Jump to content

Jucătoarea Rodica Arhip candidează pentru CSM


dcp100168

Recommended Posts

Jucătoarea Rodica Arhip candidează pentru CSM

Termenul până la care magistraţii dornici să participe la alegerile din toamnă pentru posturile care vor deveni vacante la Consiliul Superior al Magistraturii a expirat. Sunt mulţi judecători din ţară care sunt interesaţi de un post la CSM. Din păcate, de la instanţele gălăţene, nu s-a înscris, se pare, decât un judecător. Până în prezent nu s-a făcut publică lista finală a candidaţilor, instanţele şi parchetele fiind destul de reticente în a publica numele magistraţilor. Conform unor site-uri cu informaţii juridice, pe care se publică lista candidaţilor, pe surse, judecătoarea Rodica Arhip este singura gălăţeancă curajoasă care va participa la alegerile de la CSM. Dacă informaţiile găsite de noi sunt corecte o felicităm pe doamna Arhip şi ne exprimăm regretul că nu avem mai mulţi judecători curajoşi care să dorească să reprezinte Galaţiul la CSM.

În acest moment, Galaţiul are un membru în CSM, în persoana judecătoarei Sarmisegetuza Tulbure, de la Curtea de Apel Galaţi, care a ocupat postul vacantat în urma decesului lui Costel Drăguţ.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cine_vrea_la_CSM_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Candidat la CSM: „Mi s-au înscenat nişte abateri disciplinare”

Judecătoarea Rodica Arhip vrea să tragă un semnal de alarmă asupra neregulilor din magistratură şi să schimbe sistemul de alegere a membrilor CSM.

33 de judecători şi 20 de procurori, printre care patru actuali membri, dar şi doi magistraţi delegaţi la Ministerul Justiţiei, vor candida pentru cele 11 locuri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Printre magistraţii aspiranţi la un loc în CSM se numără şi judecătoarea Rodica Arhip, magistrat la Tribunalul Galaţi, care susţine că principalul motiv pentru care candidează sunt încălcările legii comise chiar de colegii săi. "Am fost sancţionată disciplinar de două ori până acum pe nedrept după ce mi s-au înscenat nişte abateri disciplinare. Doresc să schimb şi reglementările care ne îngrădesc dreptul la promovare. Acest lucru se realizează foarte simplu: conducerile instanţelor nu îţi acordă calificativul "foarte bine" şi s-a terminat. Cred că promovarea trebuie să se realizeze pe baza activităţii tale din dosare, nu pe baza unor aprecieri subiective", ne-a declarat judecătoarea Rodica Arhip.

Magistraţi vs. magistraţi

Pe 1 noiembrie 2010 vor avea loc adunările generale la instanţe şi parchete pentru desemnarea noilor membri ai CSM. Unul din proiectele cu care judecătoarea Arhip va încerca să obţină votul colegilor săi vizează deciziile Consiliului Superior al Magistraturii, care în opinia sa nu trebuie să mai fie definitive. "Magistraţii trebuie să aibă posibilitatea să atace hotărârile care îi privesc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred că şi alegerea judecătorilor la instanţa supremă trebuie schimbată. CSM nu trebuie să mai numească judecătorii la Înalta Curte, ci ei trebuie să îşi câştige locul prin concurs", conchide judecătoarea Arhip.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Candidat_la_CSM-_-Mi_s-au_inscenat_niste_abateri_disciplinare_0_331166961.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Intrata in cursa pentru alegerea membrilor CSM, judecatoarea Rodica Arhip de la Tribunalul Galati a adunat doar 10 voturi din 60. Primul tur de vot din cadrul Curtii de Apel Galati l-a desemnat cistigator pe presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu. In circumscriptia CA Galati au fost inscrisi 74 de judecatori pe listele electorale din care s-au prezentat la vot 61. Un vot a fost declarat nul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.