Jump to content

Cai legale de atac impotriva abuzurilor directorului Apa-Canal


Garett

Recommended Posts

Desi unii dintre noi suntem la zi cu plata intretinerii ne trezim "victime colaterale" in razboiul declansat de orgoliul nemasurat al directorului Gelu Stan de la Apa-Canal cu asociatiile de locatari.

Ce cai legale am putea folosi pentru a nu ne mai fi incalcate drepturile, in conditiile in care, repet, noi suntem la zi ?

Ce autoritati, presupunand ca mai sunt inca autoritati in tara asta prapadita, ar putea sa-i restranga aceste abuzuri?

Update: Dupa ce am discutat cu administratora am constatat cu stupoare ca toate facturile la apa rece sunt la zi! Deci inchiderea apei s-a facut absolut abuziv, doar ca un "moft" al directorului!

Edited by Garett
Link to comment
Share on other sites

Cum se încheie un contract individual cu Apă-Canal

Dacă staţi la bloc şi, din cauza unor vecini rău-platnici, riscaţi să rămâneţi fără apă potabilă, trebuie să ştiţi că puteţi să vă desprindeţi de asociaţia de proprietari din care faceţi parte şi puteţi încheia un contract individual cu furnizorul Apă-Canal.

Pentru asta, trebuie să obţineţi o adeverinţă de la asociaţie că sunteţi la zi cu plata întreţinerii, trebuie să întocmiţi un proiect, să vă cumpăraţi ţeavă, robineţi etc şi să contractaţi o firmă specializată în lucrări pe reţelele de utilităţi, care poate fi chiar Apă-Canal.

Va trebui să treceţi, însă, şi pe la Apaterm, distribuitorul local de apă caldă şi căldură. Societatea de termoficare vă va elibera un aviz, care poate fi fie de debranşare, dacă vă montaţi centrală termică pe gaze, fie de montare boiler pentru prepararea apei calde, dacă alegeţi să rămâneţi client Apaterm.

http://www.viata-libera.ro/articol-50_de_asociatii_de_proprietari_pe_lista_neagra_a_Apa-Canal_2.html

Se pare că mai mult nu se poate face... :-??

Link to comment
Share on other sites

De acord, pana la un punct. Asa cum am zis, suntem la zi cu toate platile facturilor de apa rece. Motivatia, in opinia mea abuziva, pentru restrictionarea apei sunt niste penalitati de vreo 15-20 mil. ramase din anii 2008-2009 de la fosta administratora si pe care cea actuala se chinuie sa le plateasca esalonat, in limita incasarilor si fara a periclita platile curente.

Ca sa nu mai amintesc cum s-au calculat aceste penalitati si cum au fost cazuri clare in care au fost umflate nejustificat.

Nu mi se pare normal o asociatie care are, teoretic, un debit de 20mil, dar care, repet, are facturile curente platite la zi, sa fie pusa in aceeasi oala cu cele care au o jumatate de miliard.

La fel cum nu mi se pare normal sa fac o investitie de cateva zeci de milioane in situatia actuala doar pentru ca cei de la Apa-Canal nu s-au sinchisit sa inventarieze situatia datoriilor in mod corect.

Si mai e o chestie: o astfel de atitudine nu face decat sa descurajeze plata in mod corect a facturilor. Ok, eu o sa investesc intr-o instalatie separata, dar ceilalti locatari care au facut efortul de a plati si de bine de rau asociatia si-a acoperit obligatiile de plata pentru facturile curente, de ce ar plati in continuare daca vad ca efortul lor nu conteaza? Daca platesc si nu au apa de ce ar mai plati in continuare?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.