Jump to content

Comercianţii prinşi în ofsaid, apăraţi chiar de clienţi!


dcp100168

Recommended Posts

Comercianţii prinşi în ofsaid, apăraţi chiar de clienţi!

Situaţie greu de crezut petrecută la o razie a OPC Galaţi în Piaţa Basarabiei. Acolo, inspectorii de la OPC au avut de furcă serios cu clienţii atunci când au dorit să sancţioneze comercianţii, în majoritatea basarabeni, care vindeau peşte, brânză şi alte produse perisabile, din cutii de carton, la peste 30 de grade Celsius.

Evident că riscul ca aceste produse alimentare să se strice pe canicula de afară era maxim, dar asta nu i-a îngrijorat pe cumpărărori, care au făcut corp comun cu vânzătorii şi au ţipat la inspectori, încercând să îi gonească din piaţă. Într-un caz o femeie a luat brânza vândută de o moldoveancă direct de pe tarabă, brânză care urma să fie dusă la analizat, şi a dispărut cu ea de sub nasul inspectorilor, ca să scape vânzătoarea de „corpurile delicte”, dar s-a şi ales cu brânza gratis. „Exact aceşti clienţi care acum fac scandal de ce amendăm comercianţii vin apoi la noi şi reclamă că s-au îmbolnăvit după ce au cumpărat produse alterate”, spunea Viorica Colgiu, inspector şef OPC Galaţi.

Piaţa Basarabiei este frecventată în special de pensionari care vin tocmai din celălalt capăt al oraşului deoarece basarabenii vând produse la cele mai mici preţuri. Piaţa nu are, însă, amenajările necesare pentru produse perisabile, iar autorităţile au încercat să interzică vânzarea acestor produse. Fără succes, însă, pentru că cererea este mare, iar comercianţii aduc aceste produse chiar dacă încalcă legea. „Ştiu cum trec ei cu aceste produse la vamă, fără acte. Şi la Primărie se ştie situaţia, dar când merg în control eu, ei ascund produsele”, spunea Iordache Pintilie, administratorul Pieţei Basarabiei.

Inspectorii de la OPC au amendat atât administratorii pieţei, cât şi comercianţii găsiţi în neregulă.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/comerciantii-prinsi-in-ofsaid-aparati-chiar-de-clienti.html

Link to comment
Share on other sites

Da, să stai pe canicula asta să vinzi pește (chiar și afunat sau sărat) sau brânză, halva, ce-o mai fi... nu-i deloc în regulă. Dar lumea se înghesuie la ele pentru că știu că sunt naturale 100%...

Link to comment
Share on other sites

sunt naturale 100%

Da, corect. Si toxinfectia pe care o poti capata va fi 100% naturala. Si apoi, din prostia unora, iar Ambulanta, iar Urgente, iar acuze ca spitalele nu au medicamente, ca e cald in salon "maica, de nu mai putem", iar, iar, toate chinurile unei boli destul de zdravene doar pentru ca s-a incantat la 1-2 lei "economie".

Clar ne meritam soarta...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.