Jump to content

Iulia Răileanu, MVP-ul „Europenelor” de baschet


dcp100168

Recommended Posts

Iulia Răileanu, MVP-ul „Europenelor” de baschet

La recentele Campionate Europene de baschet junioare – Under 16 (Macedonia) – Divizia B, selecţionata României s-a clasat pe locul al optulea, din 20 de echipe, performanţă considerată de specialişti drept bună. Din lotul României au făcut parte şi trei gălăţeni – de la Phoenix Paneurogal: antrenorul Mugurel Lepădatu şi jucătoarele Iulia Răileanu şi Liliana Uşurelu. Excelentă evoluţia Iuliei Răileanu, care a devenit coşgeterul competiţiei continentale, cu o realizare medie de 19,9 puncte pe meci!

http://www.viata-libera.ro/articol-Iulia_Raileanu_MVP-ul_%E2%80%9EEuropenelor%E2%80%9D_de_baschet__2.html

Link to comment
Share on other sites

La doar 15 ani, Iulia Răileanu este noua vedetă a baschetului românesc

În aceste zile, tânăra a fost la Skopje, alături de echipa naţională de baschet a României U-16, la Campionatul European de cadeţi. Considerată ca una dintre cele mai bune jucătoare ale reprezentativei noastre la acest turneu, jucătoarea clubului de baschet Pheonix Galaţi, a impresionat mai ales la ultimul meci din grupele preliminare ale competiţiei. În victoria repurtată de reprezentativa noastră în faţa naţionalei Israelului, scor 71-69, Iulia a reuşit 30 de puncte şi 17 recuperări. De altfel, la finalul competiţiei, gălăţeanca a primit şi titlul de coşgheter şi MVP, cu o medie de 19,9 puncte pe meci.

Născută. 13.04.1995, Galaţi

Studii. Şcoala Mihai Eminescu, nr.28, Galaţi

Sport. Club Pheonix Galaţi

Familie. singură la părinţi

Iulia poate fi considerată o certitudine printre tricolore după ce, încă de anul trecut a fost prezentă la acţiunile reprezentativei U-15. În turneul din decembrie 2009, din Elveţia, s-a făcut remarcată cu o evoluţie extraordinară, înscriind peste 20 de puncte la prima prezenţă în naţională. A mai urmat un turneu la U-15 în Slovenia, după care Iulia a trecut imediat la selecţionata U-16.

Tânăra şi-a descoperit înclinaţia pentru baschet în urmă cu patru ani, moment în care a început să muncească din greu: şase zile din şapte. Iulia consideră că cel mai important să se concentreze asupra jocului, să muncească pentru fiecare minge atunci când este în teren şi să facă faţă adversarului. „Deocamdată am doar 15 ani şi calea este lungă şi mai am mult de muncă dar fiecare îşi doreşte să ajungă cât mai sus. Urmează turneul final U-16 de la Cluj unde sperăm să obţinem o medalie", spune Iulia.

Deşi visează la WNBA, liga profesionistă nord-americană, gălăţeanca nu a primit încă nicio ofertă concretă din SUA, însă nu este dezamăgită, ci se mulţumeşte cu rezultatele obţinute, fiind convinsă că va face în continuare cinste oraşului nostru alături de echipa sa.

Întrebări şi răspunsuri

- Ce hobby-uri ai?

- Îmi face plăcere să fotografiez toate locurile pe care am ocazia să le vizitez şi de asemenea am o pasiune pentru istorie.

- Ce nu îţi place la lumea în care trăieşti?

- Nu-mi place invidia şi faptul că sportul pe care îl practic nu este promovat suficient în Galaţi.

- Din punct de vedere uman, ce te deranjează?

- Sincer, nu îmi place faptul că baschetul nu este destul de promovat în România. Pentru un copil este destul de greu să afle cum şi mai ales unde se poate antrena. Eu am avut parte de nişte îndrumători extraordinari, mai ales dl Mugurel Lepădatu, dar sunt mulţi copii talentaţi care nu au norocul meu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Iulia-Raileanu-nationalei-U16-Romaniei_0_323967675.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Iulia Răaileanu a fost MVP-ul României la Balcaniada U15

La Drobeta Turnu Severin s-a desfasurat Campionatul Balcanic de baschet feminin, categoria U15. Din cele trei meciuri, Romnaia a castigat unul (80-71 cu Bulgaria) si a pierdut doua (53-64 cu Serbia si 58-82 cu Turcia), ocupand in final locul 3.

Galatiul a fost reprezentat de doua jucatoare, ambele legitimate la clubul Phoenix Paneurogal - Iulia Raileanu si Irina Vasilache. In toate cele trei meciuri, cea mai buna jucataore a Romaniei a fost galateanca Iulia Raileanu, care a marcat in total 51 de puncte: 19 in meciul cu Bulgaria, 17 in meciul cu Serbia si 15 in meciul cu Turcia. Cealalta jucatoare de la Phoenix, Irina Vasilache, a jucat ultimele doua meciuri si nu inscris nici un punct.

http://sportgalati.blogspot.com/2010/12/baschetiulia-raileanu-mvp-ul-romaniei.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.