Jump to content

Diplome de licenţă neridicate de 30 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Diplome de licenţă neridicate de 30 de ani

Au învăţat luni de zile ca să intre la facultate, s-au chinuit patru sau cinci ani cu sesiuni, iar la final au trecut şi de examenul de licenţă. Totul pentru a avea o diplomă de absolvent de studii superioare. După tot acest chin, în mod paradoxal, mulţi absolvenţi uită să-şi ridice actele.

La Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, zeci de diplome de licenţă îşi aşteaptă proprietarii. Unele de mai bine de 30 de ani. Mulţi dintre cei care nu şi-au mai ridicat actele au domiciliul în judeţe îndepărtate, şi au locuit la Galaţi doar pe perioada studiilor. Pentru că s-au putut angaja doar cu o adeverinţă eliberată de Universitate, ei nu au mai bătut jumătate de ţară pentru a-şi recupera actele. Migraţia forţei de muncă este o altă cauză. "Sunt foarte mulţi absolvenţi care pleacă în străinătate şi acolo nici nu mai profesează în domeniul în care au... sau nu au posibilitatea să se întoarcă, sau trebuie să facă o procură care costă în străinătate", a declarat Viorel Mânzu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi.

În fiecare an, cel puţin 50 din cei 6000 de absolvenţi ai Universităţii gălăţene uită să îşi mai recupereze actele de la secretariatele facultatilor. De obicei, titularii vin după ele după doi, trei ani. Documentele sunt în siguranţă, asigură conducerea Universitatii, si vor putea fi recuperate şi peste câteva decenii. Mai ales că anii de studii la zi sunt consideraţi vechime la calcularea pensiei.

http://www.realitatea.net/diplome-neridicate-de-peste-30-de-ani-la-o-universitate-din-galati_736374.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.