Jump to content

Sesiunile elevilor corigenţi încep săptămâna viitoare


dcp100168

Recommended Posts

Sesiunile elevilor corigenţi încep săptămâna viitoare

Pentru cei care n-au muncit suficient în timpul anului şcolar, vacanţa a fost foarte scurtă. De săptămâna viitoare încep sesiunile de corigenţe şi restanţele la bacalaureat şi la admiterea în clasa a IX-a.

Corigenţele la liceu

Elevii în clasa a XII-a la liceu, cei în clasa a X-a la şcoala de arte şi meserii sau cei din anul de completare vor susţine corigenţele pe 5 şi 6 august.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigentă, se pot înscrie pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 13 august 2010.

Elevii claselor terminale de liceu, ai claselor a X-a de la şcoala de arte şi meserii şi elevii anului de completare, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea august 2010, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale.

A doua sesiune de bacalaureat

Corigenţii din clasa a XII-a dar şi cei care n-au promovat bacalaureatul în prima sesiune mai au o şansă. În perioada 23-27 august se vor desfăşura restanţele la probele orale. Pe 30 august va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, pe 1 septembrie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 septembrie proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate pe 5 septembrie.

Corigenţele la clasa a VIII-a

Tot de o sesiune specială de corigenţe vor beneficia şi elevii de clasa a VIII-a. Aceştia vor fi examinaţi la materiile la care n-au promovat pe 26 şi 27 august.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere. Între 1 şi 10 septembrie se va desfăşura repartizarea participanţilor la cea de-a treia etapă a admiterii.

Cei peste 1.000 de absolvenţi care nu au fost repartizaţi până acum au la dispoziţie peste 800 de locuri, numai să vrea să înveţe.

Corigenţele pentru celelalte categorii

Elevii care nu sunt în anii terminali la liceu, gimnaziu şi şcoli profesionale vor susţine corigenţele între 30 august şi 3 septembrie. În cazul în care nu vor fi consideraţi promovaţi în sesiunea de corigenţe, elevii vor fi declaraţi repetenţi.

Elevii din anii terminali de liceu, şcoală profesională şi gimnaziu, care nu au promovat corigenţele în etapele din luna august, nu se vor putea prezenta şi în sesiunea din septembrie şi vor fi declaraţi, de asemenea, repetenţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Incepe_vara_restantierilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.