Jump to content

Meteorologii anunţă caniculă şi furtuni


dcp100168

Recommended Posts

Meteorologii anunţă caniculă şi furtuni

Meteorologii au emis o informare de canicula si instabilitate atmosferica, pentru partea a doua a zilei de joi si urmatoarele zile. Vremea va fi calduroasa in estul Munteniei, in sudul Moldovei si in Dobrogea, unde indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80.

Manifestari de instabilitate atmosferica (averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si caderi de grindina) vor fi local in zonele de deal si de munte si in sud-vestul tarii si pe arii restranse in celelalte regiuni.

In urmatoarele zile, in est si sud-est vremea va deveni caniculara, in timp ce instabilitatea atmosferica va fi accentuata in jumatatea de vest a teritoriului.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7663634-meteorologii-anunta-canicula-furtuni.htm

Link to comment
Share on other sites

Avertizare meteo pentru Moldova de disconfort termic si fenomene de instabilitate atmosferica

Serviciul Regional de Prognoză a Vremii din Bacău a emis o informare meteo de disconfort termic şi fenomene de instabilitate atmosferică pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi. Potrivit atenţionării, în cursul după amiezii de astazi vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Moldovei, izolat caniculară în sud.

Indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 în sud-estul regiunii.

Manifestări de instabilitate atmosferică, averse ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de vînt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină se vor semnala local îndeosebi în zonele de deal şi de munte.

În următoarele zile, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a Moldovei, caniculară în sudul şi estul regiunii.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=10042&Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.