Jump to content

Mită pentru rebranşarea la reţeaua Electrica


dcp100168

Recommended Posts

Mită pentru rebranşarea la reţeaua Electrica

Un inginer de la SC Electrica a fost surprins primind bani pentru a rebranşa la reţea locuinţa unui poliţist, dar Tribunalul a decis să fie judecat în libertate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a decis vineri după-amiază reţinerea pentru 24 de ore a lui Marian Dobre (51 de ani), inginer la SC Electrica Galaţi, pentru luare de mită. Bărbatul este acuzat că a cerut bani pentru a realiza rebranşarea la instalaţia de curent a locuinţei lui Fănel Buruiană, poliţist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale din cadrul IPJ Galaţi. Acesta din urmă a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie, care a organizat un flagrant. Inginerul de la Electrica a fost surprins pe când primea 400 de lei. „A luat banii marcaţi cu mită şi imediat s-a emis ordonananţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său", ne-a declarat Veronica Dumitrache, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Judecătorii au apreciat însă că nu există suficiente probe pentru reţinerea timp de 29 de zile a lui Marian Dobre şi au decis ca acesta să fie cercetat în libertate. „Decizia instanţei de a-l judeca în libertate mi se pare firească deoarece nu este acuzat de comiterea unei infracţiuni violente", ne-a declarat avocata inginerului de la Electrica, Biatrice Martiş.

Marian Dobre a declarat în instanţă printre lacrimi că nu a cerut bani pentru a a-şi face treaba, ci doar a vrut să-l ajute pe Fănel Buruiană. Poliţiştii au chemat la audieri mai mulţi angajaţi de la Electrica pentru a afla care este procedura de lucru cu clienţii.

Sâmbătă seara, Marian Dobre a fost eliberat din arestul Poliţiei, astăzi urmând să fie judecat recursul Parchetului prin care se cere reîncarcerea inginerului de la Electrica.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Flagrant_esuat_pentru_o_mita_de_400_de_lei_0_322167845.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Inginer de la Electrica, judecat în libertate pentru luare de mită

Curtea de Apel Galaţi a hotărât astăzi ca Marian Dobrea, surprins în timp ce lua bani pentru a rebranşa la reţea locuinţa unui poliţist, să fie judecat în libertate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a decis pe 23 august 2010 reţinerea pentru 24 de ore a lui Marian Dobre (51 de ani), inginer la SC Electrica Galaţi, pentru luare de mită. Bărbatul este acuzat că a cerut bani pentru a realiza rebranşarea la instalaţia de curent a locuinţei lui Fănel Buruiană, poliţist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale din cadrul IPJ Galaţi. Inginerul de la Electrica a fost surprins pe când primea 400 de lei. Marian Dobre a declarat în instanţă printre lacrimi că nu a cerut bani pentru a a-şi face treaba, ci doar a vrut să-l ajute pe Fănel Buruiană.

Poliţiştii au chemat la audieri mai mulţi angajaţi de la Electrica pentru a afla care este procedura de lucru cu clienţii. "Am solicitat magistraţilor de la Curtea de Apel să dea dovadă de aceeaşi înţelepciune pe care au arătat-o judecătorii de la Tribunal, în sensul că Marian Dobrea este un intelectual şi fapta reţinută în sarcina lui nu reprezintă o infracţiune de corupţie", ne-a declarat avocata inginerului de la Electrica, Biatrice Martiş.

Tribunalul Galaţi a apreciat că nu există suficiente probe pentru reţinerea timp de 29 de zile a lui Marian Dobre, aceeaşi decizie fiind luată astăzi şi de judecătorii Curţii de Apel Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Inginer_de_la_Electrica-judecat_in_libertate_pentru_luare_de_mita_0_328167455.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Inginer de la SC Electrica Galaţi, trimis în judecată pentru luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a finalizat rechizitoriul în cazul lui Marian Dobrea, acuzat că a cerut bani unui poliţist din cadrul IPJ Galaţi pentru a-i rebranşa locuinţa la reţeaua electrică.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a hotărât pe 23 august 2010 reţinerea pentru 24 de ore a lui Marian Dobre (51 de ani), inginer la SC Electrica Galaţi, pentru luare de mită. Bărbatul este acuzat că a cerut bani pentru a realiza rebranşarea la instalaţia de curent a locuinţei lui Fănel Buruiană, poliţist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale din cadrul IPJ Galaţi. "Inginerul de la Electrica a fost surprins pe când primea 400 de lei de la poliţist. Pe bani era scris mită, deci nu pot exista dubii", ne-a declarat Veronica Dumitrache, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Marian Dobre a declarat plângând în instanţă că a vrut doar să-l ajute pe Fănel Buruiană.

Procurorii susţin că, potrivit procedurii de lucru cu clienţii, Marian Dobre trebuia să se ocupe doar de întocmirea documentaţiei tehnice, încasarea banilor neintrând în atribuţiile lui.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât ca Marian Dobrea să fie judecat în libertate după ce şi Tribunalul luase o decizie similară.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Inginer_de_la_SC_Electrica_Galati-trimis_in_judecata_pentru_luare_de_mita_0_404959653.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un inginer al Electrica a fost condamnat pentru luare de mită de la un poliţist

Marian Dobrea, inginer la Electrica SA a primit un an de închisoare cu suspendare pentru că a cerut bani pentru racordarea unei locuinţe la reţeaua de curent.

Marian Dobre (51 de ani), inginer la SC Electrica Galaţi, este acuzat că a cerut bani pentru a realiza rebranşarea la instalaţia de curent a locuinţei lui Fănel Buruiană, poliţist în cadrul Compartimentului Cercetări Penale din cadrul IPJ Galaţi. Inginerul de la Electrica a fost surprins pe când primea 400 de lei de la poliţist pentru a-şi face treaba.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a hotărât pe 23 august 2010 reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, dar judecătorii au stabilit ca acesta să fie judecat în libertate. Marian Dobre a declarat plângând în instanţă că nu a vrut decât să-l ajute pe Fănel Buruiană pentru a-şi branşa mai repede locuinţa la reţeaua electrică. Procurorii susţin că, potrivit procedurii de lucru cu clienţii, Marian Dobre trebuia să se ocupe doar de întocmirea documentaţiei tehnice, încasarea banilor neintrând în atribuţiile lui. "Clientul meu s-a implicat în soluţionarea cererii formulată de denuntător din considerente socio-umane, ştiind că acesta nu are curent electric la locuinţa sa , avea o soţie bolnavă şi un copil de doi ani. Am solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei, deoarece toate probele conduc la concluzia ca acesta ar fi comis un abuz în serviciu", ne-a declarat avocata inginerului de la Electrica, Biatrice Martiş.

Marian Dobre poate ataca hotărârea cu recurs la Tribunal.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-inginer-Electrica-condamnat-politist_0_465553482.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.