Jump to content

Baza sportivă "Ancora" - "Zoli David"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Baza sportivă "Ancora"

Lucrările de modernizare a bazei sportive Ancora, unde se vor pregăti copiii şi tinerii de la Centrul de Copii şi Juniori a echipei FC Oţelul Galaţi, se află pe ultima sută de metri. Inaugurarea bazei de antrenament destinată exclusiv pregătirii tinerelor talente va avea loc în cursul lunii octombrie.

Directorul clubului de fotbal Oţelul, Marius Stan, consideră că modernizarea şi reabilitarea bazei sportive reprezintă cea mai mare realizare a clubului roş-alb-albastru. "Mai este puţin şi vom inaugura Baza Ancora. Terenul arată senzaţional, îţi vine să faci tumbe pe el. Este mai bun decât terenul de pe Stadionul Oţelul! Mai sunt câteva lucrări de încheiat în ceea ce priveşte tribunele şi alte dotări. Sper ca în luna octombrie să fie gata! Asta ar fi, de fapt, cea mai mare realizare a noastră, nu faptul că am terminat campionatul pe nu ştiu care loc. Acea bază reprezintă speranţa pentru viitor!", a declarat directorul general al Clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan.

http://www.monitoruldegalati.ro/sport/baza-sportiva-ancora-va-avea-un-nou-look.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pierde Oţelul Galaţi un milion de euro?

Oficialii clubului se pregătesc să inaugureze stadionul „Ancora” în vreme ce instanţa tocmai retrocedează terenul de sub investiţie.O expertiză a stabilit că fostul proprietar a deţinut 70% din terenul pe care este construit stadionul şi care este acum revendicat în justiţie de moştenitori.

Şase gălăţeni au cerut la Curtea de Apel Galaţi retrocedarea terenului pe care este construit stadionul „Ancora”, una din cele mai vechi arene din Galaţi. Până acum, instanţele gălăţene le-au dat dreptate moştenitorilor fostului proprietar, care au cerut 2.280 mp pe strada Alexandru Davila din Galaţi. Suprafaţa include terenul stadionului „Ancora” şi o parte din tribune, iar moştenitorii vor să demoleze stadionul după finalizarea procesului.

Terenul şi stadionul au aparţinut Primăriei Galaţi, care l-a vândut Şantierului Naval Damen, iar societatea l-a închiriat FC Oţelul Galaţi. Clubul de fotbal a demarat o amplă lucrare de reabilitare a stadionului şi terenului , care se va finaliza în aproape o lună de zile.

Moştenitorii au încercat în mai multe rânduri să stopeze lucrările de refacere a stadionului, cu intenţia declarată de a intra în posesia terenului. „Eu am copilărit în zonă când eram mică. Vreau terenul înapoi pentru că voi reconstrui casa părintească”, ne-a declarat una din moştenitoarele fostului proprietar, Maria Cazapciu.

De cealaltă parte, preşedintele FC Oţelul Galaţi, Marius Stan, nu concepe ca după atâta efort şi bani investiţi, totul să ajungă sub lama buldezerelor. „Lucrările sunt aproape terminate. Se lucrează în prezent la montarea scaunelor în tribune. Apoi se va monta instalaţia de nocturnă. Am cheltuit până acum aproape un milion de euro pentru refacerea stadionului. Schimbarea destinaţiei bazelor sportive nu este permisă de lege. Se pot acorda despăgubiri băneşti”, ne-a declarat oficialul clubului de fotbal.

Zilele trecute a fost finalizată şi depusă la dosar o expertiză topometrică, după ce cazul a fost reluat la Curtea de Apel Galaţi. Expertul Emil Balaban a concluzionat în raportul de expertiză că „înaintaşii moştenitorilor” au deţinut 1.688 de metri pătraţi din cei 2.400 revendicaţi, ce reprezintă 70% din suprafaţa stadionului. În aceste condiţii, instanţa va stabili fie acordarea de compensaţii băneşti, fie retrocedarea în natură a terenului.

„Până la finalizarea procesului nu comentăm nimic pe acest subiect”, ne-a declarat Florin Spătaru, director de resurse umane în cadrul Şantierul Naval Damen din Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-_Pierde_Otelul_Galati_un_milion_de_euro_0_344365658.html

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan: "Cred că e de discutat chiar din punct de vedere penal ce se întâmplă cu Stadionul Ancora"

În cadrul conferinţei de presă de azi, preşedintele clubului gălăţean, Marius Stan a ţinut să precizeze că litigiul de la Stadionul Ancora poate fi discutat inclusiv din punct de vedere penal. "Cei care doresc acel teren cred că forţează foarte mult nota. Cred că e de discutat inclusiv din punct de vedere penal ce se întâmplă acolo, deoarece nu sunt sigur că suprafaţa respectivă chiar a aparţinut celor care o revendică", a precizat oficialul Oţelului.

Pe de altă parte, Marius Stan a spus că baza sportivă va fi inaugurată cel mai probabil în primăvară. "Acolo se va instala inclusiv o instalaţie de nocturnă, chiar dacă nu la fel de performantă ca cea de la stadionul Oţelul. Amânăm inaugurarea până atunci, deoarece ar fi păcat să ne batem joc de investiţia de acolo. Iarba este încă tânără şi trebuie lăsată puţin să se maturizeze", a explicat acesta.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Marius-Stan-Cred-Stadionul-Ancora_0_344365917.html

Link to comment
Share on other sites

nu sunt sigur că suprafaţa respectivă chiar a aparţinut celor care o revendică

1. Era mai bine de verificat inainte, totusi.

2. Nu hotaraste dl. Stan cine e proprietar. Pana una-alta niste instante din tarisoara asta spun altceva...

Link to comment
Share on other sites

N-am idee cui apartine de fapt acel teren, dar dupa atatea investitii nu cred ca se mai poate pune problema de retrocedare in natura, Stan are dreptate la partea cu bazele sportive....o compensatie baneasca ar fi cea mai potrivita.

Link to comment
Share on other sites

Are dreptate si nu prea. Sau, mai bine zis, pe jumatate.

E baza sportiva, sa acceptam.

Dar,cum reiese si din post-urile anterioare, au fost mai multe instante (deci a inceput procesul de ceva vreme) iar presupusii (deocamdata) mostenitori au anuntat de ceva vreme ca ei vor terenul (restituire in natura). Deci, daca tu te incapatanezi sa investesti in continuare, cam ce verdict poate da un complet de judecata :-??

Link to comment
Share on other sites

"Ancora", la primăvară

Baza Sportivă "Ancora", care va fi destinată exclusiv Centrului de Copii şi Juniori ai FC Oţelul Galaţi, este aproape gata de a intra în circuit, însă cel mai probabil va fi inaugurată în primăvara anului viitor. "Stăm în expectativă. Vrem să fie o inaugurare completă, să aibă şi instalaţie de nocturnă, e drept că la lucşi mai puţini, dar asta vom reuşi abia după ce se va finaliza lucrarea la stadionul Oţelul. Mai ales că şi iarba e crudă, cred că o vom inaugura la primăvară, pentru a-i da şi gazonului o durabilitate mai mare. Să aibă putere mai mare. Dacă ne grăbim, îl putem sacrifica", a precizat directorul general al FC Oţelul, Marius Stan.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=2755

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Stadionul Ancora, desfiinţat prin retrocedare

Curtea de Apel Galaţi a obligat Şantierul Naval Damen să restituie în natură o suprafaţă de 1.928 de mp, care include terenul de joc şi o parte din tribune. Clubul Oţelul Galaţi, este pus în situaţia de a demola o investiţie de un milion de euro, însă conducerea acestuia susţine că baza sportivă nu poate fi dezafectată.

Dacă până în urmă cu câteva luni vă informam despre posibilitatea ca moştenitorii care revendică terenul pe care este construit stadionul Ancora să între efectiv în proprietatea acestuia, acum retrocedarea a devenit certitudine. În urmă cu câteva zile, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus restituirea în natură a 1.928 de metri pătraţi din suprafaţa stadionului, care înseamnă practic tot terenul precum şi o parte din terenul ocupat de tribune. Este a doua instanţă după Tribunalul Galaţi care decide astfel, iar singura cale de atac rămasă este recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Trebuie totuşi amintit că procesul este în rejudecare, iar moştenitorii au avut şi prima dată câştig de cauză. Decizia vine după realizarea unei expertize topometrice judicare, care a stabilit că proprietarii iniţiali au deţinut 1.688 de metri pătraţi din cei 2.400 revendicaţi, reprezentând 70% din suprafaţa stadionului.

"Nu poate fi dezafectată"

Stadionul a intrat în proprietatea Şantierului Naval Damen care l-a concesionat concesionat către FC Oţelul Galaţi. Clubul de fotbal a finalizat reabilitarea stadionului şi terenului şi preconizeaza inaugurea arenei la începutul anului viitor. Acum însă această intenţie a devenit îndoielnică. Conducerea grupării de fotbal este extrem de nemulţumită de decizia justiţiei şi susţine că va apela la toate mijloacele legale pentru a împiedica demolarea stadionului. „Probabil că vor o cameră în vestiar sau au nevoie de sala de forţă. Este ilogic să se decidă înstrăinarea unei baze sportive. Să se decidă soluţii normale, dacă oamenii au dreptate, să fie despăgubiţi, dar nu poate fi dezafectată o bază sportivă. Există lege care interzice asta. Vom merge până la Curtea Supremă în căutarea normalităţii", ne-a declarat Marius Stan, directorul general al FC Oţelul Galaţi.

Moştenitorii au încercat de mai multe ori până acum să oprească lucrările de renovare a stadionului Ancora pentru a putea intra în posesia terenului. Noua expertiză efectuată în ciuda opoziţiei părţilor urma să stabilească dacă terenul pe care este construit stadionul Ancora este străbătut de reţele sau conducte electrice. În funcţie de acest amănunt, instanţa urma să decidă dacă retrocedează terenul sau acordă despăgubiri moştenitorilor, iar rezultatul este deja cunoscut. Dacă se va ajunge la distrugerea stadionului, soluţia legală este ca olandezii de la Damen să dea în judecată AVAS, de la care a cumpărat terenul şi infrastructura sportivă.

Adevărata pierdere ar fi însă pentru copii şi juniori, care urma să se pregătească pe stadionul modernizat. "Am cheltuit până acum aproape un milion de euro pentru refacerea stadionului. Nu este normal să distrugi aşa ceva", mai declară Marius Stan. Gruparea de fotbal s-a întrecut pe sine la renovarea arenei sportive de la Ancora, lucru recunoscut şi de oficialii clubului. "Terenul arată senzaţional, îţi vine să faci tumbe pe el! Este mai bun decât terenul de pe Stadionul Oţelul! Mai sunt câteva lucrări de încheiat în ceea ce priveşte tribunele şi alte dotări. Sper ca în luna octombrie să fie gata! Asta ar fi, de fapt, cea mai mare realizare a noastră, nu faptul că am terminat campionatul pe nu ştiu care loc. Acea bază reprezintă speranţa pentru viitor!", declara directorul general al FC Oţelul, Marius Stan.

Oficialii grupării sportive îşi doresc cu tot dinadinsul să organizeze o inaugurare de gală după ce instalaţia de nocturnă va fi montată. Reabilitarea bazei sportive a presupus înlocuirea gazonului, reabilitarea tribunelor şi a vestiarelor.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Stadionul_Ancora-desfiintat_prin_retrocedare_0_358164339.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Damen vinde stadionul Ancora către CF Oţelul

Acţionarii Şantierului Naval Damen Galaţi vor vota într-o adunare care va avea loc în data de 25 februarie vânzarea stadionului de fotbal Ancora din Galaţi către clubul Oţelul. "Acţionarii vor vota aprobarea vânzării complexului sportiv Stadion Ancora, aflat în proprietatea Şantierului Naval Damen Galaţi, imobil constând în teren cu suprafaţa totală de 15.814 metri pătraţi şi aprobarea cesionării dreptului litigios cu privire la suprafaţa de 1.928 metri pătraţi, identificat în interiorul incintei complexului sportiv, solicitat spre restituire de foştii proprietari", se arată într-un comunicat al Damen Galaţi.

Damen Shipyard a achiziţionat, în aprilie 1999, de la fostul Fond al Proprietăţii de Stat, 51% din acţiunile Şantierului Naval Galaţi. Ulterior, grupul olandez şi-a majorat participaţia la 98% din capital.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Damen-Galati-stadionul-Ancora-Otelul_0_415758717.html

Link to comment
Share on other sites

Baza "Ancora" va purta numele lui Zoli David

Preşedintele Oţelului, Marius Stan, a vorbit despre noul proiect al său în oraşul de pe Dunăre: un centru special de antrenament pentru viitorul echipei gălăţene. "Pentru România de azi, sau mai exact pentru Galaţiul nostru de azi, este ceva grandios cînd tai panglica la ceva. E un lucru deosebit, dar nu senzaţional, este un lucru normal, într-o societate normală. Începînd de mîine, baza «Ancora Galaţi» va purta numele unei legende a clubului Oţelul, Zoltan David (n.r. - mare antrenor al fotbalului juvenil gălăţean).

Este o baza dedicată în exclusivitate juniorilor şi tineretului nostru, o bază extraordinară, cu un gazon modern, vestiare la fel şi două săli de sport, sala de fitness şi sala de jocuri. Au fost facute investiţii elegante şi necesare pentru noi. Mîine tăiem panglica şi aşteptăm la acest eveniment presa, oameni din Consiliul Judetean, precum şi jucătorii de la echipa de seniori a Oţelului.

Oficialităţile n-au pus umărul, noi am pus umărul, totul a fost realizat din fondurile noastre. Am mai întîrziat salariile la jucători o lună, două, pentru ca acest proiect să fie finalizat. Baza aceasta înseamnă o gura de aer pentru fotbalul juvenil din Galaţi. Un complex care cred că poate să grăbească nivelul calitativ al copiilor pe care îi creştem în centru. Avem pe fiecare grupă de vîrstă antrenori, foşti fotbalişti, care şi-au obtinut licenţa la şcoala domnului Mircea Rădulescu. După ce am vărsat un milion de euro la stat, am mai investit încă un milion de euro şi în această bază. A fost destul de greu, dar cu o strategie bine pusă la punct", a zis Marius Stan la SptFM.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/liderul-isi-pregateste-viitorul-are-baza-dedicata-exclusiv-tinerilor-fotbalisti-ai-otelului-227058.html

FC Oţelul Galaţi va inaugura joi, 3 februarie 2011, sala de fitness şi terenul de fotbal în sală de la baza "Ancora" care va fi destinată exclusiv Centrului de Copii şi Juniori. Evenimentul va începe la ora 14.00.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3026

Link to comment
Share on other sites

Baza "Zoltan David"

FC Oţelul Galaţi a inaugurat astăzi Baza Sportivă pentru Copii şi Juniori "Zoltan David", vechea Bază "Ancora" fiind botezată după numele inegalabilului antrenor şi descoperitor de talente pe care suflarea roş-alb-albastră l-a pierdut în vara anului trecut. În prezenţa country managerului ArcelorMittal, Ionel Borş, a câtorva consilieri locali, a doamnei Maria David, soţia fostului mare antrenor, şi a jucătorilor de la echipa de seniori, a fost tăiată panglica arenei care va fi folosită exclusiv de Centrul de Copii şi Juniori FC Oţelul Galaţi.

Baza Sportivă "Zoltan David" dispune de un teren oficial la standarde europene, a cărui lăţime permite transformarea spaţiului în două terenuri de antrenament, de vestiare corespunzătoare, o sală de forţă dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi de un teren indoor de minifotbal cu mantinelă. De asemenea, lângă tribuna care este prevăzută cu peste 1.000 de locuri va fi amenajat un teren de nisip foarte util generaţiilor tinere de fotbalişti.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3030

"Un milion de euro"

Directorul general al FC Oţelul Galaţi, Marius Stan, a prezentat la inagurarea Bazei Sportive pentru Copii şi Juniori "Zoltan David" toate detaliile acestei investiţii. "Vreau să vă mărturisesc că, văzând-o gata acum, chiar îmi fac cruce. Au fost momente în care credeam că visul de a o vedea finalizată nu se va mai realiza. Au fost momente delicate, de multe ori n-am dat salariile la jucători câte 3-4 luni, luând de la gura lor pentru a realiza această bază. Iar acum, când a prins contur şi e inaugurată, cred că e ceva deosebit pentru Galaţi. Având în vedere că o facem pe speze proprii, este mai mult decât remarcabilă."

"Mă bucur că am putut duce în eternitate numele lui Zoltan David, pe care cred că toată lumea l-a cunoscut. A fost un slujbaş cum rar se mai găseşte pe lumea asta, devotat, onest, cinstit, a cărei lipsă o resimţim cu toţii în acest domeniu. Mă bucur că numele său va rămâne mereu în memoria suporterilor gălăţeni."

"Asigurăm aici condiţii normale pentru copiii noştri, avem aproape 600 de copii cărora efectiv nu le găseam terenuri de antrenament. Aici avem două terenuri de iarbă, sălile de forţă şi minifotbal, vestiarele decente, civilizate, iar investiţiile vor continua, nu ne oprim. În prelungirea tribunei vom face un teren de nisip care le foloseşte foarte mult copiilor pentru a le da elasticitate articulaţiilor. Am luat în chirie de la CFR un teren dincolo de Cartodrom, pe care l-am amenajat, iar din primăvară va fi un teren de antrenament foarte bun. Visăm să putem lua şi Cartodromul care e proprietatea privată a cuiva şi să-l redăm circuitului cu o salbă de terenuri, nu numai de fotbal, ci un complex sportiv, să fie reprezentativ pentru Galaţi."

"Vom cumpăra baza aceasta, pe care până acum am avut-o doar închiriată. Vom achita aproxinativ 350.000 de euro pe ea. Am investit în această bază cam un milion de euro. La vestiare am expus câteva tablouri pentru a compara ce era aici, când păşteau caprele, şi ce este acum. Investiţia cea mai mare a fost în teren, unde au fost săpaţi mii de metri cubi de pământ şi au fost cărate peste zece mii de tone de pietriş şi alte zece mii de tone de nisip prespălat. Este o muncă titanică pe care am crezut că n-o mai terminăm."

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=3033

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Juniorii Otelului au parte si de un cantonament ultramodern

Otelul Galati poate rivaliza cu Ajax Amsterdam! Daca nu din punctul de vedere al rezultatelor internationale, cel putin in ceea ce priveste baza pentru juniori. Pentru pregatirea micilor fotbalisti, a fost inaugurat astazi noul cantonament de la baza sportiva Ancora din Galati.

Juniorii Otelului au cu ce! Dupa terenul ultra-modern si baza de antrenament, acum in incinta complexului „Zoli David” a aparut si un cantonament, pentru tinerii veniti din judetele limitrofe sa invate tainele fotbalului la fosta campioana a Romaniei. Deja un numar impresionant de jucatori invata bazele fotbalului in incinta bazei Zoli David. Deja multi dintre juniorii produsi de Otelul au intrat in atentia echipelor nationale, dar si a marilor cluburi ale Europei. Conform datelor oficiale, clubul Otelul Galati a investit in baza sportiva Zoli David peste un milion de euro, iar cantonamentul nu reprezinta decat ultima investitie. Conform oficialilor clubului de la malul Dunarii, in urmatoarea perioada, baza va fi extinsa, urmand a mai primi inca un teren de antrenament.

a1galatibraila.ro

Inaugurare la "Ancora"

FC Oțelul Galați are onoarea de a anunța că astăzi, 5 iunie, a fost inaugurat Centrul de cantonament pentru copii și juniori de la Baza Zoltan David, cunoscută și ca "Ancora". Este vorba despre o investiție realizată pe speze proprii într-o zonă foarte importantă a sportului de performanță, aria juvenilă! Centrul de cantonament este, de fapt, un minihotel modern cu toate camerele mobilate și dotate pentru a caza 20 de persoane. În aceași bază funcționează deja un teren de dimensiuni normale, o sală de fotbal de dimensiuni reduse, o sală de fitness ultramodernă, patru vestiare pentru jucători, un vestiar pentru arbitri și un cabinet medical. Baza "Ancora" este omologată pentru Liga a III-a!

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

FC Oţelul e în pericol să nu mai aibă nici teren de antrenament

FC Oţelul încasează lovitură după lovitură în ultima perioadă. După retragradarea din prima ligă, evacuarea de pe stadionul Oţelul şi apoi vestea că stadionul “Zoltan David” nu poate fi omologat pentru liga secundă, marţi s-a mai primit încă o lovitură dură.

La stadionul Ancora s-a prezentat Valmaş Cristiana Elisabeta, unul dintre cei şase gălăţeni care de-a lungul ultimului deceniu au revendicat o parte din terenul de acolo din postura de moştenitori şi acum au o decizie definitivă a instanţelor de judecată de intrarea în posesie. Valmaş Cristiana a fost însoţită de un executor judecătoresc şi a încercat să intre pe zona de stadion pe care acum este proprietar. Este vorba de aproximativ 1.900 de metri pătraţi din partea dinspre Nord ce include o parte mică din tribună şi aproape un sfert din terenul de joc.

În cele din urmă, s-a stabilit pentru miercuri, cu o oră înaintea reunirii lotului, o întâlnire între cei care doresc să intre în posesia terenului şi Mihail Bojincă - administratorul judiciar al FC Oţelul, Vlad Răpişcă - administrator special şi avocaţii clubului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a turnat beton în mijlocul gazonului de pe stadionul "Ancora"!

Cei din conducerea FC Oţelul nu au ajuns la o înţelegere cu Valmas Cristiana, care a obţinut în instanţele de judecată retrocedarea, din postura de moştenitor, a unui teren care se află poziţionat chiar în mijlocul suprafaţei de joc de la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora).

Astfel, însoţită de avocatul său, de executorul judecătoresc Costel Chirică şi de jandarmi, Cristiana Valmas s-a prezentat vineri dimineaţă la stadion pentru a intra în posesia terenului pe care a devenit proprietară printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Noul proprietar a tăiat gardul din partea dinspre oraş pentru a intra pe terenul său, o suprafaţă de 1.900 metri pătraţi, pe care l-a delimitat prin punerea unor ţăruşi. Zona este de la marginea cercului din centrul terenului de joc, până în dreptul punctului de executare a loviturilor de la 11 metri, spre poarta din Nord, pe aproape toată lăţimea gazonului. Totodată, a anunţat că în cursul zilei de vineri intenţionează să-şi fixeze ţăruşii în beton, ceea ce ar însemna distrugerea în punctele respective a gazonului uneia dintre cele mai bune suprafeţe de joc din ţară şi, implicit, reducerea spre zero a şanselor ca cele două părţi să mai ajungă la o înţelegere.

Cristiana Valmas este cetăţean român, stabilit în Grecia de 40 de ani.

Astfel, cei de la FC Oţelul pot să-şi mai susţină antrenamentele acolo doar în jumătatea de teren dinspre vestiare.

UPDATE, ora 14:45:  Despre stadionul "Ancora" din Galaţi, dimineaţă se putea spune că are unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din România. După doar câteva ore, despre calitatea excepţională a gazonului se poate vorbi doar la timpul trecut. În jurul ţăruşilor puşi în mijlocul suprafeţei de joc de reprezentanţii Cristianei Valmas, pentru a delimita zona pe care este proprietară, au fost făcute gropi în care s-a turnat beton. De gazonul renumit de pe "Ancora" s-a ales... betonul!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
La 17.07.2015 la 15:22, dcp100168 a spus:

S-a turnat beton în mijlocul gazonului de pe stadionul "Ancora"!

Cei din conducerea FC Oţelul nu au ajuns la o înţelegere cu Valmas Cristiana, care a obţinut în instanţele de judecată retrocedarea, din postura de moştenitor, a unui teren care se află poziţionat chiar în mijlocul suprafaţei de joc de la stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora).

Astfel, însoţită de avocatul său, de executorul judecătoresc Costel Chirică şi de jandarmi, Cristiana Valmas s-a prezentat vineri dimineaţă la stadion pentru a intra în posesia terenului pe care a devenit proprietară printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Noul proprietar a tăiat gardul din partea dinspre oraş pentru a intra pe terenul său, o suprafaţă de 1.900 metri pătraţi, pe care l-a delimitat prin punerea unor ţăruşi. Zona este de la marginea cercului din centrul terenului de joc, până în dreptul punctului de executare a loviturilor de la 11 metri, spre poarta din Nord, pe aproape toată lăţimea gazonului. Totodată, a anunţat că în cursul zilei de vineri intenţionează să-şi fixeze ţăruşii în beton, ceea ce ar însemna distrugerea în punctele respective a gazonului uneia dintre cele mai bune suprafeţe de joc din ţară şi, implicit, reducerea spre zero a şanselor ca cele două părţi să mai ajungă la o înţelegere.

Cristiana Valmas este cetăţean român, stabilit în Grecia de 40 de ani.

Astfel, cei de la FC Oţelul pot să-şi mai susţină antrenamentele acolo doar în jumătatea de teren dinspre vestiare.

UPDATE, ora 14:45:  Despre stadionul "Ancora" din Galaţi, dimineaţă se putea spune că are unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din România. După doar câteva ore, despre calitatea excepţională a gazonului se poate vorbi doar la timpul trecut. În jurul ţăruşilor puşi în mijlocul suprafeţei de joc de reprezentanţii Cristianei Valmas, pentru a delimita zona pe care este proprietară, au fost făcute gropi în care s-a turnat beton. De gazonul renumit de pe "Ancora" s-a ales... betonul!

viata-libera.ro

UPDATE 2021: in dosarul Otelul Galati vs Valmas Elisabeth, in data de 14 iulie 2021 se va desfasura un nou episod. A treia procedura de punere in posesie prin executor judecatoresc. Punerea in posesie din iulie 2015 a fost anulata de Tribunalul Galati pentru ca expertul topograf (care a indicat executorului judecatoresc unde sunt limitele terenului) nu ar fi avut atestat de la ministerul Justitie. Procedura de punere in posesie s-a reluat in anul 2017. Si aceasta a fost anulata de instanta, cu motivul ca expertiza Balaban (element fundamental in Decizia Curtii de Apel de retrocedare) are probleme . Acum, urmeaza a treia punere punere in posesie, prin executor judecatoresc....poate o fi cu noroc! 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Stadionul Ancora (Zoltan David) scos la vânzare

Stadionul Ancora (Zoltan David) a fost scos la vânzare. „Solicităm oferte de cumpărare - preţul negociabil. Stadionul ANCORA este funcţional şi are toate dotările pentru antrenament şi competiţii sportive, inclusiv meciuri de fotbal în Liga 2-a. Terenul este înscris în CF 36420 Galaţi şi are 15.815 mp. Contrucţiile pe acest teren sunt destinate activităţilor sportive: Sală sport (sală joc + sală forţă) - 540,00 mp; Vestiar - 264,00 mp; Magazii + sală de mese + bucătărie - 124,00 mp; Dormitoare - 153,00 mp; Tribună metalică - 428,40 mp; Împrejmuire - 514,40 ml; Amenajare teren fotbal, cu drenaj şi udare subterană. Se vinde în bloc cu toate mijloacele fixe şi obiecte de inventar din dotare”, acesta este anunţul postat pe un site de vânzări imobiliare, cu un preţ de 850.056,25 de euro.

Anunţul a fost lansat de MB Management IPURL, adică lichidatorul Fotbal Club Oţelul SA intrat în procedură de faliment încă din 2013.

Stadionul „Ancora” a fost iniţial în proprietatea Şantierului Naval Damen şi modernizat de FC Oţelul, care a investit un milion de euro şi l-a redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care şi-a dedicat cariera copiilor şi juniorilor Galaţiului.

În 2011, stadionul a fost scos la vânzare de Damen, cumpărat de omul de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului, care l-a achiziţionat cu 350.000 de euro, iar FC Oţelul SA, l-a răscumpărat cu aceeaşi sumă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Baza sportivă „Ancora” a fost scoasă la vânzare pe internet

Deşi Galaţiul este în criză de baze sportive, una dintre acestea își caută cumpărător.

Anul 2022 a început pentru sportul gălățean cu o criză profundă de locuri pentru desfășurarea antrenamentelor, iar în acest context o bază sportivă scoasă la vânzare pare ideală pentru rezolvarea problemelor de acest fel. Este vorba despre Baza sportivă "Zoltan David", ce aparține falimentarului club FC Oțelul Galați. Mihail Bojincă, administratorul judiciar al fostului Oțelul, lichidator în cazul de față, este cel care a scos la vânzare baza sportivă, pentru suma de 850.000 de euro. Din banii obținuți de pe urma eventualei vânzări, se presupune că entităţile către care FC Oțelul avea datorii își vor recupera sumele sau o parte din sume, în funcție de priorități.

"Solicităm oferte de cumpărare - prețul negociabil. Stadionul Ancora este funcțional și are toate dotările pentru antrenament și competiții sportive, inclusiv meciuri de fotbal în Liga a II-a. Terenul este înscris în CF 36420 Galați și are 15.815 mp. Construcțiile pe acest teren sunt destinate activităților sportive. Sală sport (sală joc + sală forță) 540 mp, vestiar 264 mp, magazii + sală de mese + bucătărie 124 mp, dormitoare 153 mp, tribună metalică 428,4 mp, împrejmuire 514,4 mp. Amenajare teren fotbal este cu drenaj și udare subterană. Se vinde în bloc cu toate mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotare", se arată în anunțul din care a dispărut peste noapte numărul de telefon publicat inițial.

Terenul de fotbal este incomplet

În anunț nu este specificat faptul că terenul de fotbal nu poate fi folosit în întregimea sa, întrucât o bucată este îngrădită de proprietarul său de drept. O româncă stabilită în Grecia, Valmas Cristiana, a moștenit acea parte de teren peste care s-a construit la momentul respectiv terenul de fotbal, iar litigiul cu aceasta n-a mai fost rezolvat niciodată în favoarea bazei sportive. Așadar, cumpărătorii ar putea fi din start îndepărtați de această situație. În rest, ca funcționalitate, baza sportivă este folosită în mod constant de către Sporting Liești și Unirea Braniștea (seniori) și Școala de Fotbal Oțelul (juniori), pe porțiunea accesibilă de teren de fotbal, în timp ce sala este închiriată pentru diverse activități sportive.

Baza a fost construită sub tutela lui Marius Stan, pe vremea conducerii sale la FC Oțelul, cu scopul de a oferi condiții de performanță copiilor și juniorilor de la centrul Oțelului de la acea vreme. Marius Stan a recuperat baza "Ancora" pentru Oțelul de la Șantierul Naval, cu ajutorul lui Radu Călin (investitor din umbră al clubului gălățean în acea perioadă) în urmă cu mai bine de un deceniu, și a reușit să o transforme dintr-o ruină într-o bază modernă, după investiții de circa un milion de euro. Pe 3 februarie 2011, baza a fost inaugurată și a fost redenumită "Zoltan David".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.