Jump to content

Doi gălăţeni vor în conducerea PC

Recommended Posts

Posted

Doi gălăţeni vor în conducerea PC

Un număr de 31 de conservatori şi-au depus candidatura pentru postul de vicepreşedinte al PC, la alegerile programate să se desfăşoare duminică, cu ocazia Congresului formaţiunii. Conform Statutului, conservatorii vor avea un număr de minim 11 vicepreşedinţi, numărul maxim al acestora urmând să fie decis prin vot la Congres.

Pentru funcţia de vicepreşedinte PC şi-au depus candidatura 31 de conservatori: Codrin Ştefănescu, senatorii Radu Terinte, Silvia Ciornei, Marius Marinescu, Irinel Popescu şi deputaţii Daniela Popa, Corneliu Ciontu, Lia, Ardelean Ioan Ţundrea, Sergiu Andon, Bogdan Ciucă, Bogdan Pascu, Teodor Niţulescu. De asemnea mai candidează pentru funcţia de vicepreşedinte şi următorii lideri ai filialelor Partidului Conservator: Liliana Mincă (Sector 3), Popescu Cristian Victor Piedone (Sector 4), Marcel Nicolaescu (Sector 6), Toader Ulise (Alba), Cătălin Teodorescu (Argeş), Avram Constantin (Bacău), Traian Bodea (Bihor), Gheorghi Obreja (Brăila), Marcela Lozneanu (Botoşani), Valerian Ţuclea (Buzău), Dragoş Cotarcea (Dolj), Eugen Durbacă (Galaţi), Gheorghe Dinu Socotar (prim-vicepreşedinte Mureş,) Florin Serghei Anghel (Prahova), Camelia Ignătescu (municipiul Suceava), Maria Grapini (Timiş), Marian Ciurea (Vaslui), Dumitru Buşe (Vâlcea). Senatorii Codruţ Şereş şi Gavrilă Vasilescu vor candida pentru funcţia de secretar general.

Posted

Toţi cei 31 de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai PC vor fi numiţi în aceste posturi. Printre aceştia se află şi gălăţenii Bogdan Ciucă şi Eugen Durbacă.

În cadrul congresului, candidatul învins în lupta pentru funcţia de preşedinte, Florian Anghel, a fost, întrebat de liderul organizaţiei Galaţi, Eugen Durbacă, de ce a părăsit PC şi apoi a revenit în interirorul acestuia. "Am reuşit în 2004 să consolidăm partidul într-o campanie care a fost foarte grea. Cu cât mesajul împotriva PSD a fost mai mare, cu atât voturile au fost mai bune. De la 2% cât poate reprezenta PC, am ajuns la 6%. La momentul la care s-a hotărât sã mergem cu PSD în alegerile generale, toţi votanţii noştri care ne apreciau pentru că eram împotriva PSD ne-au părărsit", a afirmat Anghel. El a precizat că a luat la momentul respectiv decizia de a părăsi partidul şi din motive personale: "M-am implicat mult în campanie, încât nu am reuşit să ies şi să fac campanie în stradă pentru PSD", a spus Anghel, care s-a întors în partid după şase luni. Eugen Durbacă a replicat că nu a fost convins cu aceste argumente.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.