Jump to content

Vânzările ArcelorMittal în România au scăzut cu 27%


dcp100168

Recommended Posts

Vânzările ArcelorMittal în România au scăzut cu 27%

Vânzările ArcelorMittal în România s-au cifrat la 1,33 miliarde de dolari anul trecut, mai reduse cu 27% faţă de nivelul de 1,84 miliarde de dolari înregistrat în 2006 şi pentru al doilea an consecutiv în scădere, se arată într-un raport al celui mai mare grup siderurgic la nivel mondial. În 2006, vânzările companiei au coborât cu 16%, de la 2,19 miliarde de dolari în anul precedent.

În raport se mai arată că grupul este îngrijorat de mediul politic instabil şi reformele economice, "care ar putea să nu continue", în România şi Ucraina. Totodată, în raport se precizează că afacerile ArcelorMittal sunt afectate de mediul politic, problemele sociale şi de ordin juridic întâlnite în unele pieţe emergente pe care activează.

La nivel global, vânzările totale ale grupului s-au ridicat la 105,21 miliarde de dolari, peste jumătate din această sumă, respectiv 58,62 miliarde de dolari, fiind obţinută de divizia ArcelorMittal Flat Carbon Western Europe, din care face parte şi ArcelorMittal România.

ArcelorMittal controlează în România combinatele siderurgice de la Galaţi (ArcelorMittal Galaţi), Roman (ArcelorMittal Tubular Products Roman), Hunedoara (ArcelorMittal Hunedoara) şi Iaşi (ArcelorMittal Tubular Products Iaşi), filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction (AMC), precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi. Principala operaţiune a grupului pe piaţa românească este combinatul siderurgic Galaţi, fostul SIDEX, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 12 miliarde de lei (aproape 5 miliarde de dolari), dublu faţă de rezultatul din 2006. Unitatea de la Roman a raportat pentru 2007 afaceri de 903,8 milioane lei (370,6 milioane de dolari), în scădere cu 8%, raportând pierderi de 44,7 milioane lei, după un profit de 8,1 milioane lei în anul precedent. Combinatul de la Iaşi a avut afaceri de 191,6 milioane lei (78,57 milioane de dolari), cu 13% mai reduse decât nivelul raportat la finele lui 2006. Firma de construcţii AMC România a raportat afaceri de 25 de milioane de euro (34,21 milioane de dolari) în 2007, în urcare cu 8,7%, şi a anunţat că mizează în 2008 pe afaceri de 33 de milioane de euro. Rezultatele ArcelorMittal Hunedoara şi Romportmet Galaţi nu au fost prezentate.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.