Jump to content

Gălăţeni păcăliţi prin telefon - metoda "Accidentul"


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeni păcăliţi prin telefon

Nici macar zidurile groase ale inchisorii nu-i impiedica pe unii infractori sa comita faradelegi. Asta spun aproape 50 de persoane din Galati, victime ale unei escrocherii puse la cale printr-un simplu apel telefonic. Oamenii au cazut in plasa unor indivizi care i-au apelat pe mobil si i-au convins sa le dea codurile de reincarcare ale unor cartele telefonice. S-au ales cu pierderi de sute de euro fiecare. Escrocii ar fi detinuti din mai multe penitenciare din tara, spun anchetatorii.

Un barbat de 63 de ani povesteste ca a fost sunat de un individ, care l-a rugat sa-i cumpere cinci cartele telefonice si sa ii transmita codurile. Crezand ca vorbeste cu unul dintre nepotii sai, omul a cedat insistentelor. Numai ca imediat a aflat ce inseamna sa intinzi degetul si sa ti se ia toata mana. Intr-un tarziu, barbatul a descoperit ca gestul de bun samaritean l-a costat 250 de euro. A simtit insa ca i se inmoaie picioarele atunci cand si-a dat seama ca individul caruia i-a cumparat cartela dupa cartela nu ii este nepot. Infuriat, omul s-a dus glont la politie, unde a aflat insa ca nu este singurul pagubit. Alertati de atatea plangeri, politistii au deschis o ancheta, care i-a condus la portile unor penitenciare.

Nu trimiteti coduri de cartele prin SMS

"Avertizam populatia ca nicio persoana nu poate castiga un premiu de orice fel in bani, bunuri ori alte valori, daca nu participa printr-o notificare la concursurile derulate in Romania, acest lucru intamplandu-se foarte rar", spun politistii. Ei le-au spus persoanelor inselate ca sunt sanse sa ii identifice pe escroci. Oamenii legii au insa si o veste proasta pentru pagubiti: nu-si mai pot recupera banii.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/pacaliti-la-telefon-50-de-galateni-au-trimis-bani-unor-puscariasi.html

De la „aţi câştigat”o ţeapă la nepotul „dependent” de cartele telefonice

Cel puţin 40 de gălăţeni regretă amarnic că s-au bucurat când au primit un mesaj prin care erau anunţaţi că au câştigat la diverse promoţii sau concursuri şi tot ce trebuiau să facă era să trimită codurile de încărcare ale unor cartele prepay, să trimită direct bani în conturi pentru a plăti, zică-se, taxele necesare astfel încăt câştigul să ajungă la ei sau să plătească impozitele pe câştig. Toate au fost doar poveşti de adormit copii şi de scos bani de infractori plictisiţi de statul la răcoare. Unul dintre cei 40 de gălăţeni aflaţi în această situaţie este domnul Nicu Huzum, un gălăţean care a lăsat orgoliile la o parte şi care speră ca povestea lui să-i facă pe alţii să nu păţească ca el. „M-a sunat într-o zi la telefon cineva care mă lua cu ce mai faci şi aşa mai departe. Am întrebat cine e la telefon. Mi s-a răspuns «cum, nu ghiceşti?» şi m-a ţinut tot aşa până când am zis că e un nepot la care ţin, Nicu îi zice. Vocea de la capătul firului mi-a confirmat că da, Nicu e, şi mi-a cerut 5 cartele prepay, să îi trimit codurile. Am făcut. Peste alte câteva zile, la fel, aceeaşi poveste. Apoi iar, de data asta îmi cerea 600 de lei. Mi-am dat abia atunci seama că nu e în ordine ceva şi am verificat la nepotul meu acasă, care habar nu avea de toată povestea. Am pierdut aşa 250 de euro. Ştiu că banii nu-i recuperez, dar aş vrea să ştiu cine a făcut-o”, spunea Nicu Huzum, avertizând toţi gălăţenii să nu facă ca el.

Moduri de operare ale ţeparilor prin telefon

În ultima vreme, la Poliţia Municipiului Galaţi au fost înregistrate mai multe plângeri cu privire la înşelăciuni comise prin intermediul telefonului mobil. „Diferite persoane au fost sunate pe telefonul mobil, de către autori necunoscuţi, care le anunţau că sunt câştigătorii unor premii (telefoane mobile sau sume de bani, în lei sau în euro, ori minute gratuite. Aceştia se recomandă ca fiind reprezentanţi ai diferitelor firme şi le determină să le comunice datele de identitate (nume, adresa, seria şi numărul cărţii de identitate, codul numeric personal). Ulterior, părţile vătămate sunt convinse să efectueze, de pe telefonul mobil, operaţiuni de reîncărcare a mai multor cartele prepay pentru „validarea premiului”. În alte cazuri, părţile vătămate sunt contactate telefonic de către presupuşi operatori de telefonie mobilă, care sub pretextul oferirii de minute gratuite ori a remedierii unor erori în contul abonatului le determină să efectueze aceleaşi operaţiuni de reîncărcare a certelelor prepay. Un alt mod de operare folosit de către autori este acela că părţile vătămate sunt apelate pe telefonul fix şi mobil, fără a se prezenta, solicitând părţilor vătămate să ghicească cine sunt, iar sub acest nume presupus de victime, le cer să cumpere cartele telefonice cu credit prepay şi apoi să le comunice codul de reîncărcare. De asemenea, se mai foloseşte pretextul câştigării unui premiu destul de mare în euro, prin mesaje scrise, iar când victimele contactează numerele de intrare în posesia premiului, sunt convinse şi îndrumate de autori să depună prin poştă sau Western Union sume de bani reprezentând taxe de curierat sau impozitul pe valoarea premiului. De menţionat faptul că numărul cărţii de identitate al posesorilor abonamentelor şi respectiv ultimele 6 cifre ale CNP al posesorilor de abonamente telefonice reprezintă codurile necesare efectuării reîncărcărilor electronice (transfer de credit) a cartelelor prepay de pe telefonul mobil”, a precizat cms. Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi. Din cercetările efectuate până în prezent, autorii acestor fapte provin din rândul deţinuţilor din diferite penitenciare din ţară.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/de-la-ati-castigato-teapa-la-nepotul-dependent-de-cartele-telefonice.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Un deţinut a oferit 17 premii fictive, de mii de euro

Simion Virgil Bogdan (28 de ani) este un recidivist cunoscut, iar în septembrie 2008 era încarcerat în Penitenciarul Ploieşti. Acolo i-a venit ideea de a trimite mesaje la diverse persoane, pe care le anunţa că sunt câştigătorii unor sume de până la 20.000 de euro.

Primul pe listă a fost gălăţeanul Liviu Gherman, care a primit „instrucţiuni", conform cărora urma să depună 200 de euro prin mandat poştal pentru a-şi putea ridica premiul.

Omul a anunţat Poliţia, care a organizat un flagrant la un oficiu poştal din Buzău, unde trebuia să ajungă banii.

În plasă au căzut doi tineri, care au refuzat să ridice banii pentru că fuseseră trimişi doar cinci lei. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, iar mesajul găsit pe telefonul ultimului dintre aceştia este edificator: „Bogdane, vezi că pune unul banii prin poştă. Vezi şi tu cum e prin poştă cum intri".

Anchetatorii au avut parte de o surpriză de proporţii când au efectuat o percheziţie în celula lui Simion Virgil Bogdan. Când i-a văzut , bărbatul a scos cartela SIM dintr-un telefon şi a înghiţit-o. El nu a recunoscut că a trimis mesajele, dar s-a dovedit ulterior că un mesaj similar fusese primit şi de un bărbat din Ţăndărei, care s-a lăsat convins să cumpere trei cartele în valoare de câte 20 de euro.

În total, 17 persoane din întreaga ţară au fost păcălite iar Simion Virgil Bogdan a încercat escrocheria chiar şi pe propriul avocat. „A fost condamnat anterior de cinci ori pentru infracţiuni contra patrimoniului şi trafic de persoane. Ieri a fost trimis în judecată pentru înşelăciune", ne-a declarat prim procurorul adjunct al Parchetului de pe pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Exclusiv-Un_detinut_a_oferit_17_premii_fictive-de_mii_de_euro_0_339566145.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Escroc - condamnat după ce a oferit 17 premii fictive prin SMS

Gălăţeanul Simion Virgil Bogdan (30 de ani) a fost condamnat, zilele trecute, la patru ani de închisoare, de către Judecătoria Galaţi, pentru înşelăciune, după ce a reuşit să ţepuiască 17 persoane din întreaga ţară, promiţându-le premii fictive de până la 20.000 de euro. Recidivist cu state vechi de plată, tânărului i-a venit ideea de a face bani profitând de naivitatea oamenilor, în septembrie 2008, pe când se afla în Penitenciarul Ploieşti. Virgil Simion trimitea mesaje, prin care îşi anunţa victimele că au câştigat premii subtanţiale în bani. Afacerea a mers ca pe roate, până când un gălăţean, Liviu Gherman, a decis să anunţe Poliţia, după ce a primit, la rândul său, un mesaj de la Virgil Simion. Poliţia a organizat un flagrant la un oficiu poştal din Buzău, unde urmau să ajungă banii.În plasă au căzut doi tineri, care au refuzat să ridice banii, pentru că fuseseră trimişi doar cinci lei. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, iar mesajul găsit pe telefonul ultimului dintre aceştia vorbeşte de la sine: „Bogdane, vezi că pune unul banii prin poştă. Vezi şi tu cum e prin poştă, cum intri".

A înghiţit cartela SIM din telefon

Oamenii legii au efectuat o percheziţie în celula lui Virgil Simion, dar tânărul a înghiţit cartela SIM dintr-un telefon, pentru a ascunde astfel mesajele care l-ar fi dat de gol. Ulterior, el a negat că ar fi implicat în trimirea mesajelor, dar nu a reuşit să îşi ascundă toate urmele, pentru că a fost găsit un alt mesaj primit de un bărbat din Ţăndărei, care s-a lăsat convins să cumpere trei cartele în valoare de câte 20 de euro.În total, 17 persoane din întreaga ţară au fost păcălite, iar Simion Virgil Bogdan nu a ezitat să încerce escrocheria chiar şi pe propriul avocat. Escrocul a fost condamnat, anterior, de cinci ori pentru infracţiuni contra patrimoniului şi trafic de persoane, iar în prezent execută o pedeapsă de şase ani de închisoare. Instanţa i-a confiscat toate telefoanele mobile şi l-a obligat să restituie păgubiţilor toţi banii pe care aceştia i-au trimis pentru a pune mâna pe “premii”.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Atenţie la... premii!

În ziua de 12 iunie a.c, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au prins-o în flagrant pe I. Georgiana de 21 ani, din Galaţi, în timp ce ridica de la un oficiu poştal suma de 4.000 lei, bani depuşi de către o persoană din judeţul Sălaj, victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin oferirea de premii într-o reţea de telefonie mobilă. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că I. Georgiana cu sprijinul lui C. Marian, deţinut în penitenciar, a mai obţinut anterior de la aceeaşi persoană, prin acelaşi mod de operare, suma de 14.000 lei. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infarcţiunii de înşelăciune, din totalul prejudiciului creat recuperându-se suma de 4.000 lei.

Poliţiştii gălăţeni atrag atenţia asupra faptului că unii cetăţeni, în dorinţa de a câştiga sume de bani ori alte premii, cad cu uşurinţă în plasa escrocilor care sunt persoane bine organizate, ce se prezintă drept operatori ai unor diferite companii de telefonie mobilă ori angajaţi ai unor mari firme ce comercializează aparatură electronică şi electrocasnică şi care, folosind diverse metode de convingere, îi determină să vireze diferite sume de bani în conturi sau să reîncarce cartele pre-pay. De regulă, acest gen de fapte sunt comise de diverse persoane aflate în penitenciare din ţară care sunt ajutate de persoane fără adăpost ori din familii dezorganizate, de la care nu se poate recupera prejudiciul.

Pentru a nu fi victimele unor astfel de persoane, cetăţenii trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

- să nu comunice persoanelor străine date privind identitatea;

- să nu vireze sume de bani ori să încarce cartelele telefonice ale unor persoane necunoscute;

- să contacteze dealerii autorizaţi din localitatea de domiciliu asupra credibilităţii mesajelor primite şi să verifice dacă firma respectivă oferă premii promoţionale în bani sau bunuri;

- să apeleze imediat la 112 şi să anunţe orice încercare de fraudă.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Ţeparul care oferea premii fictive din puşcărie rămâne după gratii

Gălăţeanul Simion Virgil Bogdan (30 de ani), condamnat în urmă cu trei luni la patru ani de închisoare pentru înşelăciune, vrea în libertate. Bărbatul, care a reuşit să ţepuiască 17 persoane din întreaga ţară, promiţându-le premii fictive de până la 20.000 de euro, a făcut o cerere de întrerupere a executării pedepsei, respinsă întâi de Judecătorie, iar acum şi de Tribunalul Galaţi.

Recidivist cu state vechi de plată, tânărului i-a venit ideea de a face bani profitând de naivitatea oamenilor în septembrie 2008, pe când se afla în Penitenciarul Ploieşti. Virgil Simion trimitea mesaje, prin care îşi anunţa “victimele” că au câştigat premii substanţiale în bani. Afacerea a mers ca pe roate până când un gălăţean, Liviu Gherman, a decis să anunţe Poliţia după ce a primit, la rândul său, un mesaj de la Virgil Simion. Poliţia a organizat un flagrant la un oficiu poştal din Buzău, unde trebuia să ajungă banii. În plasă au căzut doi tineri, care au refuzat să ridice banii pentru că fuseseră trimişi doar cinci lei. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, iar mesajul găsit pe telefonul ultimului dintre aceştia vorbeşte de la sine: „Bogdane, vezi că pune unul banii prin poştă. Vezi şi tu cum e prin poştă cum intri".

A înghiţit cartela SIM din telefon

Oamenii legii au efectuat o percheziţie în celula lui Virgil Simion, dar tânărul a înghiţit cartela SIM dintr-un telefon pentru a ascunde astfel mesajele care l-ar fi dat de gol. Ulterior, el a negat că ar fi implicat în trimiterea mesajelor, dar nu a reuşit să îşi ascundă toate urmele pentru că a fost găsit un alt mesaj primit de la un bărbat din Ţăndărei, ce se lăsase convins să cumpere trei cartele în valoare de câte 20 de euro. În total, 17 persoane din întreaga ţară au fost păcălite, iar Simion Virgil Bogdan nu a ezitat să încerce escrocheria chiar şi pe propriul avocat. Escrocul a fost condamnat anterior de cinci ori pentru infracţiuni contra patrimoniului şi trafic de persoane, iar în prezent execută o pedeapsă de şase ani închisoare. Instanţa i-a confiscat toate telefoanele mobile şi l-a obligat să restituie păgubiţilor toţi banii pe care aceştia i-au trimis pentru a pune mâna pe “premii”.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Un deţinut a înşelat o tânără cerându-i să îi trimită 15.000 de lei pentru un presupus premiu

Un deţinut din Penintenciarul din Galaţi a înşelat o tânără în vârstă de 19 ani din Alba Iulia, pe care a convins-o să îi trimită peste 15.000 de lei sub pretextul că ar fi câştigat un premiu, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achite anumite sume de bani.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba a informat, miercuri, că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Tisău, judeţul Buzău, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, este cercetat pentru înşelăciune după ce a convins o tânără din Alba Iulia să-i trimită peste 15.000 de lei pe motiv că ar fi câştigat un premiu important.

Bărbatul a contactat-o pe tânără de mai multe ori pe telefonul mobil, în cursul lunii decembrie, şi a convins-o că a câştigat un premiu important, însă pentru a putea intra în posesia acestuia trebuie să achite anumite sume de bani.

Tânăra a depus în contul bărbatului, prin intermediul unor societăţi specializate, suma de 15.600 lei, în două rânduri. În cele din urmă, tânăra a realizat că a fost înşelată şi a anunţat Poliţia.

Deţinutul este cercetat pentru înşelăciune, oamenii legii încercând să stabilească dacă acesta a mai înşelat şi alte persoane din ţară.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Escroc gălăţean, prins de poliţişti după ce a înşelat prin SMS o femeie din Ruşeţu
Poliţiştii din cadrul Secţiei Pogoanele au prins ieri un gălăţean, în vârstă de 21 de ani, principalul suspect în cazul unei înşelăciuni comisă asupra unei buzoience. În ziua de 7 ianuarie, o femeie din Ruşeţu, în vârstă de 43 de ani, a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind reprezentantul unei firme organizatoare a unui concurs. Gălăţeanul i-a comunicat femeii că a câştigat un premiu, dar pentru a intra în posesia acestuia trebuia să trimită prin mandat poştal suma de 900 de lei. După ce a depus banii, femeia a fost contactată din nou şi i s-a comunicat că trebuie să mai depună 1.200 de lei într-un cont bancar, însă femeia nu s-a mai conformat, dându-şi seama că a fost înşelată. Cazul a fost înregistrat iniţial în evidenţe cu autor necunoscut. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 12 poliţie rurală Pogoanele, s-a reuşit identificarea suspectului, împotriva căruia a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Înşela oamenii cu telefonul mobil din închisoare

Un deţinut a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi după ce a păcălit mai multe persoane, cărora le-a trimis mesaje pe telefoanele mobile, prin care îi anunţa că sunt câştigătorii unor premii importante în euro.
Prima pe listă a fost Geanina Georgescu Pârlog, ce a muşcat „momeala” după ce a primit pe telefonul mobil un mesaj în care se spunea „Felicitări! Numărul tău a fost extras câştigător al marelui premiu de fidelitate Cosmote de 20.000 de euro. Pentru informaţii apelaţi la...”. Femeia a fost de acord să plătească prin poştă suma de 1.300 de lei, ce ar fi reprezentat un „impozit”, dar când a sunat din nou, pentru a-şi ridica premiul, i s-a spus că trebuie să mai plătească alţi 2.200 de lei, reprezentând „comisionul” băncii, moment în care femeia şi-a dat seama că a fost înşelată. Şi-a cerut banii înapoi dar i s-a răspuns „sunt un haiduc, care ia bani de la săraci pentru a-i da la săraci”.
Scenariul s-a repetat şi în cazul lui Aurel Teuşan, care a plătit, la rândul lui, 1.300 şi 1.800 de lei, dar şi mai multe cartele de reîncărcare telefonică, înainte de a realiza că a fost ţepuit.
Alt deţinut, acelaşi scenariu
Păgubiţii au făcut plângeri la Poliţie, iar anchetatorii au descoperit că telefoanele fuseseră date de pe unul din cele două SIM-uri găsite în celula lui Iulian Lazăr, care se află în prezent în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare. Bărbatul a negat că ar fi trimis mesajele telefonice, dar a recunoscut că îi ştia pe intermediarii care au ridicat banii păcăliţilor de la poştă.
Un alt deţinut păcălea lumea în acelaşi mod. Gălăţeanul Simion Virgil Bogdan (30 de ani) a reuşit să ţepuiască 17 persoane din întreaga ţară promiţându-le premii fictive de până la 20.000 de euro. Virgil Simion trimitea mesaje prin care îşi anunţa “victimele” că au câştigat premii substanţiale în bani. Afacerea a mers ca pe roate până când un gălăţean, Liviu Gherman, a decis să anunţe Poliţia după ce a primit, la rândul său, un mesaj de la Virgil Simion. Escrocul a fost condamnat anterior de cinci ori pentru infracţiuni contra patrimoniului şi trafic de persoane, iar în prezent execută o pedeapsă de şase ani închisoare. Instanţa i-a confiscat toate telefoanele mobile şi l-a obligat să restituie păgubiţilor toţi banii pe care aceştia i-au trimis pentru a pune mâna pe “premii”.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Bătrână din Blaj, înşelată cu 6.500 de lei prin metoda „telefonul” de doi tineri din Galaţi

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au finalizat cercetările într-un dosar privind o infracţiune de înşelăciune comisă prin telefon. O bătrână a fost convinsă să trimită peste 6.000 de lei în contul a doi tineri din Galaţi.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că  B. Andrei, de 20 de ani, împreună cu V. Cosmin, de 21 de ani, ambii din Galaţi a sunat-o pe victimă, o femeie în vârstă de 82 de ani din municipiul Blaj, căreia i s-au recomandat ca fiind reprezentanţi ai unei societăţi de telefonie mobilă.

Cei doi i-au comunicat victimei că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia  acestuia de depunerea într-un cont a sumei de 6.550 lei, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de bani.
Cei doi suspecţi au fost cercetaţi în stare de libertate. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunerea de trimitere în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Percheziţii pentru soluţionarea unui dosar privind mai multe fapte de înşelăciune

Poliţiştii gălăţeni efectuează în această dimineaţă 6 percheziţii pentru soluţionarea unui dosar penal privind mai multe fapte de înşelăciune
În cursul zilei de azi, 22.02.2013, începând cu ora 06,00, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi efectuează simultan 6 percheziţii, (2 în comuna Tunari, jud. Ilfov, 2 în municipiul Roman, jud. Neamţ, una în municipiul Botoşani şi una în Penitenciarul Miercurea Ciuc) în vederea documentării activităţii infracţionale a 3 persoane suspectate de comiterea mai multor fapte de înşelăciune.
În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor au stabilit că 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 30 ani, toţi din municipiul Roman, judeţul Neamţ au înşelat 3 persoane din municipiile Galaţi şi Bucureşti.
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei 3 suspecţi au pretins păgubiţilor, prin telefon, sub pretextul că aceştia sunt beneficiarii unor premii în bani oferite de către companiile de telefonie, depunerea într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, a unor sume de bani cuprinse între 9.000 lei şi 100.000 lei, pentru adjudecarea premiului.
Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 200.000 de lei.
Percheziţiile ce se desfăşoară azi, 22.02.2013, au ca scop probarea activităţii infracţionale a celor 3 suspecţi, dar şi identificarea eventualilor complici. În penitenciar sunt căutate telefoane mobile şi cartele de telefon mobil de pe care au fost efectuate apelurile, iar la locuinţele celorlalţi suspecţi sunt căutate înscrisuri prin care au fost ridicate sumele de bani transferate prin intermediul societăţii de transfer rapid.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

"Ai castigat un milion de euro". Ce a urmat l-a facut pe un galatean sa fie campionul celor inselati
Un barbat din Galati este campionul celor inselati prin telefon. O persoana necunoscuta l-a convins ca a castigat un milion de euro si ca trebuie sa vireze o suta de mii de lei intr-un cont ca sa-si poata ridica premiul.
Barbatul, care a cerut in mod expres ca identitatea sa nu ii fie dezvaluita, este din Galati si a crezut ca i-a pus Dumnezeu mana-n cap. Cel care l-a inselat i-a spus ca suna din partea unei companii de telefonie si l-a felicitate pentru milionul de euro castigat. Abia dupa ce a trimis banii - aproape o suta de mii de lei - si-a dat seama ca a fost inselat si a mers la politie.
Din pacate, nu este singura victima. Alti doi cetateni din Bucuresti au fost pacaliti la fel, tot cu sume mari. Cei doi au virat impreuna o suta de mii de lei.
Anchetatorii au reusit sa dea de urma unei adevarate retele, pe care o conducea un detinut din penitenciarul Mirecurea Ciuc, inchis pentru viol.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi indivizi suspectaţi că au "jumulit" trei persoane de 200.000 de lei
* Incredibil, dar totuşi adevărat! Un gălăţean a virat în contul unor escroci 100.000 de lei în urma unui apel prin care era anunţat că a câştigat un premiu consistent din partea unei companii de telefonie mobilă! * Doi dintre cei trei suspecţi în privinţa cărora există probe că ar fi comis faptele au fost lăsaţi în libertate de instanţă

În epoca în care ţeparii fac sute de victime cu ajutorul telefoanelor mobile se mai găsesc încă persoane care nu doar că dau crezare promisiunilor de premii fabuloase primite prin apel sau SMS, dar mai şi virează sume uriaşe de bani necesare "adjudecării câştigurilor". A dovedit-o un gălăţean care a plătit nu mai puţin de 100.000 de lei după ce a fost sunat de un necunoscut care l-a anunţat că este fericitul câştigător al unui premiu oferit de o companie de telefonie mobilă. Cuprins de febra câştigului, omul nu a stat mult pe gânduri şi a virat în cont banii ceruţi. Abia după aceea şi-a dat seama de păcăleală şi a anunţat poliţia.
La fel ca el, alte două persoane din Galaţi şi Bucureşti, au aruncat cu banii fără să gândească şi au ajuns apoi la poliţie. În urma investigaţiilor, ofiţerii de la Economic au dat de urma a trei suspecţi, toţi originari din Roman, judeţul Neamţ. Unul dintre ţepari "lucra" din Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde este închis pentru altă faptă.
„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei trei suspecţi au pretins păgubiţilor, prin telefon, sub pretextul că aceştia sunt beneficiarii unor premii în bani oferite de către companiile de telefonie, depunerea într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, a unor sume de bani cuprinse între 9.000 lei şi 100.000 lei, pentru adjudecarea premiului”, precizează Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Pentru a aduna dovezi suplimentare împotriva celor trei suspecţi, dar şi pentru a găsi şi alţi complici, poliţiştii gălăţeni au descins vineri în şase locaţii, două în comuna Tunari, jud. Ilfov, două în municipiul Roman, jud. Neamţ, una în municipiul Botoşani şi una în Penitenciarul Miercurea Ciuc. În urma descinderilor, poliţiştii au adus la audieri opt persoane şi au ridicat pentru verificare cinci telefoane mobile, zece cartele şi mai multe înscrisuri. Cei doi tineri liberi din Roman în privinţa cărora s-a probat activitatea infracţională au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis cercetarea lor în libertate pentru înşelăciune.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Poliţiştii din Blaj au finalizat cercetările într-un dosar penal privind o faptă de înșelăciune prin telefon

La data de 18.03.2013, poliţiştii de investigaţii criminale din Blaj, au finalizat cercetările privind o faptă de înşelăciune comisă prin intermediul telefonului, prin care o femeie din Blaj a suferit un prejudiciu de 1.250 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 07.09.2012, L.O.C., de 18 ani, din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, a apelat-o pe victimă pe telefonul fix susţinând că este reprezentantul firmei de telefonie şi i-a comunicat că este câştigătoarea unui premiu de 12.000 de euro iar pentru a intra în posesia lui a convins-o să depună într-un cont suma de 1.250 lei, reprezentând taxe şi comisioane. Victima a urmat indicaţiile autorului iar la scurt timp după ce a depus suma de bani a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunerea de trimitere în judecată a lui L.O.C. sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

informatiadealba.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Falsă secretară şi doi deţinuţi, care operau prin Metoda "Accidentul", au primit mandate de arestare preventivă

Falsa secretară, de 24 de ani, a compărut astăzi în faţa instanţei, alături de doi complici, deţuinuţi de la Galaţi, între care şi iubitul ei. Aceştia au primit mandate e arestare pentru următoarele 29 de zile, după ce au înşelat o bătrână de 83 de ani, prin Metoda "Accidentul".

Curios lucru, în timp ce poliţiştii au prins-o în flagrant pe presupusa secretară, iubitul ei in Penitenciarul Galaţi o suna. Rămâne de văzut cum au reuşit puşcăriaşii să formeze o reţea de infractori chiar sub ochii gardienilor.

Iată modul de operare: În seara zilei de 2 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-a prezentat o brăileancă de 83 de ani, care a reclamat că, în ziua anterioară, a fost apelată pe telefonul mobil de un bărbat care s-a prezentat a fi prieten cu un nepot al ei şi a anunţat-o că acesta a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu victime omeneşti, şi are nevoie de 5.000 de lei pentru a se înţelege cu familia victimei, şi va trimite pe cineva să-i dea. Aceasta a scos suma cerută din bancă şi i-a dat-o unui bărbat trimis de apelant, apoi şi-a dat seama că a fost înşelată. Ulterior, aceasta a fost apelată de un alt bărbat, care s-a recomandat avocatul nepotului ei şi care i-a cerut suma de 3.000 de lei, pentru onorariu şi alte cheltuieli aferente, urmând ca banii să fie predaţi secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei. Ieri, după ce victima a ridicat de la bancă suma de 3.000 de lei, banii au fost marcaţi şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pregătit prinderea în flagrant. La orele 12.50, după ce a primit banii de la victimă, poliţiştii au prins-o în flagrant pe N.R. (24 de ani), domiciliată fără forme legale în municipiu. "Poliţiştii au stabilit că cei doi apelanţi sunt persoane privative de libertate, încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care au pus în aplicare această metodă, cu sprijinul altor persoane aflate în libertate. Tânăra a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi astăzi va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului şi tragerea lor la răspundere penală", a declarat inspector principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Reamintim că, la data de 14 martie a.c., la orele 15:00, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului a fost sesizat de un brăilean, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, a fost apelat pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care a spus că e fiul lui, că a avut un accident rutier şi că are nevoie de suma de 10.000 de lei pentru a rezolva problema. Apelantul i-a comunicat victimei că la domiciliul ei va veni o persoană trimisă de avocat lui pentru a ridica banii. Imediat, brăileanul şi-a dat seama că este înşelat şi a sesizat Poliţia. Echipa de judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, constituită în cauză, s-a deplasat la domiciliul părţii vătămate, în vederea realizării flagrantului, reuşindu-se prinderea persoanei care venise să ia banii, anume G.I. (28 de ani), din municipiul Brăila. Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului unde i s-a probat că este autorul comiterii a altor trei infracţiuni de înşelăciune, comise în mediul rural, în perioada februarie-martie 2013, prin acelaşi mod de operare, şi înregistrate cu autori necunoscuţi. "Faptele au fost săvârşite asupra a trei victime domiciliate în localităţile Corbu-Nou, Gemenele şi Cazasu, care au fost prejudiciate cu sumele de 3.000 de lei, 15.000 de lei şi 3.000 de lei. Fiind extinse cercetările s-a stabilit că autorul acţiona împreună cu o altă persoană, pe care a cunoscut-o în penitenciar, în timp ce executa o pedeapsă privativă de libertate, poliţiştii desfăşurând cercetări pentru depistarea şi audierea acestuia. În ziua de 15 martie a.c., a fost prezentat instanţei de judecată care a emis împotriva lui mandat de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune", a adăugat Jenel Şogor.


Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Femeie înşelată cu 2.500 euro de un bărbat care a pretins că este avocat

O femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc a reclamat la Poliţie că a fost înşelată cu 2.500 de euro de un bărbat care a pretins că este avocat, acesta contactând-o telefonic şi cerându-i bani pentru ca ginerele ei să nu fie arestat după ce ar fi provocat un accident rutier soldat cu victime.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, o femeie în vârstă de 53 de ani din Câmpulung Moldovenesc a declarat că a fost contactată atât pe telefonul fix cât şi pe cel mobil de un bărbat care i-a cerut să depună 2.500 de euro întru-un cont, pentru a-l scoate pe ginerele său din arest, după ce ar fi comis un accident rutier soldat cu victime. Bărbatul respectiv i-a spus că ginerele femeii a accidentat un copil şi că trebuie să depună 1.000 de euro la bancă pe numele unei persoane din municipiul Galaţi.

Femeia a depus banii la o agenţie bancară din Câmpulung Moldovenesc pe numele respectiv, nefiind precizată nicio adresă, ci doar numărul de tranzacţie. În timp ce se întorcea acasă, femeia a fost din nou sunată pe telefonul mobil de acelaşi bărbat, care i-a cerut să încarce două cartele telefonice cu sumele de 65 lei pentru că ginerele ei nu mai avea credit pe telefon, dar şi să mai depună 1.500 de euro, întrucât victima accidentului a murit.

Femeia a împrumutat 7.000 de lei de la fiul el şi a depus banii, prin mandat on-line de la Poşta din Câmpulung Moldovenesc, pe numele bărbatului din Galaţi.

 

Înşelăciune cercetată de poliţie
La 23.04.2013, ora 08.30, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către P.Rozalia, de 53 ani, localnică, despre faptul că, persoane necunoscute (bărbat) a contactat-o telefonic pe telefonul fix apoi cel mobil şi i-a cerut să depună suma de 2.500 euro întru-un cont, pentru a-l scoate pe ginerele său de la arestare, întrucât a comis un accident rutier soldat cu victime.
Din cercetări a rezultat că la data de 22.04.2013, în jurul orei 16.00, în timp ce reclamanta se afla la domiciliu, a fost sunată pe telefonul fix din locuinţă şi o persoană de sex masculin s-a recomandat ca fiind avocatul ginerelui său şi mediază părţile care sunt implicate într-un accident rutier. Reclamanta a întrebat despre ce accident este vorba, persoana de la telefon spunându-i că ginerele său a accidentat un copil şi trebuie să depună 1.000 euro la bancă pentru stingerea litigiului civil.
Pentru a discuta mai multe detalii i s-a solicitat un număr de telefon mobil, P.Rozalia comunicându-i numărul personal de telefon. A fost apelată de pe un alt telefon mobil, persoana respectivă care s-a recomandat ca fiind avocat, solicitându-i să trimită urgent suma de 1.000 euro pe numele C.Ionuţ din municipiul Galaţi.
Partea vătămată a depus suma solicitată, respectiv 1.000 euro la o agenţie bancară din Câmpulung Moldovenesc pe numele C.Ionuţ, nefiind precizată nici o adresă, ci doar numărul de tranzacţie.
În timp ce P.Rozalia se deplasa spre domiciliu, a fost din nou apelată de pe telefonul mobil şi acelaşi bărbat i-a solicitat să încarce două cartele telefonice cu sumele de 65 lei în total, pentru că ginerele ei nu mai avea credit pe telefon, după care să mai depună suma de 1.500 euro întrucât victima accidentului a decedat şi pentru a stinge latura civilă a accidentului era necesară această sumă de bani. Victima a împrumutat de la fiul ei P.Ionuţ suma de 7.000 lei, pe care a depus-o prin mandat on-line la Poşta din municipiul Câmpulung Moldovenesc tot către destinatarul C.Ionuţ din municipiul Galaţi.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

A fost de acord să restituie banii celor pe care îi ţepuise din închisoare

Un deţinut trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată după ce a păcălit mai multe persoane, cărora le-a trimis mesaje pe telefoanele mobile, prin care îi anunţa că sunt câştigătorii unor premii importante în euro, a fost de acord să le restituie banii păgubiţilor. Şi asta pentru a beneficia de o reducere deloc de neglijat a pedepsei, ce poate ajunge şi până la o treime din aceasta. Prima victimă a deţinutului a fost Geanina Georgescu Pârlog, care a muşcat „momeala” după ce a primit pe telefonul mobil un mesaj, în care se spunea „Felicitări! Numărul tău a fost extras câştigător al marelui premiu de fidelitate Cosmote de 20.000 de euro. Pentru informaţii apelaţi la...”. Femeia a fost de acord să plătească prin poştă suma de 1.300 de lei, ce ar fi reprezentat un „impozit”, dar când a sunat din nou pentru a-şi ridica premiul, i s-a spus că trebuie să mai plătească alţi 2.200 de lei, reprezentând „comisionul” băncii, moment în care femeia şi-a dat seama că a fost înşelată. Geanina Georgescu Pârlog şi-a cerut banii înapoi dar i s-a răspuns „sunt un haiduc, care ia bani de la săraci pentru a-i da la săraci”.
Păcăleală cu repetiţie
Scenariul s-a repetat şi în cazul lui Aurel Teuşan, care a plătit, la rândul lui, 1.300 şi 1.800 de lei, dar şi mai multe cartele de reîncărcare telefonică, înainte de a realiza că a fost ţepuit. Anchetatorii au descoperit că telefoanele fuseseră date de pe unul din cele două SIM-uri găsite în celula lui Iulian Lazăr, care se află în prezent în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare. Bărbatul a negat iniţial că ar fi trimis mesajele telefonice, dar a recunoscut că îi ştia pe intermediari, care au ridicat banii păcăliţilor de la poştă. Schema amintită nu este una nouă. Gălăţeanul Simion Virgil Bogdan (30 de ani) a reuşit să ţepuiască 17 persoane din întreaga ţară, promiţându-le premii fictive de până la 20.000 de euro. Virgil Simion trimitea mesaje, prin care îşi anunţa “victimele” că au câştigat premii substanţiale în bani. Instanţa i-a confiscat toate telefoanele mobile şi l-a obligat să restituie păgubiţilor toţi banii pe care aceştia i-au trimis pentru a pune mâna pe “premii”.
Link to comment
Share on other sites

Şeful reţelei de escroci prin telefon sfidează din celulă

Deţinutul Dănuţ Mihăilă, închis tot pentru înşelăciuni, conducea reţeaua care înşela bătrâni în Bucureşti. Poliţiştii au pus mâna pe fiica lui şi pe un fost traficant de droguri.

Dezvăluiri incredibile despre escrocii care au „stors” de la bătrâni sume uriaşe de bani minţindu-i prin telefon că fiii lor au accidentat grav o fetiţă. După ce „Evenimentul zilei” a relatat cum o femeie care a primit un astfel de apel s-a aruncat de la etaj, pe 15 aprilie, poliţiştii au reuşit să dea de urma infractorilor care acţionau în Bucureşti.

Capul grupării este deţinutul Dănuţ Mihăilă, de 44 de ani, încarcerat la Penitenciarul Galaţi. Fără nicio jenă, acesta şi-a postat fotografii din celulă pe site-ul de socializare Facebook, făcute în urmă cu doi ani. La acea vreme era închis tot pentru înşelăciuni prin telefon, dar în alt penitenciar. În fotografii, el îşi arată tatuajul şi afişează un ceas scump pe care spune că „l-a primit cadou”.

Poliţiştii bucureşteni au reuşit să dea de urma lui abia după ce i-au prins pe fiica sa, Florina-Garoafa Mihăilă, de 19 de ani, şi pe un fost coleg din Penitenciarul Galaţi, Claudiu-Remy Niţă, de 34 de ani, fost traficant de droguri. În urmă cu zece zile, Niţă era în închisoare şi îl ajuta pe Mihăilă chiar din spatele gratiilor. După ce s-a eliberat, a făcut „echipă” cu fata deţinutului. Erau ajutaţi de un alt tânăr, Mircea Zamfir, de 22 de ani.

Tata suna, fata încasa

Anchetatorii au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, cum acţionau escrocii. Mihăilă suna un bătrân pe telefonul fix şi îi spunea, cu o voce gravă, că este fiul lui şi că a dat peste o fetiţă cu maşina. Infractorul le spunea bieţilor bătrâni că o să fie contactaţi „de un avocat” sau de „asistenta domnului avocat” ca să „rezolve” situaţia. Banii trebuiau daţi „urgent” familiei victimei ca să nu depună plângere, că altfel „înfundă puşcăria”. De frică, bătrânii se conformau. „Asistenta domnului avocat” era, de fapt, Garoafa Mihăilă. Aceasta mergea la domiciliul bătrânilor şi încasa banii. În alte cazuri, victimele escrocilor trimiteau banii prin poştă de unde „domnul avocat”, adică Zamfir, îi încasa.

Până acum, poliţiştii au date certe despre cinci victime de la care infractorii au luat în jur de 50.000 de lei. I-au prins în flagrant vinerea trecută, după ce au încasat banii de la trei victime. În urma dezvăluirilor EVZ, Dănuţ Mihăilă face obiectul unei anchete pentru a se stabili în care penitenciar şi-a făcut pozele postate pe Facebook.

Prinşi în flagrant

Victimele au vârste cuprinse între 60 şi 95 de ani. Plăteau şi 5.000 de euro. Escrocii au fost prinşi în flagrant după ce au păcălit trei bătrâni. Garoafa şi Remy s-au dus cu maşina la două adrese din sectorul 6 şi din sectorul 2. De la un bătrân de 95 de ani au luat 8.000 de lei, iar de la o femeie de 69 de ani, 2.500 de euro. În aceeaşi zi, la un oficiu poştal, poliţiştii l-au aşteptat „la destinaţie” pe Zamfir. L-au „umflat” când a ieşit din Poştă. Avea la el 7.000 de lei. Sâmbătă, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis arestarea lui Claudiu-Remy Niţă. Garoafa şi Zamfir au obligaţia de a nu părăsi localitatea.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Mirajul câştigului şi naivitatea unei octogenare din Galaţi au lăsat-o fără 5.800 de lei

O tânără necunoscută a reuşit să o convingă pe bătrână să-i dea 5.800 de lei după ce i-a îndrugat poveşti cum că ar fi câştigat la un concurs un apartament şi un premiu în bani! Poliţia Galaţi face un apel către toţi cei care pot oferi detalii despre această femeie să sune la 112.

Sesizarea a venit de la o femeie de 81 de ani, din Galaţi, care le-a povestit poliţiştilor că a fost apelată pe telefonul fix de către persoane necunoscute. Acestea i-au spus că este fericita câştigătoare a unui premiu de 10.000 euro, dar i-au cerut să achite suma de 4.000 lei, reprezentând taxele şi impozitele aferente premiului. Chiar în timp ce vorbea la telefon, la uşa bătrânei s-a prezentat o femeie de aproximativ 20-25 ani, ten deschis, rasă caucaziană, aproximativ 1.70 m înălţime care i-a cerut 4.000. Naivă şi cu gândul la marele premiu de 10.000 de euro, femeia i-a dat suma fără să crâcnească. Mai mult, profitând de naivitatea victimei, suspecta i-a relatat faptul că a mai câştigat şi un apartament pe raza municipiului Galaţi, motiv pentru care femeia i-a mai dat suma de 1.800 lei.

Imediat după ce suspecta a plecat femeia şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a reclamat la Poliţie. În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânăra a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unei benzinării. Cine recunoaşte persoana din imagine sau poate da relaţii despre aceasta este rugat să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

646x404.jpg

 

adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

Percheziţii în Penitenciarul Galaţi, pentru destructurarea unei grupări specializate în înşelăciuni prin telefon

Poliţiştii bucureşteni au reţinut două persoane, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate joi în judeţul Brăila şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei remis vineri AGERPRES, poliţiştii bucureşteni au făcut demersuri, în cadrul aceleiaşi acţiuni, pentru transferul a doi suspecţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în arestul Poliţiei Capitalei, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi emiterii mandatelor de arestare preventivă, existând date conform cărora aceştia ar fi înşelat mai multe persoane prin telefon.
Conform sursei citate, poliţişti ai Secţiei 3 din cadrul DGPMB, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - IGPR, au efectuat joi cinci percheziţii domiciliare în judeţul Brăila şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, descoperind în camera unde erau încarceraţi cei doi suspecţi şapte terminale telefonice mobile, patru dispozitive pentru încărcarea acumulatorilor terminalelor telefonice mobile şi trei cartele telefonice.
De asemenea, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul bunicilor unuia dintre suspecţi, din judeţul Brăila, au fost identificate şi indisponibilizate mai multe bunuri electronice, un autoturism, un ATV, precum şi 19.500 de lei, despre care existau indicii că proveneau din activitatea infracţională a suspectului.
În fapt, la data de 25 martie a.c., poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de o persoană cu privire la faptul că a fost anunţată, prin telefon, că fiul său ar fi provocat un accident rutier şi va fi transportat la un spital din Capitală. De asemenea, cu prilejul aceleiaşi convorbiri telefonice, i-ar fi fost solicitaţi 2.000 de euro, pentru ca o a doua victimă a accidentului rutier să poată fi operată în regim de urgenţă. Partea vătămată s-a deplasat la cea mai apropiată unitate bancară, unde a depus 9.000 de lei, pe numele unei persoane indicate de cei care i-au telefonat.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, a reieşit că doi dintre suspecţi sunt încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
Totodată, poliţiştii bucureşteni, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi şi Poliţiei Municipiului Brăila, au reuşit identificarea persoanelor care încasau sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor.
Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 3 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu doi dintre suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Din ce în ce mai multe cazuri de înşelaciuni prin telefon

Apar din ce în ce mai multe cazuri în care persoane în vârstă sunt înşelate de diverşi indivizi sub pretextul câştigării unui premiu sau că o rudă a comis un grav accident de circulaţie. Victimele sunt sunate, aproape de fiecare dată pe telefonul fix şi se recomandă ca fiind avocaţi sau prieteni apropiaţi ai rudelor. Într-o singură zi, la Galaţi escrocii s-au îmbogăţit cu 24.000 de lei şi cu 3.500 de euro.

O pensionară în vârstă de 67 de ani a primit un telefon în care era anunţată că fiul ei a făcut un grav accident de circulaţie. „M-a sunat şi mi-a spus că băiatul meu a accidentat un adolescent pe trecerea de pietoni. I-ar fi rupt mâinile şi picioarele şi în plus, fiul meu era şi băut. Bulversată şi speriată, atunci i-am promis acelui individ care s-a recomandat avocatul fiului meu, că îi dau toţi banii pe care îi am în casă, adică 10.000 de lei. M-a ţinut de vorbă tot timpul până când a ajuns un tip la mine la uşă şi i-am dat întreaga sumă. Abia după ce a plecat mi-am dat seama că ceva este în neregulă şi când am sunat-o pe nora mea, am conştientizat că am fost înşelată”, a povestit gălăţeanca.

O altă pensionară, sunată şi felicitată că a câştigat un premiu de 10.000 de euro, a „mirosit” încă de la primul apel că este vorba despre ceva necurat şi l-a „tras de limbă” pe individul de la celălalt fir, mai bine de o oră. După zeci de minute de conversaţie, timp în care a sunat şi la Politie, femeia a decis să-i închidă telefonul în nas escrocului care îşi freca mâinile, sperând că va mai face rost de bani.

Poliţiştii trag un semnal de alarmă, mai ales că numai ieri, indivizi necunoscuţi au reuşit să înşele trei persoane. De la începutul anului şi până acum, la Galaţi au fost înşelate 61 de persoane, 57 telefonic, în care victimele erau anunţate fie că au câştigat un premiu, fie că o rudă a comis un accident, fie că trebuie să încarce o cartelă telefonică. Alţi 4 gălăţeni, au fost acostaţi pe stradă.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Botoşănean înşelat de un deţinut din Penitenciarul Galaţi

Un bărbat din Botoşani a fost înşelat de un deţinut din Penitenciarul din Galaţi. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Flămînzi l-au identificat pe Mihail Sorin H., de 46 ani, din comuna Independența, județul Galați, după ce acesta a păcălit un bărbat din satul Cordun- oraşul Flămânzi.

Pe 13 ianuarie 2013, gălăţeanul, care se afla în Penitenciar, a apelat telefonic victima și, recomandându-se a fi ginerele acesteia, a indus-o în eroare convingând-o să trimită prin mandat poștal suma de 1.000 lei la un oficiu poștal din municipiul Galați.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a confirmat începerea urmăririi penale față de Sorin Mihail H pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

botosaninews.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la Penitenciarul Galaţi şi în Brăila, la persoane suspectate de înşelăciuni prin telefon

Poliţiştii fac, joi, cinci percheziţii în municipiul Brăila şi două în Penitenciarul Galaţi, fiind vizată o grupare de înşelăciuni prin telefon care ar fi fost coordonată de doi deţinuţi. Anchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că membrii grupării infracţionale, coordonată de două persoane încarcerate în Penitenciarul Galaţi, ar fi înşelat mai multe persoane, după ce s-au dat drept reprezentanţi ai unei companii de telefonie şi le-au spus că au câştigat premii în bani, pentru încasarea cărora trebuie să trimită prin poştă diferite sume de bani reprezentând taxa de încasare.

"Acestea sunt suspectate că, prezentându-se ca făcând parte dintr-o companie de telefonie, ar fi apelat victimele cărora le comunicau faptul că sunt câştigătoare ale unor premii în bani, pentru încasarea cărora le solicitau, însă, să transmită prin mandat poştal diverse sume de bani, reprezentând taxe de încasare ale premiilor (TVA sau alte comisioane)", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Banii trimişi prin poştă de către persoanele înşelate de membrii grupării erau încasaţi de patru bărbaţi, complici ai celor doi deţinuţi.

Poliţiştii fac percheziţii pentru identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă care au legătură cu activitatea infracţională a suspecţilor, a precizat sursa citată.

La acţiune participă poliţişti de investigaţii criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani, IPJ Brăila, precum şi poliţişti ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Botoşani şi Brăila, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Link to comment
Share on other sites

Trei persoane au fost reţinute în urma acţiunii de ieri

Trei persoane au fost reţinute în urma acţiunii desfăşurate, ieri, de poliţiştii din Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni prin telefon. Poliţiştii au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Brăila şi două percheziţii în Penitenciarul Galaţi.
Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar.
În fapt, în zilele de 1 şi 3 iunie a.c., doi bărbaţi, aflaţi în prezent încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, ar fi apelat telefonic o femeie din Botoşani şi, sub pretextul că aceasta ar fi câştigat un premiu, în valoare de 40.000 lei, i-au solicitat să depună în mai multe conturi (deschise pe numele unui complice) contravaloarea impozitului pe venit de 16 % din valoarea premiului ce urma a fi încasat. Astfel, la indicaţiile celor doi, victima a efectuat, în cele două zile, transferuri băneşti în valoare de aproximativ 1.800 euro. De asemenea, a achiziţionat 45 cartele de telefonie mobilă, ale căror coduri de reîncărcare le-a transmis telefonic suspecţilor. În urma intervenţiei poliţiştilor, cea de-a doua tranzacţie bancară a fost blocată.
Ulterior, cei doi sunt suspectaţi că ar fi contactat doi complici din municipiul Brăila, pe care i-au convins să se deplaseze la locuinţa victimei pentru a sustrage bani şi bunuri (suspecţii presupunând, pe baza discuţiilor telefonice purtate cu victima, că aceasta deţine în locuinţă sume importante de bani). În noaptea de 3 spre 4 iunie, cei doi complici din Brăila, împreună cu un alt suspect, s-ar fi deplasat în judeţul Botoşani, la locuinţa părţii vătămate, unde, folosind acte de violenţă, ar fi încercat să sustragă din locuinţă bani şi telefoane mobile.
În urma administrării mijloacelor de probă identificate de poliţişti, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de cei şase suspecţi pentru înşelăciune, tentativă la tâlhărie şi violare de domiciliu. Totodată, faţă de trei din cei patru suspecţi aflaţi în libertate a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, pe numele acestora fiind formulate propuneri de arestare preventivă.

Link to comment
Share on other sites

Descinderi în forţă în Penitenciarul Galaţi pentru destructurarea unei reţele care înşela prin metoda „accidentul”

Mai multe percheziţii au loc luni dimineaţă în Penitenciarul Galaţi, dar şi în alte locuri din judeţ, în cadrul unei acţiuni conduse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit procurorilor ieşeni, în Penitenciarul din Galaţi ar exista mai mulţi deţinuţi care, folosindu-se de metoda “accidentul”, ar fi înşelat diverse persoane. Anchetatorii susţin că, pe lângă Penitenciarul Galaţi, mai sunt efectuate cinci percheziţii pe raza judeţului Galaţi. Faptele ar fi fost comise în mai 2013. Acţiunea este efectuată de Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. “Scopul acestor percheziţii îl prezintă identificarea mijloacelor materiale de probă care să fie folosite în vederea probării activităţii infracţionale. Activităţile procedurale specifice sunt în curs de desfăşurare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi deplasându-se personal în mun. Galaţi, pentru desfăşurarea cu celeritate a anchetei”, a spus Irina Perjoiu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.