Jump to content

Traficanţii de droguri se joacă cu Poliţia


dcp100168

Recommended Posts

Traficanţii de droguri se joacă cu Poliţia

Doi traficanţi de cocaină din Galaţi au sfidat Poliţia mai bine de un an de zile. Daţi în urmărire, ei şi-au continuat „afacerile" cu succes.

Cazul pe o să vi-l prezentăm în continuare arată că, din păcate, traficul de droguri a devenit o afacere banală la Galaţi. Virgilius Tănasă şi Antonel Frumuzache au pus pe picioare o reţea care se ocupa cu vânzarea de haşiş şi marijuana în zonă. Afacerea a mers şnur în perioada octombrie 2008-iulie 2009, până când DIICOT-ul a intrat pe fir. Tănasă a „mirosit" din vreme problemele, aşa că a dispărut de la domiciliu şi a stat aproape un an ascuns, dirijându-şi „afacerile" din umbră. Nimeni nu a reuşit să-i dea de urmă, deşi era căutat prin Interpol. Traficantul ajunsese să se joace cu oamenii legii. Anchetatorii nu numai că nu reuşeau să-l prindă, dar nu îl puteau împiedica măcar să facă trafic de droguri, cu toate că telefoanele lui Tănasă şi ale complicele său erau ascultate. Iniţial, s-a crezut că bărbatul a fugit din ţară, pentru a se afla apoi că este în satul Independenţa, de unde îi dădea indicaţii lui Frumuzache cum să continue vânzarea de droguri. Tănasă a plecat apoi în Italia, nu înainte de a-i lăsa partenerului lui 150 de doze de cocaină, pe care acesta trebuia să le vândă cu 100 de euro bucata, şi câteva sute de doze de haşiş care urmau să fie plasate cu 50 de lei bucata.

Gălăţeanul a fost prins în cele din urmă de Interpol, în Italia, iar zilele trecute a fost transferat în România pentru a fi judecat. Tănasă a declarat judecătorilor că a fost în Italia pentru a-şi lua permis de conducere şi că nu a făcut altceva decât să cumpere nişte pachete de ierburi de la un magazin obişnuit.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Traficantii_de_droguri_joaca_Politia_pe_degete_0_311368953.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Traficanţii de droguri care se jucau cu Poliţia vor sta 13 ani după gratii

Un gălăţean dat în urmărire generală, care venea şi pleca din România după bunul plac în timp ce coordona vânzarea de cocaină şi haşiş printr-un partener din Galaţi, va petrece următorii şapte ani şi două luni la închisoare. Virgilius Tănasă şi Antonel Frumuzache au pus pe picioare o reţea care se ocupa cu vânzarea de haşiş şi marijuana în Galaţi. Afacerea a mers în perioada octombrie 2008 - iulie 2009, când DIICOT-ul a intrat pe filieră, iar Tănasă a fost nevoit să se ascundă pentru a nu fi prins de poliţişti. A făcut-o atât de bine, încât traficantul de droguri ajunsese să se joace cu oamenii legii. Anchetatorii nu numai că nu reuşeau să-l prindă, dar nu îl puteau împiedica măcar să facă trafic de droguri, cu toate că telefoanele lui Tănasă şi ale complicelui său erau ascultate. Se credea iniţial că bărbatul a plecat din ţară, pentru a se afla apoi că este în comuna Independenţa, de unde îi dădea indicaţii lui Frumuzache cum să continue vânzarea de droguri.
Clemenţă în justiţie
Tănasă a plecat apoi în Italia, nu înainte de a-i lăsa partenerului de fărădelegi o pungă cu 150 de doze a câte un gram de cocaină, pe care acesta din urmă trebuia să le vândă cu 100 de euro bucata. Gălăţeanul a fost prins în cele din urmă de Interpol şi încarcerat în Penitenciarul Coeli din Italia, înainte să fie transferat în România pentru a fi judecat. Comic a fost Tănasă, care le-a declarat judecătorilor că a plecat în Italia pentru a-şi lua permis de conducere, iar el nu a făcut altceva decât să cumpere nişte pachete de Spice de la un magazin de etnobotanice. Procurorii nu au reuşit până acum să confişte decât 800 de euro, 4.500 de lei şi un motoscuter aparţinând lui Tănasă. Acesta din urmă a beneficiat de o reducere substanţială a pedepsei pentru trafic de droguri de mare risc, de la 12 ani la şapte ani şi două luni. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul partenerului său de fărădelegi, Antonel Frumuzache, care a primit doar patru ani şi şase luni de închisoare, deşi iniţial fusese condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta va executa totuşi şase ani de închisoare după ce judecătorii i-au revocat eliberarea condiţionată pentru un rest de pedeapsă rămas neexecutat de 1131 zile de închisoare dintr-o condamnare anterioară.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.