „Billie Elliot”, regia Stephen Daldry, muzica Elton John

Link to comment
Share on other sites

Premiile Festivalului „Future Movie” 2011

Din cele 200 de „pelicule” trimise în concurs, după o preselecţie, juriul a avut de ales cele mai bune dintre cele mai bune filme. Filme mature, multe pline de imaginaţie, în care au jucat chiar şi actori consacraţi.

Iată câştigătorii:

· Marele Premiu al Festivalului - regizorul Laurenţiu Gligor, pentru filmul „E desenul meu”;

· Premiul pentru regie - regizorul Liliana Dumitrache, pentru filmul „Câmp de maci”; filmul a fost recompensat şi cu Premiul cotidianului „Viaţa liberă”;

· Premiul pentru scenariu - regizorul Victor Dragomir, pentru filmul „Strung love”;

· Premiul pentru imagine – regizorul Mihai Marius Apopei, pentru filmul „Draft 7”; filmul a primit şi Premiul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

S-au acordat şi câteva premii speciale:

· Premiul special al juriului - „Dejun în iarbă”, de Ivanca Bernard Diaconescu;

· Premiul Special al Festivalului pentru inovaţie în stilul documentar - „Eroii străzilor”, de Talida Sigartău;

· Premiul Special pentru Experiment al Festivalului - „Tunelul”, de Ioan Bogdan Radu;

· Menţiunea Specială a Festivalului - „Happy Meal”, de Andrei Măzăreanu;

· Premiul Casei de Cultură a Studenţilor - „Între prieteni”, de Ozana Nicolau;

· Premiul TV Galaţi - „Ursu”, de Evgeny Gromik;

· Premiul revistei de cultură "Dunărea de Jos" şi al Cenaclului literar „Cubul Critic Oblio” - „Interviu cu un regizor”, de Bogdan Burlăcianu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Festivalul Internaţional de Film „Future Movie” 2012

Pe 1 august începe, la Galaţi, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”. Urmează cinci zile de film în aer liber, între 1 şi 5 august, la Parc Viva, de la ora 21.00, dar şi trei zile de concurs, pe 2, 3 şi 4, în care mai mulţi artişti din Turcia, Grecia, Israel, Spania, Germania şi România vor încerca să convingă juriul Festivalului că au realizat cel mai bun film.

Competiţia, din cadrul Festivalului, se va desfăşura zilnic, cu începere de la ora 15.00, la Teatrul Dramatic, iar juriul va fi format din directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu (preşedintele juriului), actriţa Ioana Crăciunescu, scriitorul Dan Mircea Cipariu, poetul a.g. secară şi directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Cristi Mortu. Printre proiecţiile programate se numără şi binecunoscutele filme de desene animate „Rio” (2011) şi „Happy Feet 2” (2011), de asemenea, filmul „Oul de cuc”, al regizorului Ioan Cărmăzan, dar şi alte două filme pe care organizatorii, Casa de Producţie „Lumiere Artists”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Consiliul Judeţului Galaţi, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Ministerul Culturii, nu au vrut, încă, să le dezvăluie.

Deschiderea oficială a Festivalului va fi miercuri, 1 august, la ora 20.30, iar festivitatea de premiere şi închiderea sunt programate pentru 5 august, ora 20.00.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Festival de film gratis pentru gălăţeni

În perioada 1-5 august, se va desfăşura la Galaţi ediţia a III-a a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, organizat de Lumiere Artists, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Consiliului Judeţului Galaţi şi Primăriei Municipiului. Intrarea va fi, ca şi la ediţiile precedente, liberă.

În aer liber şi la Dramatic

Vor fi două locaţii: una, în aer liber, pe strada Prelungirea George Coşbuc, între Penny Market şi Bulevardul Falezei, unde în fiecare seară, de la ora 21,00, pe un ecran de 7,5 pe 4,5 metri, vor fi difuzate producţii naţionale şi internaţionale de box-office sau premiate la marile festivaluri din lume. După cum am aflat de la Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, pe carosabil vor fi amplasate 1.500 de scaune din plastic, circulaţia rutieră fiind oprită în zonă între orele 19,00 şi 24,00.

Pe lângă filmele de seară, în festival mai există o secţiune, a filmelor studenţeşti, care vor fi difuzate în sala Mare şi în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în fiecare zi, la orele 15,00 şi 17,00. Aici au intrat în competiţie 165 de producţii. Juriul este alcătuit din actriţa Ioana Crăciunescu, scriitorul Dan Mircea Cipariu, Sergiu Dumitrescu (preşedinte), criticul A.G.Secară şi Cristian Mortu - directorul Casei de Cultură a Studenţilor. Se vor acorda Trofeul Future Movie şi încă două premii.

Trier, Miller, Cărmăzan, Saldanha, Scorsese

În prima seară, la ora 21.00, va fi difuzat „Melancholia”, în regia lui Lars von Trier, urmat apoi de: „Happy Feet 2” (regia George Miller), „Oul de cuc” (regia Ioan Cărmăzan), „Rio”, (regia Carlos Saldanha) şi, pe 5 august, „Hugo”, (regia Martin Scorsese).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Deschiderea oficială va avea loc astăzi, la ora 20.30, iar la ora 21.00 va putea fi vizionat filmul „Melancholia”, în regia lui Lars von Trier, cu Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Kirsten Dunst, John Hurt în rolurile principale.

Intrarea este liberă.

post-2782-0-85009300-1343822326_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Diseară, "Happy Feet 2"

Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, ediţia a treia, continuă, la Galaţi, până duminică, după următorul program:

astăzi, la ora 15,00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, filme de scurt metraj; la ora 18,00, tot la Dramatic, va fi prezentat documentarul „Radu Gabrea”, în regia lui Dan Doroftei, iar seara, de la ora 21,00, în aer liber, pe faleza superioară, (strada Prelungirea George Coşbuc, în zona Parcului Viva), filmul de desene animate „Happy Feet 2”, în regia lui George Miller. Proiecţia se va face pe un ecran de 7,5 metri pe 4, 5 metri, iar pe carosabil vor fi amplasate de către Centrul Cultural „Dunărea de Jos” 1.500 de scaune din plastic.

Festivalul continuă vineri, la 10,30, la Teatrul Dramatic, cu filme de scurt metraj, iar la ora 17,00, tot la Dramatic, cu un spectacol de poezie şi muzică „Te sărut - 15 zile nesfârşite în poemul de dragoste”, de Carmen Emanuela Popa, interpretat de George Ioan Hodor şi Lara Roxana Popa (din Galaţi). Seara, la ora 21,00, în aer liber, va fi proiectat, în zona Parcului Viva, „Oul de cuc”, în regia lui Ioan Cărmăzan.

Intrarea la toate aceste evenimente este liberă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Programul din acest weekend

În cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, care se desfăşoară la Galaţi până duminică, puteţi vedea astăzi, la ora 14.30, la Teatrul Dramatic, filme de scurt metraj; la ora 17.30, tot la Dramatic, lung-metrajul „Dos - Una Historia de Amor”, în regia lui Stathis Athanasiou, iar seara, la ora 21.00, pe faleza superioară, în dreptul Parcului Viva, filmul de desene animate „Rio”, în regia lui Carlos Sandhala.

Duminică, la 20.30, în aer liber va avea loc festivitatea de premiere a filmelor de scurt metraj, iar la ora 21.00, festivalul se va încheia cu „Black Swan”, în regia lui Darren Aronofsky (şi nu cu „Hugo”, aşa cum fusese anunţat iniţial).

Intrarea este liberă la toate aceste evenimente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

„Oscaruri” la Festivalul internaţional de film

* Pe primul loc, o regizoare româncă * Au fost premiaţi cineaşti din România, Spania şi Ungaria

După cinci zile de competiţie de film studenţesc de scurt metraj (pentru prima oară, şi producţii internaţionale!) şi proiecţii de film la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi pe marele ecran de pe Faleză, duminică s-au cules laurii. Marele Premiu al celei de-a III-a ediţii a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Speciale "Future Movie" 2012 a fost acordat, pe estrada de pe Faleză, filmului „Cu cerul la picioare”, al regizoarei Ivanca Bernard Diaconescu - România (foto). Bucureşteanca de 36 de ani este studentă în anul III la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti, autoare a cinci scurt metraje de ficţiune şi reportaje. Celelalte premii ale bogatului palmares au revenit unor tineri cineaşti din România, Spania şi Ungaria. Astfel, Trofeul Lumière Artists a revenit filmului „Închisoarea cu ochi negri” de Gabriel Tudor Marin - România. Premiul pentru cea mai bună dramă i-a fost acordat spaniolului José y César Esteban Alenda pentru „pelicula” „Matar a un niño”. Premiul pentru cea mai bună comedie: „Son dos dias” de Andres Lopetegui - Spania. Premiul pentru regie: coproducţiei româno-maghiare „Minute infinite/ Vegtelen percek” de Cecilia Fermeri. Premiul pentru scenariu: filmului „Ojos que no duermen” al spaniolilor Leonardo Santana Zubieta şi Marina Maesso Moratilla. Premiul pentru cea mai bună animaţie: „La cosa en la esquina” de Zoe Berriatúa (Spania). Premiul pentru cel mai bun documentar: lui Dan Doroftei, România, pentru filmul „Radu Gabrea”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Finanţare naţională pentru Future Movie 2013

Directorii unor festivaluri româneşti de prestigiu, precum TIFF, NexT, Anim'est - Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Laurenţiu Brătan -, au anunţat joi, într-o întâlnire cu presa, că vor solicita audienţă la Ministerul Culturii pentru a cere demiterea Consiliului de Administraţie al CNC. Cererea acestora vine la câteva zile după ce a fost publicată lista cu festivalurile care vor fi finanţate din fondurile Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi vor avea loc în cea de-a doua jumătate a acestui an. Discuţia acestora a avut ca punct de pornire modul în care Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei a decis să împartă fondurile de peste două milioane de lei unor festivaluri necunoscute şi au considerat neeligibile evenimente care au avut impact. Astfel, festivalul Anim'est a fost considerat, la această sesiune, neeligibil, în urma deciziei CA al CNC.

Festivalul de film Astra de la Sibiu a primit cea mai mare sumă, 200.000 de lei, la concursul de finanţări nerambursabile pentru acţiuni care se desfăşoară în a doua jumătate a anului 2013, organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Pe locul al doilea în ordinea finanţării se clasează Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit din Bucureşti, organizat de Fundaţia Cinemaiubit, care a primit 160.000 de lei. Pe poziţia a treia se situează Festivalul de Film de Comedie - Comedy Cluj (Fundaţia Europeană pentru Cultura Urbană - 150.000 de lei), urmat de Les Films de Cannes a Bucarest, organizat de SC Voodoo Films SRL, care a primit o finanţare de 136.000 de lei. La această sesiune a concursului au primit finanţare mai multe evenimente, precum Festivalul de Film de Parodie - Films for Fun, aflat la ediţia a cincea - 50.000 de lei, Festivalul Filmului Românesc de la Montreal, Toronto, Quebec - 70.000 de lei, Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native - 54.000 de lei, Inter Hyperion Stud Art and Young Independent Festival - 38.000 de lei, Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folk Film - 75.000 de lei şi Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist Eco-Fest - Pentru Sănătatea Pământului - 75.000 de lei. Acestora li se adaugă Festivalul de Film Documentar "Peştişorul de Aur" - 70.000 de lei, Sighişoara Film Festival - 50.000 de lei, Festivalul Naţional de Film Românesc Constanţa 2013 - 100.000 de lei, Kinodiseea - Festivalul Internaţional de Film pentru Copii - 100.000 de lei, Festivalul Internaţional al Filmului Studenţesc Ffest 2013 - 50.000 de lei şi Festivalul Naţional al Filmului Artistic de Scurtmetraj Sibiu 2013 - 95.000 de lei. De asemenea, au fost finanţate următoarele evenimente: Festivalul de Film Future Movie, Galaţi - 90.000 de lei, Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară - 72.000 de lei, Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi - IPIFF - 100.000 de lei, Festivalul de Film Experimental BIEFF - 132.000 de lei , Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul - 112.000 de lei şi Romanian International Film Festival - 100.000 de lei.

Printre festivalurile de film poziţionate în zona neeligibilă la acest concurs s-au numărat Festivalul Anim'est şi Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest.

Consiliul de Administraţie al CNC, prezidat de Eugen Şerbănescu, este format din Sorin Botoşeneanu, Elisabeta Bostan, Ioan Cărmăzan, Gheorghe Chiriţă, Florin Paraschiv şi Oana Stoenescu.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.