Jump to content

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi


dcp100168

Recommended Posts

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Absolvenţii gălăţeni au posibilitatea şi anul acesta de a participa la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ ”, cu speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă. Oferta de job-uri este diversificată, pentru orice nivel de experienţă sau pregătire profesională. Acţiunea va avea loc spre sfârşitul lunii septembrie, în Galaţi şi Tecuci. “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ ”este organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între femei şi bărbaţi - Compartimentul teritorial Galaţi, şi va avea loc pe data de 26 septembrie. “Această manifestare se înscrie în tradiţia activităţilor la nivel naţional şi se adresează atât angajatorilor cu interes în recrutarea de personal din rândul absolvenţilor, cât şi absolvenţilor diferitelor forme de învăţămant, interesaţi în ocuparea unui loc de muncă în cele mai diverse meserii, indiferent de pregătirea profesională, experienţa în muncă, vârstă sau sex. Dorim să atragem şi să stabilim o colaborare permanentă cu angajatorii care se confruntă cu lipsa de personal calificat/necalificat şi specialişti în diverse domenii de activitate. Această acţiune reprezintă un prilej de promovare a ofertei de joburi, o posibilitate concretă de a realiza o interacţiune directă cu absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi selectarea persoanelor care corespund exigenţelor angajatorilor“, a declarat Carmen Tofan, director executiv al AJOFM Galaţi. “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ ” se va desfşura începând cu ora 9.00, simultan în Galaţi, în corpul D al Facultăţii de Mecanică şi în Tecuci, la sediul AJOFM. Cu această ocazie, AJOFM Galaţi, adresează o invitaţie tuturor agenţilor economici care au posturi disponibile şi sunt dispuşi să angajeze absolvenţi, să se adreseze la sediile instituţiei din Galaţi şi Tecuci.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, pe 26 septembrie

Absolvenţii de învăţământ liceal, post-liceal şi superior care nu au reuşit să-şi găsească încă un job, au această ocazie în cadrul Bursei locurilor de muncă organizate de AJOFM Galaţi, pe 26 septembrie, transmite corespondentul AMOS News. “Această manifestare se înscrie în tradiţia activităţilor la nivel naţional şi se adresează atât angajatorilor cu interes în recrutarea de personal din rândul absolvenţilor, cât şi absolvenţilor diferitelor forme de învăţământ, interesaţi în ocuparea unui loc de muncă în cele mai diverse meserii, indiferent de pregatirea profesională, experienţa în muncă, vârstă sau sex. De asemenea, dorim să atragem şi să stabilim o colaborare permanentă cu angajatorii care se confruntă cu lipsa de personal calificat/necalificat şi specialişti în diverse domenii de activitate”, a declarat Carmen Tofan, director executiv AJOFM Galaţi. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ liceal, post-liceal sau superior se va desfăşura, începând cu ora 9.00, simultan în două locaţii: în municipiul Galati - corpul D al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” şi în municipiul Tecuci.

Link to comment
Share on other sites

Absolventii, ocoliti de patroni

Desi statul stimuleaza financiar angajarea absolventilor, angajatorii galateni nu se inghesuie sa profite de facilitatile prevazute in acest sens de Legea Somajului. Acest lucru se poate spune daca tinem cont de oferta joburilor oferite absolventilor care este inregistrata la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM ) Galati. Astfel, din cele 81 de locuri de munca declarate vacante de agentii economici la institutia galateana, doar 9 se adreseaza celor care abia au iesit de pe bancile scolii. Numarul mic de joburi care au ca "tinta" absolventii demonstreaza ca patronii nu se inghesuie sa ii angajeze pe cei care nu au experienta in campul muncii, indiferent de stimulentele financiare acordate de catre stat si care nu sunt neglijabile. Practic, cele 9 slujbe oferite absolventilor sunt de inginer automatist (1), operator comercial (2), operator Xerox (1), traducator (2), asistent medical generalist (1), agent comercial (1), electrician montator de instalatii automatizate (1). Pentru a primi lunar din partea statului o anumita suma, al carei cuantum difera in functie de nivelul studiilor absolventului, angajatorii trebuie sa ii mentina pe tineri in campul muncii cel putin un an de zile. Pentru a veni in sprijinul absolventilor care doresc sa se angajeze, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati organizeaza pe data de 26 septembrie bursa locurilor de munca care se desfasoara, incepand cu ora 9, in corpul D al cladirii Facultatii de Mecanica de pe strada Domneasca (vizavi de Catedrala ), actiunea avand loc si la sediul din Tecuci al agentiei locale pentru ocuparea fortei de munca. Daca pentru absolventi sunt oferite doar noua joburi, persoanele care au experienta au la dispozitie o serie de locuri de munca, majoritatea necesitand studii medii sau profesionale. Astfel, sunt disponibile posturi de ingrijitor cladiri (6), manipulant marfuri (4), lacatus mecanic (2), sofer de autoturisme si camioane (4), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, zidarie si mozaic (6), femeie de serviciu (2), spalator vehicule (2), lacatus mecanic (2), lacatus confectii metalice si navale (2), lucrator comercial (2), contabil (3).

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

Ofertă săracă pentru absolvenţii cu studii superioare

Deşi la nivelul judetului reprezentanţii AJOFM Galaţi au contactat peste 277 de angajatori, doar 43 dintre ei şi-au anuntat participarea, cu 530 oferte de locuri de munca, din care doar 101 pentru absolvenţii cu studii superioare, transmite corespondentul AMOS News. Pentru absolvenţii de învăţământ superior sunt locuri de muncă ca inginer, economist, agent vânzări, arhitect, consilier financiar. Cele mai multe meserii se adresează absolvenţilor cu studii medii, după cum urmează : lăcătuş construcţii metalice şi navale, sudor, vopsitor industrial, sablator, tubulator naval, şofer, zidar, dulgher, fierar-betonist, instalator, vânzător etc.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Tofan, principalele ramuri de activitate în care sunt oferite locuri de muncă sunt: fabricarea altor mijloace de transport (construcţii navale), construcţii de clădiri, lucrări speciale de construcţii, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, industria metalurgică, comerţ cu ridicată şi amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, industria alimentară, alte activităţi de servicii.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ liceal, post-liceal sau superior se va desfăşura, vineri, pe 26 septembrie, începând cu ora 09.00, simultan în două locaţii: în municipiul Galati -corpul D al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” şi în municipiul Tecuci. Acţiunea se va desfăşura în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între femei şi bărbaţi.

Link to comment
Share on other sites

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

1.000 de posturi, 500 de cereri

* Angajatorii au pus la bătaie joburi de toate felurile * Pe lângă agenţii economici privaţi, şi instituţiile statului şi‑au căutat, vineri, personal * Oferta a fost cât se poate de variată - e nevoie de jurişti, psihologi şi arhitecţi, dar şi de muncitori calificaţi şi necalificaţi * Doar 280 de gălăţeni au fost selectaţi

Cei mai interesaţi de oferta de locuri de muncă au fost, se pare, absolvenţii de studii superioare, care au venit, vineri, în număr mai mare decât la ediţiile anterioare ale bursei. O explicaţie ar putea fi că în acest an anumite facultăţi gălăţene au dat promoţii duble, din cauza implementării sistemului Bologna. Optimişti sau sceptici în căutările lor, absolvenţii s‑au perindat prin faţa angajatorilor, le‑au lăsat acestora CV‑uri şi au cerut informaţii din belşug, în speranţa că vor găsi, până la urmă, şi ceva pe inima lor. Am întâlnit licenţiaţi în Ştiinţe Economice care au spus că un salariu net de 1.000 de lei pe lună i‑ar motiva să lucreze în sistemul bancar, dar şi absolvenţi de Litere care consideră că discuţia despre salariu ar trebui să înceapă cam de la 1.000 de euro, banii jos.

La stat sau la patron?

Pe lângă cei 43 de agenţi economici privaţi care încercau să îşi atragă angajaţi competenţi, am găsit şi un stand al Armatei Române. Locotenent‑colonelul Traian Sorin, şeful biroului gălăţean de informare‑recrutare, ne‑a spus că se caută tineri între 18 şi 26 de ani pentru posturi de soldat voluntar. Pachetul salarial este atractiv şi există, evident, posibilităţi de avansare. Una peste alta, diversitatea de ocazii a fost la ea acasă ‑ au venit cu oferte de angajare întreprinderi mici şi mijlocii, mari firme de construcţii gălăţene, cum ar fi Arabesque sau Vega 93, dar şi giganţi ca ArcelorMittal Galaţi. În acest context au avut de unde alege şi gălăţenii care vor să se angajeze ca rigipsari, zidari sau şoferi, dar şi cei care urmăresc posturi de ingineri sau economişti. "S‑a creat o relaţie de colaborare permanentă cu anumite firme, dar apar mereu şi companii noi, mai ales dintre cele ceva mai mici!", ne‑a explicat dna Carmen Tofan, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă - organizatorul bursei.

Se dau şi burse

În afară de faptul că îşi caută specialişti în sudură şi alte meserii indispensabile bunei funcţionări, Şantierul Naval Constanţa oferă şi burse de studiu pentru studenţii din ani terminali. Viitorilor absolvenţi şantierul le promite şi diverse alte avantaje la angajare, cazare şi plata orelor suplimentare. Facultatea de profil din Galaţi interesează deja pe foarte multă lume, lucru care nu poate fi decât în beneficiul studenţilor de la Nave. Cât de eficient a fost dialogul dintre angajatori şi absolvenţi se va vedea în perioada următoare, atunci când agenţii economici îi vor putea testa pe îndelete pe cei care şi‑au exprimat dorinţa de muncă. Mulţi dintre angajatori îi sfătuiesc, însă, pe studenţi, să încerce să acumuleze experienţă profesională încă din timpul facultăţii. Astfel, spun ei, odată deveniţi absolvenţi, le va fi mult mai uşor să îşi găsească locul de muncă bine plătit la care deocamdată doar visează.

Sute de participanţi, selectaţi de firme

În total, 500 de gălăţeni în căutarea unui loc de muncă au trecut pragul bursei organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Nu mai puţin 350 dintre aceştia sunt absolvenţi ai unei unităţi de învăţământ, mediu sau superior. La final, 280 de participanţi, printre care şi cinci cu handicap, au fost selectaţi în vederea încadrării.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27109

Asalt pentru un loc de munca

* Desi oferta de joburi a fost diversificata, mai ales pentru tinerii cu studii medii si profesionale, salariile oferite de catre angajatori nu au fost tentante, multe joburi din domeniile constructiilor sau comertului ramanand neocupate la bursa locurilor de munca desfasurata ieri.

Tinerii abia iesiti de pe bancile unitatilor de invatamant au luat ieri dimineata cu asalt Facultatea de Mecanica de pe strada Domneasca, in speranta ca-si vor gasi un job. Peste 500 de galateni, dintre care 350 de absolventi, au vizitat standurile celor 43 de angajatori prezenti la actiune, cum ar fi Arabesque, ArcelorMittal Galati, Unicom SA, Menarom PEC, Confort SA, Ena Group SA, BOBY Mara. Oferta posturilor a fost destul de bogata, fiind puse la bataie circa 1.000 de job-uri in diverse domenii de activitate precum constructii navale, fabricarea de masini, industria metalurgica, comert cu ridicata si amanuntul, industria alimentara. Totusi, doar o suta dintre slujbele oferite se adresau absolventilor de studii superioare, fapt care i-a nemultumit pe multi dintre acestia.

Daca pentru absolventii facultatilor de administratie publica sau turism oferta a fost destul de saraca, nu acelasi lucru se poate spune in cazul tinerilor absolventi ai unei facultati cu profil economic, la bursa fiind prezente multe firme mari care angajau economisti, contabili, consilieri financiari. Cele mai cautate joburi pentru absolventii de studii medii au fost cele din constructii, dar salariile oferite de angajatori nu i-au atras pe cei care doreau sa lucreze in acest domeniu si care doreau sa castige in jur de 500 de euro. Nici angajatorii care doreau sa angajeze vanzatori nu au reusit sa gaseasca persoane pentru acest job, deoarece salariile oferite, in jur de 8 milioane de lei vechi, nu au fost tentante pentru participantii la bursa. Directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati, Carmen Tofan, considera ca actiunea a avut succes, numarul participantilor fiind mai mare comparativ cu anul trecut si avand in vedere numarul persoanelor care au fost selectate in vederea angajarii.

“Desi numarul locurilor oferite absolventilor de studii superioare a fost destul de mic, acest lucru s-a datorat faptului ca in Galati majoritatea absolventilor au studii medii. Avem 4.000 de tineri care au terminat o facultate si aproximativ 6.000 care au absolvit o scoala profesionala sau liceul”, a mai declarat Carmen Tofan. Din cei 350 de absolventi care au participat la bursa, 280 tineri au fost selectati in vederea incadrarii, dintre care 5 sunt persoane cu handicap. La bursa locurilor de munca de la Tecuci, 80 de absolventi au avut la dispozitie 93 de locuri de munca oferite de catre 12 angajatori, 25 de tineri fiind selectati in vederea angajarii. Bursa locurilor de munca a fost organizata de AJOFM Galati in colaborare cu compartimentul teritorial al Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre barbati si femei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Multe locuri de munca la Galati si Tecuci, doritori putini!

Angajatorii au pus la bataie peste o mie de oferte la Bursa locurilor de munca pentru absolventi desfasurata la Galati si Tecuci, insa s-au interesat de oferte doar 500 de persoane. Fiecare dupa cum i-a fost norocul si pregatirea. Cei 43 de angajatori care au participat la bursa cu oferte de locuri de munca au asteptat rabdatori sa le fie vizitate standurile. Nici la salarii nu s-au zgarcit. Pentru un muncitor in constructii, de exemplu, contractul este de la 1.500 pana la 2.500 de lei pe luna. Oarecum surprinzator, cei de la Centrul Militar Judetean au avut mare trecere printre tineri. Au fost insa si firme pe la care a batut vantul. Reprezentantii firmelor spun ca, in multe cazuri, persoane fara pregatire vin cu pretentii nejustificate la angajare. Chiar si asa, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca s-au declarat multumiti de actiune. La bursa au venit 580 de persoane, dintre care peste 300 au fost selectate in vederea angajarii.

http://stirileprotv.ro/locale/31/multe- ... utini.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) organizează, pe data de 24 septembrie, o nouă Bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi. Ca de obicei, evenimentul este programat să se desfăşoare simultan în două locuri: aula Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (str. Domnească nr. 47) din Galaţi şi sediul ALOFM Tecuci, de pe strada Mihail Kolgălniceanu, nr. 60, bl.A2, parter. Agenţii economici gălăţeni care doresc să participe îşi pot rezerva standuri sau pot obţine informaţii suplimentare despre activitate la sediul AJOFM din strada Domnească nr. 171, la telefon/fax 0236/415151 sau folosind adresa de email gl_media@anofm .ro. Potenţialii angajatori tecuceni pot afla informaţii suplimentare şi rezerva standuri pentru participarea la sediul ALFOM Tecuci sau la tel/fax 0236/820396.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bursa_locurilor_de_munca_pentru_absolventi__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Absolvenţii 2010 sunt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

O veste bună pentru tinerii gălăţeni nu au reuşit să se angajeze până acum. Vineri, 24 septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) organizează o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi. Conform directorului instituţiei, Carmen Hanţaţuc, au fost contactaţi 250 de agenţi economici şi şi-au anunţat participarea 20, numărul locurilor de muncă disponibile fiind de 130. „Cele mai multe locuri sunt în industria alimentară, comerţ şi construcţii. Avem şi câteva locuri de ingineri pentru absolvenţii cu studii superioare. Sperăm ca până vineri să-şi anunţe participarea cât mai mulţi angajatori”, a spus directorul AJOFM.

Agenţii economici mai pot rezerva standuri sau pot obţine informaţii suplimentare de la sediul AJOFM Galaţi (strada Domnească nr. 171), la telefon 0236/415151 sau folosind adresa de email gl_media@anofm.ro.

Bursa este programată să se desfăşoare în acelaşi timp în două locuri, respectiv în aula Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (str. Domnească nr. 47) şi la sediul AJOFM Tecuci (strada Mihail Kolgălniceanu, nr. 60, bl.A2, parter).

În urma Bursei Locurilor de Muncă, organizată în luna aprilie a acestui an, doar 80 de pesoane au fost angajate cu carte de muncă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Vineri-_Absolventii_2010_sunt_asteptati_la_Bursa_locurilor_de_munca_0_340166068.html

Link to comment
Share on other sites

Prezenţă foarte redusă la bursa de astăzi... Doar 530 de persoane, deşi avem zeci de mii de şomeri!

Şcoliţi să devină şomeri: "Singura soluţie este să plecăm din ţară"

Ofertele de muncă puse la bătaie de angajatorii gălăţeni nu a stârnit prea mult interesul absolvenţilor. Cei mai mulţi dintre absolvenţi au plecat rapid după ce au constatat că locurile de muncă pentru studii superioare sunt puţine şi nu li se potrivesc. Puţini sunt cei care şi-au depus CV-ul cu speranţa că îşi vor găsi în perioada următoare o slujbă stabilă.

Mihai Creţu, în vârstă de 28 de ani, a absolvit Facultatatea de Ştiinţe a Calculatoarelor. El a venit la Bursa locurilor de muncă cu speranţa că-şi va găsi o slujbă în domeniul în care este calificat. „Mi-am depus un CV la firma «Lacon Electronic» pentru un post de inginer electronist. Altceva nu m-a interesat. Sper să fiu selectat de angajator”, a spus tânărul gălăţean. În aceiaşi situaţie este şi Alin Cruceanu, în vârstă de 28 de ani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice în 2007 şi s-a angajat în domeniul vânzărilor. Şi-ar fi dorit un loc de muncă de economist, dar ofertele angajatorilor nu l-au mulţumit. „Am văzut că este doar un post de economist oferit de firma «Carul cu Bere». La această firmă am depus un CV şi anul trecut, dar degeaba. Oferta ese foarte săracă. Învăţăm ani de zile şi ajungem şomeri. Singura soluţie este să plecăm din ţară", a spus Alin.

În căutarea unui loc de muncă au venit şi persoane trecute peste 40 de ani. De pildă, Valerică Vârgolici, în vârstă de 40 de ani, a venit tocmai din satul Găneşti pentru a-şi găsi un loc de muncă. A lucrat mulţi ani ca şofer la o firmă, dar în urmă cu un an fost trimis în şomaj. "Am terminat şi indemnizaţia de şomaj. Ce să fac? Nu trebuie să-mi găsesc o slujbă pentru a avea ce pune pe masă?”, se întreabă deznădăjduit bărbatul.

21 de firme din judeţul Galaţi au oferit un număr de 198 de locuri de muncă. Cele mai multe joburi pentru studii medii, respectiv în domeniul industriei textile şi comerţ. Persoanele cu studii superioare au putut opta pentru posturi precum: inginer automatică, consultant financiar, agent vânzări, consilier relaţii clienţi. „Suntem puţin dezamăgiţi. Ne aşteptam la o prezenţă mult mai numeroasă din partea absolvenţilor, dat fiind că este criză”, ne-a declarat declarat Dragoş Ilie, directorul adjunct al AJOFM Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Au_invatat_ani_de_zile_si_raman_someri_0_341366272.html

Link to comment
Share on other sites

Le-a pierit gălăţenilor cheful de muncă?

Numărul locuri de muncă oferite de angajatori în cadrul bursei de profil organizate ieri de AJOFM a fost peste aşteptări, într-o asemenea perioadă de criză! Din nefericire, absolvenţi gălăţeni de liceu şi facultate care să păşească apăsat în aula Universităţii, dornici să se afirme şi să-i impresioneze pe angajatori, n-am prea întâlnit! Câteva zeci, poate, puţini pentru o întreagă generaţie. Per total, la Universitate, 29 de agenţi economici au oferit 229 de locuri de muncă. Au venit să-şi caute job abia 530 de gălăţeni, de toate vârstele, dintre care 450 sunt absolvenţi de şcoală de arte şi meserii, liceu sau facultate. La finele zilei, angajatorii şi-au ales doar 103 persoane pe care urmează să le contacteze, în vederea unei eventuale încadrări. Nici un angajator nu a bătut palma pe loc cu vreun solicitant, în vederea încadrării.

Cu cea mai bogată ofertă de locuri de muncă a venit la târg Combinatul ArcelorMittal: 54 de posturi, dintre care 28 pentru absolvenţi de studii superioare. Faptul că numărul locurilor de muncă a fost unul crescut şi că oferta era diversă s-a remarcat repede. La o oră şi jumătate de la deschiderea bursei, 70 dintre cei circa 200 de vizitatori veniţi până atunci la standuri aplicaseră şi pentru un job la ArcelorMittal. Aşa că reprezentanţii Combinatului nu s-au putut plânge că n-au avut candidaţi.

Galmopan a adus la târg o ofertă compusă din 17 posturi, iar Adina SRL a scos pe piaţă 15 joburi în domeniul confecţiilor textile pentru absolvenţi de studii medii. Printre alte nume de firme cunoscute care au participat la acţiune mai amintim Arabesque, BCR, Menarom PEC, Alianzz Ţiriac etc. S-au căutat de la agenţi de asigurări şi de vânzări, asistenţi de management şi economişti până la ingineri, programatori, brutari, patiseri, ţesători, lăcătuşi, sudori, zidari, zugravi, strungari ş.a.m.d. Joburi ceva mai puţin întâlnite la bursele din Galaţi au fost: psiholog, baby-sitter şi persoană specializată în îngrijirea vârstnicilor şi bolnavilor (la Sanafin SRL).

Concluzii destul de triste

V-aţi fi aşteptat ca absolvenţii gălăţeni să se adune de dimineaţă la coadă, în faţa Universităţii, şi să ajungă la un pas de a brusca uşile de la intrarea în aulă de nerăbdare, chiar înainte de deschidere oficială a bursei, la ora 9.00? Ei bine, având în vedere că locuri de muncă din domenii diverse au fost, că avem peste 22.000 de şomeri înregistraţi oficial, şi că AJOFM a mediatizat din timp activitatea de ieri dimineaţă şi noi ne-am aşteptat cam la acelaşi lucru. Probabil au făcut-o şi organizatorii care au muncit mai bine de o lună pentru a-i convinge pe angajatori să participe. Totuşi, spre surprinderea tuturor, absolvenţii nu s-au grăbit să consulte oferta de locuri de muncă. Poate că unii dintre ei lucrează deja la negru şi sunt plătiţi suficient de bine, în timp ce alţii au plecat în străinătate. Mai sunt şi cei care, probabil, nu vor să muncească şi pace! Dacă primei categorii îi găsim circumstanţe atenuante, iar pe emigranţi ajungem chiar să-i invidiem uneori, pe tinerii care vor să-şi prelungească la nesfârşit huzurul sau speră să devină şomeri, fără să îşi fi cautat în prealabil un loc de muncă, nu îi înţelegem, oricât ne-am strădui.

Tecucenii, mai harnici!

La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi de la Tecuci, opt agenţi economici au prezentat o ofertă de 50 de locuri de muncă. Au venit să îşi caute job 400 de tecuceni, dintre care 350 absolvenţi de studii medii sau superioare. În final, 70 au fost selectaţi în vederea încadrării.

http://www.viata-libera.ro/articol-Le-a_pierit_galatenilor_cheful_de_munca__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

47 de angajaţi la bursa locurilor de muncă

Doar 47 de persoane s-au ales cu o slujbă după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, la finele lui septembrie.

Dintre acestea, 12 au studii superioare sau medii. Unsprezece dintre actualii angajaţi sunt gălăţeni, iar unul e tecucean. Cinci dintre cei 12 au studii superioare. Doi dintre absolvenţii de facultate au devenit economişti, unul şef de atelier transporturi, unul consultant financiar şi un altul inginer automatist. Alţi şapte actuali angajaţi au doar studii medii şi au ocupat locuri de şoferi, patiseri, vânzători şi confecţioneri textile.

Vă reamintim că la bursa desfăşurată simultan în Galaţi şi Tecuci au luat parte 37 de agenţi economici (27 în Galaţi şi 8 în Tecuci) care au scos pe piaţă 279 de locuri de muncă (229 în Galaţi şi 50 în Tecuci). Per total, 930 de gălăţeni şi tecuceni au venit să studieze oferta, iar 173 au fost selectaţi în vederea încadrării.

http://www.viata-libera.ro/articol-47_de_angajati_la_bursa_locurilor_de_munca__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Bursa locurilor de muncă pentru tinerii gălăţeni

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi anunţă că pe data de 23 septembrie va avea loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, manifestare care a devenit una tradiţională.

Directorul AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc, a precizat că adresează invitaţia de a participa la bursa locurilor de muncă atât agenţilor economici care dispun de locuri de muncă vacante, cât şi absolvenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Reprezentanţii AJOFM Galaţi lansează un apel angajatorilor care au locuri de muncă disponibile şi care doresc să le pună la bătaie cu ocazia bursei locurilor de muncă, să contacteze reprezentanţii instituţiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Târg de joburi pentru absolvenţi

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă ( AJOFM ) Galaţi face un apel către toţi angajatorii care au locuri de muncă disponibile să le anunţe la sediul instituţiei şi să participe la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care va avea lor pe data de 23 septembrie.

Directorul AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc, lansează în acelaşi timp şi o invitaţie către tinerii aflaţi în căutarea unui job, în primul rând absolvenţilor, de a participa la bursa locurilor de muncă care se va desfăşura simultan la Galaţi şi la Tecuci, începând cu ora 9. La Galaţi, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va avea loc în holul Universităţii Dunărea de Jos, în timp ce la Tecuci acţiunea va avea loc în sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 60, la parterul blocului A2.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

148 de posturi vacante

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care va fi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), vineri, 23 septembrie, începând cu ora 9.00, se înscriseseră, până ieri, 15 angajatori, opt din Galaţi şi şapte din Tecuci.

„Aceştia vor pune la dispoziţia absolvenţilor 148 de locuri de muncă, dintre care 90 pentru cei cu studii superioare. Anul trecut au fost în final 37 de angajatori şi 279 de locuri. Au fost recrutaţi 103 absolvenţi, dintre care în final au fost angajaţi doar 12”, ne-a declarat directoarea AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se va desfăşura la Galaţi, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, iar la Tecuci la sediul AJOFM.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

268 de posturi vacante

Încă şapte angajatori care oferă de 39 de posturi, dintre care 10 pentru studii superioare şi 29 pentru studii medii, s-au înscris la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în vederea participării la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. În total, au confirmat participarea un număr de 28 agenti economici care oferă 268 posturi, dintre care 107 sunt pentru studii superioare şi 161 pentru studii medii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, pe 28 septembrie

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” va fi organizată vineri, 28 septembrie, la Galaţi şi Tecuci. Organizatorul principal este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, care le va oferi şansa absolvenţilor de studii medii şi superioare să stea faţă în faţă cu reprezentanţii agenţilor economici pentru orientarea profesională.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Zeci de firme gălăţene fac astăzi angajări!

* 240 de joburi în Galaţi şi 32 în Tecuci * Participă 28 de angajatori

Bursa locurilor de muncă se va desfăşura astăzi, începând cu ora 9.00, simultan în Galaţi, în holul Universităţii şi la Teciuci, la Casa de Cultură, pe strada 1 Decembrie, nr. 62.

Pentru Galaţi, cei 19 angajatori pun la bătaie 240 de posturi, în timp ce la Tecuci nouă firme oferă 32 de locuri de muncă.

De la programatori, la dulgheri şi zidari

De departe, printre cele mai tentante oferte de muncă pentru studii superioare la Galaţi se numără cele două locuri de programatori de la ArcelorMittal, cele trei posturi de referenţi pentru relaţii externe de la Asil Group, dar şi posturile de unit manager şi director de agenţie de la BCR Asigurări de viaţă. Tot pentru studii superioare, vor fi şi câteva locuri de ingineri la Asil Group, MENAROM PEC, MAR-INA Prodprest, PICAS şi RETEC. De asemenea, PICAS mai caută şi translatori de limba franceză şi germană, dar şi trei reprezentanţi de relaţii cu publicul, doi coordonatori de magazin, dar şi şapte şefi de magazin, toate posturile necesitând studii superioare. Tot cu studii superioare se caută şi kinetoterapeut.

Oferte multe pentru studii medii

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru studii medii. Astfel, UK Fashion IMP-EXP vine cu o ofertă de 70 de locuri, 20 pentru muncitori necalificaţi în industria textilă şi 50 de confecţioner de articole textile. Contempo TEX are disponibile, de asemenea 17 locuri de confecţioneri şi muncitori necalificaţi în industria textilă. RCS RDS pune la bătaie 20 de posturi pentru agenţi comerciali, iar PCAS – 10 locuri de muncitori în construcţii. Se mai caută mecanici şi electricieni auto şi navali, agenţi de securitate, agenţi comerciali, vopsitori, prelucrători prin aşchiere, bucătari, patiseri, ospătari, recepţioner de hotel, dulgheri, zidari şi gestionari.

La Tecuci se caută doar absolvenţi cu studii medii

La Tecuci, cum era de aşteptat, oferta nu este la fel de bogată. Se caută doar absolvenţi de studii medii, sunt doar 32 de locuri de la nouă firme angajatoare. Slujbele sunt pentru faianţari, zugravi, brutari, agenţi de pază, bucătari, muncitori necalificaţi, dispeceri, femei de serviciu, casiere, frizeri, cosmeticiene, manichiuriste, coafeze dar şi pentru asistenţi balneofizioterapie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bursa locurilor de munca a adunat astazi absolventii de toate varstele care isi cauta un loc de munca

Someri sau muncitori in alte domenii decat cele din diploma de absolvire, oamenii au venit astazi sa-si incerce norocul, poate, poate gasesc un job pe placul lor.

Angajatori din toate domeniile au pus la dipozitia absloventilor de studii medii sau superioare 240 de locuri de munca in Galati si 32 la Tecuci. Cele mai multe joburi disponibile au fost pentru absolventii de liceu, carora li se ofera posibilitatea calificarii intr-o meserie.Dar nici cei cu studii superioare nu au fost uitati.

Posturi precum director de agentie sau inginer de vanzari au asteptat sa fie ocupate.Cei care se afla in cautarea unui loc de munca spun ca nu gasesc joburi in domeniile lor si sunt nevoiti sa lucreze pe orice post gasesc liber numai ca sa castige un ban.Cei care nu si-au gasit postul dorit au avut parte de consiliere din partea angajatorilor.

Locuri de munca au fost scoase la rampa si de straini. In jur de 160 de posturi sunt vacante in tari precum Danemarca , Norvegia sau Germania.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Tineri dezamăgiţi la Bursa locurilor de muncă

* Au venit doar 35 de firme din 545 invitate

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată ieri în aula Universităţii „Dunărea de Jos” a adunat 790 de tineri cu studii superioare şi medii, potrivit informaţiilor Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Galaţi. Pe unii dintre ei i-am surprins descurajaţi de „sărăcia” de oferte pe piaţa muncii gălăţene, alţii erau cu speranţă că, dacă vor depune cât mai multe CV-uri, cineva, cândva îi va suna pentru a-i chema la un interviu.

„Am contactat 545 de agenţi economici din judeţul nostru, dar au răspuns doar 35 dintre ei care oferă aproximativ 300 de locuri de muncă. Suntem şi noi surprinşi că nu mai este aglomeraţia din anii din urmă”, ne-a spus Carmen Hanţaţuc, director al AJOFM Galaţi.

Putere de convingere şi chef de muncă

Ne-am strecurat printre participanţi şi am încercat şi noi să aflăm ce calităţi trebuie să ai dacă îţi doreşti să devii agent de vânzări, ofertă făcută de câteva societăţi. Nimerim la „Oniris company”, unde Silvica Potârniche ne explică faptul că pentru a deveni agent distribuitor (de pliante) la amintita firmă trebuie „să ai putere de convingere” şi chef de muncă. Numai că le-a cam pierit cheful celor câtorva tineri care se aflau în preajma mesei acestei societăţi când au auzit că obiectul de activitate este cel de confecţii de obiecte pentru înmormântare.

"Cine v-a trimis?"

Luminiţa Oancea de la "Picas" - un centrul de consiliere şi mediere - era asaltată de tineri şi tinere cu studii superioare. Pentru cele câteva locuri de inginer constructor, translatori de franceză şi germană, economist şi inginer de instalaţii termice, a primit peste 70 de CV-uri. „Eu sunt în baza dumneavoastră de date şi cu ceva timp în urmă m-aţi anunţat să merg la un interviu. Când am ajuns la acel agent economic am fost întrebat ˝Cine v-a trimis˝?”, spune George L., inginer inslataţii termice la o societate, dornic să-şi găsească un loc mai bine plătit.

"Experienţă, aveţi?...

Pe Mihai Ciochină, absolvent de Mecanică, l-am surprins dezamăgit... „Prima întrebare când mergem la câte un interviu este dacă avem experienţă, eu am experienţă în domeniul ingineriei mecanice de câteva luni, dar am experienţă de patru ani ca agent vânzări. Am depus zece CV-uri şi toţi cei zece agenţi economici mi-au recomandat să aştept să mă invite la interviu”, spune tânărul.

Asil Group atrage căutătorul de loc de muncă prin anunţul că angajează referent relaţii externe. Sună tare. Ne prindem în joc ca să aflăm cum am putea căpăta un astfel de job. „Trebuie să ştie să atragă clienţi externi pentru a ne putea extinde reţeaua de vânzări de produse”, ne explică reprezentanta acestei firme. Despre ce produse este vorba? Despre şerveţele uscate şi umede, detergenţi şi săpun lichid. Erau depuse peste 30 de cereri.

Una peste alta, Bursa locurilor de muncă din această toamnă s-a bifat, rămâne de văzut câţi tineri îşi vor găsi de lucru pe piaţa muncii gălăţene.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Zero angajaţi la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi!

„Nu avem locuri de muncă la Galaţi deoarece nu se fac investiţii!”. Este semnalul de alarmă pe care îl trage directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Carmen Hanţaţuc, care s-a arătat nemulţumită atât de prezenţa de la bursa locurilor de muncă desfăşurată vineri în holul Universităţii „Dunărea de Jos Galaţi”. Deşi Galaţiul este unul dintre judeţele fruntaşe la rata şomajului, numărul celor care au venit să îşi găsească un job la bursa locurilor de muncă destinată tinerilor absolvenţi a fost relativ redus, şi anume 580 de persoane, din care au fost selectate în vederea încadrării un număr de 285.

„Nu sunt mulţumită nici de numărul agenţilor economici care au participat şi nici de numărul celor care au venit să îşi caute un loc de muncă. Dacă anul trecut numărul locurilor de muncă oferite de agenţii economici participanţi la bursă a fost 299, anul acesta numărul a fost mai redus, şi anume de 270. Agenţi economici importanţi, cum ar fi de exemplu Şantierul Naval Damen Galaţi, nu au participat, sau alţii, cum ar fi ArcelorMittal Galaţi, a oferit doar 2 posturi de programator. Au fost însă prezenţi angajatori cum ar fi Menarom Pec sau Retec, care participă de obicei la bursa locurilor de muncă şi care oferă locuri de muncă şi în domeniul producţiei, ceea ce este un lucru bun. Nu avem locuri de muncă la Galaţi deoarece nu s-au făcut investiţii care să conducă la apariţia lor, şi aici mă refer în special la producţie”, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

Niciunul dintre cei care şi-au încercat norocul la bursa locurilor de muncă nu a fost angajat, însă directorul AJOFM Galaţi, ne-a declarat că săptămânal instituţia va monitoriza agenţii economici care au selectat personal în vederea angajării, pentru a vedea câte încadrări în câmpul muncii se vor face efectiv. La bursa locurilor de muncă au fost prezenţi 28 de angajatori, care au scos la bătaie posturi de programator, ospătar, zidar, traducător de limba franceză şi germană, vopsitor, prelucrător prin aşchiere, vânzător.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce surpriza! nu sunt locuri de munca la Galati!

Surpriza doar pentru indivizi ca Nicolae sau Rainea adica persone care se invart la >70 ani si care inca mai cred ca Sidex mai traieste si platforma colcaie cu 50000 de angajati. Ce a papat lupul..........

Pacat ca s-au pierdut 23 de ani, timp in care in Galati nu s-a mai facut NIMIC nu s-a sprijinit nicio investitie notabila. S-a umblat la mica spaga si nimeni din cei responsabili cu functii locale sau centrale (Nica, Toader sau liberalul sef - imi scapa numele) nu a realizat ca Galatiul moare dpdv economic. S-a crezut ca un Istrate si un Stancic sunt suficienti pentru a sustine un oras de 300000 de locuitori. Surpriza: nu e suficient si daca orasul nu mai are bani mor si Vega(astia deja au inceput sa scartie serios) si Tancradul (astia poate mai tarziu). Si in acest context mai apare o belea:se depopuleaza orasul, forta de munca calificata s-a cam reorientat catre alte zari, raman spargatorii de seminte de la coltul blocurilor, bugetarii si cativa care sa confirme regula.

Si gata s-a intrat intr-un cerc vicios: nu vin investitori pentru ca orasul nu prezinta interes (nu sunt bani, nu este forta de munca calificata etc) si daca nu sunt locuri de munca implicit nu sunt nici oameni calificati.

Pentru asta ar trebui crucificati: NIcolae si scursurile care l-au secondat, Durbaca si interlopii care-l urmeaza, toti consilierii locali si toti parlamentarii care "reprezinta" orasul.

Si asta ar fi doar o palida consolare.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

240 de posturi oferite, dar s-au angajat doar 44 de persoane

Doar patru absolvenţi care au participat la bursa locurilor de muncă destinată lor, care a avut loc pe 28 septembrie, au fost încadraţi în câmpul muncii, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

„Din cei care au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi care a avut loc în septembrie, au fost angajate ulterior 44 de persoane, din care 4 sunt absolvenţi. Cei patru absolvenţi au fost angajaţi în posturile de manipulant mărfuri, ambalator, barman şi reprezentant comercial”, ne-a mai precizat Carmen Haţaţuc.

Numărul mic de absolvenţi care îşi găsesc un loc de muncă ar trebui să fie un semnal de alarmă, în condiţiile în care Galaţiul nu stă bine la capitolul locuri de muncă nou înfiinţate, oraşul suferind la capitolul investiţii. Reamintim că la bursa locurilor de muncă din septembrie au participat 19 angajatori gălăţeni, care au oferit 240 de posturi, în timp ce la Tecuci numărul angajatorilor a fost de 9, care au pus la bătaie 32 de locuri de muncă. În cazul ambelor burse, care s-au desfăşurat concomitent, cele mai multe locuri de muncă oferite au necesitat studii medii, printre acestea numărându-se cele de barman, ospătar, zidar sau dulgher.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

O nouă bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi, pe 27 septembrie

Agenţia Naţională pentru ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, pe 27 septembrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.la nivelul tuturor agenţiilor teritoriale. Până la data de 12 septembrie a.c., au fost contactaţi 8.921 agenţi economici, 355 dintre aceştia anunţându-şi participarea la eveniment. Sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate 3.591 locuri de muncă, din care, 286 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare.

Până în prezent, judeţele cu cele mai multe locuri de muncă oferite sunt: Bucureşti - 944, Buzău - 248, Iaşi - 211, Giurgiu - 192, Bacău - 182, Galaţi - 159, Mureş - 157, Maramureş - 136, Arad - 110, Neamţ - 94.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.