Jump to content

Gălăţeanul Victor Mihalachi - medalii mondiale și europene la canoe


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Victor Mihalachi - campion mondial la canoe

* Gabriel Gheoca - medaliat cu argint

Echipajul masculin de canoe dublu al Romaniei a obtinut medalia de aur pe distanta de 1.000 de metri in cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Poznan, invingandu-i la foto-finis pe reprezentantii Belarusului. Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au inceput foarte bine distantandu-se rapid la o lungime de barca fata de ceilalti competitori. Dumitrescu si Mihalachi au terminat proba in trei minute si 37.317 de secunde, avand insa emotii pe final deoarece fratii bielorusi Andrei si Aliaksandr Bahdanovich incheiand la +0.008 secunde in spatele lor.

De asemenea, echipajul de canoe 4 al Romaniei, format din Gabriel Gheoaca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion, Florin Comanici, a obtinut medalia de argint pe distanta de 1.000 de metri. Romania era pe locul sase dupa 250 de metri iar la jumatatea distantei erau deja pe locul doi. Dupa o batalie stransa cu repezentantii Germaniei, echipajul romanesc a obtinut argintul, dupa un final decis la foto finis. Sportivii romani au oprit cronometrul la 3:20.548, fiiind la 1,824 secunde de reprzentantii Belarusului care au obtinut aurul.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7713906-romania-campioana-mondiala-canoe-dublu.htm

Victor Mihalachi a fost, până în urmă cu doi ani, elev al antrenorilor gălăţeni Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Mihalachi a mai făcut sport în Republica Moldova înainte de a se legitima la CSS Galaţi, iar acum reprezintă clubul Dinamo.

Gabriel Gheoca a fost selecţionat de soţii Maftei de la Şcoala nr. 43 din Galaţi, el reprezentând acum clubul Steaua.

În urmă cu trei ani, la Campionatele Mondiale pentru juniori din Cehia, cei doi au avut aceleaşi clăsari: Mihalachi - campion mondial, Gheoca - vicecampion mondial.

post-2782-023270500 1282465231_thumb.jpg

post-2782-033797500 1282465669_thumb.jpg

post-2782-099493500 1282465815_thumb.jpg

mihalachi.jpg

gheoca.jpg

podium_mihalachi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dumitrescu şi Mihalachi au reusit dubla

Echipajul masculin de canoe dublu al Romaniei a reusit sa obtina duminica titlul mondial in proba de 500 de metri, dupa ce cu o zi inainte au reusit o performanta fantastica in proba de 1.000 de metri, obtinand medalia de aur. Plecati de pe culoarul al saptelea, Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au avut un finis excelent, recuperand trei pozitii pe ultimii 100 metri. Plecati de pe culoarul al saptelea, Dumitrescu si Mihalachi au parcurs primii 250 de metri ai cursi in 49.02 secunde, aflandu-se pe locul al treilea. Echipajul romanesc a mai coborat o pozitie, pana pe patru, dar au gandit cursa foarte bine din punct de vedere tactic si au atacat pe ultimii 100 de metri, trecand primii linia de sosire. Romanii au fost cronometrati cu 1:40.781, fiind urmati pe podium de Sergey Bezugliy si Maksim Prokopenko (Azerbaidjan) la 0.496 secunde si de Pavel Petrov si Alexander Kostogold (Rusia) la 0.564 secunde.

Dumitrescu si Mihalachi ar putea obtine si a treia medalie de la Mondialele de la Poznan, dupa ora 13:30 urmand a se disputa finala de la 200 metri, acolo unde romanii vor pleca de pe culoarul intai. Cursa va putea fi urmarita in direct pe Eurosport.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7715877-impresionant-dumitrescu-mihalachi-reusit-dubla-campioni-mondiali-canoe-dublu-500-metri.htm

Link to comment
Share on other sites

Victor Mihalachi şi Gabriel Gheoca - aur şi argint mondial pentru Galaţi

Gălăţeanul prin adopţie Victor Mihalachi a devenit, la sfârşitul săptămânii trecute, dublu campion mondial la canoe, în cadrul Campionatelor Mondiale desfăşurate la Poznan (Polonia).

În proba de canoe dublu pe distanţa de 1.000 de metri, disputată sâmbătă, Mihalachi şi colegul său de barcă, Alexandru Dumitrescu, au început foarte bine, distanţându-se rapid la o lungime de barcă în faţa celorlalţi competitori. Dumitrescu şi Mihalachi au terminat proba în trei minute, 37 de secunde şi 317 miimi, având emoţii pe final, din cauza finişului foarte puternic al fraţilor Andrei şi Aleksandr Bahdanovici (Belarus), care au încheiat cursa la doar 8 miimi în spatele românilor.

Ieri, echipajul Dumitrescu - Mihalachi a reuşit să obţină cel de-al doilea titlu mondial, în cursa pe distanţa de 500 de metri. Românii au avut un finiş excelent, recuperând trei poziţii pe ultimii 100 metri, după ce încheiaseră primii 250 de metri pe locul al treilea. Dumitrescu şi Mihalachi au atacat decisiv pe final, trecând primii linia de sosire, în 1:40.781, cu aproape o jumătate de secundă avans.

Cei doi au concurat, ieri după-amiază, şi în proba pe distanţa de 200 de metri, în care au ocupat locul al cincilea.

În acelaşi timp, sâmbătă, în cursa de canoe-4 pe distanţa de 500 de metri, echipajul Romaniei, format din Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici, a obţinut medalia de argint. Sportivii români au fost întrecuţi doar de reprezentanţii Belarusului.

Victor Mihalachi (21 de ani) s-a născut în raionul Ungheni din Republica Moldova, iar după ce a obţinut cetăţenia română a reprezentat în competiţii Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, pregătindu-se sub comanda antrenorilor Adina şi Adrian Maftei. Ulterior, el s-a transferat la Dinamo Bucureşti.

Gabriel Gheoca (21 de ani) este gălăţean get-beget, el fiind legitimat de soţii Maftei de la Şcoala Nr. 43. În prezent, el reprezintă gruparea bucureşteană Steaua.

„Pe Gheoca l-am găsit în cadrul unei acţiuni de selecţie, la Şcoala Nr. 43 din Galaţi. În ceea ce îl priveşte pe Mihalachi, trebuie să recunosc că… el m-a găsit pe mine, când a venit din Republica Moldova”, ne-a declarat Adrian Maftei, după succesul foştilor lui elevi la Mondialele de la Poznan.

În urmă cu trei ani, la Campionatele Mondiale pentru juniori din Cehia, cei doi au avut aceleaşi clasări: Mihalachi - campion mondial, Gheoca - vicecampion mondial.

Link to comment
Share on other sites

Victor Mihalachi - campionul mondial „importat” din Basarabia

Moldoveanul care în urmă cu trei ani a lăsat ţara natală pentru a face performanţă în România a fost încoronat cu aurul mondial. Kaiacistul de origine moldoveană a reuşit duminică, alături de Alexandru Dumitrescu o performanţă unică: a luat, la Poznan, aurul mondial la probele de 500 şi 1.000 de metri.

Victor Mihalachi 21 de ani a lăsat Basarabia pentru a reprezenta România în competiţiile internaţionale şi ţinteşte aurul la Jocurile Olimpice de la Londra alături de colegul său de la canoe dublu, Alexandru Dumitrescu.

Moldoveanul a vrut să se apuce de kaiac-canoe după ce i-a văzut pe Nicolae Juravschi şi Victor Reneischi cîştigând argintul olimpic la Atlanta 1996 în proba de C2-500 m.

Mihalachi a plecat din ţara natală din cauza nepotismelor de la nivelul loturilor olimpice şi a ajuns la Galaţi, de unde s-a şi lansat spre sportul de performanţă. A reprezentat culorile CSS Galaţi, până anul acesta, când s-a transferat la Dinamo. Talentul moştenit de la tatăl său, fost kaiacist şi el, nu era de ajuns pentru Victor să-şi împlinească visul, acela de a deveni campion. „Când eram la juniori trebuia să mergem la un festival olimpic în Italia. Eu am luat preselecţia, însă antrenorul l-a pus în listă pe un alt băiat, care îi era rudă. Atunci m-am lăsat şi m-am gândit prima dată să plec în România cu alţi colegi la fel de dezamăgiţi", povesteşte Victor.

Pentru performanţa înregistrată la Poznan, Mihalachi şi Dumitrescu vor fi premiaţi cu 31.500 de lei fiecare. „Este vorba despre suma prevăzută în normative, în cazul unor campioni mondiali. Oricum, Dumitrescu şi Mihalachi au înregistrat cel mai bun rezultat al sportivilor din România într-o probă olimpică, anul acesta", a spus preşedinte al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu.

Întrebări şi răspunsuri

- De ce ai plecat din Moldova?

- Am plecat pentru că nu mai aveam cum să progresez. Îi întreceam deja pe toţi, de la juniori la seniori, şi fără o concurenţă serioasă simţeam că mă irosesc. În plus nu aveam bani, era destul de complicat, mai ales că nu ştiam pe nimeni acolo. Astfel că am hotărât să ne antrenăm pe cont propriu în Moldova.

- Cum ai inventat stilul tău de vâslit?

- Căutam pe internet toate informaţiile privitor la cum să faci kaiak-canoe. Următorul pas pentru noi este olimpiada de la Londra, unde sperăm să obţinem o medalie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Portet-Victor-Mihalachi-Campionul-importat-Basarabia_0_322767771.html

Link to comment
Share on other sites

Fabrica de campioni dintre bălării şi gunoaie

Medaliaţii mondialelor de kaiac-canoe au crescut în condiţiile mizere de pe balta Cătuşa. Gabriel Gheoca şi Victor Mihalachi, doi dintre kaiaciştii care au reuşit să aducă medalii de la CM din Polonia şi-au început ascensiunea pe aceste ape mizerabile. Ca să ajungi la locul de antrenament al tinerilor kaiacişti gălăţeni trebuie să renunţi la maşină departe de baltă, pe centura Galaţiului, cam pe unde îşi fac veacul „fetiţele". Traversezi cu greu, este trafic permanent, iar dacă ai scăpat cu bine dintre camioane, ajungi la nişte ţevi de termoficare. Te strecori pe sub ele şi mergi pe o potecă mizeră. După ce parcurgi aproximativ 500 de metri, ajungi la calea ferată care face legătura dintre Galaţi şi Brăila. Treci de ea, mai mergi alţi 200 de metri şi vezi în zare o poartă ruginită, pe care scrie mare „Clubul Sportiv Şcolar-Kaiac Canoe". Aici, printre bălării şi gunoaie, s-au născut performanţele lui Gheoca şi Mihalachi.

Cel care i-a îndrumat, antrenorul Adrian Maftei, are totuşi puterea de a vedea partea plină a paharului. „Înainte, adică atunci când se antrenau băieţii aici, nici măcar şopronul pentru bărci nu exista", povesteşte el.

Micuţii kaiacişti ies pe apă de pe un ponton vechi şi mâncat de rugină. Fără bloc-starturi, fără culoare. Antrenamentele au loc pe unul dintre cele mai poluate lacuri din România, balta Cătuşa, locul unde ajung mare parte din apele uzate de la combinatul siderurgic ArcelorMittal.

Paradoxal, amplasamentul are şi avantaje. „Dacă nu era între Combinat şi calea ferată şi dacă exista un drum de acces mai de Doamne-ajută, probabil că am fi fost sufocaţi de vile de şmecheri, exact cum s-a întâmplat la Snagov. Măcar din punctul ăsta de vedere este bine, că nu ne deranjează ambarcaţiunile de mare viteză", a mai spus antrenorul.

Necazul celor care trudesc la acest club sportiv şcolar, care la ultimele campionate naţionale a avut nu mai puţin de 16 medaliaţi, trăieşte din puţinele fonduri ale inspectoratului şcolar. Federaţia sportivă de specialitate nu are baza legală să-i ajute financiar. De pildă, pentru efortul său, antrenorul este răsplătit cu aproximativ 1.200 de lei pe lună, în timp ce micii sportivi, de cele mai multe ori vin cu bani de acasă. „Este un sport fără foarte multă mediatizare şi, mai ales la nivel de juniori nu vine nimeni să investească. Din păcate, abia când ajung să aibă performanţe la nivel internaţional aceşti sportivi sunt şi premiaţi. Este o situaţie tragică, deoarece foarte mulţi kaiacişti de mare valoare ajung să plece din ţară, să renunţe la sport. Până nu ajungi medaliat la mondiale, rămâi muritor de foame", mai spune antrenorul.

La concursuri, cu autobuzul

La competiţii, ambarcaţiunile, unele vechi şi de peste 20 de ani, sunt cărate direct pe microbuz, deoarece clubul nu este dotat nici măcar cu un peridoc special pentru astfel de transporturi. „La concursuri, de multe ori folosim bărci împrumutate, când nu avem de ales", a mai adăugat Maftei.

Andrei Maftei, spune că atât Mihalachi cât şi Gheoca au devenit idoli pentru toţi tinerii care ajung la Cătuşa. „Ei niciodată nu s-au purtat ca nişte vedete. Mereu i-au ajutat pe cei mici şi i-au îndrumat. Încă de când se antrenau cu noi îi dădeam ca exemplu", îşi aminteşte antrenorul.

Internetul l-a adus la Galaţi

Dacă Gheoca a venit la baltă încă de la vârsta de 8 ani, adus de antrenorii Adrian şi Adina Maftei din curtea şcolii, campionul mondial de la 500 şi 1.000 de metri, Victor Mihalachi, a ajuns la Cătuşa via... internet. „M-am trezit cu el la uşă. A reuşit să mă găsească pe Internet şi de atunci am început colaborarea", îşi aminteşte Maftei. Au urmat anii junioratului, iar când a venit vorba de trecut la seniori, soţii Maftei a încercat să le obţină o dublă legitimare, la CSS Galaţi şi la CSM Dunărea. „Acolo au fost refuzaţi, pentru că nu am putut să le garantez că vor face performanţă, aşa că au fost luaţi de Dinamo. Nu zic că a fost rău pentru ei, dar este păcat pentru Galaţi", precizat antrenorul.

Copiii sunt luaţi din şcoli

Antrenorii se duc să caute pe unde pot puşti dornici de mişcare pe apă. Deşi în general se merge prin şcoli, unde se face o selecţie, se folosesc şi metode neconvenţionale. „Pe maidane, pe terenurile de sport, pe la ţară, oriunde se pot găsi posibili viitori sportivi. Primul şi cred eu cel mai important criteriu de selecţie este: să vrea!", mai spune Maftei.

Anual, la CSS Galaţi sunt iniţiaţi în tainele kaiacului peste 200 de copii, iar dintre aceştia, aproximativ 60 rămân şi pentru al doilea an.

Performanţă unică

Delegaţia României de kaiac-canoe, prezentă la campionatele Mondiale de la Poznanan a reuşit să cucerească trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Bilanţul înregistrat este cel mai bun de la ediţia găzduită de Montreal, din 1986. Mai mult decât atât, canoiştii Alexandru Dumitrescu (22 de ani) şi Victor Mihalachi (21 de ani) au reuşit o dublă istorică. Înaintea lor, doar Vasile Dîba (1977-caiac simplu) şi Aurel Macarencu (1986- canoe simplu) mai reuşiseră să câştige câte două titluri mondiale la o singură ediţie.

De asemenea, gălăţeanul Gabriel Gheoca a obţinut medalia de argint, în cursa de canoe-4 pe distanţa de 500 de metri.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/FOTOGALERIE-Fabrica-campioni-balarii-gunoaie_0_323367691.html

Link to comment
Share on other sites

Doua medalii de aur pentru gălăţeni la Mondialele Universitare

Dublu medaliati cu aur la Mondialele de kaiac-canoe ce au avut loc saptamana trecuta, Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu nu au avut rivali nici la Mondialele Universitare ce se desfasoara la Poznan (Polonia), castigand din nou aurul in proba de 1.000 de metri. Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu au plecat de pe culoarul al cincilea in finala de la canoe dublu pe distanta de 1.000 metri si au incheiat pe primul loc, oprind cronometrul la 3:38.074. Aur a obtinut sambata dimineata si echipajul de canoe 4 al Romaniei. Florin Comanici, Mihail Simion, Nicolae Bogdan si Gabriel Gheoaca au plecat de pe culoarul al saselea in proba de 1.000 de metri si au trecut primii linia de sosire, in 3 minute si 19.239 secunde.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7736191-kaiac-canoe-doua-medalii-aur-una-argint-pentru-romania-mondialele-universitare.htm

Link to comment
Share on other sites

Trei medalii de aur pentru Victor Mihalachi

Echipajul de canoe dublu al Romaniei, format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, a castigat tot la Mondialele Universitare de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia). Dublu campioni mondiali in probele de 1000 m si 500 m, Dumitrescu si Mihalachi au obtinut la Mondialele Universitare aurul la 1.000 metri (sambata), la 500 metri si 200 metri (duminica).

In proba de 500 de metri la C2, Dumitrescu si Mihalachi au plecat de pe culoarul al treilea si au trecut primii linia de sosire, dupa un minut si 41.472 secunde. Dumitrescu si Mhalachi nu au avut adversar nici la 200 de metri. Desi au plecat de pe ultimul culoar, au terminat proba in 37.682 secunde, devansandu-i pe ungurii Gabor Szeles si Peter Nagy (+0.600 sec).

Gheoca - două medalii de aur şi una de bronz

Echipajul de canoe 4 al Romaniei (Florin Comanici, Mihail Simion, Nicolae Bogdan si Gabriel Gheoaca) a obtinut medalia de aur pe distanta de 500 de metri, aceeasi performanta reusind-o sambata si la 1.000 metri. Plecati de pe culoarul al saselea, romanii au terminat proba intr-un minut si 35.846 secunde. Pe distanta de 200 de metri, echipajul de canoe 4 al Romaniei a obtinut medalia de bronz, incheiand la +0.932 de Rusia, castigatoarea cursei.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7738298-echipajele-romanesti-stralucit-mondialele-universitare-kaiac-canoe-dumitrescu-mihalachi-fara-rivali-canoe-dublu.htm

Link to comment
Share on other sites

Vicecampionul mondial Gabriel Gheoca a ajuns acasă. Autorităţile l-au primit doar cu flori şi diplome.

Între două competiţii, cel care a adus argintul mondial în proba de canoe 4 - 500 de metri a ajuns acasă, în Galaţi. Pe fugă, ca pe apă. A venit aseară şi pleacă mâine.

Gabriel Gheoca, sportivul gălăţean care a câştigat în ultima lună un titlu de vicecampion modial, dar şi două de campion mondial universitar, stă acasă cu adevărat doar zi cap - coadă. Îl aşteaptă o nouă competiţie, campionatele naţionale, la fel de repede ca după mondialele din Polonia, când nu a avut timp să savureze obţinerea medaliei de argint, plecând să cucerească de două aurul la campionatul mondial universitar.

La Hotel Sport, a avut parte de o mică festivitate organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tienret şi Sport, în care s-a întâlnit cu jurnaliştii şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Din partea Primăriei, un buchet de flori. Plus felicitările. Doar atât a primit Gheoca pentru aceste performanţe istorice pentru sportul gălăţean, din partea reprezentantului Primăriei.

După ce a obţinut argintul cu echipajul de canoe 4 pe distanţa de 500 de metri la Poznan, la campionatul mondial, Gabriel Gheoca a reuşit să obţină două titluri de campion mondial universitar, tot în barca de patru, la 500 şi 1.000 de metri, competiţie care a avut loc tot în Polonia. "Este bine că Galaţiul încă reuşeşte astfel de performanţe pe plan internaţional", a declarat Maria Magdalena Irincu, directorul DJS.

Gheoca va pleca mâine spre Bucureşti, urmând ca pe 5 septembrie să participe la campionatele naţionale. A fost descoperit şi format ca performer de antrenorii Adrian şi Adina Maftei de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, în prezent fiind legitimat la Steaua Bucureşti.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/vicecampionul-mondial-Gabriel-Gheoca-acasa_0_327567570.html

Link to comment
Share on other sites

Gabriel Gheoca - pagaia de argint a României

Tânărul de 21 de ani a câştigat titlul de vicecampion mondial la Poznan în acest an şi visează la un aur la Olimpiada de la Londra din 2012.

La vârsta la care alţi tineri fac „sprinturi" prin cluburi şi driblează sticle de whisky prin baruri, canoistul Gabriel Gheoca petrece câte nouă ore pe zi pe lac sau în sala de forţă, în căutarea performanţei. De altfel, anul acesta a şi cunoscut consacrarea pe plan internaţional, alături de colegii săi din barca de 4, cu care a câştigat titlul de vicecampion mondial, la proba de 500 de metri. Competiţia, care a avut loc la Poznan, a adunat la start cele mai valoroase echipaje din întreaga lume. „A fost incredibil, sincer nici acum nu îmi vine să cred. A fost o performanţă foarte bună pentru noi, care ne dă încredere pentru competiţiile viitoare", spune Gabriel.

Tot la Poznan, a concurat şi pe distanţa de 1000 de metri la canoe 4, însă acolo a reuşit „numai" bronzul. „Acolo pot spune că am pierdut pe mâna noastră. Înainte de linia de finiş aveam locul secund asigurat, am micşorat puţin intensitatea, iar echipa de pe locul trei a tras tare şi ne-a depăşit. Acolo am pierdut argintul mondial la 0.03 secunde. Asta ne-a fost învăţătură de minte", povesteşte canoistul supărat. Într-adevăr, românii au învăţat din această experienţă, iar la competiţia imediat următoare, Campionatele Mondiale Universitare, kaiacul de patru a reuşit să obţină medaliile de aur atât la proba de 500 m cât şi la cea de 1000. De altfel, numai în anul competiţional 2010, Gheoca se poate lăuda că a strâns nu mai puţin de opt medalii, la cele mondiale adăugându-se şi cele de campion naţional la probele de dublu pe distanţele de 500 şi de 1000 m.

Vicecampionul mondial a ajus să se apuce de canoe pur şi simplu din nevoia de a se răcori. „Eu am început în 2003. Când m-am apucat nu ştiam mare lucru despre acest sport. Ştiam doar că implică apă şi bărci, iar mie îmi plăcea bălăceala", povesteşte Gabriel.

Până să ajungă la CSŞ, a încercat mai multe sporturi, printre care baschet, atletism sau box. „Nu ştiu dacă aş fi reuşit să fac performanţă altundeva. În mod cert mi-ar fi plăcut să practic ping-pongul, dar era destul de greu să mă impun acolo", mai spus vicecampionul.

După ce au adus medaliile acasă, canoiştii au avut promişi din partea statului câte 7.000 de lei, însă până în acest moment nu au primit absolut nimic.

Pe plan local, pentru aceste performanţe, Gheoca a primit de la Primăria Galaţi un buchet de flori şi strângeri de mână, în timp ce de la Direcţia Judeţeană de Sport a primit o cupă şi un tricou personalizat.

Întrebări şi răspunsuri

- Cât timp petreci în cantonamente?

- Pentru mine lacul Snagov este ca a doua casă. De când sunt la lotul olimpic, stau acolo câte nouă luni pe an. La noi, faţă de alte sporturi, chiar dacă nu vine antrenorul într-o zi ştim exact ce exerciţii trebuie să facem. Singura noastră zi liberă este duminica, şi atunci fiecare încearcă să dea câte o fugă prin oraşul natal.

- Care este următorul ţel?

- Ca orice sportiv, consider că cea mai importantă competiţie din carieră este Olimpiada. În urma performanţelor din ultimul an, tind să cred că avem o şansă reală la o medalie, cel puţin la una dintre probe.

Ce îi place

Îmi place să ajung acasă la Galaţi şi să îmi petrec timpul alături de prieteni şi de familie. Acesta este unul dintre dezavantajele vieţii de sportiv de performanţă, lipsa timpului. Nu îl consider neapărat un sacrificiu, având în vedere satisfacţiile pe care le am în sport.

Ce nu îi place

Nu îmi plac accidentările. La noi perioada de glorie este una destul de scurtă, iar o accidentare te poate termina definitiv. De pildă recent am făcut un RMN la umăr, care nu a ieşit tocmai bine. O să concurez totuşi şi la naţionalele de pe 5 septembrie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Gabriel-Gheoca-Pagaia-argint-Romaniei_0_328767180.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Adrian Maftei - omul care transformă copiii în campioni

Se poate mândri cu faptul că, de pe mâna sa, au ieşit actualii campioni la Kaiac Canoe, Gabriel Gheoca şi Victor Mihalachi.

Adrian Maftei, antrenorul de la Clubul Sportiv Şcolar-Kaiac Canoe este dedicat meseriei sale şi spune că nu se poate imagina făcând altceva în viaţă.

Lucrează cu copiii dintotdeauna, iar baza nautică de pe malul bălţii Cătuşa reprezintă pentru el o a doua casă.

„11 luni din an suntem în cantonament şi muncim zi, de zii. Fără sacrificii nu ajungi la performanţă. Copiii ştiu asta şi de aceea îşi dau interesul pentu acest sport", spune Adrian Maftei.

Condiţiile în care se face performanţă la club sunt mai mult decât modeste însă nici ambarcaţiunile vechi, nici pontoanele şubrede şi nici apa apa murdară nu-i opresc pe sportivi din drumul lor spre performanţă. „Înainte nici măcar şopronul pentru bărci nu exista. Micuţii kaiacişti ies pe apă de pe un ponton vechi şi mâncat de rugină. Fără bloc-starturi, fără culoare", spune antrenorul.

Este bine cunoscut faptul că apa din Cătuşa este una dintre cele mai poluate din ţară, din cauza Combinatului Siderurgic, care deversează în această baltă şlam tehnologic.

Până la urmă însă, tot răul e spre bine. "Dacă balta nu era între Combinat şi calea ferată şi dacă exista un drum de acces mai civilizat, probabil că am fi fost sufocaţi de vile şi de multe alte construcţii la fel ca la Snagov.", spune zâmbind Adrian Maftei. "La ultimele campionate naţionale am avut 16 medaliaţi. Doar cu puţinii bani de la Inspectoratul Şcolar. Federaţia nu are cum să ne ajute. Nu există bază legală pentru acest lucru. Eu primesc 1.200 de lei, iar copiii sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă", adaugă, antrenorul Adrian Maftei.

Întrebări şi răspunsuri

- De ce nu este sprijinit acest sport?

- Nu prea are parte de mediatizare şi atunci, mai ales la nivel de juniori, nu vine nimeni să investească. Din păcate, abia când ajung să aibă performanţe la nivel internaţional aceşti sportivi sunt şi premiaţi.

Mulţi kaiacişti de mare valoare ajung să plece din ţară sau să renunţe la sport. Până nu ajungi medaliat la mondiale, rămâi muritor de foame.

- Sunt greu de convins copiii să aleagă kaiac-canoe?

- În general antrenorii caută copii prin şcoli. Acolo este cel mai uşor, la prima vedere. Căutăm peste tot. Dacă vedem unul pe stradă care prezintă potenţial, încercă s-al atragem. Mai căutăm pe maidane, pe terenurile de sport, pe la ţară, oriunde se pot găsi posibili viitori campioni. Primul criteriu de selecţie este însă dorinţa de performanţă!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Portret-Adrian-Maftei-transforma-campioni_0_340766053.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, cei mai buni sportivi din 2010 la kaiac-canoe

Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, dubli campioni mondiali, campioni europeni şi tripli campioni mondiali universitari, au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului 2010 de Federaţia Română de Kaiac-Canoe, cu prilejul galei "Gala bărcilor de aur" de la Hotel Marriott.

Printre premiaţi s-a numărat şi echipajul de C4 (Florin Simion, Nicolae Bogdan, Florin Comănici şi Gabriel Gheoca), medaliat cu argint la Mondiale.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sport/item/42565-Kaiaccanoe-Liviu-Dumitrescu-si-Victor-Mihalachi-cei-mai-buni-sportivi-ai-anului-2010.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ex-gălăţeanul Victor Mihalachi, bronz european la canoe dublu

Romania a obtinut, sambata, trei medalii pe distanta de 1.000 de metri la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Belgrad (Serbia). Iosif Chirila a cucerit argintul in proba de canoe simplu, Liviu Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi au obtinut bronzul la canoe dublu, in timp ce echipajul de kaiac patru a cucerit bronzul.

In proba de 1.000 metri de la canoe dublu, desi au condus cursa, fiind primii la 250 metri, 500 metri si 750 metri, Victor Mihalachi si Liviu Alexandru Dumitrescu au cedat teren pe final, fiind depasiti de echipajele din Rusia si Belarus. Mihalachi si Dumitrescu si-au adjudecat astfel locul al treilea pe distanta de 1.000 de metri, aceeasi pozitie ocupata si la Europenele din 2010.

Victor Mihalachi a fost, până în 2008, elev al antrenorilor gălăţeni Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Dumitrescu si Mihalachi, campioni europeni la C2-500 metri

Canoea de dublu a Romaniei, formata din Liviu Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, a obtinut medalia de aur in proba de 500 de metri la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Belgrad (Serbia), invingand perechea azera la o distanta de doar 0.048 secunde.

Dumitrescu si Mihalachi, medaliati cu bronz in proba de 1.000 metri, au castigat la foto-finis medalia de aur pe distanta de 500 metri, proba in care si anul trecut s-au clasat pe locul intai. Dublul tricolor va concura, de la ora 14:19 (ora Romaniei), si in finala de la 200 metri (locul sase in 2010).

C2 500 metri: 1.Victor Mihalachi/ Liviu Alexandru Dumitrescu (Romania) 01:41.641; 2.Prokopenko Maksim/ Sergiy Bezugliy (Azerbaidjan) +00.048 secunde; 3.Mariusz Kruk/ Roman Rynkiewicz (Polonia) +00.318 secunde

Aceasta este a cincea medalie obtinuta de tricolori la actuala editie, dupa cele obtinute sambata pe distanta de 1.000 metri (argint la canoe simplu, bronz la canoe dublu si bronz la kaiac patru) si la 200 metri kaiac simplu (paracanoe).

hotnews.ro

post-2782-0-56448600-1308487133_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Locul 6 la 200 m

Dublul tricolor a concurat si in finala de la 200 metri, obtinand aceeasi pozitie ca in 2010: locul sase.

Dumitrescu si Mihalachi au incheiat proba la 1.182 secunde fata de medaliatii cu aur, lituanienii Raimundas Labuckas/ Tomas Gadeikis (37.416 secunde).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fabrică de campioni printre gunoaie: „Mondialii” se “călesc” pe mizerabila baltă Cătuşa

Kaiaciştii gălăţeni Gabriel Gheoca şi Victor Mihalachi, medaliaţi la Campionatul Mondial din Polonia şi-au muncit performanţa pe apa murdară de lângă combinat.

Ca să ajungi la locul de antrenament al tinerilor kaiacişti gălăţeni trebuie să renunţi la maşină departe de baltă, pe centura Galaţiului, cam pe unde îşi fac veacul „fetiţele". Traversezi cu greu, este trafic permanent, iar dacă ai scăpat cu bine dintre camioane, ajungi la nişte ţevi de termoficare. Te strecori pe sub ele şi mergi pe o potecă mizeră. După ce parcurgi aproximativ 500 de metri, ajungi la calea ferată care face legătura dintre Galaţi şi Brăila. Treci de ea, mai mergi alţi 200 de metri şi vezi în zare o poartă ruginită, pe care scrie mare „Clubul Sportiv Şcolar-Kaiac Canoe". Aici, printre bălării şi gunoaie, s-au născut performanţele lui Gheoca şi Mihalachi, doi campioni mondiali, care luna aceasta vor trage pentru a se califica la Olimpiada de la Londra.

Cel care i-a îndrumat, antrenorul Adrian Maftei, are totuşi puterea de a vedea partea plină a paharului. „Înainte, adică atunci când se antrenau băieţii aici, nici măcar şopronul pentru bărci nu exista", povesteşte el.

Antrenamentele au loc pe unul dintre cele mai poluate lacuri din România, balta Cătuşa, locul unde ajung mare parte din apele uzate de la combinatul siderurgic ArcelorMittal. "Anul acesta nu am avut parte de absolut nicio investiţie şi sincer nu cred că vor veni ceva bani pe viitor. Ţara e în criză, fondurile vin de la Bucureşti şi nu avem absolute niciun semn că vom primi ceva nou în următoarea perioadă", spune antrenorul cu un zâmbet amar în colţul gurii.

Avantaje paradoxale

„Dacă nu era între Combinat şi calea ferată şi dacă ar fi existat un drum de acces mai de Doamne-ajută, probabil că am fi fost sufocaţi de vile de şmecheri, exact cum s-a întâmplat la Snagov. Măcar din punctul ăsta de vedere este bine că nu ne deranjează ambarcaţiunile de mare viteză", a mai spus antrenorul.

Necazul celor care trudesc la acest club sportiv şcolar, care la ultimele campionate naţionale a avut nu mai puţin de 16 medaliaţi, trăieşte din puţinele fonduri ale Inspectoratului şcolar. Federaţia sportivă de specialitate nu are baza legală să-i ajute financiar.

De pildă, pentru efortul său, antrenorul este răsplătit cu aproximativ 1.200 de lei pe lună, în timp ce micii sportivi, de cele mai multe ori vin cu bani de acasă. Micuţii kaiacişti ies pe apă de pe un ponton vechi şi mâncat de rugină. Fără bloc-starturi, fără culoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihalachi şi Dumitrescu, campioni mondiali la canoe dublu 500 m

Sportivii Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu au câştigat, vineri, medalia de aur în finala probei de canoe dublu 500 de metri de la Campionatele Mondiale de la Szeged, păstrându-şi titlul cucerit anul trecut. Cei doi sportivi români au ocupat prima poziţie pe podium cu timpul de un minut, 45 de secunde şi 524 de miimi. Pe locul secund s-a clasat duo-ul azer Bezugliy-Prokopenko (1:46.178), iar medalia de bronz a revenit germanilor Kretchmer şi Kuchela (1:46.802).

Mihalachi şi Dumitrescu sunt calificaţi şi în finala probei olimpice de canoe dublu 1000 de metri, tot din postura de campioni mondiali, urmând a lua startul sâmbătă.

Victor Mihalachi a fost, până în urmă cu trei ani, elev al antrenorilor gălăţeni Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Mihalachi şi Dumitrescu, medaliaţi cu bronz la canoe dublu 1.000 metri, la CM

Echipajul masculin al României format din sportivii Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz în proba de canoe dublu 1.000 de metri, la Campionatele Mondiale de la Szeged.

Proba olimpică de canoe dublu 1.000 de metri a fost cea mai importantă pentru cei doi sportivi tricolori, care au câştigat titlul mondial la ediţia trecută, dar oferă şi perspective pentru competiţia de la JO de anul viitor. Mihalachi şi Dumitrescu au obţinut medalia de bronz, cu timpul de două minute 48 secunde şi 837 miimi. Proba a fost câştigată de germanii Holtz-Wylenzek (2:42.643), medalia de argint revenind echipajului azer Bezugliy-Prokopenko (2:43.535).

Delegaţia României a cucerit si medalia de argint, prin echipajul Gabriel Gheoca, Cătălin Costache, Mihail Simion şi Florin Comănici (canoe patru 1.000 metri).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Canoistul Victor Mihalachi visează la aurul olimpic de la Londra

Canoistul din Floriţoaia Veche, Ungheni, este unul dintre sportivii de numele căruia se leagă multe speranţe ale românilor la o medalie de aur la Jocurile Olimpice din vara anului viitor. El și-a început cariera pe apele lacului din Ungheni.

în urmă cu patru ani, basarabeanul trecea Prutul, fiind supărat pe şefii de la federaţie şi pe Moldova, în general. După mai multe medalii aduse României, sportivul are acum un singur scop: un titlu olimpic.

Profitând de o scurtă pauză în programul de pregătiri, canotorul Victor Mihalachi a decis să tragă o fugă acasă pentru a-şi vedea părinţii, pe sora Veruţa şi pe frăţiorul Veaceslav, de numai cinci anişori. în ultima vreme, clipele petrecute alături de cei dragi sunt deosebit de preţioase pentru tânărul sportiv, mai ales că aceste întâlniri au loc din ce în ce mai rar.

Reporterii „Adevărul" l-au găsit pe Victor în curtea casei, în timp ce-şi ajuta părinţii. Soţii Liuba şi Veaceslav Mihalachi sunt foarte mândri de fiul lor, dar şi foarte emoţionaţi, atunci când apare în sat o echipă de jurnalişti. „Ne-am străduit să-i oferim tot ce aveam mai bun. în copilărie Victor a încercat diferite ocupaţii", ne spune mama multiplului premiant internaţional. „încă din primii ani de şcoală, el a avut o atracţie faţă de arte şi a mers la secţia de dansuri sportive din Floriţoaia", îşi continuie destăinuirea mama sportivului. Prin clasa a treia, Victor a cucerit şi primii lauri, devenind premiant la competiţiile raionale din Ungheni.

Şi fiindcă în dansuri junele nu se prea regăsea, el a decis să meargă, concomitent, şi la lupte libere, în satul vecin Cetâreni. „într-un an a reuşit să-şi bată toţi adversarii la o sărbătoare a satului şi a obţinut cocoţul", completează Veaceslav Mihalachi, tatăl celui mai bun sportiv român din 2010.

PRIMUL ANTRENOR DE CAIAC

Dar „aşchia nu sare departe de trunchi", spune o veche zicală. Tatăl canoistului, Veaceslav Mihalachi, antrenorul la Şcoala Sportivă din Ungheni, i-a insuflat feciorului, de doar nouă ani, dragostea pentru ape şi bărci. Era 1999, an în care tatăl sportivului a decis să lase muncile sezoniere din Rusia, şi să „exploateze" apele lacului din Ungheni. Au urmat antrenamente dure, dar interesante, istovitoare, dar pline de pasiune. „Nu primeam salariu. Cei 10-15 tineri canotori plăteau câte un leu de antrenament, iar mai târziu câte doi. Uite aşa, în fiecare zi, făceam bani de pâine şi reveneam acasă" , spune primul antrenor de canoe al lui Victor.

La fel ca şi tatăl său, Victor făcea în fiecare zi naveta până în centrul raional pentru a vâsli pe apele lacului din Ungheni. La 11 ani, performerul începător a fost admis la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chişinău. încet dar sigur, Victor Mihalachi a acces în topul sportivilor moldoveni, demonstrând că posedă şanse mari de reuşită la regatele internaţionale. Din păcate, acest fapt nu a fost conştientizat şi de autorităţile de la Chişinău. Un timp Victor, împreună cu partenerul său de barcă, Hariton Ivanov, a locuit într-o debara a bazei de canotaj din Valea Morilor. în ciuda acestor condiţii, cei doi au reuşit în 2007 să devină campioni mondiali de juniori, la Brno, Cehia.

Nedumeriţi de ignoranţa statului, care nu le acorda niciun sprijin financiar pentru a se pregăti, în acelaşi an, soţii Mihalachi, împreună cu feciorul lor, au decis să „vâslească" spre România.

în scurt timp, canotorul de la Floriţoaia Veche a devenit un lider al sportului de peste Prut, aducând medalii pentru România. „Tata realizează prin mine tot ceea ce nu a putut el", declară unghenianul supranumit şi „canotorul de aur". Tânărul nici nu se gândeşte să revină în Republica Moldova.

Și-a găsit pagaia de campion în România

„Mai întâi am mers la Iaşi, fiindcă e aici lângă casă, trebuie doar să trecem Prutul. Dar acolo nu era o secţie specializată şi am decis să ne încercăm norocul la Galaţi", spune Liuba Mihalachi, mama sportivului. Astfel, în scurt timp, Victor a devenit membru al clubului sportiv din oraşul de pe Dunăre.

Aici însă canoistul nu se reţine prea mult. „De ceva timp eram în vizorul antrenorului Gheorghe Andriev de la Clubul Dinamo şi a legendei probei de canoe Ivan Patzaichin. Ei m-au ajutat să fiu transferat de la Galaţi la Bucureşti şi să obţin cetăţenia română", povesteşte multiplul campion.

începând din 2009, vâsleşte împreună cu Liviu Dumitrescu, care este cu un an mai mare. După doar câteva luni de antrenament, dublul Mihalachi-Dumitrescu obţine două medalii la Cupa Mondială de la Duisburg, Germania: bronz pe distanţa de 200 metri şi argint la 1.000 metri.

NOUĂ MEDALII îN DOI ANI

Primul aur a venit la Europenele din iulie 2010, la proba preferată: 500 metri. în vara anului trecut, cei doi aveau să devină dublu medaliaţi cu aur la Mondialele de la Poznan, Polonia. Reuşita lor a „făcut valuri" în presa de peste Prut, mai ales că doar alţi doi români reuşiseră să aibă aceeaşi performanţă în istoria competiţiei: Vasile Dîba (1977) şi Aurel Macarencu (1986).

în acest an, barca lui Mihalachi-Dumitrescu a ajus prima la Mondiale, distanţa de 500 de metri, şi doar a treia la 1.000 de metri. Sportivii aveau să repete acelaşi rezultat şi la Europenele de la Belgrad: aur şi bronz..

„Obiectivul meu e să urc pe podiumul olimpic"

Liderii canotajului românesc au un program bine stabilit pentru fiecare an competiţional. în prezent, tânărul din Ungheni se află la Mangalia, unde face un curs de recuperare medicală de trei săptămâni. „Nu vom avea o stagiune densă în competiţii, aşa cum a fost în anul trecut. Sunt programate antrenamente la baza sportivă de canotaj din Izvorani, dar şi la munte", spune Victor. înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, moldoveanul va mai lua startul la Campionatul European din luna iunie, care se va desfăşura la Zagreb, Croaţia.

Victor Mihalachi şi colegii săi din lotul naţional al României se află în cantonament zece luni pe an, timp în care fac multe valuri pe lacurile de la Snagov şi Izvorani. Fiecare sportiv beneficiază de un meniu zilnic de 35 de euro, condiţii pentru antrenament şi asistenţă medicală de calitate.

„Orice sportiv visează să ajungă la Jocurile Olimpice. Eu nu vreau doar să ajung la Londra, obiectivul meu este să urc pe podiumul de premiere. Or, ce poate fi mai frumos decât aurul olimpic!?", se întreabă tânărul.

După Nicolae Juravschi, Victor Mihalachi este un alt nume sonor din canotajul mondial. Sportivul a cules lauri, dar nu pentru Moldova, şi asta din cauza că ţară de origine cândva i-a întors spatele.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Victor Mihalachi, încă un aur european

Echipajul masculin de Canoe 2 al Romaniei, format din Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, a cucerit medalia de aur, sambata, in finala la 1.000 de metri, la Campionatele Europene de la Zagreb. Echipajul tricolor, multiplu medaliat european si mondial, a incheiat cursa cu timpul de 3:35.02 minute, trecandu-si in cont a sasea medalie de aur. Pe podium au mai urcat Germania (plus 0.52 secunde) si Belarus (plus 0.72 secunde).

Proba de Canoe 2 pe distanta de 1.000 de metri este si proba olimpica, cei doi sportivi romani fiind calificati la JO de la Londra.

hotnews.ro

post-2782-0-43266400-1340484520_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Mihalachi - medalie de argint la C2 - 500 metri

Echipajul masculin de Canoe 2 al României a cucerit, duminică, medalia de argint în finală la 500 de metri, la Campionatele Europene de la Zagreb.

Echipajul format din sportivii Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi a încheiat cursa cu timpul de 1:40.02 minute. Medalia de aur a revenit Cehiei, cu 1:39.56 minute, iar cea de bronz Ucrainei, la 1.23 secunde de lider.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Medalii gălăţene la Europenele de kaiac-canoe

Sportivii romani au obtinut, sambata, o medalie de argint si noua de bronz la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Montemar O'Vello (Portugalia), informeaza Mediafax.
Medalia de argint a fost castigata de echipajul de canoe 4 format din Florin Comanici, Gabriel Gheoca, Catalin Costache si Iosif Chirila, pe distanta de 1.000 de metri, cu timpul de 3 minute, 24 de secunde si 498 de miimi. Proba a fost castigata de un echipaj din Belarus, cu timpul 3:23.773.
In proba feminina de kaiac 2 pe distanta de 1000 de metri, echipajul Irina Lauric/Bianca Plesca s-a clasat pe locul 3, cu timpul 3:38.835, iar la kaiac 2 masculin tot la 1000 de metri Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi au obtinut bronzul, cu timpul 3:36.453.

hotnews.ro

Gabriel Gheoca şi Victor Mihalachi au fost, în primii ani ai carierei, elevi ai antrenorilor Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Ambii reprezintă acum cluburi din Capitală.

Link to comment
Share on other sites

Echipajul masculin de canoe dublu, medalie de argint la CE din Portugalia

Echipajul masculin de canoe dublu al României a câştigat, duminică, medalia de argint pe distanţa de 500 metri, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Montemar O'Vello (Portugalia), informează site-ul oficial al competiţiei. Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au fost devansaţi de reprezentanţii Rusiei, locul trei revenind sportivilor din Polonia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Două medali europene la caiac-canoe pentru Victor Mihalachi

Sportivii români au cucerit o medalie de argint şi una de bronz, prin Liviu Alexandru Dumitrescu Lazăr şi Victor Mihalachi, duminică, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Brandenburg (Germania), în probele de canoe 2 pe 200 şi 500 m.

La 500 m, cei doi români au terminat pe locul secund, cu timpul de 1:43.223, devansaţi de ruşii Alexei Korovaşkov/Ivan Ştil, 1:41.067.

La 200 m, Dumitrescu Lazăr şi Mihalachi s-au clasat pe trei (39.124), aurul revenind din nou ruşilor Korovaşkov şi Ştil (37.570), în timp ce argintul a fost adjudecat de germanii Robert Nuck/Stefan Holtz (38.450).

Liviu Alexandru Dumitrescu Lazăr şi Victor Mihalachi au ocupat ultimul loc (9) în finala de canoe 2 pe 1.000 m, cu timpul de 3:45.359. Victoria a revenit ungurilor Henrik Vasbanyi/Robert Mike, în 3:31.449.

Echipajul masculin de canoe 4 pe 1.000 m, format din Gabriel Gheoca, Petre Condrat, Iosif Chirilă şi Florin Comănici, a fost descalificat în finala câştigată de Belarus.

* Gabriel Gheoca şi Victor Mihalachi au fost, în primii ani ai carierei, elevi ai antrenorilor Adina şi Adrian Maftei, la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Ambii reprezintă acum cluburi din Capitală.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Argint mondiale la kaiac-canoe pentru Victor Mihalachi

Echipajul format din Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi a castigat, sambata, medalia de argint la canoe dublu pe distanta de 500 de metri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova, informeaza Mediafax. Dumitrescu si Mihalachi au terminat proba intr-un minut, 38 de secunde si 381 de miimi. Pe primul loc s-a clasat echipajul rus Alexei Korovaskov/Ivan Stil (1:35.829), iar medalia de bronz a revenit cubanezilor Serguey Torres Madrigal si Rolexis Baez Avila (1:39.385).

La canoe 4 pe 1000 de metri, Gabriel Gheoca, Petre Condrat, Iosif Chirila si Florin Comanici s-au clasat pe locul 4, cu timpul 3:14.573. Pe primul loc s-a clasat un echipaj din Rusia, cu timpul 3:10.701.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.