Jump to content

Agenţia Judeţeană de Mediu Galaţi a fost absorbită de agenţia regională


dcp100168

Recommended Posts

Agenţia Judeţeană de Mediu Galaţi a fost absorbită de agenţia regională

Guvernul României a adoptat miercuri 25.08.2010 la propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor hotărârea privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia. Astfel, în judeţele în care funcţionează agenţii regionale pentru protecţia mediului au fost desfiinţate agenţiile judeţene. În această situaţie se află agenţiile din judeţele: Bacău, Galaţi, Argeş, Dolj, Timiş, Cluj, Sibiu, Bucureşti. Ca urmare a comasării prin absorbţie, activitatea celor 8 agenţii judeţene a fost preluată de către agenţiile regionale. Astfel, se creează o structură mai eficientă cu 8 agenţii regionale şi 34 agenţii judeţene. În urma acestei reorganizări, la nivelul ANPM şi al instituţiilor din subordine, se va reduce şi numărul de posturi de la 2.474 la 2.178.

http://www.ziuaconstanta.ro/comunicate-de-presa/ministerul-mediului-%11-comunicate/guvernul-romaniei-a-adoptat-miercuri-25-08-2010-la-propunerea-ministerului-mediului-si-padurilor-hotararea-privind-reorganizarea-si-functionarea-agentiei-nationale-pentru-protectia-mediului-si-a-institutiilor-publice-aflate-in-subordinea-acesteia-318.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Agentia judeteana pentru Mediu este "inghitita" de Agentia regionala

Agentia Judeteana de Mediu urmeaza sa fie asimilata in structura Agentiei Regionale de Mediu dar aplicarea acestei masuri este in intarziere. Desi decizia trebuia sa fie pusa in aplicare inca de acum doua saptamani, Guvernul nu a publicat inca, in Monitorul Oficial, hotararea privind restructurarea aparatului administrativ din domeniul protectiei mediului. Urmarea este ca, in aceasta perioada de austeritate, se platesc din banul public cheltuielile a doua institutii cu atributii in aceeasi sfera de activitate, loc de una. „Totul este incert pentru moment", ne-a declarat Carmen Sandu, directorul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM).

Nici restructurarea personalului nu este inca batuta in cuie. „Actualmente, la agentia regionala sunt 35 de posturi, dintre care 30 ocupate, iar la cea judeteana, in jur de 50. Se va face o reducere, dar nu stiu exact procentul", a mai precizat Carmen Sandu.

„Si eu am asteptat sa se publice decizia, pentru ca nu ajuta cu nimic aceasta incertitudine", a spus la randul sau Geanina Hanta, directorul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului. In jur de 20 de oameni ar urma sa-si piarda posturile in urma restructurarii.

Reamintim ca „Judeteana" se ocupa de implementarea normelor de protectie a mediului la nivelul judetului Galati, in timp ce ARPM are ca scop aplicarea regulilor de mediu la nivelul zonei de sud-est a tarii, formata din judetele Galati, Braila, Vrancea, Buzau, Tulcea si Constanta.

http://green-report.ro/revista-presei/adevarul-galati-agentia-judeteana-pentru-mediu-este-quotinghititaquot-de-agentia-regionala-se-fac-co

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nouă angajaţi vor pleca de la agenţiile de mediu gălăţene

Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi vor intra în procesul de reorganizare ca urmare a adoptării actului normativ care bate în cuie noua organizare precum şi organigrama noilor instituţii. Potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi, Geanina Hanţă, desfiinţarea Agenţiei Judeţene nu înseamnă că angajaţii instituţiei vor rămâne pe drumuri, practic fiind vorba de o comasare a activităţii celor două instituţii de mediu şi a personalului într-un procent foarte mare. Astfel, Agenţia Regională ar urma să aibă 64 de angajaţi în timp ce numărul total al salariaţilor care lucrează acum la Agenţia Regională şi Agenţia Judeţeană se ridică la 73, ceea ce înseamnă că numărul salariaţilor care ar urma să îşi piardă locul de muncă se ridică la 9. Pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct al instituţiei urmează să se organizeze concurs în următoarea perioadă. La ora actuală Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi este condusă de Carmen Sandu în timp ce Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului este condusă de Carmen Hanţaţuc.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/agentiile-de-mediu-in-focul-reorganizarii.html

Link to comment
Share on other sites

Agenţia de Mediu, lovită de reorganizare

În urma reorganizării impuse de către Ministerul Mediului în agenţiile locale şi judeţene de mediu, 16 oameni care lucrează la agenţia din Galaţi vor rămâne fără locuri de muncă. Potrivit declaraţiilor actualului director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi, Geanina Antonela Hanţă, noua organigramă care se va aplica la Galaţi este cea mai drastică în comparaţie cu celelalte unităţi similare din judeţele ţării unde există şi agenţii locale, dar şi regionale. „Am avut marţi o întrevedere la Agenţia Naţională, în cadrul căreia am solicitat rediscutarea acestei noi formule, pentru că în urma reorganizării, Galaţiului îi revin doar 64 de posturi. Din păcate, în acest moment este cât se poate de clar faptul că acolo unde există doi sau trei angajaţi pe aceeaşi funcţie, aceştia vor susţine examene, urmând ca o singură persoană să ocupe funcţia respectivă. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul şefilor de departamente sau a funcţiilor executive, urmând ca în aceste cazuri să fie susţinut un concurs. Din punctul nostru de vedere ne confruntăm cu o problemă foarte mare, pentru că rămânem cu un număr limitat de posturi. Suntem nemulţumiţi şi pentru că 16 oameni vor rămâne pe dinafară, iar în acest caz vorbim despre cea mai dramatică restructurare aplicată în cazul agenţiilor din ţară", ne-a spus Hanţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Agentia_de_Mediu_lovita_de_reorganizare__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Directori interimari la Agenţia Regională de Mediu Galaţi

În urma comasării activităţii Agenţiei Judeţene de Mediu cu cea a Agenţiei Regionale de Mediu, lucru care a condus şi la anumite disponibilizări de personal, a fost stabilită şi structura de conducere, care este una interimară până la data organizării concursului pentru posturile de conducere a noii structuri. Astfel, prin ordinul conducerii Ministerului Mediului, director executiv interimar al noii structuri - care se numeşte Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Galaţi - a fost numită Carmen Sandu, cea care a condus fosta Agenţie Regională, în timp ce pe postul de director executiv adjunct interimar a fost numită Geanina Hanţă, cea care a condus până acum Agenţia Judeţeană. Ministerul Mediului urmează ca în perioada următoare să stabilească data la care va fi organizat concursul pentru ocuparea celor două posturi de conducere din cadrul noii Agenţii Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi, care nu mai are în subordinea sa alte agenţii judeţe, aşa cum se întâmpla până la punerea în aplicare a acestei reorganizări.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/directori-interimari-la-agentia-regionala-de-mediu-galati-2894.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.