Jump to content

Fostă judecătoare, jefuită de escroace din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Fostă judecătoare, jefuită de escroace din Galaţi

Cu toate avertizările poliţiei, la doar două zile de la jefuirea a doi pensionari, o altă constănţeancă a fost victima unor false vânzătoare de detergent care au lăsat-o fără pensia abia primită. Păgubita, fostă judecătoare, a declarat că, în timp ce se afla în apartamentul mamei sale, au bătut la uşă două tinere care i-au oferit spre vânzare detergent şi alte produse de curăţat. Femeia le-a spus că este foarte ocupată şi nu are timp de ele, dar cele două escroace au insistat lăudându-şi marfa care, chipurile, ar fi fost de calitate şi la un preţ mic. În cele din urmă, vânzătoarele ambulante au fost lăsate să intre în bucătăria apartamentului unde au început să scoată din sacoşe produsele. La scurt timp, una dintre ele a cerut permisiunea să mergă la baie, iar cealaltă a închis uşa bucătăriei şi îi arăta gazdei calitatea produselor. Cea care a cerut să meargă la toaletă a intrat în dormitor şi a început să scotocească. În sertarul unei mobile, ea a dat peste un plic în care se aflau 5.100 de lei, i-a luat şi a fugit din apartament. „Când am văzut că a închis uşa bucătăriei mi-am dat seama că ceva este în neregulă. M-am ridicat de pe scaun, dar fata care rămăsese nu mă lăsa să ies. Am dat-o la o parte, m-am dus direct la dormitor şi am văzut că plicul în care aveam banii este gol. Primisem pensia cu o zi înainte.“, a declarat fostul magistrat. Ea a adăugat că fata care rămăsese în bucătărie a dat şi ea bir cu fugiţii. Păgubita a pornit în urmărirea celor două escroace, strigând: „Prindeţi-le! Prindeţi-le! Mi-au furat banii!“. Alertaţi de strigătele femeii, vecinii au ieşit din apartamente şi s-au luat după cele două hoaţe. „Am reuşit să o prind pe una dintre ele, exact la ieşirea din bloc, iar cealaltă a scăpat. Vecinii şi administratorul au alergat după ea, însă nu au reuşit să o prindă“, a adăugat păgubita. La adresa respectivă a ajuns un echipaj al Secţiei 2 Poliţie Constanţa, care a identificat-o pe escroacă ca fiind Maria Şerban, de 19 ani, din Galaţi. Ea a fost audiată de procurori, iar magistraţii Judecătoriei au emis pe numele ei mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţia de furt calificat. Oamenii legii spun că cele două tinere fac parte dintr-un grup mai mare de persoane care vin din Galaţi şi acţionează în acest mod pe raza Municipiului Constanţa. Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celei de-a doua false vînzătoare ambulante.

http://www.telegrafonline.ro/1282942800/articol/134134/fosta_judecatoare_jefuita_de_escroace.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

5100 de lei pensie????

Pensie mică de judecător ;)

Maria Şerban a fost trimisă în judecată

Maria Şerban, tânăra de 19 ani, din Galaţi, care este acuzată că, în luna august, a jefuit o fostă judecătoare de suma de 5.000 de lei, a fost trimisă în judecată de procurorii constănţeni. Dosarul ei, în care este acuzată de furt calificat, a ajuns pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Totul s-a întâmplat la data de 26 august 2010, în jurul orei 11,30, pe strada Cişmelei, din Constanţa. Maria Şerban, împreună cu încă o femeie, a bătut la uşa Anişoarei Doina Ionescu, fostă judecătoare, acum pensionară, căreia i-a oferit spre vânzare detergenţi. Femeia le-a invitat în casă pe cele două precupeţe pentru a putea vedea ceea ce îi oferă, nebănuind niciun moment intenţiile lor necurate. Una dintre ele a cerut să meargă la toaletă, pe când cealaltă a furat din casă un plic în care fosta judecătoare avea suma de 5.192 de lei.

http://www.cugetliber.ro/1288213200/articol/70476/a-jefuit-o-fosta-judecatoare/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ce se întâmplă dacă furi de la o judecătoare?

Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au dispus condamnarea la pedeapsa de un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată a unei tinere judecate pentru comiterea infracţiunii de furt. Fata, de 19 ani, de etnie romă, sub pretextul că vrea să vândă detergenţi unei foste judecătoare, i-a furat acesteia din casă peste 5.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Totul s-a întâmplat la data de 26 august 2010, în jurul orei 11,30, pe strada Cişmelei, din Constanţa. Maria Şerban, de 19 ani, din Galaţi, împreună cu încă o femeie, au bătut la uşa Anişoarei Doina Ionescu, oferindu-i acesteia spre vânzare detergenţi. Femeia le-a invitat în casă pe cele două precupeţe pentru a putea vedea ceea ce îi oferă, nebănuind niciun moment intenţiile lor necu-rate. La un moment dat, „partenera” Mariei Şerban a început să pună în aplicare planul diversionist. A întrebat gazda dacă poate să meargă la toaletă, iar aceasta a condus-o până la locul respectiv, Maria Şerban rămânând pentru câteva momente singură în sufragerie. Timp suficient pentru a găsi un plic în care se afla suma de 5.164 de lei şi de a-l ascunde în haine. Tertipul a mers, Anişoara Ionescu nu şi-a dat seama pe moment de lipsa banilor, ci abia după ce vânzătoarele de ocazie plecaseră din casa ei.

Prin sentinţă, judecătorii au stabilit ca Maria Şerban să-i plătească părţii vătămate suma de 5.164 de lei.

http://www.cugetliber.ro/1300658400/articol/78936/ce-se-intampla-daca-furi-de-la-o-judecatoare/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.