Jump to content

Şapte copii s-au automutilat în grup


dcp100168

Recommended Posts

Şapte copii s-au automutilat în grup

Supraveghetoarele care lucrează la Centrul de Primire Copii „Irene şi Stuart” au trecut, joi noaptea, prin momente de groază. Ele s-au văzut nevoite să sune la 112 pentru că şapte dintre copiii internaţi s-au automutilat cu o lamă. Adolescenţii, patru băieţi şi trei fete, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani care şi-au tăiat pielea de pe mâini şi corp şi erau foarte agitaţi aşa încât a fost necesară transportarea lor la Spitalul de Psihiatrie. Toţi cei şapte se aflau deja în evidenţele serviciului Neuro-psihiatrie infantilă cu diagnosticul de „tulburări de comportament”.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un centru de plasament în Galaţi. Au fost găsiţi şapte copii care s-au autoagresat, producându-şi plăgi tăiate cu o lamă de bărbierit, la nivelul anteraţelor şi al coapselor. Leziunile erau superficiale astfel că a fost posibilă transportarea lor la Spitalul de Psihiatrie pentru evaluare şi continuarea tratamentului”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Dintre cei şapte adolescenţi care au ajuns iniţial la spital, cinci au fost externaţi şi s-au întors în Centrul de Primire. După numai câteva ore, din dorinaţa de a fi lângă prietenii şi colegii lui de suferinţă, unul dintre cei cinci a început să dea cu pumnul în geamuri, pentru a fi dus din nou la Psihiatrie. „Copii au fost duşi la Neuropshiatrie infantilă pentru investigaţii de specialitate. Dintre cei şapte, doi au fost internaţi pentru tulburări de comportament. Un alt copil de 14 ani, după ce-a întors de la spital a spart gramurile de la camera în care stă pentru a se întoarce lângă ceilalţi”, a adăugat Tania Calcan, purtătoare de cuvânt al Direcţiei Pentru Protecţia Copilului Galaţi.

A fost demarată o anchetă internă, iar purtătorul de cuvânt al DJPC mai precizează că măsurile împotriva personalului vinovat de cele întâmplate vor fi dure. Se anchetează faptul că incidentul a fost raportat prea târziu către conducerea instituţiei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sapte_copii_s-au_automutilat_in_grup_la_Protectia_Copilului_0_304169751.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.