Jump to content

Pistoale găsite pe un vapor ucrainean

Recommended Posts

Posted

Pistoale găsite pe un vapor ucrainean

Ieri, vameşii gălăţeni au descoperit trei pistoale ascunse în cabina unei nave sub pavilion ucrainian, dar şi 82 de pachete de ţigări. „La controlul de frontiera, echipa mixta de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera au descoperit ascunse si nedeclarate in cabina cetateanului Ucraina - Mikola M., un numar de trei pistoale neletale: doua pistoale cu bile si un pistol cu gaze de tip: EKOL VIPER 2,5, BLOW COMPACT, BAIKAL MP-654K si 82 pachete de tigari de diferite marci cu timbru Ucraina", a declarat Sorin Niţă, purtătorul de cuvânt al Vămii Galaţi. Armele au fost ridicate in vederea confiscarii de catre inspectorii vamali si predate politistilor de frontiera in vederea continuarii cercetarilor. Politistii de frontiera au intocmit cetateanului in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Arme-ascunse-vapor-ucrainian_0_322768036.html

Posted

Numai retardatii de la noi ar putea considera 82 de pachete de tigari de pe un vapor drept "contrabanda calificata".

Prea corect... Insa si ei sunt "ai nostri".

Posted (edited)

Numai retardatii de la noi ar putea considera 82 de pachete de tigari de pe un vapor drept "contrabanda calificata".

oricum, şi pistoalele sunt cam de jucărie, să ştii.

pe de altă parte, termenul de "infracţiune calificată" se referă la "infracţiune în al cărei conţinut intră un element de natură să agraveze fapta şi să justifice aplicarea unei pedepse mai severe" şi nu se referă la cantitatea ridicolă de ţigări ce i-au găsit-o ăluia sub pat. nu mă întreba care-i elementul cu pricina, că n-am idee :P... sau poate că am, dar mă abţin :)).

Edited by gabi
Posted

Tigarile gasite nu erau de contrabanda ci pentru uz propriu,cartoanele respective fiind si desfacute si de marci pe care...nu cred ca cineva de aici le-ar cumpara.Si...nu erau sub pat ci lasate la vedere in cabine...:)Singura problema este ca nu au fost declarate...si din exces de zel...au fost confiscate...In legatura cu pistoalele...intr-adevar sint de jucarie....ca cele pe care le cumperi de la Mercenarul din Piata Mare,insa nici acelea nu erau declarate...:(...In consecinta,toata aceasta marfa(tigari si pistoale) daca era declarata...nu se intimpla nimic.In cel mai rau caz ,pt. ukrainieni,erau inchise intr-un dulap,sigilat de vama si...atit...Dupa ce plecau mai departe...il deschideau si gata...Nu s-a precizat ca nava respectiva nu opera in Galati ci se afla in tranzit spre un port bulgaresc...Deci...Dunarea fiind cale navigabila internationala....

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.