Jump to content

Dezastru în bălţile de la Prut


dcp100168

Recommended Posts

Dezastru în bălţile de la Prut

Amenajarea piscicolă de la Maţa Rădeanu este în continuare inundată, iar administratorii bălţilor de aici aşteaptă ca apele Prutului să se retragă pentru a se putea face o evaluare a pagubelor, dar şi pentru a remedia stricăciunile făcute de viitură.

Potrivit şefului Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, Vladimir Talpeş, deşi au trecut câteva săptămâni de când Prutul şi-a ieşit din matcă, apele revărsate se retrag foarte greu. „Săptămâna trecută nivelul apei era încă creştere, probabil după incidentul produs pe malul celălalt al Prutului, unde un dig s-a rupt, iar situaţia a fot remediată de către autorităţile vecine. Noi aşteptăm în continuare să putem interveni şi să refacem digurile”, ne-a spus Talpeş.

Amintim faptul că nu doar crescătoria de la Maţa Rădeanu a fost inundată odată cu ieşirea Prutului din matcă, ci şi fermele de la Cotul Chiului şi Şovârca. Cei care administrează bălţile vor avea sume importante de cheltuit pentru refacerea terasamentelor, a digurilor, dar şi pentru repopularea bălţilor cu peşte.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dezastru_in_baltile_de_la_Prut_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.