Jump to content

Un nou restaurant-plutitor (fără autorizaţie)


dcp100168

Recommended Posts

Un nou restaurant-plutitor (fără autorizaţie)

Pe Faleza Inferioară, în dreptul restaurantului „Libertatea”, a apărut peste noapte un nou ponton restaurant. Pentru că nu există vreun act care să ateste autorizaţia de amplasare, proprietarul restaurantului plutitor a fost invitat la Primăria Galaţi pentru a prezenta actele. Noul restaurant plutitor se numeşte „Cormoran”, iar proprietar este Ionel Pavel, cel care deţine şi „Libertatea”.

Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, patronul nu a binevoit să intre în legalitate nici după două săptămâni de la somaţia transmisă de Primărie. „Amplasarea vasului acolo este total ilegală. Este pe teritoriul Primăriei şi este nevoie de autorizaţie din partea arhitectului-şef. Noi am rămas uimiţi când am văzut pontonul amplasat pe Faleză. Am luat măsura desfiinţării pontonului-restaurant, iar până la sfârşitul lunii nu va mai fi acolo. Este doar o chestiune de timp”, ne-a spus Ciumacenco.

În replică, Ionel Pavel, patronul restaurantului plutitor, spune că este în perfectă legalitate şi nu are nevoie de autorizaţie de la autorităţile gălăţene: „Am autorizaţie de la Tulcea, pentru că vasul este adus de acolo. Mai am aviz de la Căpitănia Zonală Galaţi şi Registrul Naval Român. Nu am nevoie de niciun alt act. Eu am 500 de metri închiriaţi de la Primărie pentru restaurantul Libertatea. În zona aceasta este amplasat şi pontonul-restaurant”.

Pentru a împiedica construcţiile haotice şi de prost gust pe Faleza Inferioară a Dunării, autorităţile gălăţene lucrează la un Plan de Urbanism Zonal (PUZ), a cărui valoare se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Nu se ştie, însă, când va fi şi finalizat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Restaurant-plutitor_fara_autorizatie_pe_Faleza_0_323367733.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.