Jump to content

Cât costă transportul cu microbuzul în afara oraşului


dcp100168

Recommended Posts

Cât costă transportul cu microbuzul în afara oraşului

În ultimele luni, gălăţeni par să fi renunţat la tren în favoarea microbuzelor, mai ales că SNCFR a renunţat la multe rute considerate neprofitabile, iar biletele de tren s-au tot scumpit.

Tarifele practicate de operatori se apropie de preţul unei călătorii cu maxi-taxi la Galaţi, în special pe rutele foarte scurte. De pildă, pentru o călătorie de la Galaţi până în satul Costi trebuie să plătiţi 1,5 lei, în timp ce drumul până la Odaia Manolache costă 2,5 lei.

Rutele pe trasee de doar câţiva kilometri au fost introduse în special pentru navetişti, cum este de pildă şi traseul Galaţi-Cişmele (17 km), unde preţul unui bilet ajunge la 3 lei sau Galaţi-Fântânele, călătorie care costă 6 lei.

La polul opus, cele mai îndepărtate destinaţii din judeţ sunt Ciureşti şi Cotoroia, pentru care călătorii trebuie să scoată din buzunar 16 lei. Tarifele practicate pentru traseele interjudeţene sunt în bună măsură identice cu cele judeţene de pe rutele mai lungi.

Cea mai ieftină călătorie este Galaţi-Focşani, care costă 13 lei, în timp ce un drum Galaţi-Vaslui costă 16 lei. Pentru ruta Galaţi-Huşi preţul unui bilet este 22 de lei, iar costul pentru o călătorie pe două dintre cele mai folosite rute (Galaţi-Piatra-Neamţ, Galaţi-Constanţa) este de 35 de lei.

Cea mai scumpă rută (45 lei) este Galaţi-Roman, dar şi distanţa este apreciabilă: 294 de kilometri.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Afla_cat_costa_sa_mergi_cu_microbuzul_la_mare_0_311368947.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.