Jump to content

Noi disponibilizări la CFR Galaţi


Recommended Posts

Noi disponibilizări la CFR Galaţi

* Doar în prima jumătate a anului au plecat din CFR, regionala din Galaţi, în jur de 650 de oameni.

Reprezentanţii sindicatelor din transportul feroviar au fost informaţi la începutul acestei săptămâni că se intenţionează disponibilizarea, la nivelul ţării, a 4.600 de angajaţi de la CFR Marfă, 2.075 de angajaţi de la compania CFR Călători şi 1.600 de angajaţi de la compania CFR Infrastructură, fără a li se comunica însă când ar urma să aibă loc reducerile de personal sau alte amănunte.

Conform unor estimări, în momentul în care se va da startul noii serii de concedieri, aproape 500 de angajaţi ai Regionalei CFR Galaţi vor rămâne fără servici. „Situaţia este dramatică, pentru că în acest moment căile ferate sunt făcute ţăndări. Din bugetul alocat CFR se taie în continuare, iar noi disponibilizări sunt anunţate", ne-a declarat Viorel Istrate, Liderul Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_S-au_stabilit_disponibilizarile_din_CFR_0_323368064.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sucursala CFR Marfă Galaţi a fost desfiinţată

Sucursala Galaţi a companiei feroviare de transport marfă, care îşi avea centrul administrativ în oraşul nostru, îngloba judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău şi, parţial, Bacău, Vaslui, Ialomiţa şi Prahova. Ea număra 960 de salariaţi, dintre care 174 doar în aparatul de conducere.

De la 1 noiembrie, însă, administrarea activităţii şi a resurselor umane din acest teritoriu a fost preluată de Sucursala Iaşi, care a devenit astfel Sucursala Moldova. „Ca parte a Programului de Restructurare şi Reorganizare început în anul 2009, SNTFM CFR Marfă SA, începând cu data de 1 noiembrie 2010, şi-a reorganizat activitatea teritorială. Astfel, cele 8 sucursale existente anterior acestei date au fuzionat, societatea urmând să funcţioneze cu un număr de 4 sucursale, după cum urmează: Muntenia-Dobrogea, Oltenia-Banat, Transilvania şi Moldova”, se arată într-un comunicat remis, ieri, de Compartimentul Relaţii cu Mass-Media al companiei CFR Marfă. Sucursalele restructurate, deci şi cea de la Galaţi, rămân doar centre zonale.

Deşi conducerea CFR Marfă nu a precizat dacă reorganizarea sucursalelor sale va fi acompaniată de concedieri colective, liderii sindicali susţin că ele sunt pe tapet. „Sunt mai multe direcţii pe care conducerea companiei le are în vedere. Una dintre ele este aceea de a face disponibilizări în aparatul TESA. La Galaţi, de exemplu, unde sunt 174 de persoane în aparatul de conducere, ar putea rămâne maximum 10, căci aici nu va fi altceva decât un centru de raportare”, a spus Viorel Istrate. Potrivit sindicalistului, dacă vor fi aprobate, concedierile colective în sucursalele desfiinţate vor fi operate cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor.

Liderul sindical de la „Mişcare Comercial” a afirmat că modelul de reorganizare urmat de CFR Marfă ar putea fi aplicat şi de celelalte două companii feroviare de stat: CFR Călători şi CFR Infrastructură.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sucursala_CFR_Marfa_Galati_a_fost_desfiintata_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

CFR Infrastructură şi CFR Călători Galaţi ar putea dispărea

CFR Călători, CFR Marfă şi CFR Infrastructură au venit luni în cadrul AGA cu câte două variante de propuneri de restructurare a societăţilor, circa 7.000 de angajaţi riscând să-şi piardă locul de muncă, şi au prezentat şi bugetele estimate pentru acest an, au declarat surse din MTI.

"O primă variantă la CFR Infrastructură SA cuprinde reducerea personalului cu 1.295 feroviari şi să rămână opt regionale de cale ferată, iar o altă variantă propune 1.492 de posturi reduse cu cinci regionale, urmând să fie desfiinţate cele de la Constanţa, Braşov şi Galaţi", au declarat sursele ministeriale.

La CFR Călători ar putea fi disponibilizaţi, într-o primă variantă, 923 de oameni şi să rămână opt regionale sau în cea de-a doua variantă să se reducă numărul de personal cu 1.021 posturi şi regionalele de la opt la cinci, la fel ca la CFR SA.

Reprezentanţii CFR Marfă au venit cu o singură variantă de buget. "O variantă prezentată în cadrul AGA cuprinde diponiblilizarea a 3.000 de salariaţi de la CFR Marfă, cei care rămân fiind obligaţi să renunţe la tichetele de masă, primele de vacanţă şi alte sporuri. O altă propunere ar fi disponiblizarea a 4.350 de angajaţi", au mai menţionat sursele ministeriale.

În AGA celor trei companii feroviare au fost avizate bugetele pe 2011 şi au fost respinse propunerile de reorganizare, urmând ca până în data de 15 ianuarie să fie prezentată doar o variantă.

http://www.realitatea.net/1-000-de-angajati-ai-cfr-calatori-ar-putea-fi-disponiblizati_790151.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.