Jump to content

Un gălăţean - zidit în Palatul Copiilor din Cluj


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean - zidit în Palatul Copiilor din Cluj

Conducerea Palatului Copiilor Cluj şi-a dat acordul pentru dezgroparea celor 13 cadavre despre care se spune că ar fi zidite într-un perete din subsolul clădirii, potrivit Realitatea.net. Specialiştii Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului vor începe lucrările de dezgropare a celor 13 cadavre. Clădirea care adăposteşte acum Palatul Copiilor este fostul sediu al Securităţii din Cluj. Săpăturile vor demara luna viitoare, după ce va fi sesizat Parchetul Militar. Conducerea Palatului Copiilor şi-a dat deja acordul pentru spargerea zidului celulei în care se crede că ar fi fost zidite cadavrele, dar cu condiţia ca apoi să fie efectuate şi lucrările de reparaţie şi de refacere a încăperii. Reprezentanţii Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului susţin că acei 13 luptători anticomunişti au fost ucişi de securitate în anii 50, după care au fost zidiţi în perete. Ei făceau parte din grupările Maxim şi Dabija, şi au fost ucişi pentru că s-au opus cu arma în mână noului regim.

Printre cele 13 persoane despre care se presupune că ar fi zidite în subsolul Palatului Copiilor Cluj se află şi un gălăţean: Mihai Angheluţă - 4 oct. 1920 (Galaţi) - 2 apr. 1950, condamnat la muncă silnică pe viaţă, membru în grupul lui Dabija, fost şef al cabinetului Petru Groza.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/aviz-pentru-dezgroparea-mortilor-ziditi-in-palatul-copiilor-din-cluj-194763.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.