Jump to content

Se mănâncă mai bine la puşcărie decât la spital


dcp100168

Recommended Posts

Bani mai mulţi pentru hrana bolnavilor şi a copiilor din creşe

Ministerul Sanatatii Publice a anuntat ieri ca a pus la punct un proiect prin care, incepand cu luna aprilie a acestui an, alocatia de hrana a bolnavilor din spitale sa fie majorata. Aceeasi masura urmeaza a fi luata si pentru copiii din crese. Majorarile sunt pe categorii de bolnavi, nivelul maxim fiind pentru bolnavii de diabet, care vor primi o alocatie de hrana de 14,50 lei pentru copii, respectiv 12 lei pentru adulti. Bolnavii de TBC si HIV/SIDA vor avea o alocatie de hrana de 13 lei pentru adulti si 11 lei pentru copii. Va fi marita si alocatia de hrana pentru bolnavii de hepatita si pentru bolnavii neoplazici, care vor primi 11,50 lei adultii si respectiv 13,60 lei copiii. Prin aceasta hotarare alocatia de hrana pentru lauze se majoreaza de la de la 7,40 la 8 lei, iar pentru copiii nascuti prematur de la de la 5,50 la 6 lei. Bolnavii internati în stationare de o zi vor avea 5,10 lei alocatie pentru hrana, cu 88% mai mult decât în prezent. Pentru bolnavii psihic alocatia de hrana s-a majorat cu 22%, de la 8,20 lei în 2006, la 10 lei în 2008. Prin aceasta hotarâre se majoreaza, începând cu luna aprilie 2008, toate alocatiile de hrana. În cresele cu program zilnic, alocatia pentru hrana zilnica a unui copil va fi de 5 lei în 2008, fata de 4 lei în 2006, respectiv 3,40 lei în 2004. În cresele cu program saptamânal, alocatia propusa pentru 2008 este de 6 lei, fata de 4,90 lei în 2006, respectiv 4,20 lei în 2004.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Se mânâncă mai bine la puşcărie decât la spital

Conducerea Spitalului de Urgenţă recunoaşte că le poate asigura pacienţilor doar aportul caloric minim şi le recomandă mâncarea de acasă.

Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi au un meniu zilnic de invidiat, cu brânză, marmeladă şi carne, în timp ce bolnavii din spitale au parte doar de ceai, supe chioare şi cartofi fierţi.

În perioada comunistă mâncarea deţinuţilor era cea mai sărăcăcioasă cu putinţă, fiertură de cartofi cu coajă sau varză cu vagi urme de slănină, iar în spitale, chiar şi atunci când alimentele erau raţionalizate, se mânca mai bine decât în puşcărie. Acum în capitalism, situaţia s-a inversat. Persoanelor private de libertate li se alocă o normă de hrană de 2.855 de calorii zilnic, în valoare de 3,55 de lei, iar dacă suferă de boli cronice, meniul costă 3,86 de lei şi asigură 3.175 de calorii. „Condamnaţii primesc la micul dejun, ceai, biscuiţi, brânză şi pâine. La prânz au ciorbă de zarzavat, mâncărică de cartofi cu carne şi pâine, iar seara paste cu brânză. Bolnavii cronici mănâncă dimineaţa ceai, biscuiţi, marmeladă, margarină şi pâine, la prânz au ciorbă ţărănească, ghiveci de legume cu carne şi pâine, iar seara orez cu lapte", ne-a declarat directorul Penitenciarului Galaţi, judecătorul Neculai Burlibaşa.

În Spitalul de Urgenţă, meniul este ca la puşcărie, dar în trecut. Pacienţii care suferă de ciroză sau hepatită primesc dimineaţa ceai şi o lingură de brânză de vaci, la prânz au parte de supă de roşii (pastă de tomate dizolvată in apă fiartă) şi mâncare de cartofi (fără carne!) iar seara trebuie să se mulţumească cu tăiţei fierţi în lapte îndoit cu apă.

Persoanele cardiace şi cele cu afecţiuni renale precum şi proaspetele mămici au la micul dejun doar o cană cu lapte, iar la prânz, ciorbă de cartofi, paste cu sos sau supă de roşii, iar seara se pot „delecta" cu o mâncare de cartofi - repetir.

Conducerea unităţii spitaliceşti recunoaşte că nu poate oferi mai mult în situaţia actuală. „Noi le asigurăm pacienţilor aportul caloric minim şi aceştia pot veni de acasă cu pachete de mâncare, pe care le pot ţine în frigidere", ne-a declarat directorul Spitalului de Urgenţă Galaţi, dr. Marin Crăciun.

Am discutat cu mai mulţi pacienţi pentru a afla ce părere au despre mâncarea din spital şi aceştia ne-au confirmat că primesc hrană de acasă. „Vă daţi seama că nu mă ating de mâncarea de aici. Asta de aici nu are cum să ţină de foame", ne-a declarat Marin Bostan (66 de ani), internat pentru o afecţiune la prostată. Alt pacient, aceeaşi situaţie. „Nu am mâncat de aici niciodată. Prefer să cumpăr ceva de la bufetul de la parter", spune Ştefan Rânja (46 de ani), internat pentru o infecţie la picior. Sunt şi persoane care apelează la mâncarea din spital doar când au nevoie. „Am mâncat şi din spital. dar mănânc mai mult de acasă. Doar când termin mâncarea mea, merg la masă", susţine Gheorghe Ciomaga (60 de ani), care se tratează pentru pietre la rinichi.

Meniu deţinuţi

Micul dejun: ceai, biscuiţi, brânză şi pâine

Prânz: ciorbă de zarzavat, mâncărică de cartofi cu carne şi pâine

Seara: paste cu brânză

Meniu deţinuţi bolnavi cronic

Micul dejun: ceai, biscuiţi, marmeladă, margarină şi pâine

Prânz: ciorbă ţărănească, ghiveci de legume cu carne şi pâine

Seara: orez cu lapte

Meniu pacienţi cu diabet

Micul dejun: lapte praf

Prânz: ciorbă de zarzavat, mâncare de cartofi (!)

Seara: paste (!) cu sos

Meniu cardiaci

Micul dejun: lapte

Prânz: ciorbă de cartofi, paste cu sos

Seara: mâncare de cartofi

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Mai_bine_se_mananca_in_puscarie_decat_la_spital_0_319768135.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Oamenii străzii, hrăniţi mai bine decât bolnavii

* Masa la cantina săracilor este de 8 lei pe zi, în timp ce un bolnav mănâncă de numai 7 lei * Puşcăriaşii au regim caloric fix * Cea mai mare alocaţie de hrană zilnică o primesc copiii din centrele de plasament * Sunt şi pensionari care mănâncă mai prost decât „instituţionalizaţii” *

În fiecare zi, săracii oraşului primesc la Cantina de Ajutor Social mâncare de 8 lei, însemnând un prânz, cu felul unu, doi şi desert şi hrană rece pentru cină. Directorul cantinei, Stelică Croitoru susţine că la prânz săracii primesc ciorbă (de legume sau cu carne) şi felul doi (tocăniţă, salată orientală, ghiveci, fasole, etc), iar pentru seară li se distribuie fie 250 de grame de salam, conserve de carne sau peşte, brânză, caşcaval, în general produse neperisabile.

De patru ani, aceeaşi alocaţie de hrană

Dacă pentru două mese pe zi pentru săraci se cheltuiesc 8 lei, pentru cele trei mese zilnice ale bolnavilor din spital, plătitori de asigurări de sănătate, se acordă doar 7 lei. Cuantumul alocat prin HG 429/2008 a rămas neschimbat de patru ani, deşi preţurile pe timp de criză au crescut destul de mult. Nu se mânca prea bine în spital nici în 2008, dar acum, aproape toţi bolnavii recunosc că fără „subvenţiile” de acasă nu s-ar putea hrăni în spital, mai ales că boala presupune o alimentaţie bogată în proteine, vitamine şi săruri minerale.

Conform aceleiaşi hotărâri de guvern, masa bolnavilor TBC sau a celor infectaţi cu HIV este de 13 lei, bolnavii de diabet adulţi primesc 12 lei, iar copiii – 14,5, deoarece aceste boli necesită regimuri de alimentaţie speciale.

În mod ciudat, statului îi pasă cel mai mult de bolnavii străini internaţi la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie, pentru care se alocă 16,2 lei.

Regim caloric fix în Penitenciar

De la Penitenciar, am aflat că nu se cunoaşte exact suma alocată pe zi pentru deţinuţi. Aceştia au însă un număr fix de calorii care trebuie asigurate: „Un deţinut care nu munceşte, are o anumită normă de hrană, cei care muncesc – alta, iar cei bolnavi au regim special. Nu ştim exact suma care se alocă zilnic pentru masa persoanelor private de libertate, pentru că noi o parte dintre produse le achiziţionăm, în timp ce altele sunt obţinute în ferma agricolă Penitenciarului de la Şendreni”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt Safta Trincu.

Conform normelor stabilite de Ministerul Justiţiei, din meniul zilnic al deţinuţilor nu trebuie să lipsească niciodată carnea, alimentele trebuind să asigure 2855 de calorii pe zi, suficiente motive pentru a trage concluzia că până şi puşcăriaşii mănâncă mai bine decât bolnavii de pe patul spitalelor.

10 lei pentru copiii din centrele de plasament

Ceva mai multă grijă se pare că există pentru copiii din centrele de plasament. Conform declaraţiilor directoarei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, alocaţia zilnică de hrană s-a majorat anul acesta de la 8,3 lei la 10 lei, conform hotărârii Consiliului Judeţului.

Pensionarii la limita supravieţuirii

Cei mai mulţi dintre pensionari au pensii care abia dacă depăşesc 600 de lei pe lună. Dacă mai scădem în jur de 200 de lei, întreţinerea, 50 lumina, 50 telefonul şi încă 100 medicamentele, rezultă că rămân doar 200 de lei pentru mâncare pe toată luna, Împărţind această sumă la 30 de zile, reiese o alocaţie de hrană de 6,6 de lei pe zi. Cum sunt pensii şi mai mici de atât, sunt cazuri în care oameni care au muncit toată viaţa nu-şi permit să cheltuiască pe mâncare nici cuantumul care se acordă pentru hrana săracilor care apelează la mila municipalităţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ce mănâncă un bolnav de 4 lei pe zi?

* Potrivit unei hotărâri de Guvern din 2008, pe durata internării, bolnavii ar trebui să mănânce bine ca să lupte cu boala * În realitate, bolnavii din anumite spitale gălăţene mănâncă de 4-5 lei pe zi, adică jumătate din norma de hrană impusă de lege *

Sănătatea gălăţeană e săracă, bugetele spitalelor sunt mici, aşa că pacienţii internaţi nu pot beneficia de întreaga normă de hrană prevăzută de lege. De curând, spitalele din judeţ au raportat Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) date referitoare la asigurarea hranei pacienţilor. „E drept că, în anumite cazuri, sumele dedicate alocaţiilor de hrană sunt mai mici faţă de cele prevăzute în Hotărârea de Guvern 429 din 2008. Dar, aşa cum ştim cu toţii, situaţia financiară a sistemului nu este una bună, iar spitalele asigură hrana pacienţilor aşa cum pot”, precizează directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. Hrana asigurată pe durata internării ar trebui să îi permită bolnavului să îşi fortifice organismul şi să lupte mai bine cu boala. Din păcate, e greu de crezut că trei mese zilnice care valorează, în total, mai puţin de 5 lei, pot să îi dea bolnavului forţă de a suporta suferinţa şi de a se însănătoşi.

Ce spune legea şi cât pot da spitalele?

Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a transmis DJSP că, în prezent, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) decontează serviciile medicale pentru 2.954 de pacienţi lunar, în condiţiile în care unitatea sanitară tratează în 30 de zile peste 4.000 de pacienţi. În aceste condiţii, Spitalul Judeţean informează că norma de hrană este de 4,3 lei pe zi. Potrivit legii, pentru mesele zilnice ale unui bolnav adult internat în spital ar trebui cheltuiţi, zilnic, cel puţin 7 lei. Alocaţia de hrană a unui diabetic nu ar trebui să scadă sub 12 lei, în vreme ce un bolnav de cancer ar trebui să mănânce în fiecare zi de internare alimente în valoare de 11,5 lei. Un bolnav internat cu arsuri ar trebui, de asemenea, să beneficieze de trei mese zilnice în valoare totală de 11,5 lei. Avem deci bolnavi care nu se pot bucura nici măcar de jumătate din mâncarea pe care statul ar trebui să le-o asigure prin lege.

Pentru copiii bolnavi de hepatită alocaţia ar trebui să ajungă la 13,5 lei. Cu titlu general, alocaţia de hrană a unui copil cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani nu ar trebui să fie mai mică de 6 lei, iar cea a unui copil cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani nu ar trebui să scadă sub pragul de 7,8 lei. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii asigură, în acest moment, o alocaţie de hrană în valoare de circa 5 lei. Totuşi, conducerea spitalului a informat DJSP că şi în aceste condiţii meniul pacienţilor internaţi include zilnic carne, lapte, ouă, brânzeturi, fructe şi legume.

Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” informează că „în cadrul unităţii se asigură integral hrana pacienţilor, prin acoperirea necesarului caloric zilnic. Meniurile includ carne sau preparate din carne zilnic, suplimente alimentare pentru regimuri , iar costurile cu hrana sunt în medie de 7,42 lei pe zi şi respectă raportul calitate-preţ”. Potrivit legii, însă, alocaţia de hrană pentru un bolnav cu probleme psihice ar trebui să fie de minim 10 lei. Tot HG 429 din 2008 stabileşte faptul că un bolnav adult de tuberculoză trebuie să mănânce zilnic de 13 lei, iar un copil de 11 lei. În prezent, potrivit informării remise de Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi către DJSP, bolnavii de TBC internaţi primesc zilnic mâncare în valoare 6,17 lei, iar cei internaţi cu alte probleme decât cele cauzate de tuberculoză activă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 4,42 lei. Spitalul de Boli Infecţioase „Cuvioasa Parascheva” informează că alocaţia de hrană a unui pacient internat este de 4,63 de lei. Legea spune că un bolnav de HIV/SIDA, de exemplu, ar trebui să mănânce la 13 lei pe zi, iar alocaţia de hrană a unui copil infectat cu HIV nu ar trebui să scadă sub 11 lei pe zi.

Tecucenii susţin că se pot respecta normele

Potrivit informării înaintate către DJSP, la Spitalul Municipal „Anton Cincu” valoarea alocaţiei de hrană se apropie de cea prevăzută de lege. „Pentru pacienţii internaţi cu regim alimentar comun se asigură o normă de hrană cuprinsă între 5 şi 7 lei per pacient, iar pentru pacienţii cu regim dietetic se asigură o normă de hrană cu valoare cuprinsă între 8 şi 10 lei per pacient”, informează spitalul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

La Penitenciarul Galaţi, hrana unui deţinut costă 3,2 lei pe zi, mai puţin decât la Jilava (3,5 lei) şi Tichileşti (4,3 lei)

În 2012, statul a cheltuit pentru cei peste 33.000 de deţinuţi din cele 43 de penitenciare peste 900 de milioane de lei, adică aproximativ 200 de milioane de euro. Un procent de 90% din aceste cheltuieli a fost alocat de la buget, 10% din sumă fiind acoperită din procentul de 60% care revine Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), din salariul unui deţinut care munceşte.

Conform datelor ANP, citate de site-ul cursdeguvernare.ro, costul întreţinerii unui deţinut a fost în 2012 de 2.397 lei/lună, din care 1.619 lei reprezintă costurile cu personalul, iar 422 lei cheltuielile cu bunurile şi serviciile. Mai mult de două treimi din costurile întreţinerii unui deţinut sunt ocazionate de întreţinerea sistemului de detenţie. Cele mai mari cheltuieli din sistem sunt cele cu personalul, mai mari decât în alte state, pentru că penitenciarele româneşti nu sunt dotate cu sisteme de supraveghere moderne, iar în aceste condiţii serviciul de pază se bazează aproape exclusiv pe personalul angajat.

Potrivit Legii 293/2004, angajaţii din penitenciare sunt funcţionari cu statut special şi beneficiază, pe lângă salarii şi de alocaţie de hrană (de 22 de lei/persoană/zi) de asistenţă medicală decontată de la locul de muncă, subvenţionarea chiriei şi de cheltuieli de transport. Aceste sume ocupă cea mai importantă pondere în totalul cheltuielilor unui penitenciar şi sunt necesare pentru că altfel nu ar veni nimeni să lucreze într-un penitenciar.

În ceea ce priveşte cheltuielile, defalcate pe capitole de personal şi de deţinuţi, apar diferenţe de la un penitenciar la altul, acestea fiind justificate de numărul diferit de deţinuţi şi de personal angajat.  

Penitenciarul Jilava:
Total buget 2012 – 37.206.983 lei – din care cheltuieli:
a. Cheltuieli de personal, cu 496 angajaţi – 19.584.911 lei
– venituri -14.886.408 lei/ rezultă o medie de venit lunar – 2.500 lei/angajat
– asistenţă medicală angajaţi – 158.985 lei
– hrană angajaţi – 4.151.005 lei (22,9 lei/angajat/zi)
– transport angajaţi – 385.513
b. Cheltuieli cu cei 1.714 deţinuţi – 2.624.421 lei
– hrană deţinuţi – 2.196.886 lei (3,5 lei/deţinut/zi)
– asistenţă medicală – 175.860 lei
– asistenţă socială – 3.372 lei
– transport deţinuţi – 166.203 lei
– corespondenţă – 3.699 lei
– igienă – 78.221 lei
Utilităţi – 1.402.216 lei

Penitenciarul Galaţi:
Total buget 2012 – 18.726.857 lei – din care cheltuieli:
a. Cheltuieli de personal – 266 angajaţi – 10.276.137 lei
– venituri angajaţi – 7.805.719/ venit mediu lunar – 2.445 lei
– asistenţă medicală – 281.351 lei
– hrană angajaţi – 2.142.716 lei (22 lei/zi/angajat)
– transport angajaţi – 46.351 lei
b. Cheltuieli cu deţinuţii –995 deţinuţi – 1.439.244 lei
– hrană deţinuţi – 1.159.098 lei (3,2 lei/deţinut/zi)
– asistenţă medicală – 77.428 lei
– transport deţinuţi – 133.831 lei
– corespondenţă – 5.920 lei
– igienă – 62.967 lei
Utilităţi – 1.566.011 lei

Penitenciarul Tichileşti (Brăila):
Total buget 2012 – 17.683.470 lei, din care cheltuieli:

a. Cheltuieli de personal – 221 angajaţi –
– venituri angajaţi – 6.136.911 lei (2314 lei venit mediu/luna)
– asistenţă medicală – 53.278 lei
– hrană angajaţi – 1.745.304 lei (21,6 lei/angajat/zi)
– transport angajaţi – 9.005 lei
b. Chelutieli cu deţinuţii – 284
– hrană deţinuţi – 444.549 lei (4,28 lei/deţinut/zi)
– asistenţă medicală – 10.470 lei
– servicii socio-educative – 9696 lei
– transport deţinuţi– 40.103 lei
– corespondenţă – 795 lei
– igienă – 22.506
Utilităţi – 761.361 lei

Potrivit studiului „Space 2011”, realizat pentru Consiliul Europei de Institutul de Criminologie şi Drept Penal din Lausanne şi dat publicităţii în acest an, realizat pe datele prezentate de 33 de penitenciare din diferite state europene, suma medie cheltuită zilnic pentru un deţinut în anul 2010 a fost de 93 de euro. De la 3 euro în Bulgaria la 750 de euro în San Marino. România figurează în acest clasament cu suma de 17 euro/deţinut/zi, care include cheltuielile menţionate mai sus. Sumele cheltuite zilnic în alte state sunt următoarele: Andorra – 174 euro/deţinut/zi, Danemarca – 178 euro, Irlanda – 193 euro, Lichtenstein – 230 euro, Luxembourg – 176 euro, Olanda – 215 euro, Norvegia – 330 euro, Suedia – 260 euro.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hrană mai consistentă pentru săracii Galaţiului

Aleşii locali au majorat cu câţiva lei alocaţia zilnică de hrană pentru cei mai săraci semeni. Astfel, beneficiarii Cantinei de Ajutor Social Galaţi şi copiii care frecventează centrul de zi „Prietenii Şcolii” din cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale vor mânca de 12 lei pe zi.

Chiar dacă este vorba de doar trei lei în plus, vechea alocaţie de hrană fiind de nouă lei, directorul Cantinei, Picu Apostol Roman, este mulţumit: "Suma de trei lei permite adăugarea unui preparat în hrana caldă. Şi dacă avem în vedere că 75 la sută dintre asistaţi sunt copii, le vom putea oferi în plus un borcan de gem sau un pachet cu unt, care până acum diminuau automat alocaţia de hrană”, a declarat directorul.

Un pic mai bine vor mânca şi beneficiarii Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi, ai Centrului Medico-Social Pechea şi locatarii căminelor de bătrâni „Sf. Spiridon” şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Galaţi, unde cuantumul alocaţiei de hrană a fost majorat de la 11 lei la 16,6 lei pe zi de persoană. A fost majorată şi alocaţia de hrană pentru beneficiarii Centrului Financiar Creşe Galaţi, de la 7,50 lei la 12 lei pe zi de copil.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Se majorează nivelul alocaţiei de hrană pentru bolnavii COVID, la Spitalele TBC şi Infecţioase

În şedinţa Consiliului Judeţean Galați, ce se va desfăşura marţi, 23 februarie 2021, se va supune votului consilierilor un proiect de hotărăre prin care se intenţionează majorarea nivelului alocaţiilor de hrană în anul 2021 pentru consumurile colective din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuv. Parascheva“ Galaţi şi Spitalului de Pneumoftizilogie Galaţi, pentru pacienţii internaţi diagnosticaţi COVID-19. Nivelul alocaţiei de hrană în anul 2021 în cadrul celor două spitale gălăţene va creşte de la 10 lei/bolnav internat/zi, la 16 lei/bolnav internat/zi similar pentru bolnavii TBC şi HIV/SIDA adulţi, respectiv 15 lei/bolnav internat/zi pentru copii. Sumele necesare acestor majorări vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Creşte alocaţia de hrană pentru bolnavii cu COVID-19 internaţi la Spitalele TBC şi Infecţioase Galaţi

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a hotărât să crească nivelul alocaţiei de hrană pentru bolnavii internaţi diagnosticaţi cu COVID-19. „Se majorează nivelul alocaţiei de hrană în anul 2022 pentru consumurile colective din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase «Sf. Cuv. Parascheva» Galaţi şi Spitalului de Pneumoftizilogie Galaţi, pentru pacienţii internaţi diagnosticaţi COVID-19, de la 16 lei/bolnav internat/zi la 17,60 lei/bolnav internat/zi similar pentru bolnavii TBC şi HIV/SIDA adulţi, respectiv de la 15 lei/bolnav internat/zi pentru copii la 16 lei/bolnav internat/zi pentru copii”, se arată în hotărârea CJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.