Jump to content

Eugen Chebac îl execută pe Răzvan Avram!


Recommended Posts

Directorul Centrului Cultural a ieşit din scenă

Directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, a fost schimbat ieri, cu majoritatea voturilor din Consiliul Judeţului, de la conducerea Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Motivul, expus de preşedintele CJ, Eugen Chebac, a fost că directorul nu şi-a reînnoit contractul de management, după cum cerea o ordonanţă de urgenţă. Deşi, oficial, este vorba despre neglijarea amănuntului de a veni la semnat contractul, pare să fie vorba despre păcate mai vechi...

Partea delicată, aruncată în treacăt de preşedinte, a fost că, începând cu 1 martie, când trebuia prelungit contractul, Centrul a funcţionat practic fără şef! Adică, a mai spus Eugen Chebac, actele semnate de atunci devin nule.

Cât pe ce (13 voturi pentru, 14 împotrivă şi 4 abţineri, toate secrete) ca Aurelia Matei să primească funcţia de director interimar al instituţiei. Îi mai trebuiau două voturi! După votul de ieri, care nu a putut stabili un director interimar, unul dintre directorii adjuncţi va conduce instituţia de cultură până la viitoarea şedinţă de Consiliu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Directorul_Centrului_Cultural_a_iesit_din_scena_2.html

Eugen Chebac îl execută pe Răzvan Avram!

Eugen Chebac, președintele Consiliului Județean a hotărît în ședința de CJ de ieri mazilirea pecistului Răzvan Avram, director la Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” și înlocuirea lui cu Aurelia Bogatu. Dacă numirea Aureliei Bogatu (n.a. aceasta a lucrat o vreme în presă, iar în ultimul timp a ocupat postul de relații publice la Centrul Cultural) a căzut la vot, situția conducerii Centrului Cultural e clară ca braga. Spun asta pentru că dacă Chebac ar încerca să numească un interimar, nu ar face decît să încalce legea.

Practic, Chebac a constat brusc și deodată că Avram nu mai îndeplinește funcția de director, din punct de vedere legal, cam de prin martie 2010. Adevărul cam așa e numai că președintele CJ a uitat să explice ce l-a determinat o căruță de vreme să se facă că plouă și deci să cam încalce legile patriei, prin nebăgare de seamă. Chebac, nu numai că a știut de situația finului lui Durbacă, dar l-a și păstrat în funcție pentru că îi convenea să închidă ochii.

Bănuiesc că motivele decapitării lui Avram sînt mai complexe decît par la prima vedere. Oficial, Avram o face pe eroul spunînd că se sacrifică pentru oamenii din subordine. Cică nea Chebac ar fi trimis o hîrtie la Centrul Cultural pe care ar fi scris cu pixul, cu mînuța lui negricioasă, că trebuie dați afară 40 de angajați, adică 30% din personal. Avram a susținut sus și tare că dacă dă mai mult de 18 oameni afară instituția nu mai poate funcționa normal și uite așa ne-am procopsit cu tot scandalul ăsta.

http://www.antidotul.ro/6292/eugen-chebac-%C3%AEl-execut%C4%83-pe-r%C4%83zvan-avram.html

Link to comment
Share on other sites

Director interimar la Centrul Cultural

În urma demiterii directorului Răzvan Avram din funcţia de director al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, noul director general interimar este Eduard Mihalcea, conform unei decizii a CJ Galaţi. Până la numirea ca director general interimar, Eduard Mihalcea a îndeplinit funcţia de director artistic adjunct.

Pe de altă parte, directorul proaspăt demis, Răzvan Avram, aflat în concediu medical de o săptămână, spune că „…deocamdată nu am văzut nicio decizie oficială despre demiterea mea, mai ales că abia ce semnasem şi contractul de management, îl semnasem şi îl trimisesem către CJ, pentru a fi semnat şi de cealaltă parte. Când mă voi întoarce din concediul medical, voi vedea şi decizia de demitere dar şi motivaţia şi, în funcţie de aceasta, voi contesta sau nu hotărârea”.

Cât priveşte directorul general interimar, Eduard Mihalcea, Răzvan Avram s-a mirat de soluţia aleasă, spunând că „…ar putea, doar dacă are o hârtie oficială în acest sens, pentru că, din punct de vedere ierahic, sunt doi directori adjuncţi, domnul Aurel Manole, director artistic şi domnul Viorel Sandu, director administrativ. Domnul Mihalcea este adjunctul domnului Manole”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Director_interimar_la_Centrul_Cultural_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aurelia Bogatu Matei a fost numită director interimar la Centrul Cultural

În ceea ce priveşte funcţia de director al CCDJ, Aurelia Bogatu Matei a fost numită noul director interimar. După 121 de zile, Aurelia Bogatu Matei va trebui să susţină un concurs pentru a rămâne în funcţie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Centrul_Cultural_va_ramane_fara_40_de_angajati_0_315568845.html

Răzvan Avram este acuzat că a scos fraudulos documente din Centrul Cultural

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat azi că înlocuirea lui Răzvan Avram din fruntea Centrului Cultural „Dunărea de Jos" vine ca urmare a refuzului acestuia de a semna noul contract de management. „Din data de 1 martie 2010, Răzvan Avram nu mai este director al Centrului Cultural prin refuzul de a semna contractul de management pentru anul 2010. O situaţie de care am luat cunoştinţă şi m-am autosesizat în data de 21.07. 2010 când a fost remis pentru semnare. Ca atare, domnul Avram nu mai ocupă funcţia de director al Centrului", a precizat Eugen Chebac.

Mai mult, Răzvan Avram este acuzat de şeful Consiliului Judeţului că a scos acte din instituţie pe ferestrele Centrului Cultural pentru a ascunde probe ale modului cum a administrat instituţia. „În urmă cu trei zile a sărit geamul la Centrul Cultural pentru că portarul nu i-a permis şi a luat din birou anumite documente. Poliţiştii de la Secţia 1 cercetează cazul", a mai adăugat Chebac.

Directorii îşi dădeau prime întrei ei

Eugen Chebac a dorit să exemplifice modul în care înţelegea Răzvan Avram să conducă instituţia de cultură. „Nu este normal ca toţi cei cinci directori să-şi facă referate ei între ei pentru prime de 2% din salariul pe 2009". „Domnul consilier Doru Nicolae, în statul de plată încadrat ca director, face referat către managerul instituţiei: Doru Nicolae, consilier, vă rog să aprobaţi acordarea 2% pe 2009 următorilor salariaţi: Răzvan Avram - 1.500 lei, Mihalcea Eduard - 250 lei, Sandu Viorel - 750 lei, Manole Aurel - 500 lei". „Dar nu este suficient şi atunci face domnul Manole alt referat: Domnule director vă rog să acordaţi lui Avram Răzvan - 5.000 lei, Sandu Viorel - 500 lei, Mihalcea Eduard - 500 lei şi Manole Aurel- 500 lei". „Dacă aşa se conduce o instituţie înseamnă că facem umbră de pomană pe acest pământ. Am raportul corpului de audit pe care îl voi face public, după ce va fi dezbătut", a concluzionat Eugen Chebac.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Razvan_Avram_este_acuzat_ca_a_scos_fraudulos_acte_din_Centrul_Cultural_0_315569034.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.