Jump to content

Păstraţi bonurile fiscale, statul va returna o parte din bani!


dcp100168

Recommended Posts

Boc: Păstraţi bonurile fiscale, statul va returna o parte din bani!

Statul va returna cetăţenilor, în baza bonurilor fiscale, o parte din sumele cheltuite pentru bunuri, inclusiv pentru alimente, măsura urmând să fie inclusă în această toamnă în Codul Fiscal în scopul combaterii evaziunii fiscale, a anunţat sâmbătă premierul Emil Boc. "O măsură pe care o avem în vedere, la propunerea parlamentarilor, este de a-i încuraja pe oameni să ceară bon fiscal pentru diversele produse pe care le cumpără. Toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate până la un anumit plafon vor beneficia de o primă din acea sumă de pentru a-i încuraja să ceară bon fiscal la diverse produse, de la pâine la lucruri foarte valoroase, foarte scumpe, pentru că, din nefericire, o formă a evaziunii fiscale este aceea că nu e dă bon fiscal", a declarat Boc. Premierul a adăugat că măsura se aplică şi în alte state ale UE.

http://www.realitatea.net/boc-statul-va-returna-cetatenilor-pe-baza-bonurilor-fiscale_724942.html

Link to comment
Share on other sites

Facilităţile pentru bonuri fiscale şi reabilitarea casei, acordate din trimestrul IV sau 2011

Proiectul privind returnarea de către stat a unei sume de bani către consumatori în schimbul bonurilor fiscale şi acordarea de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor va fi finalizat la începutul lunii septembrie şi aplicat din trimestrul IV al anului sau începând cu anul viitor.

În prezent, proiectul de act normativ prin care vor fi introduse aceste facilităţi se află în lucru la Ministerul Finanţelor. "Obiectivul meu este ca actul normativ să intre în vigoare din trimestrul IV al anului 2010 sau cel târziu la 1 ianuarie 2011", a declarat, duminică seara, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.

El a apreciat că aceste facilităţi destinate cumpărătorilor vor contribui la combaterea "micii evaziuni fiscale".

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, şi vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor, plafoanele anuale în funcţie de care vor fi calculate aceste facilităţi urmând să fie decise de Guvern.

http://www.mediafax.ro/social/facilitatile-pentru-bonuri-fiscale-si-reabilitarea-casei-acordate-din-trimestrul-iv-sau-2011-6713736/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.