Jump to content

16 gălăţeni intoxicaţi cu brânză


dcp100168

Recommended Posts

16 gălăţeni intoxicaţi cu brânză

16 persoane, între care şapte copii, au ajuns la spital, în weekend, după ce au mâncat brânză cumpărată de la un magazin alimentar din municipiul Galaţi, a anunţat, luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Oamenii au ajuns la spital cu dureri abdominale. Doar trei dintre ei au rămas internaţi. "În weekend au ajuns la spital 16 persoane, dintre care şapte copii, cu intoxicaţie alimentară. Se pare că problemele au fost cauzate de consumul unor cantităţi de caş de oi cumpărate de la un magazin cu profil alimentar din oraş. Merită menţionat şi faptul că aceste 16 persoane, cu vârste cuprinse între 2 şi 54 de ani, proveneau din două grupuri distincte. Reacţiile au apărut la câteva ore după ingerarea alimentului cu pricina. Bolnavii au acuzat vărsături, dureri abdominale şi stări de lipotimie. Primii au avut nevoie de îngrijiri medicale copiii, care au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii, de unde au fost ulterior transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Adulţii s-au prezentat direct la Boli Infecţioase. Astăzi (luni, n.r.) au rămas internate doar trei persoane, a căror stare este bună. Putem spune că în cazul tuturor pacienţilor a fost vorba despre o intoxicaţie de grad mediu", a declarat, luni, directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Conform aceleiaşi surse, DSP a demarat deja o anchetă epidemiologică. "Am demarat o anchetă epidemiologică, menită să clarifice circumstanţele în care s-au produs aceste intoxicaţii alimentare. În prezent, suspicionăm că ar fi vorba despre contaminarea alimentului respectiv cu un stafilococ", a precizat dr. Valentin Boldea.

http://www.realitatea.net/16-galateni-au-facut-o-intoxicatie-alimentara-dupa-ce-au-mancat-branza-de-la-magazin-din-oras_725203.html

“Produsul a fost cumpărat de la “Extra”, cele 16 persoane nu fac parte din acelaşi grup dar au cumpărat de la acelaşi magazin”, a spus dr. Valentin Boldea.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=7

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.