Jump to content

Tânăr gălăţean, falsificator de carduri în Italia


dcp100168

Recommended Posts

Tânăr gălăţean, falsificator de carduri în Italia

După ce au destructurat mai multe grupări de carderi, poliţiştii doljeni au „spart“ ieri o grupare în care activa şi fiul adjunctului şefului Poliţiei Municipiului Calafat, Laurenţiu Vlăduţ. Poliţiştii au efectuat ieri-dimineaţă opt percheziţii domiciliare, dintre care şapte în Craiova şi una în comuna Valea Stanciului, în urma cărora au ridicat şi dus la audieri şase persoane, membrii unei grupări care se ocupa cu infracţiuni cu cărţi de credit. Mai exact, aceştia fabricau dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, reinscripţionau datele conturilor bancare obţinute după ce montau aparatură de skiming pe bancomate din Italia şi retrăgeau numerar prin operaţiuni frauduloase. În urma descinderilor, au fost descoperite trei dispozitive de skimming, instrumente pentru confecţionarea dispozitivelor de tip skimming, telefoane mobile, laptopuri şi calculatoare, dar şi înscrisuri conţinând coduri PIN ale unor carduri bancare şi repere orare, precum şi suma de 10.000 de euro. Poliţiştii au găsit două bancnote din cupiura de 100 de euro despre care există suspiciuni că ar fi false. Înainte de efectuarea percheziţiilor, oamenii legii au ridicat din Gara Craiova şi dus la audieri un tânăr de 28 de ani, din Galaţi, în al cărui bagaj au fost descoperite dispozitive de tip skimming şi părţi componente ale unor astfel de dispozitive. Potrivit reprezentanţilor DIICOT, grupul infracţional a început să fie monitorizat în urmă cu câteva luni, timp în care s-au strâns probe împotriva membrilor acestuia.

Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că dispozitivele găsite în bagajul gălăţeanului urma să fie transportate în Italia, acolo unde se află alt membru al grupului infracţional organizat, nimeni altul decât Laurenţiu Vlăduţ, de 30 de ani, din Craiova, fiul comisarului Victor Vlăduţ, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Calafat.

http://www.gds.ro/Eveniment/2010-08-18/Fiu+de+politist%2C+membru++al+unei+grupari+de+carderi

Link to comment
Share on other sites

Un gălăţean a fost arestat pentru clonare de carduri

Iulian Gheorghe, în vârstă de 26 de ani a fost reţinut de către procurorii DIICOT sub acuzaţia de fraudă bancară prin falsificare de instrumente de plată. Tânărul a fost reţinut în gara Craiova, iar procurorii suspectează că acesta ar face parte dintr-o reţea de falsificatori, care opera de cel puţin doi ani pe teritoriul Italiei. „Începând cu luna aprilie 2010, Laurenţiu Ion Vlăduţ, zis „LARI", Tiugan Adrian Constantin, Cornel Constantin Stroilă Claudiu Florin Iordache şi Nicuşor Dorian Stoian au constituit o grupare infracţională, specializată în fabricarea de dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin reinscripţionarea datelor conturilor bancare obţinute în mod fraudulos în urma montării aparaturii de skiming la ATM-uri din Italia şi retragerea de numerar prin operaţiuni frauduloase şi acces fără drept la bancomate", se arată într-un comunicat remis de DIICOT. Gălăţeanul era implicat în procesul de fabricaţie al aparatelor de clonat carduri şi, din acest motiv, a şi primit, în cursul zilei de ieri, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Alături de Gheorghe, au mai fost reţinuţi alţi cinci inşi, suspectaţi că ar face parte din aceiaşi reţea. Printre ei se numără şi Ion Laurenţiu Vlăduţ , fiul adjunctului comandatului Poliţiei municipiului Calafat şi soţia acestuia, Sorina, consideraţi capii reţelei. Din locuinţa acestora din urmă a fost ridicată aparatură electronică folosită la clonarea de carduri. „Au acţionat în Italia, iar toată aparatura era transportată acolo. Deocamdată nu se ştie valoarea prejudiciului", a spus Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul DIICOT Craiova.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/galatean-arestat-clonare-carduri_0_319768121.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Condamnări în dosarul carderilor lui Vlăduţ

La aproape trei luni după ce gruparea de carderi din care făcea parte şi Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului şefului Poliţiei Municipiului Calafat, a fost trimisă în judecată, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe doi dintre ei la doi ani şi jumătate de închisoare. Cei doi şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi în baza legii micii reforme în justiţie, iar ceilalţi patru inculpaţi din acelaşi dosar urmează să fie judecaţi în continuare.

Doi dintre cei şase membri ai grupării de carderi din care făcea parte şi Laurenţiu Vlăduţ, zis Lari, trimişi în judecată în noiembrie anul trecut, pentru comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit, au apelat la legea micii reforme în justiţie şi au fost condamnaţi deja de Tribunalul Dolj. Legea nr. 202/2010, cunoscută şi ca legea micii reforme în justiţie, prevede reducerea la o treime a limitelor pedepsei prevăzute de lege dacă inculpatul a recunoscut până la începerea cercetării judecătoreşti săvârşirea faptelor. În acest caz, inculpaţii Iulian Gheorghiu şi Adrian Tiugan au primit câte doi ani şi jumătate de închisoare pentru că au recunoscut în faţa judecătorilor faptele comise aşa cum au fost consemnate de procurorii DIICOT în rechizitoriul în tocmit în acest caz.

Ceilalţi patru inculpaţi din dosar, Laurenţiu Vlăduţ, zis Lari, Flori Vlăduţ, Cornel Stroilă şi Mihail Amariei, urmează să fie judecaţi în continuare de Tribunalul Dolj.

În dimineaţa de 17 august 2010, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sprijiniţi de colegii de la Protecţie Internă şi sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat şi dus la audieri şase persoane, membrii unei grupări care se ocupa cu infracţiuni cu cărţi de credit. Oamenii legii au comunicat atunci că membrii grupării fabricau dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, reinscripţionau datele conturilor bancare obţinute după ce montau aparatură de skimming pe bancomate din Italia şi retrăgeau numerar prin operaţiuni frauduloase.

Înainte de efectuarea percheziţiilor, oamenii legii l-au ridicat din Gara Craiova pe Iulian Gheorghiu, de 28 de ani, din Galaţi, în al cărui bagaj au fost descoperite dispozitive de tip skimming şi părţi componente ale unor astfel de dispozitive. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că aparatura urma să fie transportată în Italia, acolo unde se află şi în prezent alt membru al grupului infracţional organizat - Laurenţiu Vlăduţ, de 30 de ani, din Craiova, fiul comisarului Victor Vlăduţ, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Calafat.

Ulterior, după audieri, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a lui Tiugan, Stroilă şi Gheorghiu, restul suspecţilor, printre care şi Flori Vlăduţ, soţia lui Laurenţiu Vlăduţ, fiind cercetaţi în continuare în stare de libertate. În septembrie, instanţa a emis pe numele lui Vlăduţ un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în lipsă, termen care va începe din momentul în care acesta va fi prins, tânărul fiind încă în Italia. Două luni mai târziu, la începutul lunii noiembrie, procurorii DIICOT au încheiat cercetările în acest caz şi au dispus trimiterea în judecată a celor şase inculpaţi.

Condamnaţi la închisoare şi eliberaţi

La primul termen pe fondul procesului, de pe 17 ianuarie, avocaţii inculpaţilor Iulian Gheorghiu şi Adrian Tiugan au precizat în faţa judecătorilor că respectivii îşi recunosc faptele aşa cum au fost descrise de procurori în rechizitoriu pentru a fi condamnaţi în baza legii micii reforme în justiţie.

Vineri, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Adrian Tiugan la doi ani de închisoare pentru deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, iar pentru iniţierea, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, la doi ani şi şase luni de închisoare. Judecătorii au contopit pedepsele şi au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de doi ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, instanţa a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea Craiova şi punerea sa în libertate, plus ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra autoturismului său, un Audi A4.

Celălalt inculpat, Iulian Gheorghiu, a fost condamnat tot la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru aceleaşi infracţiuni. Şi în cazul său, judecătorii au revocat măsura arestării preventive şi au dispus faţă de acesta luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea Galaţi.

Atât condamnaţii, cât şi procurorii au posibilitatea să atace cu apel hotărârea Tribunalului Dolj.

De asemenea, judecătorii au dispus disjungerea cauzei cu privire la inculpaţii Laurenţiu şi Flori Vlăduţ, Stroilă şi Amariei, următorul termen de judecată fiind fixat pentru 31 ianuarie.

Potrivit Legii nr. 365/2002, fabricarea ori deţinerea de echipamente cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani. Iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni este pedepsită de Codul Penal cu închisoarea de la trei la 15 ani.

http://www.gds.ro/Eveniment/2011-01-24/Condamnari+in+dosarul+carderilor+lui+Vladut&hl=Galati&tip=toate

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.