Jump to content

Fără recurs la contestarea contravenţiilor


dcp100168

Recommended Posts

Fără recurs la contestarea contravenţiilor

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind „mica reformă în Justiţie”. O modificare importantă care va fi adusă sistemul juridic din România, după punerea în aplicare a legii, constă în eliminare căii de atac a recursului împotriva unei hotărâri prin care Judecătoria soluţionează plângerea formulată împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a unei sancţiuni. Astfel, plângerile în materie contravenţională, de competenţa Judecătoriei, urmează a fi soluţionate de către această instanţă, în primă şi ultimă instanţă.

Măsura are scopul de a nu aglomera rolul instanţelor de judecată, a afirmat primul-ministru, arătând că în 2009 au fost 174.000 de cauze la judecătorii şi la instanţele superioare, cele mai multe fiind plângeri împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor şi de aplicare a amenzilor pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. La Galaţi, în 2009, judecătorii au avut de soluţionat 3.948 de contestaţii împotriva proceselor verbale de contravenţie. Toate aceste dosare au ajuns şi pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, lucru care nu va mai fi posibil după intrarea în vigoare a legii „micii reforme în Justiţie”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Contestarea_contraventiilor_doar_la_Judecatorie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.