Jump to content

Ligă profesionistă pentru cluburile din eşalonul secund?


dcp100168

Recommended Posts

Ligă profesionistă pentru cluburile din eşalonul secund?

La invitaţia lui Auraş Braşoveanu, preşedinte la Dunărea Galaţi, şefii a 20 de cluburi din Liga a II-a s-au întîlnit în localitatea braşoveană Hărman pentru a găsi soluţii comune de salvare a cluburilor, grav afectate de criza economică. În primul rînd se doreşte precum la Liga I, organizarea cluburilor din eşalonul secund într-o entitate profesionistă care să le reprezinte interesele în relaţia cu statul, televiziunile, FRF etc.

O problemă stringentă e modificarea recentă a Codului Fiscal care prevede penalizări excesive pentru întîrzierile la fisc, care în opinia oamenilor de fotbal vor falimenta cluburile. S-a propus reducerea taxei de legitimare a unui jucător de la 900 la 450 de lei. Toate doleanţele vor fi prezentate în Comitetul Executiv al FRF.

Cele mai importante doleanţe: reducerea taxelor către federaţie; arbitrii suspendaţi în Liga I să nu fie delegaţi nici în Liga a II-a; mai mulţi bani din televizarea meciurilor de Liga a II-a, sumele actuale fiind modice comparativ cu cele de la Liga I; banii primiţi de la UEFA pentru centrele de juniori să ajungă şi la cluburile din ligile inferioare, nu doar la Liga I; arbitrii de rezervă să fie localnici, pentru a se reduce din cheltuielile de organizare.

http://www.sansabuzoiana.ro/sport.html?aid=36702

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Se infiinteaza Liga a doua Profesionista de Fotbal

Presedintele Dunarii Galati, Auras Brasoveanu, a anuntat aparitia a LPF 2, proiect care a primit deja acordul lui Mircea Sandu. "Proiectul a demarat, am facut primii pasi, am facut o cerere catre Ministerul de Justitie pentru disponibilizare de nume, viitoarea structura sportiva se va numi Liga a Doua profesionista de fotbal, am vorbit si cu domnul Mircea Sandu, presedintele FRF, care a fost de acord prin aparitia acestei structuri si mi-a spus ca acesta este un prim pas pentru redresarea fotbalului romanesc la nivelul ligii secunde...

Speram ca si ceea ce vrea sa faca aceasta Liga sa se transforme in ceva bun pentru fotbalul romanesc. I-am prezentat proiectul domnului Mircea Sandu, proiect pe care vrem sa se deruleze sub auspiciile Ligii Profesioniste a UEFA. Nu vom activa sub tutela FRF. Suntem structura sportiva de sine statatoare. CU FRF vom avea doar relatii de colaborare. Vom functiona sub directul control al Ministerului. Daca vom sti sa ne organizam nu vom avea probleme. Asa cum LPF incheie in fiecare an un protocol cu FRF, asa vom face si noi", a spus Auras Brasoveanu la postul de radio Sport Total FM.

Acesta a precizat ca LPF 2 are in plan si reorganizarea din temelii a ligii secunde, printre masuri numarandu-se reducerea numarului de echipe si introducerea sistemelor de playoff si playout. "Ne-am gandit si la un sistem competitonal, pentru a creste spectacolul, pentru a atrage oamenii alaturi de aceasta liga si totodata jocurile sa se desfasoare dupa-masa pentru a reduce din costuri, urmand ca seriile sa fie formate dintr-un numar mai mic de echipe, cu play-off-uri si play-out-uri, disparand in acest fel si suspiciunile privind promovarea sau retrogradarea", a incheiat Brasoveanu.

http://www.ziare.com/lpf/stiri-lpf/se-infiinteaza-liga-a-doua-profesionista-de-fotbal-1039736

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Auras Brasoveanu: "Liga a II-a Profesionista, finalizata in proportie de 85%"

Presedintele echipei Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, sustine ca pregatirile pentru infiintarea Ligii a II-a Profesioniste sunt pe ultima suta de metri si a anuntat ca, in proportie de 85%, noul organ fotbalistic este gata. Conducatorul gruparii de pe malul Dunarii a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca un fost fotbalist al Dunarii Galati a hotarat sa ajute cu bani viitoarea LPF 2, fiind gata sa plateasca din propriul buzunar cheltuielile care depasesc bugetul initial. "Momentan, fondurile pentru Liga a II-a Profesionista nu sunt asa de mari. Le-am gasiot printr-un sponsor si Liga va merge inainte prin sumele achitate de membrii fondatori. Banii acestia se dau si acum, dar se dau catre Federatie. Am finalizat demersurile in proportie de 85%. Am gasit si o persoana care sa suporte cheltuielile care depasesc bugetul nostru initial si care ne-a spus ca nu vrea sa fie mediatizata. A spus ca putem sa ii dam banii mai incolo, dupa ce vom incepe sa producem. Este vorba de un fost fotbalist al Dunarii Galati, care a avut performante cu aceasta echipa", a declarat Auras Brasoveanu, in cadrul emisiunii "Fotbal la matineu", realizata de Horatiu Sima.

http://www.sptfm.ro/fotbal-intern/exclusiv_brasoveanu_lpf2_pe_ultima_suta_de_9metri87.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cluburile din Liga a II-a au constituit LPF2

Reprezentantii a sase cluburi din Liga a II-a au semnat, miercuri, actele constitutive ale Ligii Profesioniste de Fotbal 2. Cele sase cluburi fondatoare sunt: Dunarea Galati, Farul Constanta, Viitorul Constanta, CS Braila, ALRO Slatina si Concordia Chiajna. Alte sase cluburi si-au exprimat telefonic adeziunea la LPF2, organism care va deveni reprezentantul formatiilor din esalonul secund. "Desi aceasta liga s-a format doar cu sase membrii fondatori nu trebuie sa uitam ca si Liga Profesionista, care se ocupa de destinele primului esalon, a avut la inceput doar patru membri. Inteleg reticenta anumitor cluburi de a se inscrie in acest proiect, dar noi speram ca timpul le va rezolva pe toate", a spus presedintele Dunarii Galati, Auras Brasoveanu, potrivit Liga2.ro. Pentru a putea reprezenta cluburile din Liga a II-a, LPF2 mai are nevoie de acordul Federatiei Romane de Fotbal pentru a-si obtine certificatul de identitate sportiva.

http://www.ziare.com/lpf/stiri-lpf/cluburile-din-liga-a-ii-a-au-constituit-lpf2-1053102

Link to comment
Share on other sites

Vezi cît ar pierde Federaţia dacă LPF 2 ar organiza meciurile din liga a doua

Preşedintele Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, consideră că,în cazul în care s-ar înfiinţa Liga a II-a Profesionistă de Fotbal, Federaţia ar pierde o sumă importantă de bani care provin din taxele pe care le plătescu echipele din liga a II-a. "Singura problemă este de ordin financiar, sumele de bani care nu vor mai intra în contul Federaţiei. Noi am dat 100.000 de euro anul trecut pentru taxe, în total de la toate echipele de liga a II-a. Federaţia a primit între 500 şi 700.000 de euro. FRF a primit cu drepturile de televizare 1 milion de euro. Este o diferenţă între ce se spune şi ce se încasează din drepturile de televizare. Am discutat cu cineva de la Dolce. Se pare că suma pe care Dolce a promis-o cluburilor este mai mare de 180.000 de euro. Din pariuri se solicită o sumă imensă", a declarat Braşoveanu la emisiunea "Fotbal la matineu" de la Sport Total FM, realizată de Horaţiu Sima.

El a anunţat că, pentru a se înfiinţa LPF 2, nu este nevoie de membrii tuturor echipelor de liga a II-a şi că, în cazul în care Federaţia nu va elibera certificatul de funcţionare, îl vor obţine prin ordonanţă prezidenţială. "Ce a prezentat Mihalache şi Lupescu e în afara legii. Pentru a se constitui LPF 2, e nevoie de minim 3 membri. Liga nu are nevoie de acordul FRF. Federaţia are doar rolul de a asigura statutul. Din punctul nostru de vedere, statutul corespunde legii 169/2000 ad litteram. Dacă acesta corespunde tuturor normelor, sunt sunt obligaţi să îl dea. Iar acest lucru se va întîmpla luni. Liga s-a constituit oficial. Luni urmează să solicităm avizul pe statut, iar apoi să ne elibereze certificatul de funcţionare. Dacă FRF nu ni-l dă, îl vom obţine prin ordonanţă prezidenţială", a spus Braşoveanu.

El a dezvăluit că vor adera la LPF 2 alte 8 echipe şi că la înfiinţarea LPF a fost nevoie doar de 4 membri. "Vom primi prin afiliere 8 noi membri. Deja sunt 8 echipe care şi-au exprimat intenţia de aderare. Dosarul de constituire cu 6 membri cuprinde peste 500 de file. Dacă erau 32 de echipe afiliate, dosarul cuprindea mii de file. Se uită că, atunci cînd a fost înfiinţat LPF pentru liga I, au fost 4 membri", a zis Braşoveanu.

El rememorează modul în care cluburile de liga a II-a au fost respinse din LPF şi a anunţat că, în cazul în care vor fi echipe care nu vor adera la LPF 2, acestea nu vor fi înscrise în campionatul 2011-2012. "Pe site-ul LPF se scrie că cluburile din liga a II-a au făcut iniţial parte din LPF, după care, cînd a apărut Legea Sportului 169/2000, cluburile de liga a II-a au fost respinse. Federaţia a fost obligată de lege să accepte înfiinţarea LPF. Pînă la 1.07.2011 trebuie întocmit cu Federaţie un protocol de predare-primire. Paşii vor fi destul de greoi. Urmează să ne organizăm aşa cum trebuie pentru ca din sezonul 2011-2012 să organizăm liga a II-a. Dacă vor fi echipe care nu vor semna aderarea la LPF 2, nu vor putea fi înscrise în sezonul 2011-2012", a încheiat Braşoveanu.

http://www.ronews.net/index.php?_o=Default&_m=stire_la_sursa&stire_id=111654

Link to comment
Share on other sites

Înfiinţarea LPF2, în impas

Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani şi totodată reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv (CEx) al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că, în acest moment, înfiinţarea ligii profesioniste la nivelul celui de-al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc nu are nicio şansă de izbândă.

Dacă la început a fost alături de Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării Galaţi şi iniţiatorul acestei idei, în prezent oficialul botoşănean a declarat că a abandonat acest proiect din cauza neseriozităţii lui Braşoveanu. "Domnul Braşoveanu vrea LPF2, dar vrea ca totul să-i cadă din cer, să vină de la Moş Crăciun. El nu vine cu un buget concret, cu sponsori, cu parteneri, cu nimic concret. La el totul e de genul «că va fi, că vor veni, că vom vedea». Ori eu nu mă pot duce la ceilalţi preşedinţi ai cluburilor de Liga a II-a să-i mint, să nu le ofer ceva concret. Am vorbit cu toţi reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a şi părerile sunt împărţite vis-à-vis de înfiinţarea LPF2. Mulţi cred că fondurile vor veni din cotizaţiile lor şi nu sunt de acord ca din bugetele lor să cotizeze şi la cheltuielile aferente susţinerii LPF2, a plăţii salariilor angajaţilor, a costurilor sediului, într-un cuvânt a susţinerii bugetului. M-au şi întrebat pe ce se bazează domnul Braşoveanu şi am fost sincer cu ei şi le-am spus că pe nimic, doar pe vorbe, nici măcar pe promisiuni", a declarat Cornel Şfaiţer.

Şfaiţer a refuzat postul de vicepreşedinte

Oficialul botoşănean a afirmat că din acest motiv a şi refuzat propunerea lui Auraş Braşoveanu de a accepta postul de vicepreşedinte al LPF2. "El mă punea vicepreşedinte ca să fiu jucăria lui. I-am spus că dacă vrea să se facă ceva serios, să ne întâlnim cu toţii, să discutăm, să analizăm şi să mergem cu ceva concret la şedinţa Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din februarie. El a anunţat deja că are şase cluburi cu el, că eu sunt vicepreşedinte, că el e preşedinte. Am impresia că domnul Braşoveanu încă mai plânge că nu a prins un loc în CEx şi acum vrea cu tot dinadinsul o funcţie. Văd că a declarat că eu şi domnul Rusen (n.r. Marian Rusen - preşedintele Juventus Bucureşti, cel de-al doilea reprezentant al cluburilor de Liga a II-a în CEx) facem doar act de prezenţă la FRF şi nu ne dăm mai mult interes. Ţin să-i amintesc că toţi cei care au avut o problemă şi ne-au cerut ajutorul, am prezentat-o FRF şi am încercat să o rezolvăm. Este adevărat că el nu ne-a cerut niciodată ajutorul, însă el e mai special, e unic", a susţinut Şfaiţer.

Critici aduse lui Auraş Braşoveanu

Asemenea lui Cornel Şfaiţer şi Marian Rusen, preşedintele Juventus Bucureşti, a avut o ieşire dură la adresa lui Auraş Braşoveanu. "Eu nu sunt jucăria lui Braşoveanu, ca de câte ori vrea să fiu la o şedinţă prezent cu şapte-opt inşi. De ce nu recunoaşte că atunci când m-a sunat ultima dată i-am solicitat să mă mai lase puţin să respir? I-am spus că asta nu e primordial pentru că am o situaţie mai complicată la club. Nu trebuie să stau zi de zi la FRF să-i conving pe alţii. Sunt eu de vină că nu au aderat şi alţii? Unde am avut posibilitatea, am ajutat cluburile. Eu nu m-am ascuns niciodată. Telefonul meu a fost deschis 24 de ore. Eu am luat iniţiativa de a constitui o ligă profesionistă pentru Liga a II-a înaintea lui Braşoveanu şi Tunaru. Eu am militat de mulţi ani cu domnul Ciuclea pentru acest lucru, dar pentru că am pendulat între Liga a II-a şi a III-a nu mi s-a părut normal să fim noi iniţiatorii", a subliniat Marian Rusen.

Şase cluburi au semnat actele constitutive

Auraş Braşoveanu a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că reprezentanţii a şase cluburi de Liga a II-a au semnat actele constitutive ale Ligii Profesioniste de Fotbal 2, acestea fiind Dunărea Galaţi, Farul Constanţa, Viitorul Constanţa, CF Brăila, ALRO Slatina şi Concordia Chiajna. "Deşi această ligă s-a format doar cu şase membri fondatori nu trebuie să uităm că şi Liga Profesionistă, care se ocupă de destinele primului eşalon, a avut la început doar patru membri. Înţeleg reticenţa anumitor cluburi de a se înscrie în acest proiect, dar noi sperăm că timpul le va rezolva pe toate", a menţionat preşedintele Dunării Galaţi.

http://www.monitorulbt.ro/Sport/2010-11-10/Infiintarea+LPF2%2C+in+impas

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Brasoveanu: "Cei care vor sa isi pastreze influenta «pun talpi» Ligii a II-a Profesioniste"

Presedintele Dunarii Galati, Auras Brasoveanu, sustine ca unii conducatori ai cluburilor din esalonul secund pun propriile interese inaintea necesitatii infiintarii Ligii a II-a Profesioniste si ii acuza ca incearca sa impiedice aparitia acestui organism. Oficialul gruparii de pe malul Dunarii a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca, in ciuda eforturilor rau-voitorilor, el a reusit sa adune noua membri pentru viitoarea LPF 2, al carei dosar se afla la Federatie, pentru obtinerea avizului de functionare. "Acum suntem noua membri poentru Liga a II-a Profesionista. Au mai aderat Dinamo 2, Vointa sSbiu si am discutat si cu FC Arges, care se va alatura. Se incearca sa se blocheze «marimea pasului», ca sa ma exprim metaforic. Ma bucura faptul ca foarte multi colegi au inteles ca aparitia Ligii e benefica pentru fotbalul romanesc, au inteles ca atentia catre aceasta competitie va creste daca ne vom organiza si vom sti sa ne apram interesele. Apar destule probleme legate de LPF 2, dar am stat si am analizat cu mare atentie fenomenul. Am ajuns la o concluzie: din cauza volumului de munca din cadrul Federatiei Romane de Fotbal nu se rezolva toate probleme, din lipsa de timp. Un exemplu ar fi ca, in vara, s-a dispus rezilierea unui contract intre clubul nostru si un jucator, fara sa se uite in acte si sa se realizeze ca acel contract era expirat cu o luna in urma. Acest lucru il pun pe seama volumului mare de munca si a lipsei de timp pentru a se apleca asupra fiecarui dosar in parte. De aici vin si alte probleme, precum un bulgare de zapada, care se tot mareste. In luna decembrie vom avea o intalnire prin care speram sa lamurim toate prioritatile. Din punct de vedere juridic nu e nicio piedica pentru obtinerea avizului din partea FRF, pentru ca se respecta legea intru totul", a declarat Auras Brasoveanu, in cadrul emisiunii "Fotbal la matineu", realizata de Horatiu Sima.

"Sunt anumite cluburi de liga a II-a care nu vor sa isi piarda influenta si vin si «pun talpi» Ligii a II-a Profesioniste. Ei nu inteleg ca trebuie sa lucram cu totii la unison. Imi pare rau sa vad ca se pun interesele proprii inaintea intereselor fotbalului", a mai spus presedintele Dunarii Galati.

"Liga oricum va activa sub obladuirea Federatiei, pentru ca este o regula in sensul asta. Liga are niste prerogative limitate pe organizarea competitiei la acel nivel, asigurarea cadrului jurisdictional... Restul ramane la FRF. Comisia tehnica va ramane la Federatie. FRF va continua sa delege arbitrii la Liga a II-a. Multi ma intreaba cum vom reusi noi sa sustinem financiar aceasta Liga. Ei trebuie sa inteleaga ca nu va fi niciun cost suplimentar, fata de banii pe care ii plactim acum la bugetul Federatiei. Banii pe care ii dam acolo ii vom redirectiona la Liga Profesionista de Fotbal. Eu inca nu am salariu, pentru ca asa mi se pare normal. Nu avem salariu nici eu si nici juristii care lucreaza deja la LPF 2", a incheiat Brasoveanu.

http://www.sptfm.ro/fotbal-intern/exclusiv_brasoveanu_influentii_pun_talpi_5ligii29.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

LPF 2 a dat in judecata Federatia Romana de Fotbal!

Presedintele gruparii Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, a anuntat formatiile care si-au dat acordul pentru infiintarea Ligii a II-a Profesioniste au actionat in instanta Federatia Romana de Fotbal, care trage de timp si nu acorda avizul necesar infiintarii noii autoritati sportive. Brasoveanu a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca "federalii" aveau obligatia sa dea un raspuns, indiferent ca era favorabil sau nu, insa nu s-au pronuntat in niciun fel. Astfel, echipele care au aderat la proiectul "LPF 2" au actionat in instanta Federatia Romana de Fotbal, iar termenul de judecata este la sfarsitul lunii ianuarie. "Noi am facut toate demersurile necesare infiintarii Ligii a II-a Profesioniste, dar Federatia ne-a dat un raspuns in doi peri, vizavi de avizul pe care l-am cerut. Au spus ca au cerut parerea echipelor de Liga a II-a, deci au facut un sondaj in afara legii, iar singurul pas normal era de a actiona Federatia in instanta. Liga a II-a Profesionista a cerut in instanta ca Federatia sa ne dea avizul. Aveau obligatia sa dea un raspuns, indiferent ca era favorabil sau nefavorabil. La sfarsitul lunii ianuarie este termenul. Fara acest aviz, noi nu putem demonstra ca statutul Ligii respecta regulamentele si normele impuse de FIFA si UEFA, iar avizul respectiv se ia de la federatia de specialitate", a declarat Auras Brasoveanu.

http://www.sptfm.ro/fotbal-intern/exclusiv_brasoveanu_lpf_2_a_actionar_frf_in_2instanta84.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Preşedintele FCM Dunărea acuză FRF de încălcări grave de regulament: „Liga a doua este în ilegalitate”

Preşedintele grupării gălăţene din liga secundă, FCM Dunărea, a lansat o serie de acuzaţii extrem de dure către cei din conducerea Federaţiei Române de Fotbal, dezvăluirile sale putând genera un nou scandal de proporţii în fotbalul românesc.

Auraş Braşoveanu susţine, cu argumente solide, că în acest moment campionatele din Liga II şi Liga III se derulează în ilegalitate, după un sistem competiţional care a fost modificat cu încălcarea flagrantă a statului FRF şi a regulamentelor.

Preşedintele FCM Dunărea spune că la Adunarea Generală din luna mai a acestui an s-a aprobat modificarea statului FRF, introducându-se în aria de competenţe a Comitetului Executiv şi schimbările sistemului competiţional. Ulterior, CEx a decis, în 8 iulie 2011, să schimbe acest sistem, cu câte cinci echipe retrogradate din cele două serii ale Ligii II, în loc de patru, astfel încât din sezonul viitor să se reducă numărul de echipe de la 16 la 14. Însă, Auraş Braşoveanu susţine că hotărârea CEx este nulă din punct de vedere legal. „Conform legii, modificarea statului unei asociaţii - în acest caz FRF - produce efecte legale abia după înscrierea acestora la grefa Judecătoriei din circumscripţia electorală unde îşi are sediul FRF. Dar această înscriere nu s-a făcut nici până acum, astfel că rămâne în vigoare statutul dinaintea AG, din luna mai. Asta înseamnă că modificarea sistemului competiţional poate fi făcută doar de Adunarea Generală, iar decizia de a avea această competenţă CEx este nulă. Implicit, hotărârea CEx prin care a schimbat sistemul competiţional este ilegală. Practic noi jucăm într-o competiţie neregulamentară”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Abuzuri şi la licenţiere

Totodată, conducătorul clubului gălăţean susţine că impunerea licenţierii de către FRF pentru toate echipele din liga a doua „este un abuz grosolan”, o nouă încălcare flagrantă a regulamentului. „În statul FRF se spune clar că sunt supuse procesului de licenţiere doar cluburile care activează într-o competiţie organizată de o ligă profesionistă sau de UEFA. Ori noi, în liga secundă nu ne încadrăm în niciuna din aceste categorii. Când eu am propus înfiinţarea unei ligi profesioniste şi pentru liga a doua, cei din FRF au blocat-o. Înţeleg să ceară licenţiere doar pentru echipele care promovează, dar să o facă pentru toate din serie este neregulamentar. Conducerea FRF nu urmăreşte astfel decât să retrogradeze pe cine vrea, pe alte criterii decât cele stabilite sportiv”, a mai acuzat Braşoveanu.

Oficialul gălăţean a adăugat că preşedintele FRF, Mircea Sandu, minte când spune că licenţierea este impusă de UEFA: „Forul european cere licenţiere doar pentru echipele din competiţiile sale intercluburi. În Spania, spre exemplu, nu se licenţiază decât cluburile participante în cupele europene, celelalte din Primera, nu! Să nu mai spună Mircea Sandu că-i obligă UEFA”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Liga Profesionistă de Fotbal pentru Liga a II-a va fi înfiinţată în vară. Mircea Sandu e de acord cu demersul lui Auraş Braşoveanu

Preşedintele Dunării Galati, Auraş Braşoveanu, a anunţat că proiectul Ligii a II-a Profesioniste a fost aprobat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal, iar sistemul va intra în vigoare la finalul acestui sezon.

"Din vară, va intra în vigoare Liga a II-a Profesionistă. În sezonul 2012-2013 va prelua partea administrativă, televizare, publicitate. Automat, cred că şi drepturile TV vor fi mai mari de 35.000 de euro. Toate cluburile vor fi plătitoare de TVA şi îl vor deduce. Pe 8 martie am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Mircea Sandu. Spre surprinderea mea, a fost foarte cooperant", a declarat Auraş Braşoveanu, în emisiunea "Fotbal la matineu" de la SPTFM.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

LPF 2 va primi avizul FRF în sedinţa CEx de sâmbătă

Cluburile din eşalonul secund se vor organiza după modelul celor din prima divizie, sub coordonarea unei ligi profesioniste. Bazele înfiinţării LPF 2 au fost puse, urmând ca în sedinţa CEx al FRF, programată sâmbătă, să fie dat girul forului superior.

Reprezentanţii cluburilor din eşalonul secund s-au reunit, miercuri, la Bucureşti pentru a pune la punct ultimele detalii legate de înfiinţarea Ligii a II-a Profesioniste de Fotbal, proiect dezbătut încă din 2010. Noua structură urmează să primească avizul FRF. "Ca să funcţioneze cu drepturi depline trebuie avizul Comitetului Executiv al FRF, care probabil va fi dat sâmbătă. După aceea este nevoie de o hotărâre judecătorească, sunt anumiţi paşi care trebuie parcurşi. Nu toată lumea agreează această formă de organizare, dar părerea mea este că va fi benefică cluburilor, va trece de avizul FRF. La următoarea întâlnire se va stabili cine va conduce LPF 2", a declarat Gheorghe Constantin, reprezentatul cluburilor din Liga a II-a în CEx.

Preşedintele clubului Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu, iniţiatorul acestui proiect, este varianta vehiculată la preşedinţia LPF 2.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Auraş Braşoveanu, preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal a ligii secunde

Proiectul iniţiat în urmă cu doi ani de către preşedintele de la FCM Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu, cel de a se înfiinţa o Ligă Profesionistă şi pentru Liga a 2-a după modelul celei care organizează prima ligă, prinde viaţă. Comitetul Executiv al federaţiei a acordat avizul de înfiinţare Ligii Profesioniste de Fotbal Liga a 2-a, ultimul pas care mai era necesar pentru înfiinţarea acesteia. Acum mai urmează doar îndeplinirea formalităţilor pentru dobândirea personalităţii juridice.

Conform statului, până la prima Adunarea Generală preşedintele LPF 2 va fi iniţiatorul proiectului, gălăţeanul Auraş Braşoveanu, ales de grupul cluburilor ce au stat la baza iniţierii acestui proiect (CF Brăila, Farul, Viitorul Constanţa, Voinţa Sibiu şi Concordia Chiajna). Între timp, numărul grupărilor ce au aderat la proiect a ajuns să fie de 23.

„A contat enorm în obţinerea avizului de la federaţie că am avut majoritatea cluburilor din liga secundă de partea noastră, în ambele serii. În campionatul 2012-2013, unul de tranziţie, vom activa doar ca parte administrativă, urmănd ca din sezonul 2013-2014 să preluăm organizarea campionatului. Era nevoie de acest for pentru rezolvarea problemelor de la nivelul ligii secunde, prea marginalizate de câţiva ani. Unul din obiective este ca, din drepturile tv şi prin atragerea de sponsori, să susţinem financiar cât mai consistent bugetul cluburilor”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Din momentul dobândirii personalităţii juridice, acesta va fi nevoit să se suspende din funcţia deţinută la FCM Dunărea. El va fi preşedinte al LPF 2 cel puţin până în septembrie, când se doreşte să aibă loc prima Adunare Generală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.