Jump to content

Evidenţa Populaţiei, asediată de "căpşunari"


Recommended Posts

Posted

De unde luăm paşapoarte?

Pentru eliberarea paşapoartelor, cei interesaţi trebuie să ştie că Serviciul se află la adresa strada Domnească, nr. 102, la sediul Poliţiei Rutiere, lângă Catedrală. Cei care doresc să ia legătura telefonic, o pot face la numărul de telefon (care este şi fax) 0236/322828. În fiecare zi din săptămână se primesc acte pentru eliberarea de paşapoarte, dar se şi eliberează aceste documente. Acest program se desfăşoară în zilele de luni, marţi, joi şi vineri, în intervalul orar 8.30-16.30, iar miercuri, de la 8.30 la 18.30. În cazul în care aveţi probleme deosebite – legate de eliberarea paşapoartelor individuale pentru minori, preschimbarea paşaportului înainte de expirarea valabilităţii etc - vă puteţi înscrie în audienţă, la şeful serviciului, care vă va asculta în fiecare luni, de la 12.00 la 14.00 sau miercuri, de la 10.00 la 12.00. Pentru a procura actele necesare eliberării paşaportului simplu, puteţi accesa pagina de internet a Prefecturii Galaţi, respectiv, http://www.prefecturagalati.ro/pagini-utile/pasapoarte/. La aceeaşi adresă puteţi afla şi ce taxe aveţi de achitat, care este cuantumul lor şi unde pot fi ele plătite.

http://www.viata-libera.ro/articol-De_u ... rte_2.html

  • 1 month later...
Posted

Record la Paşapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului - judeţul Galaţi a înregistat pe 10 august 2009 cel mai mare număr de cereri de eliberare a paşaportului din acest an. Potrivit comisarului şef Aurelian Păduraru, şeful SPCEEPS Galaţi, 311 gălăţeni au solicitat eliberarea sau înnoirea paşaportului (din care 223 în regim de urgenţă), alte 182 de persoane primind paşaportul în cursul aceleiaşi zile. Pe 11 august 2008, 345 de gălăţeni au solicitat emiterea sau înnoirea paşaportului şi au fost eliberate 299 de astfel de documente, iar în 2007, tot pe 11 august 2007, au fost înregistrate 204 cereri şi au fost emise 264 de paşapoarte. În medie, serviciul public gălăţean înregistrează zilnic aproximativ 130 de cereri de eliberare a paşaportului.

Un paşaport simplu costă 64 de lei, la care se adugă 32 de lei taxa consulară, şi se eliberează în 20 de zile. În regim de urgenţă, paşaportul este eliberat în trei zile, cu plata taxei de urgenţă de 100 de lei.

  • 3 weeks later...
Posted

De azi se schimbă programul la Evidenţa Populaţiei

De luni până joi, programul cu publicul la Evidenţa Populaţiei Galaţi începe la 8,30 şi se termină la 16,30 (pentru primiri şi eliberări acte). Vinerea este o zi destinată exclusiv eliberării actelor - între orele 8,30 şi 14,00 -, pentru ca în aceeaşi zi, între orele 8,30 şi 16,00, o echipă mobilă a Evidenţei Populaţiei să meargă la domiciliile persoanelor netransportabile sau în comunele gălăţene.

http://www.viata-libera.ro/articol-De_a ... iei_2.html

Posted

Testul suprem al gălăţeanului de rând

La Evidenţa Populaţiei - fără pile şi relaţii

Batjocură la cote maxime pentru gălăţenii care ”îndrăznesc” să calce pragul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, fără a fi ”dotaţi” în prealabil cu niscaiva pile şi relaţii. Deşi accesul în cadrul birourilor se face pe baza unui bon de ordine, aşa cum se procedează în ţările civilizate, la Galaţi regula este doar una teoretică şi nu practică. Oamenii se plâng că deşi beneficiază de un bon de ordine, nu au acces în cadrul birourilor atunci când le vine rândul, ci mai degrabă când piloşii îşi rezolvă treburile.

În ciuda faptului că la intrarea în clădirea instituţiei există un anunţ în care se menţionează că accesul în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor se face organizat, numai în baza unui bon de ordine, precum se întâmplă în majoritatea ţărilor civilizate, la Galaţi regulamentul este doar unul pe hârtie. Mai mulţi gălăţeni, nemulţumiţi de modul defectuos în care funcţionarii din cadrul serviciului îşi fac treaba, dar şi a poliţistului comunitar, care ar trebui să asigure liniştea şi nu haosul printre cei ce formează cozi, ne-au sesizat în aceste zile. Oamenii se plâng că deşi beneficiază de un bon de ordine, aşa cum prevede regulamentul, nu au acces în cadrul birorurilor atunci când le vine rândul, ci mai degrabă când cei ”înzestraţi” cu pile şi relaţii îşi rezolvă treburile. ”Mă aflu de mai bine de trei ore aici. Am bon de ordine. Ar fi trebuit să intru de atâta timp ca să îmi rezolv problemele, dar nu mă lasă nimeni să o fac. Am venit pentru a îmi schimba buletinul. Este bătaie de joc ce se întâmplă aici! Noi stăm la rând, iar alţii vin şi fără a sta la coadă, fără a avea bon, sunt introduşi în birouri, de multe ori chiar de către poliţistul comunitar, pentru că au relaţii. Se intră la întâmplare. Chiar dacă se eliberează acele bonuri de ordine, nimeni nu ţine cont de ele. Intră care cum poate şi când poate. Am văzut asemenea regulamente în Germania, acum câţiva ani, şi chiar mă gândeam când vor fi introduse şi la noi. Au fost introduse, dar se pare că degeaba. Mă întreb care mai este rolul poliţistului comunitar aici, care nici măcar nu se ocupă de buna desfăşurare. Sunt foarte revoltat pentru că au intrat atâţia înaintea mea şi am spus-o, însă poliţistul comunitar mi-a făcut semn să tac. Era foarte revoltat, nervos chiar şi m-a întrebat ce nu îmi convine, pe un ton sfidător, ameninţător în acelaşi timp. El introduce pe cine vrea în birouri, persoane care nici măcar nu se sinchisesc să stea la coadă aşa cum este normal, şi tot la noi se răţoieşte. Este bătaie de joc, nesimţire şi lipsă de educaţie”, ne-a declarat, ieri, un gălăţean.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Posted

ca orice articol din fituiza impartiala, este tendentioz si rauvoitor:

accesul se face pe baza de bon in birourile unde se fac pozele pentru buletin si se depun actele

accesul la birourile personalului nu este permis oricui are chef sa viziteze....mai ales ziaristilor :twisted:

Posted

Te contrazic. Acu' două luni, stăteam la coadă și vedeam cum erau băgați, peste rând, diverse persoane. Ori îi băga gardianul, ori angajații de acolo...

Posted

Ce rol are comunitarul? Pazeste Politia de comunitate? :?: :lol: :mrgreen: Scoatetii de acolo ca va faceti de ras. Am mai vazut intr-o zi la Centrul Militar Judetean (Armata) sunt doi politisti comunitari. :lol::lol::lol::lol: :?: Sunt oare SEAL sub acoperire? Dupa silueta afisata cu nonsalanta pe Domneasca nu cred. :!:

  • 1 month later...
Posted

Evidenţa Populaţiei vă aşteaptă cu buletinele gata!

Zece gălăţeni şi-au lăsat de izbelişte cărţile de identitate, după ce s-au chinuit şi şi-au depus dosarele perfect completate la sediul Evidenţei Populaţiei. Mariana Palade, şefa Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, face apel la titulari sau la cei care îi cunosc să vină şi să îşi ridice actele, de care oricum au nevoie oriunde s-ar afla în Uniunea Europeană. „Şi-au depus dosarele şi li s-au făcut cărţile de identitate, care sunt în continuare valabile. Dacă persoanele respective nu sunt acum în ţară, pot trimite o rudă să le ridice actul, pe baza unei procuri notariale”, explică Mariana Palade.

Astfel, lipsesc de ani de zile:

· Vlad George Bogdan, născut în Galaţi, 1981 – Carte de Identitate eliberată în 2006;

· Creţu Neculai, născut în 1972, din Rediu – C.I. din 2007;

· Şerban Marin, născut în Galaţi, 1965 – C.I. din 2008;

· Cucoş Laurenţiu, născut în Galaţi, 1969 – C.I. din 2008;

· Mihai Lidia, născută în Galaţi, 1980 – C.I. din 2008;

· Constantinescu Valentin, născut în Galaţi, 1987 – C.I. din 2008;

· Alexandru Cătălin Mădălin, născut în 1994, din Schela – C.I. din 2008;

· Pavel Georgiana Oana, născută în Galaţi, 1978 – C. I. din 2007;

· Susanu Marian, născut în 1968, din Tudor Vladimirescu – C.I. din 2009;

· Chiriac Ecaterina, născută în Galaţi, 1946 – C.I. din 2007.

http://www.viata-libera.ro/articol-_Evi ... ata_2.html

Posted

Pai daca CI sunt la evidenta populatiei, oare cum au putut parasi tara fara buletin? cel putin stiu ca la dosar pentru buletinul nou, il dai si pe cel vechi. Deci ce au facut? or fi trecut granita ilegal, nu?

Posted
Pai daca CI sunt la evidenta populatiei, oare cum au putut parasi tara fara buletin? cel putin stiu ca la dosar pentru buletinul nou, il dai si pe cel vechi. Deci ce au facut? or fi trecut granita ilegal, nu?

ar fi putut părăsit țara absolut legal, George... folosind pașaportul...

  • 4 weeks later...
Posted

Pai stai sa inteleg. Din 2007 in Spatiul Sheengan nu se mai poate folosi pasaportul ci se folosesc buletinele. Si banuiesc ca in tarile unde se cere pasaportul se cere si buletinul nu doar pasaportul. Nu imi vine in minte decat ca or fi parasit tara legal poate cu o foaie provizorie in loc de buletin...+pasaport

Posted
. Din 2007 in Spatiul Sheengan nu se mai poate folosi pasaportul ci se folosesc buletinele.

exprimarea este incorecta - nu mai este obligatoriu pasaportul, ci se poate calatori si doar pe baza de buletin.

Dar, SE POATE folosi SI pasaportul.

  • 8 months later...
Posted

Coadă "de august" la paşapoarte

Din cauza numărului mare de solicitări din partea cetăţenii români care lucrează în străinătate şi care îşi petrec concediul în România, serviciilor de paşapoarte şi-au prelungit programul de lucru în această perioadă şi au deschis noi ghişee.

La Galaţi, numai în ultimele zile au fost peste 700 de cereri. Comisarul şef Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Paşapoarte, a explicat cauza acestui aflux mare de persoane din această perioadă. „Chiar dacă majoritatea acestor cetăţeni folosesc buletinul pentru a intra pe teritoriul statelor Uniunii Europene, au nevoie şi de paşapoarte pentru a se putea anumitor servicii de pe teritoriul acestor state."

Măsurile dispuse au fost necesare cu atât mai mult cu cât solicitanţii documentelor de călătorie au la dispoziţie un timp limitat, aceştia urmând să se reîntoarcă în străinătate la terminarea concediului, pentru a nu risca pierderea slujbelor.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Coada-pasapoarte_0_311369210.html

PROGRAMUL DE LUCRU AL SERVICIULUI GALAŢI ŞI ACTELE NECESARE ELIBERĂRII UNUI PAŞAPORT

  • 2 weeks later...
Posted

Aglomeratie, nervi si caldura la serviciul de Pasapoarte din Galati

Toti cei care vin sa-si innoiasca documentele de calatorie spun ca sunt nevoiti sa stea la coada si o zi intreaga, inainte sa ajunga la ghiseu. Angajatii institutiei recunosc ca e o avalansa de cereri si spun ca stau peste program ca sa le primeasca. Ca sa nu stea degeaba si sa nu incapa suparare, oamenii s-au organizat si au facut propria lista de asteptare. Asta nu inseamna ca a disparut orice problema. Solicitantii nu inteleg de ce trebuie sa vina cu noaptea in cap si sa astepte ore in sir ca sa depuna cererea pentru innoirea pasaportului. E peste puterile unui om, mai ales cand temperaturile par de furnal. Angajatii serviciului fac ce le sta in putinta si stau adesea peste program; august e insa cea mai aglomerata luna din an, cand toti cei care se intorc in tara vor sa-si rezolve problemele cu actele. Recent, a fost batut recordul de solicitari depuse intr-o singura zi la un birou de pasapoarte din Romania: 338. Desi pasaportul nu mai e obligatoriu pentru circulatia in Uniunea Europeana, romanii inca au nevoie de acest document ca sa-si gaseasca o slujba, sa-si inscrie copiii la scoala sau ca sa primeasca ajutoare sociale, in tarile pe unde pleaca.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/aglomeratie-nervi-si-caldura-la-serviciul-de-pasapoarte-din-galati.html

  • 11 months later...
Posted

S-a dublat numărul cererilor la paşapoarte şi cărţi de identitate

Luna august este lună de vârf atât la Serviciul Local Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi, cât şi la Serviciul Public Comunitar Pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Galaţi. Asta deoarece cam în această perioadă au concediu cei mai mulţi dintre gălăţenii plecaţi la muncă în afara graniţelor ţării şi, o dată întorşi pentru câtva timp acasă, este normal ca oamenii să profite şi să îşi înlocuiască actele expirate sau să ceară eliberarea unora noi. Fenomenul începe cam spre sfârşitul lunii iulie şi ţine cam până la jumătatea sau la finalul lunii august.

„În această perioadă, ca de altfel în fiecare an, numărul solicitărilor de paşapoarte s-a dublat faţă de o perioadă obişnuită. Dacă în general avem în jur de 150-200 solicitări, acum am avut zile, cum a fost cea de ieri sau alaltăieri, când am avut şi 288 sau 315 solicitări. Dintre acestea o treime sunt cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple, în timp ce două treimi sunt pentru eliberarea paşapoartelor electronice. Creşterea adresabilităţii apare în special pe seama gălăţenilor care muncesc în străinătate, dar şi a gălăţenilor care vor să plece în concedii şi îşi pun actele în ordine sau a gălăţenilor care au nevoie de paşapoarte pentru micul trafic de frontieră cu Republica Moldova - aici intră şi cei care îşi fac plinul la maşini cu combustibil de peste Prut. Am luat măsuri pentru ca toate cererile să fie soluţionate. Noi rezolvăm totul cât de repede putem, dar există şi cozi deoarece mai toată lumea vine dimineaţă”, a precizat cms. şef Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Public Comunitar Pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Galaţi.

O situaţie similară este şi la Serviciul Local Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi. „Adresabilitatea cetăţenilor care apelează la serviciul nostru pentru a intra în legalitate s-a dublat sau chiar mai mult în acesată perioadă, în care se întorc în ţară gălăţenii care muncesc perste hotare. De exemplu, de la 120-150 solicitări pe zi am ajuns la 320, ba chiar am avut şi zile cu 350. Am luat măsuri şi lucrăm cu toate cele patru ghişee şi vom lucra în acest fel încât să rezolvăm toate solicitările”, a declarat Florin Tofan, şeful Serviciului Local Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi.

monitoruldegalati.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Evidenţa Populaţiei, asediată de "căpşunari"

Zeci de români care lucrează în străinătate aşteaptă ore în şir, la coadă, în faţă la Evidenţa populaţiei, reînoirea actelor de identitate. Conducerea instituţiei spune că face faţă cu greu numărului de solicitări, care s-a triplat în luna august.

Nici nu răsare bine soarele, că, zilnic, în faţa Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) se aşează la coadă zeci de persoane. Cei mai mulţi sunt gălăţenii care lucrează în străinătate şi vin cu noaptea în cap, ca să fie siguri că vor reuşi să-şi perfecteze actele de identitate înainte de plecarea din ţară. Unora le-au expirat buletinele, alţii le-au pierdut. Pe la amiază, biroul de Evidenţa Populaţiei dă în clocot. „Aştept aici de la 5 dimineaţa, e un mare haos. Ne-am înscris într-o listă întocmită de cineva, apoi am aflat că se dau bonuri de ordine şi că lista nu mai e valabilă. Acum va trebui să aşteptăm până la 12.30, când se deschide", se plânge o femeie care munceşte în Spania.

Ca să treacă timpul, stranierii comentează şi despre calitatea serviciilor din România. Conversaţia este monopolizată de Mitică Decianu, un gălăţean care lucrează în Spania ca portar la un complex de case de lux. „Ce vezi aici, n-o să vezi niciodată în Spania. Acolo toată lumea îţi zâmbeşte, nu intră nimeni înaintea ta pentru că are un verişor care lucrează în acea instituţie", le povesteşte Mitică. Bărbatul a venit în august acasă, special ca să-i facă buletin feciorului său. „E expirat de patru ani, iar acum mă aştept să fiu amendat", spune el.

adevarul.ro

  • 2 weeks later...
Posted

„Stranierii” au dat năvală la paşapoarte şi buletine şi la Tecuci

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Tecuci este singurul serviciu care pe perioada de vară are o activitate deosebit de intensă, dublă faţă de ritmul cu care se desfăşoară în mod normal. În perioada 1-31 august, la nivelul S.P.C.E.P. Tecuci au fost eliberate nu mai puţin de 2.376 documente, în condiţiile în care pe parcursul oricărei luni din an nu se eliberează mai mult de 1.200 documente. În aceste condiţii, putem afirma că doar în luna august activitatea serviciului s-a dublat, în condiţiile în care numărul angajaţilor care au desfăşurat această activitate intensă a fost acelaşi ca în oricare altă perioadă a anului. Referitor la această situaţie, Viorel Anghelina, şeful S.P.C.E.P. Tecuci, a precizat: „Pe parcursul lunii august am eliberat aproximativ 3000 de documente, ceea ce reprezintă un adevărat record, maximul din lunile cu activitate normală fiind de 1.200 documente. Dintre acestea menţionăm faptul că am eliberat un total de 458 de paşapoarte şi 2.298 de cărţi de identitate. În ceea ce priveşte numărul de paşapoarte eliberate pe parcursul lunii august, pot spune că au fost eliberate peste 100 de paşapoarte pe zi, ceea ce înseamnă o muncă titanică”.

Această activitate nu va mai fi la fel de intensă şi pe parcursul lunii septembrie, având în vedere faptul că cei mai mulţi solicitanţi au fost cetăţenii care îşi desfăşoară activitatea peste graniţele ţării.

monitoruldegalati.ro

  • 8 months later...
Posted

Coşmarul obţinerii cărţii de identitate

Aglomeraţie, cozi uriaşe, sute de oameni care aşteaptă zilnic la ghişeele Biroului de Evidenţă a Populaţiei pentru a-şi face sau, după caz, pentru a-şi preschimba cartea de identitate. Deoarece este vorba despre un act de bază, care atestă identitatea, domiciliul şi cetăţenia unei persoane, demersurile ar trebui să fie simple, însă hăţişurile legale şi mai ales birocraţia nu permit ca eliberarea documentului să fie făcută, în multe dintre cazuri, prea uşor.

Două săptâmâni au devenit o lună

Din momentul în care funcţionarul de la ghişeu constată valabilitatea actelor depuse pentru cartea de identitate, solicitantul nu ar trebui să aştepte mai mult de două săptâmâni până primeşte actul. În practică nu e întotdeauna aşa şi dovadă a acestui fapt stă cazul unui gălăţean, în vârstă de 59 de ani, care de mai bine de o lună de zile se chinuie să-şi scoată un buletin.

Florin Olaru a mers la Evidenţa Populaţiei pe 6 aprilie, data la care îi expira fosta carte de identitate şi a depus actele pentru obţinerea unui nou document. După ore de stat la coadă, a ajuns să predea dosarul funcţionarului. "Mi-a primit actele, a spus că sunt în regulă. A trebuit apoi să vin cu socrul meu, care are 86 de ani şi este bolnav, pentru că eu locuiesc în casa lui şi a trebuit, conform legii, să declare acest lucru. Menţionez că am depus toate actele, de spaţiu, de acordare a numărului poştal, tot. După câteva zile, la alt ghişeu mi-au dat actele înapoi, spunând că nu sunt complete. Două săptâmâni m-au pus pe drumuri, pentru ca într-un final să îmi spună că trebuie să scot de la Primărie un document care să ateste schimbarea denumirii străzii pe care locuiesc de 35 de ani, din Aleea 7 în strada Zambilelor", ne-a povestit gălăţeanul.

Omul, care este foarte bolnav şi care îşi găsise totuşi un loc de muncă cu care să îşi completeze pensia, nu s-a putut angaja tocmai din cauză că nu avea buletin valabil. A adresat în urmă cu două săptămâni o cerere către Primărie prin care să-i fie eliberat documentul cerut. Nu prea înţelege de ce trebuie să fie supus la atâtea drumuri şi ore de stat în picioare la cozi, mai ales că, susţine el, vechea carte de identitate şi-a scos-o fără această hârtie, la fel ca soţia şi socrul său.

"Nu pricep de ce atunci s-a putut, iar acum, nu. Strada se cheama Zambilelor dinainte să îmi fi scos cealaltă carte de identitate. Măcar să îmi fi spus de la început ce nu e în regulă şi ce trebuie să fac!", completează Florin Olaru.

Asta-i legea

Situaţia descrisă mai sus nu este singulară, în sensul că săptămânal se prezintă la ghişeele de la Evidenţa Populaţiei persoane cărora, dintr-un motiv sau altul, li se constată nereguli la actele de domiciliu. În consecinţă, primirea şi respectiv eliberarea documentului solicitat se poate prelungi de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcţie de cât de dificilă este obţinerea actelor necesare.

"Sunt frecvente astfel de cazuri, avem cel puţin unul pe săptămână. Cel puţin cei care îşi au domiciliul în case nou construite, indiferent de forma de dobândire a locuinţei, trebuie să ştie şi să aibă la dosar actul pe teren, autorizaţia de construcţie, certificatul de urbanism, dispoziţia de atribuire a numărului poştal şi procesul verbal de recepţie la finalizarea lucrării. Cei care nu au astfel de acte sunt îndrumaţi să le obţină, ceea ce poate duce la întârzieri", explică Florin Tofan, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

viata-libera.ro

Posted (edited)

In mod normal ar trebui sa dureze maxim 15 minute asa cum e in tarile din vest! Nu o luna, nu 2 saptamani. 15 minute! Degeaba suntem in Udaca birocratia e in floare. De ce ne-a primit UE? Pt ca in documentele falsificate cdde guvernul din 2007 noi figuram ca 0 birocratie, 0 coruptie.

Edited by George
Posted (edited)

Pe langa legea de rahat, mai sunt si pastarnacii aia de la ghisee (pe care n-o sa-i intrebe nimeni vreodata de ce e scrisa in CI denumirea Zambilelor si nu Ghiocelului, sau cum naiba era acum 50 de ani) si mai ales, maimutoii de la intrare (majordomnii-militieni care vor si trebuie sa stie tot). Ce indrumari, ce detalii, ca toata lumea e cu curu-n sus, de parca fac voluntariat, ca sa nu mai zic ca intra 2 pe usa din fata si 3 pe cea din spate..?

Intotdeauna m-am intrebat cum isi scot buletine aia care n-au o locuinta (exemplul care-mi vine in minte sunt persoanele de peste 14 ani de la Casa de Copii)..

Edited by riaji
  • 2 months later...
Posted

"Stranierii" îşi reînnoiesc actele. Cozi la Evidenţa Populaţiei

*Apel către gălăţenii veniţi în concediu: nu lăsaţi pe ultima sută de metri problema documentelor!

Maşinile cu numere de Italia, Spania, Marea Britanie, din faţa Poliţiei Municipale de pe Domnească nr. 102, anunţă cozile de "stranieri" de la serviciile "de paşapoarte" şi "de buletine". Sunt gălăţenii care lucrează de ani de zile de acum în străinătate şi care vin în august în vacanţă. Printre lucrurile de făcut în concediu: să se pună în ordine cu actele!

La Serviciul de Evidenţa Informatizată Populaţiei (SEIP) Galaţi, oamenii aşteaptă în curte, înşiraţi pe treptele de la intrare sau pe balustrada de la rampa de acces, iar în sală intră doar grupuri de câte zece şi numai cei cu bilet de ordine. "Într-o zi normală, se primesc în jur de 200 de cereri pentru eliberarea cărţilor de identitate şi acum primim peste 400. Angajaţii stau şi peste program", spune şeful SEIP Galaţi, Florin Tofan.

În mod normal, cartea de identitate se eliberează în cinci zile lucrătoare. "Totuşi, sunt mulţi care au nevoie de urgenţă de acte, că au biletul de avion cumpărat şi vin în audienţă. Le eliberăm actul, dar fac apel să nu mai lase această problemă pe ultima parte a vacanţei", mai spune Florin Tofan.

Nici angajaţii serviciului Eliberări Paşapoarte nu au voie la concediu în august. "Zilnic, în lunile iunie-iulie, primim 110-140 de cereri, iar în această lună am ajuns la 292 de cereri pe zi", spune şeful serviciului, Aurelian Păduraru. Cine are nevoie de paşaport în aceeaşi zi poate cere eliberarea paşaportului temporar, în timp ce persoanele care au mai mult timp de aşteptat pot cere paşaport electronic, act ce se eliberează în 14 zile calendaristice.

Program la paşapoarte

Serviciul de Evidenţa Paşapoartelor are program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-16.30, miercuri, de la 8.30 la 18.30, iar joi, lucrătorii au program la punctul de lucru la Tecuci, în intervalul orar 9.30-15.30. Programul cu publicul include atât depunerea de cereri pentru paşapoarte, cât şi eliberarea actelor noi. Potrivit şefului de la Paşapoarte, Aurelian Păduraru, la Tecuci se strâng zece la sută din totalul cererilor de eliberare a paşapoartelor, căci nordul judeţului nu este doar zona de unde mulţi gălăţeni sunt plecaţi la muncă în străinătate, ci şi locul în care trăiesc mulţi cetăţeni din Republica Moldova.

Program la buletine

Serviciul de Evidenţa Informatizată a Persoanei Galaţi are program zilnic cu publicul. Lunea, marţea şi joia, programul de primiri şi eliberări acte este de la ora 8.30 la 14.30, iar miercuri, de la 12.30 la 18.30. Vinerea, programul este doar pentru eliberarea actelor, de la 8.30 la 12.00. Pentru cazuri deosebite, gălăţenii pot merge în audienţă la şeful serviciului, Florin Tofan, lunea, de la 12.00 la 13.00, sau joia, de la 10.00 la 11.00.

viata-libera.ro

  • 11 months later...
Posted

A început bătaia de vară pentru buletine

Aproape 1.000 de acte sunt procesate, în medie, pe săptămână, de către angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Galaţi. Asta în sezonul rece, pentru că, pe timp de vară, prin mâna celor 16 angajaţi ai Serviciului trec şi 300 de acte pe zi.
„Este o lipsă de personal şi o lipsă de organizare înfiorătoare. Este supraaglomerat, nu aglomerat. Nu există civilizaţie. Toţi se împing şi înjură. Se fac liste, dar nu se respectă. Noi plătim taxe nu ca să se creeze această atmosferă dureroasă, ci pentru una civilizată”, ne-a spus unul dintre cititorii "Vieţii libere", domnul Cornel, care a venit la sediul redacţiei chiar de la buletine.

Primăria aruncă "pisica" în curtea oamenilor

Primăria, în subordinea căreia funcţionează  pune problema aglomeraţiei pe seama gălăţenilor care nu îşi schimbă buletinul la timp şi a celor care vin din străinătate ca să îşi schimbe buletinul în Galaţi. „Principalul motiv al aglomeraţiei nu este numărul de lucrători, ci faptul că foarte mulţi gălăţeni vin când au timp, chef sau când îşi aduc aminte şi nu când trebuie. Sunt mulţi care vin cu acte expirate de doi, trei, patru, nouă ani. Mai mult, important de ştiut pentru cei cu acte expirate de mult timp: motivarea că nu au avut unde să îşi schimbe actele nu ţine: se poate face şi la ambasade sau consulate, fără să aştepte ani după expirare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.
Cu toate că la Primărie nu au ajuns date că există deficit de personal la Serviciul de eliberare a actelor, informaţia a fost confirmată de Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Potrivit directoarei instituţiei, Ileana Schipor, la SPCLEP există un deficit de personal şi rămăsese ca primarul să rezolve această problemă.

viata-libera.ro

  • 4 weeks later...
Posted

Bătaie de joc la Evidenţa Populaţiei! Stranierii se calcă în picioare pentru buletine, din cauza lipsei de organizare a serviciului, iar Primăria spune că este vina lor

Vin de la 2 sau 3 noaptea şi aşteaptă cinci până la şapte ore pentru a ajunge la ghişeu şi a-şi depune dosarele pentru reînnoirea actelor de identitate. Panourile cu afişaj electronic nu funcţionează, deşi au fost cumpărate din bani publici tocmai pentru a face mai uşoară aşteptarea sutelor de cetăţeni. Cel de afară nu funcţionează deloc, în timp ce al doilea, din holul instituţiei, afişează mesajul „O zi bună!”, urare cu adevărat ironică în condiţiile în care sute de gălăţeni se calcă în picioare pentru banala reînnoire a actelor. Necesarul de acte pentru dosar se află pe sistemul „telefonului fără fir”, de la cetăţean la cetăţean, pentru că accesul acestora în instituţie nu este posibil, doar pentru „fiţa” de a afla de la funcţionar ce acte sunt necesare; înghesuiala este mult prea mare. Taxele pentru actele de identitate se plătesc în oraş, nu în sediul serviciului, iar lista cu nemulţumiri poate continua la nesfârşit!

De la ora 2-3.00 dimineaţa se fac liste de aşteptare, care nu se mai respectă când se împart bonurile de ordine. În această dimineaţă, nervoşi de atâta aşteptare, oamenii s-au îmbulzit la intrarea în instituţie, iar două femei au fost rănite în înghesuială.

„E ceva ce n-am mai văzut! Să ne fie ruşine cu România noastră! Nu mai vin înapoi!”, sunt cuvintele pe care oamenii nemulţumiţi le tot rostesc la coadă. Este vorba în general de gălăţenii care lucrează de ani de zile în străinătate şi care în luna august, când vin acasă, profită de vacanţă şi îşi pun în ordine şi actele de identitate.

Deşi presa a insistat, şefa Serviciului Comunitar de Evidenţa Informatizată a Persoanei, Daniela Popescu, a refuzat să facă vreo declaraţie, pentru a explica situaţia creată la serviciul pe care îl conduce.

Sfatul Primăriei către stranieri: să aştepte liniştiţi, la coadă!

În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache spune că instituţia nu are soluţii, întrucât se confruntă cu deficit de personal, iar numărul solicitărilor este de patru ori mai mare decât într-o lună normală de lucru: „Sunt două probleme distincte care se suprapun. Este număr insuficient de angajaţi, adică ne-ar trebui încă 20% în plus, dar acest lucru este imposibil de făcut în condiţiile legii. În plus, pe perioada verii, diferenţa este de 3 la 1. Adică, dacă în cursul anului, media e de 100 de solicitări de reînnoirea actelor pe zi, de la 1 iulie, media a crescut la peste 400 pe zi. În plus, peste 50% din cei care vin acum pentru refacerea actelor de identitate le au expirate de mai mult de un an, iar restul de 20%,  de cel mult 12 luni”. Întrebat ce sfat are de dat gălăţenilor care vin la schimbarea actelor de identitate, Mihai Costache a răspuns: „Să aştepte liniştiţi…. Există o perioadă de valabilitate a actului de identitate. Sfatul meu este să nu mai aştepte cu anii înlocuirea actelor expirate. Actele de identitate pot fi preschimbate şi prin consulat şi chiar prin corespondenţă”. Mihai Costache nu a fost în măsură să spună clar dacă Primăria are în vedere, măcar în perioada următoare, extinderea programului de lucru de la Serviciul de Evidenţa Populaţiei. La fel, purtătorul de cuvânt al Primăriei nu a putut da un răspuns clar la întrebarea de ce nu a decis administraţia locală să detaşeze, în perioada verii, funcţionari publici din alte servicii, ştiind că an de an în luna august sunt foarte multe cereri la Serviciul de Evidenţa Populaţiei.

presagalati.ro

  • 11 months later...
Posted

COMUNICAT DE PRESĂ

Primarul municipiului Galați, Marius Stan, a dispus astăzi extinderea programului de lucru cu publicul la Evidența Populației.

”Ținând cont de faptul că luna august este perioada în care gălățenii care trăiesc și muncesc peste hotare vin, de regulă, acasă, am decis să extindem durata programului de lucru la ghișee. Cererea de eliberare a cărților de identitate este semnificativ mai mare în această perioadă și este datoria noastră să reorganizăm activitatea de la ghișee, astfel încât să putem procesa cât mai multe solicitări”, a declarat primarul Marius Stan.

Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii august, ghișeele de lucru cu publicul ale Serviciului Public de Evidență a Persoanei vor fi deschise după următorul program:

- luni, marţi, miercuri, joi, vineri        8.30 – 16.30      primiri documente

                                               8.30 – 16.30      eliberări documente

- miercuri                               10.30 – 18.30      primiri documente

                                                8.30 – 18.30      eliberări documente

În total, sunt 16 ore în plus de lucru cu publicul, cele mai multe pe activitatea de primire a documentelor. Se estimează că, odată implementat acest program extins de lucru, în fiecare săptămână vor fi procesate în plus peste 900 de cereri.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.