Jump to content

Dănuţ Lefter, noul comandant al Poliţiei Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Şase candidaţi pentru şefia Poliţiei Galaţi

Este oficial: pe data de 9 septembrie 2010 la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) se va desfăşura examenul în urma căruia va fi desemnat noul comandant al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi. Inspector Ovidiu Mustaţă, reprezentant al Centrului de Presă al IGPR: „Înscrierile au început din data de 23 august, iar până în acest moment au fost depuse 6 dosare. 5 dintre candidaţi sunt din Galaţi, iar unul este din Bacău”.

În urmă cu doar o lună, pe 23 iulie, comisarul Doru Geru era desemnat prin ordinul IGPR în funcţia de comandant interimar al IPJ Galaţi, comisarul Daniel Miron fiind eliberat din funcţie. Numirea din 23 iulie a noului comisaru-şef venea la două săptămâni după ce acelaşi Doru Geru fusese numit în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi (funcţie deţinută încă, în acel moment, de Daniel Miron).

http://www.viata-libera.ro/articol-Sase_candidati_la_sefia_Politiei_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Astăzi este concursul pentru fotoliul de şef al Poliţiei Galaţi

În acest moment, şefia IPJ este asigurată, în regim de interimat, de către comisarul Doru Geru, care a preluat această funcţie imediat după demisia fostului inspector şef, Daniel Miron.

În cursa pentru postul de inspector şef s-au înscris încă cinci ofiţeri, patru din cadrul IPJ Galaţi şi unul de la Bacău.

Pe lângă comisarul Doru Geru, la funcţia de şef al IPJ, aspiră şi comisarul George Căpătan, care ocupă în acest moment ocupă funcţia de şef al Biroului Permise Conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Galaţi. Un alt nume greu din această competiţie este comisarul şef Felician Vasilescu. Fost şef al IPJ Galaţi, dar şi ataşat pentru afaceri interne în cadrul Ambasadei României de la Oslo, acesta ocupă în prezent funcţia de adjunct în cadrul IPJ Bacău. Sebastian Dănăilă, şeful serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Galaţi completează această listă.

Dosarele altor doi candidaţi au fost respinse la Bucureşti, în cursul zilei de ieri. Este vorba de comisarul Dan Lefter, din cadrul Biroului de Combatere al Crimei Organizate şi de comisarul şef Cristache Jipa, care a ocupat în trecut funcţia de adjunct al IPJ, dar şi de şef al secţiei de poliţie din cadrul Combinatului Siderurgic SIDEX.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Zi-decisiva-Politia-galateana_0_332366806.html

Link to comment
Share on other sites

şi concursul a fost câştigat de unul dintre cei respinşi :))!

Corect!

Surpriză la concursul pentru şefia IPJ! Dănuţ Lefter este noul inspector şef

În urma concursului care a avut loc astăzi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a stabilit cine va ocupa funcţia de inspector şef al IPJ Galaţi. Este vorba despre subcomisarul Dănuţ Lefter, din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Deşi iniţial dosarul său fusese respins şi nimeni nu îi dădea şanse reale pentru câştigarea acestui portofoliu, subcomisarul Lefter îşi va intra în atribuţiuni de luni.

Informaţia a fost confirmată de IGPR. "Am primit în cursul acestei după-amiezi înştiinţarea de la Minister despre faptul că subcomisarul Lefter va ocupa funcţia de şef al IPJ Galaţi", ne-a declarat scms Ovidiu Munteanu, din cadrul Centrului de Presă al IGPR.

Cine este subcomisarul Lefter?

Până la obţinerea funcţiei de inspector şef în cadrul IPJ Galaţi, subcomisarul Lefter a ocupat funcţia de şef serviciu de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi. La cei 35 de ani, îi urmază în funcţie unui alt inspecor şef tânăr, Daniel Miron, care fusese "înscăunat" la vârsta de 32 de ani. Lefter a absolvit Academia de Poliţie A.I.Cuza Bucureşti în anul 1998, iar în 2004 a obţinut licenţa în economie la Facultatea de Studii Economice din cadrul Universităţii Dunărea de Jos.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Surpriza-IPJ-Danut-Lefter_0_332367098.html

Link to comment
Share on other sites

"Surpriză la concursul pentru şefia IPJ! Dănuţ Lefter este noul inspector şef

În urma concursului care a avut loc astăzi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a stabilit cine va ocupa funcţia de inspector şef al IPJ Galaţi. Este vorba despre subcomisarul Dănuţ Lefter, din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Deşi iniţial dosarul său fusese respins şi nimeni nu îi dădea şanse reale pentru câştigarea acestui portofoliu, subcomisarul Lefter îşi va intra în atribuţiuni de luni."

nu dosarul lui a fost respins, e vorba de alte dosare.

Link to comment
Share on other sites

şi concursul a fost câştigat de unul dintre cei respinşi :))!

...

............. " Deşi iniţial dosarul său fusese respins şi nimeni nu îi dădea şanse reale pentru câştigarea acestui portofoliu, subcomisarul Lefter îşi va intra în atribuţiuni de luni."

nu dosarul lui a fost respins, e vorba de alte dosare.

106.gif Nu mai inteleg nimic...

Dosarul initial a fost respins dar mai apoi admis? 39.gif Asa se explica...

Oricum, ma bucur ca a castigat unul tanar, numai sa fie pe merit.

Link to comment
Share on other sites

...

106.gif Nu mai inteleg nimic...

Dosarul initial a fost respins dar mai apoi admis? 39.gif Asa se explica...

Oricum, ma bucur ca a castigat unul tanar, numai sa fie pe merit.

prima postare era o ironie. au fost respinse două dosare, dar nu cele menționate în articol. informația ziaristului a fost parțial adevărată, ca număr, dar atât. și cel care a fost înainte tot tânăr a fost și... eu ce să spun... Doamne-ajută!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dănuţ Lefter, noul comandant al Poliţiei Galaţi

Numit încă de pe 22 septembrie în funcţia de comandant al Poliţiei Galaţi, subcomisarul Dănuţ Lefter a fost prezentat oficial presei ieri, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi.

După ce, pe 9 septembrie, a fost desemnat câştigător – dintre cei patru candidaţi - al concursului de ocuparea a funcţiei de comandat al IPJ Galaţi, Dănuţ Lefter a preluat prerogativele sale de la comandantul interimar Doru Geru.

De 12 ani în cadrul Poliţiei Galaţi, noul inspector-şef, subcomisarul Dănuţ Lefter, este absolvent al Academiei de Poliţie din anul 1998, precum şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Galaţi (în anul 2005). La 35 de ani, Dănuţ Lefter este al doilea cel mai tânăr şef al IPJ, după fostul inspector-şef Daniel Miron (33 de ani).

În acest moment, ambii adjuncţi ai lui Dănuţ Lefter au ocupat funcţia cea mai înaltă din IPJ Galaţi – Daniel Miron a fost la conducerea Poliţiei până în luna august 2010, în locul său fiind desemnat apoi adjunctul Doru Geru.

http://www.viata-libera.ro/articol-Danut_Lefter_noul_comandant_al_Politiei_Galati_.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dănuţ Lefter - noul şef al poliţiei gălăţene

A început să lucreze ca poliţist în urmă cu 12 ani şi, de la Crimă Organizată, a ajuns direct în fruntea Inspectoratului Judeţean. Ascensiunea profesională a lui Dănuţ Lefter a fost extrem de rapidă. A început ca subofiţer la ordine publică, unde a lucrat doar jumătate de an, iar de luna trecută, este noul şef al Inspectoratului de Poliţie.

Pentru Dănuţ Lefter, munca de la Crimă Organizată a fost cea care i-a rămas în suflet. „La Crimă Organizată ai o satisfacţie foarte mare. Finalitatea muncii este cu totul deosebită. Lucrezi cu înregistrări, filmări, filaje, flagrante. E foarte captivant şi plăcut. Am fost şi cazuri la care am lucrat sub acoperire", spune şeful poliţiei. În cei şapte ani petrecuţi la acest departament, misiunile la care a participat l-au pus în faţa a nenumărate pericole. „Au fost acţiuni în care am avut glonţ pe ţeavă. Au fost misiuni în care ne-am confruntat cu infractori care aveau arme. Erau pregătiţi pentru orice. Am trecut prin multe. Am făcut flagrante la cumpărări şi achiziţii de droguri. Au fost focuri de avertisment. Am găsit infractori cu cuţitul sub pernă sau cu sabia sub pat", mai spune Dănuţ Lefter.

Diferenţele dintre cele două posturi sunt enorme, din punctul de vedere al şefului poliţiei. În timp ce la Crimă Organizată fiecare avea atribuţiile sale, aici responsabilitatea s-a extins la întreaga activitate din inspectorat. „Este diferenţă între cele două posturi. Ca ordonator de credite, trebuie să priveşti lucrurile mai de sus, mai mult din punctul de vedere al unui manager. Te confrunţi cu alte probleme aici. Acolo lucram cu 10 oameni, iar aici sunt 1.200. Diferenţa este mare sub toate aspectele. Mă bazez foarte mult şi pe cei de lângă mine, adjuncţii Daniel Miron şi Doru Geru", a adaugă noul şef al IPJ.

Întrebări şi răspunsuri

- Care mai sunt satisfacţiile muncii de acum?

- Satisfacţiile se schimbă. La Crimă Organizată, când destructurezi o grupare e un anume gen de reuşită. Aici o să am satisfacţii abia când va scădea criminalitatea, numărul tâlhăriilor, atunci când se va putea ieşi pe stradă fără teamă, când se vor putea face afaceri fără riscul de a fi înşelat.

- Ce trebuie schimbat în cadrul poliţiei?

- Din puctul meu de vedere, nu trebuie să schimb ceva. Cred că lucrurile trebuie perfecţionate. Dacă nu avem autoritate în stradă, din punctul meu de vedere, existăm degeaba. Poliţiştii trebuie să devină conştienţi de faptul că ei sunt un factor de echilibru al societăţii. Poliţistul trebuie să intervină prompt şi să ştie ce are de făcut.

Profil

Născut: 11 august 1975, Galaţi

Studii: Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza Bucureşti

Familie: Căsătorit, doi copii

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Portret-_Danut_Lefter_este_noul_sef_al_politiei_galatene_0_362363858.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.