Jump to content

1.400 de euro - buget de vacanţă în Grecia


dcp100168

Recommended Posts

1.400 de euro - buget de vacanţă în Grecia

Vacanţele la final de sezon sunt întotdeauna mult mai accesibile financiar, iar Grecia este o destinaţie de vacanţă extraordinară, în ciuda problemelor sociale cu care se confruntă. Dacă vă face cu ochiul un sejur pe plajele greceşti, ştiind că acolo soarele îşi face datoria faţă de turişti până prin octombrie, e bine să ştiţi care e bugetul maxim de care aţi avea nevoie pentru transport, cazare, masă şi distracţie.

Familia Radu (soţ, soţie şi fiica) nu face parte din categoria familiilor cu fiţe, care aruncă banii pe fereastră. Şi-a dorit o vacanţă la preţ decent, fără să-şi refuze, însă, nimic. Pentru cazare au ales o cameră dotată cu o mică bucătărie, în zona Paralia, aproape de muntele Olimp. Sunt specific greceşti acele hoteluri în care intri ca într-un bloc de locuinţe, şi care îţi oferă tot confortul propriului apartament: aer condiţionat, frigider, plită pentru gătit, vase, farfurii şi tacâmuri, televizor şi un balcon spaţios pentru o masă de familie. „Există asemenea camere şi pentru familii de 6 persoane. La fel ca noi, şi alte familii mâncau pe balcon”.

Cazarea i-a costat 40 de euro pe zi, plus 5 euro aerul condiţionat, fără de care chiar nu se putea respira. Preţurile la cazare deja au început să scadă şi sigur puteţi prinde oferte la 30 de euro sau chiar mai puţin. „Am plecat din ţară cu maşina personală, iar în genţile frigorifice am pus tot ce ne trebuia pentru micul dejun, plus apă, sucuri, bere şi vin. Pentru micul dejun nu am cumpărat nimic, am avut tot ce ne trebuia de acasă. Pentru prânz am pregătit tot felul de salate cu brânzeturi greceşti, măsline sau am preparat peşte ori fructe de mare. A fost uşor, gustos şi mai ales foarte sănătos. Seara mâncam la câte o tavernă grecească, de regulă fructe de mare. O masă pentru trei persoane ajungea cam la 40 de euro”, ne-a declarat dna Radu.

Familia gălăţeană nu şi-a refuzat o seară grecească, o croazieră pe insula Skiatos, excursia pe Muntele Olimp şi mai ales vizita la Meteora, o zonă unică, cel mai important Centru Monastic Ortodox al teritoriului grecesc.

Toate acestea au ridicat bugetul de 7 zile de vacanţă la 1.400 de euro. Cu siguranţă că a meritat fiecare eurocent!

http://www.viata-libera.ro/articol-Buget_de_vacanta_in_Grecia_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.