Jump to content

Şoferi prinşi cu 150 de kilometri pe oră în Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

În U.E., deci şi în Galaţi

Poliţia Rutieră intră în acţiunea SPEED

„În perioada 20-26 aprilie, Poliţia Rutieră Galaţi va desfăşura, în cadrul proiectului european SPEED, al TISPOL (N.R. Organizaţia Europeană a Poliţiilor Rutiere), o acţiune de temperare a şoferilor vitezomani”, a anunţat comisarul Viorel Cojocaru. Atenţie, aşadar, şoferi! Poliţia Rutieră este fermă pe poziţii şi anunţă împânzirea oraşului şi a judeţului cu echipaje şi radare. Atâta timp cât acul vitezometrului indică valori legale, nu avem de ce ne teme.

http://www.viata-libera.ro/articol-Poli ... EED_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ar costa mai ieftin dacă ar răspândi zvonul că toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu radare portabile, tip pistol ... :twisted:

Oricum, ziua vor pica în plasă nişte „fraieri”. Da' noaptea, ...

EDIT: A. de ce naiba se chinuie ei să ne măsoare viteza instantanee şi nu ne măsoară viteza medie? Aşa ceva ar fi mai greu de atacat în instanţă.

Link to comment
Share on other sites

apropo, am auzit ca in galati au adus un logan galben (ca de taxi) cu radar la bord...precum cel din braila

Pe ala din Braila il stiu.. sta mai mereu pe la Insuratei. Insa n-am auzit nimic pentru Galati.

Ar costa mai ieftin dacă ar răspândi zvonul că toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu radare portabile, tip pistol ...

Nu sunt omologate, din cate stiu. Trebuie sa stea nemiscat atat domnul curcan care-l tine, cat si masina. Dar se stie ca politistii n-au mana de scris amenzi si de tinut pistole (fie ele si radar..).

Link to comment
Share on other sites

Operaţiunea SPEED, aproape de sfârşit

În mai puţin de o săptămână de la debutul său, operaţiunea SPEED a Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) are deja rezultate clare la Galaţi. Comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi exemplifică: „Începând de luni, 20 aprilie, au fost date 371 de sancţiuni rutiere, în valoare de 361.025 lei. Cele mai multe nereguli cu privire la depăşirea limitei legale de viteză au apărut pe drumul judeţean 25 şi pe Drumul European. Astfel, dintr-un total de 17 permise ridicate şoferilor care au depăşit viteza, 11 au fost luate de D.J. 25, iar şase pe D.E.”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sofe ... eza_2.html

Link to comment
Share on other sites

E 581 şi DN 26, favoritele vitezomanilor

Timp de şapte zile, în toată Europa, poliţiştii de la Rutieră au vânat pe şosele şoferii care, furaţi de piesaj, depăşesc limita legală a vitezei. Acţiunea a fost denumită SPEED şi la nivelul judeţului Galaţi s-a soldat cu peste 1.000 de "victime", şoferi care au fost amendaţi sau/şi le-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. "În cadrul acţiunii SPEED în Galaţi au fost date 1.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 152.726 de lei. Dintre acestea, pentru depăşirea vitezei legale au fost date 550 de amenzi în valoare de 96.000 de lei. Au fost de asemenea ridicate în vederea confiscării permisele de conducere a 21 de conducători auto care au fost prinşi depăşind viteza legală cu peste 50 km/oră. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legate a vitezei s-au dat conducătorilor auto care circulau pe E 581 şi DN 26, pe ruta Galaţi -Tecuci", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean al Poliţiei Rutiere, comisar Viorel Cojocaru.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

şoferi care au fost amendaţi sau/şi le-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Urăsc formularea asta, sau / şi. Nu arată decât faptul că autorul nu ştie ce vrea să spună.

Au fost de asemenea ridicate în vederea confiscării permisele de conducere a 21 de conducători auto care au fost prinşi depăşind viteza legală cu peste 50 km/oră.

Corect este „au fost reţinute în vederea suspendării”.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Şoferi prinşi cu 150 de kilometri pe oră în Galaţi

Recorduri de viteză în localitate doborâte unul după altul şi zeci de permise reţinute pe şoselele din Galaţi. Doi şoferi au fost înregistraţi cu aparatele radar în timp ce goneau, noaptea, cu mai mult de 150 de kilometri pe ora în localitate. Unul dintre ei a fost depistat cu 153 de kilometri pe ora, iar celalalt cu 156. Amândoi au rămas fără permis pentru 90 de zile şi au fost amendaţi. Un alt şofer a stabilit recordul de viteză pentru drumul european 581, între Tecuci şi Bârlad: 166 de kilometri pe oră.

http://www.realitatea.net/doi-soferi-care-circulau-cu-peste-150-de-kilometri-pe-ora-au-fost-surprinsi-de-radar-in-galati_728930.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Peste 1.000 de șoferi gălăţeni au fost amendați pentru viteză în ultimele zile

Săptămâna trecută şi mai cu seamă zilele de sâmbătă şi duminică, când mii de gălăţeni şi-au sărbătorit onomastica, a fost greu pentru conducătorii auto să se înscrie în limitele legii când au pornit la drum. Fie s-au grăbit, fie au riscat şi au gustat ceva alcool înainte de a pleca la drum ori au omis centurile de siguranţă, cert este că şoferii au picat ca muştele în faţa zecilor de filtre ale poliţiei, care au împânzit drumurile. Nu mai puţin de 1.494 de amenzi au fost date cu dărnicie contravenienţilor din trafic, lideri incontestabili ai clasamentului fiind cei care au depăşit limita de viteză.

"1.010 conducători auto au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, ca urmare a acţiunii concentrate derulate de Serviciul. Rutier. 41 de poliţişti au acţionat zilnic, cu 13 aparate radar, aceştia reţinând, ca urmare a constatării cazurilor de depăşire a limitei de viteză, 32 de permise de conducere, complementar sancţiunilor pecuniare", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, din cadrul IPJ Galaţi.

De zece ori mai puţini au fost cei prinşi fără centurile de siguranţă, în timp ce 23 de şoferi au fost depistaţi conducând "puţin băuţi". 20 dintre aceştia au picat în plasă numai în zilele de Sf. Gheorghe şi Florii. Toţi cei depistaţi cu alcoolemie la volan au rămas fără permise, numărul total al şoferilor care au predat carnetele ridicându-se la 92. Alături de cei prinşi făcând depăşiri riscante, neacordând prioritate, traversând neregulamentar sau vorbind la telefon în timpul condusului, contravenienţii de mai sus au de plătit amenzi al căror cuantum depăşeşte suma de 314.000 de lei.

În şase situaţii, şoferii au încălcat legea mai grav decât ar presupune o simplă contravenţie. Patru au condus fără permis, iar doi au combinat nefericit volanul cu alcoolul în exces, ceea ce le-a atras, fiecăruia, câte un dosar de cercetare penală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.