Jump to content

Google Me, concurenţă pentru Facebook?


dcp100168

Recommended Posts

Google Me, concurenţă pentru Facebook?

Pentru moment, avem doar un zvon lansat de către Adam D’Angelo, un fost tehnic al rețelei Facebook: Google pregătește, cu motoarele turate la maximum, un concurent pentru creația lui Mark Zuckerberg, denumit Google Me. O simplă căutare după Google Me, din care eliminăm documentarul omonim al lui Jim Killeen, ne arată interesul uriaș al blogosferei și al presei pentru acest subiect nou-nouț, cu o singură sursă, dar una credibilă.

Google Me ar urma să concureze serios mega-rețeaua Facebook, cea care are aproximativ 500 de milioane de utilizatori, prin combinația și optimizarea mai multor servicii și facilități Google. Ce-i drept, încercări de a strînge utilizatorii sub aceeași umbrelă au tot fost din partea Google. Le Figaro face un istoric al lor și amintește de Orkut, de Wave (încă în faza de șantier), de Buzz – lansat cu aplomb și apoi înecat în scandaluri privind violarea intimității utilizatorilor – , de efemerul Google Lively – concurent pentru cîteva săptămîni al lui Second Life – ori de Google Profile…. Mare parte dintre aceste instrumente încă există, dar interesează un număr mic de useri, majoritatea fanatici Google care digerează orice jucărie lansată de gigantul web.

http://www.observatorcultural.ro/Google-Me-o-noua-re%C4%8C%E2%80%BAea-de-socializare-atac-la-Facebook*articleID_23959-articles_details.html

Google Me - aruncat în lupta cu Facebook

Kevin Rose, fondatorul Digg, a scris într-un articol postat pe site-ul de micro-blogging Twitter că Google se pregăteşte de lansarea unui competitor Facebook, scrie PC Magazine. Potrivit mesajului postat, noul serviciu se va numi “Google Me” şi va oferi funcţii de social networking care vor rivaliza cu Facebook. Chiar dacă acest zvon se va confirma, nu va fi pentru prima dată când Google a lansat un serviciu care să concureze cu Facebook. Potrivit ReadWriteWeb, 90% din conţinutul publicat pe Google Buzz, care era văzut ca un rival al Facebook, provine din alte destinaţii online. De asemenea, potrivit specialiştilor în industrie, Google Me ar putea fi o îmbunătăţire a serviciului Google Profiles, care este o pagină mini-biografică. Totuşi, nu este clar dacă celelalte surse de informaţii ale Google – Buzz, Wave şi Orkut - vor fi integrate în noua reţea. “Combinarea reţelelor sociale Orkut şi Buzz ar putea duce la aproximativ 200 milioane de utilizatori. Acest lucru va permite gigantului online să devină chiar o ameninţare pentru Facebook”, a declarat Brad McCarty, analist al companiei The Next Web.

http://www.jurnal.md/ro/news/google-me-noul-serviciu-aruncat-in-lupta-cu-facebook-188994/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.