Jump to content

Adrian Guţoaia - cel mai bun marcator la Europenele de baschet U20


dcp100168

Recommended Posts

Adrian Guţoaia - cel mai bun marcator la Europenele de baschet U20

Echipa naţională de tineret (U20) masculin a României a terminat pe locul 14, dintr-un total de 17 participante la Campionatul European - Divizia B, din Austria. Cu alte cuvinte, tinerii baschetbalişti români care se pregătesc de seniorat se situează, în anul 2010, pe locul 30, dintr-un total de 33 de echipe care au luat parte la întrecerea continentală anuală, divizată pe criterii valorice în două divizii.

Bilanţul echipei pregătită de către Vali Pogonaru nu a fost unul strălucit, România obţinând doar două victorii (împotriva formaţiilor similare ale Elveţiei, scor 88-62, respectiv Danemarcei, scor 82-78) dintr-un total de şapte partide disputate.

Din punct de vedere individual trebuie să remarcăm evoluţia lui Adrian Guţoaia, jucător care a bifat doar cinci prezenţe la evenimentul din acest an deoarece a suferit o accidentare în timpul turneului. Jucătorul echipei Steaua Turabo Bucureşti a avut o medie de 20.0 puncte pe meci, performanţă care îl plasează pe primul loc în ierarhia celor mai buni marcatori ai Campionatului European - Divizia B, din Austria. Guţoaia, născut la Galaţi pe 10 martie 1990, a izbutit 35 de puncte în primul meci la europeanul de tineret din acest an, împotriva echipei naţionale a Slovaciei. De fapt, acesta este recordul de puncte marcate de un jucător pe parcursul unui singur meci la Campionatul European de tineret - Divizia B din acest an. În meciul următor, disputat împotriva Belarusului, Adrian a înscris doar 7 puncte şi a suferit o accidentare ce l-a împiedicat să evolueze împotriva celor mai bune echipe din grupa României, este vorba despre Norvegia şi Polonia. La revenire, el a înscris 9 puncte în prima victorie a României la nivel de tineret în doi ani de zile, cea împotriva Elveţiei. Guţoaia a terminat în forţă participarea la competiţia din Austria, cu 27 de puncte şi victorie împotriva Danemarcei, respectiv 22 de puncte şi patru reuşite din spatele semicercului şi înfrângere pentru tricolori împotriva Georgiei. Guţoaia a adăugat medii de 4.2 recuperări şi 2.2 intercepţii (locul 4 în întreaga întrecere) însă a avut 4.8 posesii pierdute pe meci (cele mai multe în toată competiţia).

http://www.infoportal.ro/presa~info-1862096.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Adrian Guţoaia - la Asesoft Ploieşti

Campionii au reusit sa obtina semnatura unui tanar baschetbalist autohton. Adrian Gutoaia se alatura alb-albastrilor pentru cel putin un sezon, dupa ce, in stagiunea precedenta, a imbracat tricoul echipei Steaua Turabo Bucuresti, alaturi de care a fost la un pas de accederea in semifinalele playoff-ului. Gutoaia este un jucator rapid si atletic, originar din Galati. A debutat la Phoenix, echipa din orasul sau natal, acolo unde a fost descoperit de catre antrenorul Nini Florin. A fost numit, in 2008, capitan al reprezentativei Under 18 a Romaniei, in campania desfasurata de tricolori, in Ungaria. Tanarul baschetbalist s-a facut remarcat in acel an, la Phoenix Galati, formatie cu care a castigat Campionatul National la categoria sa de varsta, fiind desemnat MVP-ul turneului, si, de asemenea, fiind nominalizat in "5"-ul de baza al competitiei. In sezonul 2008-2009 a evoluat in Divizia B, la Steaua Bucuresti, fiind cel mai bun marcator al esalonului secund. Gruparea bucuresteana participa la turneul final de promovare, si rateaza initial obiectivul, terminand competitia doar pe locul al patrulea. Militarii profita insa de criza financiara cu care se confrunta BC Targoviste, astfel incat iau locul acesteia in prima divizie. In tot acest timp, devine un obisnuit al convocarilor la lotul national Under 20, si isi castiga locul de titular, in mandatul lui Attila Veres. In editia trecuta de campionat, Gutoaia a avut o medie de 2.8 puncte si 2 recuperari, in 14 minute petrecute pe parchet, cu un procentaj de 30% la aruncarile din actiune. Una dintre cele mai bune prestatii ale sale a fost consemnata chiar impotriva echipei Asesoft, in victoria Stelei din Capitala, atunci cand acesta a bifat 4 puncte, toate survenite de la linia de aruncari libere.

La mijlocul lunii iulie, Gutoaia a participat, cu selectionata U20, la Campionatul European, Divizia B, competitie organizata in Austria, la Oberwart. Aici, galateanul a evoluat in 5 din cele 7 partide ale tricolorilor, contabilizand o medie de 20 de puncte pe meci (cel mai bun marcator!). Mai mult, cu 35 de puncte inscrise impotriva Slovaciei, Gutoaia a stabilit recordul acestei editii.

Ca urmare a prestatiei din Austria a venit si debutul la prima reprezentativa. Acesta a fost consemnat la data de 11 august, in confruntarea Romaniei cu Suedia, iar primele sale doua puncte au venit in partida cu Belarus, castigata de elevii lui John Neumann, cu 80-79, la Minsk.

Adrian Gutoaia

Data nasterii: 10 martie 1990

Pozitie: 3

Inaltime: 1.95 m.

Greutate: 92 kg.

Divizia A:

2009-2010: Steaua Turabo Bucuresti: 2.8 pct., 2 rec., 0.4 pase decisive

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/sport/76552/transfer-pentru-viitor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.