Jump to content

Înşelătorie cu apartamente ANL în numele Primăriei Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Înşelătorie cu apartamente ANL în numele Primăriei Galaţi

Un recidivist care s-a dat drept angajat la Primăria Galaţi şi a înşelat mai multe persoane spunând că le poate ajuta să obţină locuinţe sociale sau ANL nou construite a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Galaţi îl cercetează pe Lucian Boisan, recidivist, fără ocupaţie, pentru trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Tribunalul Galaţi a emis, joi, la cererea procurorilor anticorupţie, un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru 29 de zile.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a procurorilor anticorupţie reiese că, în perioada ianuarie - august, sub pretextul că este angajat la Corpul de control al primarului municipiului Galaţi, Lucian Boisan a cerut 9.900 de euro şi 22.150 de lei, din care a primit 5.250 de euro şi 10.050 de lei de la 18 persoane. Boisan le-ar fi promis acestora că va interveni pe lângă un funcţionar din cadrul Primăriei Galaţi pentru repartizarea unor locuinţe sociale sau ANL nou construite, situate în oraşul Galaţi. "Pentru realizarea scopului urmărit, inculpatul a falsificat, prin xerocopiere şi scanare cu antetul Primăriei Galaţi şi semnătura primarului, mai multe înscrisuri prin care se atesta, în mod fals, repartizarea apartamentelor, apoi a comunicat fiecărui denunţător câte trei sau patru astfel de înscrisuri", au precizat procurorii DNA.

Procurorii menţionează că alături de Boisan mai este cercetată încă o persoană, fără a preciza identitatea acesteia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şmecherii cu apartamente ANL: DNA a trimis în judecată doi gălăţeni pentru corupţie şi trafic de influenţă

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată un recidivist care s-a dat drept angajat la Primăria Galaţi şi a înşelat mai multe persoane, spunând că le poate ajuta să obţină locuinţe sociale sau ANL nou construite, acuzatul fiind arestat din 12 august.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Lucian Boisan, în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată (22 acte materiale) şi două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale în legătură cu o infracţiune de corupţie, ambele în formă continuată (42 acte materiale) şi a Iulianei Ciubotariu pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată (trei acte materiale), complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată (două acte materiale) şi cumpărare de influenţă.

Au promis victimelor locuinţe ANL

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2009 - iulie 2010, afirmând că este angajatul Primăriei municipiului Galaţi, în cadrul Corpului de control al Primarului municipiului Galaţi şi că are relaţii şi cunoştinţe la Serviciul Spaţiu Locativ al acestei instituţii, inculpatul Boisan Lucian a promis mai multor persoane că, în schimbul unor sume de bani şi produse, îi poate influenţa pe funcţionarii Primăriei municipiului Galaţi care pot aproba repartizarea unor locuinţe sociale sau ANL nou construite, situate în oraşul Galaţi.

De asemenea, Lucian Boisan ar mai fi pretins şi primit sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Administraţiei Domeniului Public Galaţi, SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi şi Administraţiei Cimitirelor Galaţi, în scopul angajării unor persoane şi în scopul obţinerii unor locuri de veci.

În demersul său, Lucian Boisan a fost ajutat de Iuliana Ciubotariu să pretindă suma de 7.500 lei de la trei persoane, din care a primit 6.000 lei. În schimbul acestei intermedieri, Ciubotariu Iuliana a primit de la cele trei persoane 7.600 euro şi 1.000 lei. Ciubotariu Iuliana a dat şi ea inculpatului Boisan Lucian, la rândul său, suma de 550 lei pentru a-i fi repartizată o locuinţă socială.

În total, inculpatul a pretins suma de 2.150 euro şi 44.710 lei şi a primit suma de 1.150 euro şi 20.000 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie 2010 - iulie 2010, Boisan Lucian ar fi falsificat 42 de documente pe care le-a trimis prin poştă unui număr de 14 persoane şi inculpatei Ciubotariu Iuliana, pentru a crea aparenţa că acestor persoane le-au fost repartizate locuinţe sociale de către Primăria Municipiului Galaţi, în condiţiile în care imobilele respective erau în construcţie, nefiind repartizabile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Smekerii_cu_apartamente_ANL_-_DNA_a_trimis_in_judecata_doua_persoane_pentru_coruptie_si_trafic_de_influenta_0_336566754.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Falşi angajaţi ai Primăriei, condamnaţi definitiv

La aproape doi ani de la trimiterea în judecată, Lucian Boisan, care s-a dat drept angajat al municipalităţii şi a luat bani promiţându-le case denunţătorilor, a rămas cu o pedeapsă de şase ani de puşcărie. Înalta Curte a fost mult mai indulgentă decât instanţele gălăţene, care-l condamnaseră pe inculpat la nouă ani şi jumătate de închisoare.

Curtea Supremă a păstrat decizia în ceea ce o priveşte pe Iuliana Ciubotariu, condamnată la doi ani şi jumătate cu suspendare.

Faptele celor doi au fost comise în 2010, ei fiind trimişi în judecată în toamna aceluiaşi an. Boisan s-a dat drept angajat al Primăriei, spunând că are cunoştinţe la Spaţiul Locativ, de unde poate face rost de locuinţe ANL, la Administraţia Pieţelor, unde poate să facă angajări, dar şi la Administraţia Domeniului Public, de unde poate să dea locuri de veci. Aşa a primit 1.150 de euro şi 20.000 de lei. Iuliana Ciubotariu a intermediat relaţia a trei denunţători cu Boisan, primind la rândul ei 7.600 de euro şi 1.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.