Jump to content

România nu va scăpa de recesiune nici în 2011


dcp100168

Recommended Posts

România nu va scăpa de recesiune nici în 2011

România intră de luni într-o nouă rundă de negocieri cu FMI şi Comisia Europeană, având pe masă spectrul celui de-al treilea an consecutiv de recesiune în 2011, când scăderea PIB ar putea fi de 0,5%, afirmă surse oficiale, citate de Ziarul Financiar.

După ce economia a căzut cu 7% în 2009, pentru 2010 ar urma să fie luată în calcul o prognoză revizuită de contracţie cuprinsă între 1,5% şi 1,8% din PIB, scrie Ziarul Financiar. Noua estimare apare deja drept optimistă având în vedere că mulţi analişti din bănci avansează scăderi de 3%.

În primăvară, FMI anticipa că economia românească avea să "decoleze" în 2011, cu o creştere de 5,1%, însă chiar şi socotelile instituţiei de la Washington continuă să fie date peste cap de realitate. În scrisoarea de intenţie pe care autorităţile române au trimis-o conducerii FMI pe 16 iunie, încă era prevăzut un scenariu de creştere economică zero sau uşor negativă. După majorarea TVA la 24%, Ministerul Finanţelor a început să ia în calcul o scădere de cel puţin 1,5%.

Misiunea FMI va evalua efectele majorării intempestive a TVA la 24% şi va începe discuţiile cu Ministerul Finanţelor asupra unor posibile recalibrări fiscale în 2011.

http://www.realitatea.net/fmi-romania-nu-scapa-de-recesiune-nici-in-2011_724792.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.