Jump to content

Începe modernizarea Centrului Medico-Social Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Începe modernizarea Centrului Medico-Social Galaţi

Ieri a vut loc conferinţa de lansare a proiectului „Dezvoltarea şi extinderea centrului medico-social Galaţi” (Domnească nr. 160). Proiectul, cu o valoare totală de 3.425.093,60 lei (cu TVA) - din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată – 2.798.992,50 lei – se derulează prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3. Prin acest program, pe parcursul a 18 luni, centrul se va extinde, creându-se 18 noi locuri, pe lângă cele 95 deja existente şi ocupate.

În afară de crearea unui nou corp de clădire, calitatea serviciilor socio-medicale va fi îmbunătăţită, prin înfiinţarea a nu mai puţin de 7 noi săli: de kinetoterapie, de masaj (în prezent, masajul se face la patul bolnavului), un atelier de terapie ocupaţională, un cabinet de consiliere psihologică şi socială, un punct farmaceutic şi un cabinet medical.

Condiţii la internare

Beneficiarii Centrului Medico-Social Galaţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Potrivit directoarei centrului, Mihaela Filoti, beneficiarii sunt persoane vârstnice cu o afecţiune cronică, cu buletin de Galaţi şi care să nu îşi fi vândut locuinţa în ultimii 5 ani – adică să nu fi făcut o afacere imobiliară din a-şi vinde apartamentul pentru ca apoi statul să aibă grijă de ei. Beneficiarii plătesc o contribuţie lunară de 420 de lei, iar dacă pensia (sau altă sursă de venit) este sub această sumă, se va plăti 80 la sută din venit.

De cei 95 de pacienţi (din care o treime suferă de Alzheimer) au grijă nouă asistenţi medicali, 33 de infirmiere şi patru îngrijitoare. De luna viitoare, două din acestea vor ieşi la pensie, iar alte angajări nu se mai fac.

http://www.viata-libera.ro/articol-Incepe_modernizarea_Centrului_Medico-Social_Galati__.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Investiţii de 7 milioane de lei în centre medico-sociale

Două centre medico-sociale, aflate în subordinea Consiliului Local Galaţi, beneficiază de proiecte de modernizare în valoare totală de 7 milioane de lei.Fondurile sunt accesate prin Programul Operaţional Regional, proiectele fiind derulate prin Compartimentul Dezvoltare Servicii Sociale.

Prima lucrare, în valoare de 3,5 milioane de lei, vizează “Dezvoltarea şi extinderea Centrului Medico-Social Pechea”. "Proiectul îşi propune extinderea actualului imobil al Centrului Medico-Social Pechea prin reabilitarea unui corp de clădire, unde vor fi amenajate: cabinete medicale, cabinet de consiliere socială şi consilere psihologică, sală de kinetoterapie (utilată şi dotată la standarde) şi construirea unui corp unde vor fi amenajate 20 de camere de locuit pentru 40 de persoane şi un atelier de terapie ocupaţională", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Perioada de derulare a lucrărilor de construire este 20.09.2010 – 20.02.2012 iar firma care a câştigat licitaţia este SC NGC Cobstruct.

Cea de-a doua lucrare, în valoare tot de 3,5 milioane de lei, vizează “Extinderea şi modernizarea Centrului Medico-Social Galaţi”. Proiectul îşi propune extinderea actualului imobil al Centrului Medico-Social Galaţi prin înfiinţarea şi dotarea unui nou corp de clădire care va cuprinde încă 18 locuri de cazare, cabinet medical, sală de kinetoterapie, sală masaj, atelier terapie ocupatţonală, cabinet de consiliere socială şi psihologică. Perioada de derulare a lucrărilor de construire şi amenajare este 17.01.2011 – 17.08.2011 iar firma care a câştigat licitaţia este SC Vega 93.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Investitii-milioane-lei-sanatatea-galateana_0_424757986.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.