Jump to content

O gălăţeancă face genţi unicat


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă face genţi unicat

„Lucru manual“: artă unicat şi bani de buzunar

Din ce în ce mai multă lume prinde gustul urban al lucrurilor hand-made. Avantaje sunt de ambele părţi: creatoarele câştigă bine din ideile lor, cumpărătoarele evită produsele în serie.

[...]

Inspirat de moda internaţională, hand-made-ul de România e în floare. Create pentru persoanele îndrăzneţe, care detestă uniforma de la mall şi preţul pus pe etichetele cu ştaif, articolele hand-made sunt preferate celor produse în serie şi ajung din ce în ce mai des în garderoba tinerilor.

[...]

La început a fost sacoşica

„Într-o seară, mi-am cumpărat o rochiţă şi am zis că nu am geantă pentru ea. Aşa că mi-am cusut o gentuţă asortată, ca să am ce să port a doua zi“, zâmbeşte Irina Giuglea, din Galaţi. Când îi vine o idee de geantă nici nu poate să doarmă, spune studenta la Arhitectură, în Bucureşti. Coase genţi din pasiune, la o maşină cumpărată din banii ei. Prima dată a făcut „o sacoşică foarte drăguţă“, pe care nu s-a îndurat s-o vândă. „Am pornit de la un logo - o fetiţă şi un băieţel care se ţin de mână. Nu le-am dat nume. Ei sunt pe genţile mele ca simbol al prieteniei“, explică Irina. „Când văd un material care-mi sare în ochi, zic: «Asta trebuie să fie geantă!» Şi gata, o cos, fără tipar, aşa cum mi-o imaginez eu“, adaugă fata. Îi strălucesc ochii când îşi aminteşte cum e să vezi pe cineva, pe stradă, purtând o geantă gândită şi cusută de ea. Şi-i place că a început să fie respectată şi la noi arta hand-made: „Lumea de aici este, însă, la început în a aprecia valoarea acestor lucruri“. Genţile Irinei se găsesc pe http://www.gentutze.blogspot.com şi costă 50-60 de lei.

[...]

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... e-buzunar/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.