Jump to content

Chioşcurile Rodipet din Galaţi, închiriate cu 2,5 lei/mp


dcp100168

Recommended Posts

]Chioşcurile Rodipet din Galaţi, închiriate cu 2,5 lei/mp

Falimentarea voită a SC Rodipet SA, actuala Network Press Concept SA, continuă cu dezmembrarea reţelei de chioşcuri către diverse firme înfiinţate peste noapte. Mecanismul tip suveică, creat de clanul Awdi pentru a delapida încă din 2004 proaspăt privatizata companie naţională de distribuţie a presei, nu a fost înlocuit de licitaţii. O parte din membrii Adunării creditorilor SC Network Press Concept SA, reprezentanţi ai păgubiţilor care încă mai au de recuperat datorii de la Rodipet, susţin că patrimoniul companiei aflate în insolvenţă este împrăştiat „la pachet" câtorva firmuliţe locale. Este vorba despre o serie de contracte de asociere în participaţiune, încheiate pe judeţe sau chiar pe regiuni şi semnate de administratorii Vasile Uifălean şi Cornel Florea, reprezentanţi ai SC Consulta 99 SPRL, administratorul judiciar al SC Network Press Concept SA. De asemenea, primarii din aproape 30 de judeţe îşi dau acordul pentru toate aceste atribuiri, fără a ţine cont de datoriile încă valabile ale fostei Rodipet către administraţiile locale pe care le conduc.

Sistemul funcţionează simplu: Consulta 99 face asociere în participaţiune cu o firmă, iar primarii din localităţile „acoperite" le închiriază acestora spaţiile fostei Rodipet. Expunerea este foarte bună, chiria este una dintre cele mai mici, iar relansarea propriu-zisă a celui mai mare distribuitor de presă în România se duce pe apa sâmbetei.

Primăria Galaţi a încheiat în luna aprilie a acestui an un contract de închiriere cu SC Network Press Concept SA. Potrivit unor surse din cadrul municipalităţii gălăţene, în contract se precizează că fosta Rodipet a închiriat spaţiile a 49 de chioşcuri în asociere cu o altă firmă de distribuţie a presei, Mara Bussines Solutions SRL. În actele prezentate creditorilor apar însă alte companii de profil, SC Nykemar SRL, aflată în insolvenţă, şi SC Anton Business Consulting SRL, ce ar avea contract de asociere cu SC Network Press Concept SA. Cele două firme nu sunt recunoscute de către oficialii din Primăria Galaţi, însă cert este că preţul chiriei pentru un chioşc ce măsoară între şase şi opt metri pătraţi ajunge lunar la 2,5 lei pe metru pătrat.

Pe acelaşi principiu, lista continuă şi caracatiţa se întinde în toată ţara. În aceste condiţii, din încasările făcute anul acesta, prin contractele de asociere, sumele care revin fostei Rodipet reprezintă un procent foarte mic. Diferenţa este uriaşă: 100.000 de euro faţă de 1,5 milioane de euro, cât se încasa înaintea insolvenţei.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Cum_se_imparte_patrimoniul_Rodipet_0_323368214.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.