Jump to content

ArcelorMittal - profit net de 2,38 de miliarde dolari în primul semestru


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal - profit net de 2,38 de miliarde dolari în primul semestru

ArcelorMittal a înregistrat un profit net de 2,38 de miliarde dolari în primul semestru al acestui an, comparativ cu un rezultat negativ de 1,85 de miliarde dolari în perioada similară din 2009, în condiţiile în care vânzările au urcat de la 30,3 miliarde dolari la 40,3 miliarde dolari.

La nivel operaţional, grupul a înregistrat un profit de 2,4 miliarde de dolari, faţă de pierderi de 2,66 miliarde de dolari în primele şase luni din 2009, se arată în raportul financiar al ArcelorMittal pentru primul semestru.

În perioada analizată, producţia de minereu de fier a urcat la 32,2 milioane de tone, de la 24 de milioane de tone în intervalul ianuarie-iunie al anului trecut. Producţia de oţel brut a avansat, de asemenea, de la 31,1 milioane de tone la 47,9 milioane de tone. Livrările de oţel au totalizat 44,3 milioane de tone, faţă de 32,9 milioane de tone în prima jumătate din 2009.

Pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, ArcelorMittal a raportat un profit net de 1,7 miliarde de dolari, comparativ cu pierderi de 792 milioane de dolari în perioada corespunzătoare din 2009. Vânzările au urcat de la 15,17 miliarde de dolari la 21,65 de miliarde de dolari.

Datoria netă s-a redus cu 400 de milioane de dolari în timpul trimestrului, la 20,3 miliarde de dolari, ca efect, în principal, al impactului cursurilor de schimb valutar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.