Jump to content

Facilităţi pentru IMM-urile gălăţene din partea CL


dcp100168

Recommended Posts

Facilităţi pentru IMM-urile gălăţene din partea CL

Chiar dacă, reducând impozitul pentru persoanele juridice, au produs o gaură de 2 milioane de euro în bugetul local, aleşii locali sunt mulţumiţi că au venit cumva în sprijinul IMM-urilor grav afectate de criza financiară şi economică.

La viitoarea şedinţă a CL, pentru a stimula activitatea economică a oraşului, aleşii vor dezbate un set de noi facilităţi, menite să ofere un sprijin real oamenilor de afaceri.

IMM-urile care creează cel puţin 50 de noi locuri de muncă vor putea beneficia de terenuri cu toate utilităţile necesare, oferite prin concesiune pe 49 de ani sau prin atribuire directă, fiind scutite de la plata concesiunii pe o perioadă de 3 ani. Vor fi scutite şi de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 3 ani. „Suprafaţa de teren ce se va acorda în concesiune va fi în funcţie de numărul de locuri de muncă nou create şi de specificul activităţii. Domeniile prioritare sunt producţie, servicii şi comerţ”. IMM-urile beneficiare trebuie să păstreze locurile de muncă nou create pe o perioadă cel puţin egală cu perioada în care au beneficiat de scutiri. În caz contrar, vor restitui sumele de care au beneficiat.

Serviciul gestiunea patrimoniului se va îngriji de identificarea suprafeţelor de teren ce pot fi atrase în cadrul acestui program în termen de maxim 6 luni de la aprobarea hotărârii de Consiliu Local. Potrivit viceprimarului Ciumacenco, sunt deja pregătite pentru potenţialii investitori 4-5 hectare. Deşi Parcul Industrial ar trebui să fie cea mai la îndemână soluţie, din păcate încă se mai lucrează la infrastructura lui.

Condiţii

Pentru a putea avea parte de acest sprijin, societăţile trebuie să îndeplinească mai multe condiţiile de eligibilitate: să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la bugetul local, iar locurile de muncă să fie nou create.

Acordarea acestor facilităţi se va face de către o comisie specială formată din preşedintele Comisiei de Buget Finanţe, preşedintele Comisiei Juridice, preşedintele Comisiei de Urbanism, doi membri din executivul Primăriei. Comisia se va întruni o dată la o lună şi va analiza cererile, acordând un punctaj fiecărui solicitant. „Pentru numărul de noi locuri de muncă va fi acordat un punctaj egal cu numărul locurilor de muncă; pentru societăţile cu profil productiv se vor acorda 50 de puncte, pentru cele cu profil de servicii se vor acorda 30 puncte, iar pentru societăţile cu profil comercial se vor acorda 10 puncte”, au explicat cei doi politicieni.

http://www.viata-libera.ro/articol-Facilitati_pentru_IMM-uri_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.