Jump to content

Se modernizează DN 25 Tecuci-Şendreni


dcp100168

Recommended Posts

Se modernizează DN 25 Tecuci-Şendreni

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR) vrea să modernizeze durmul naţional (DN) 25 Tecuci-Şendreni, în lungime de 68 de kilometri, valoarea estimativă a contractului fiind de 242,06 milioane de lei, fără TVA. Contractul, cu o valabilitate de doi ani, include serviciile de proiectare şi execuţie şi este finanţat de la bugetul de stat şi alte surse legal constituite, se arată într-un anunţ al CNADNR.

Licitaţia se va derula prin Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi, urmând ca ofertele să fie deschise la 20 octombrie, iar criteriul de atribuire va fi 70% preţul şi 30% propunerea tehnică. Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate trebuie, printre altele, să depună o garanţie de două milioane de lei, şi să fi avut în ultimii ani o cifră medie de afaceri de minim 400 milioane de lei.

DN 25 este situat în judeţul Galaţi, între oraşul Tecuci la kilometrul 0 şi localitatea Şendreni la kilometrul 68+130.

Link to comment
Share on other sites

confirm, drumul ăla e în bună stare... singurul neajuns e că pe distanța dintre Liești și Tecuci, vreo 30 km, trebuie să mergi cu 50 la oră... poate ar trebui extins la două benzi iar viteza să fie mărită la 60...

Link to comment
Share on other sites

Sunt un calator pe acest drum de peste 35 de ani. A "moderniza" poate insemna ca se mai varuieste cu 3cm de asfalt sau se reface si structura de rezistenta - de la "pamant"+asfalt de 25 - 40cm la o ceva care sa reziste la tonajul de azi, pentru ca nu prea avem conditii de realizare a unor variante de ocolire. La ce ne foloseste "modernizarea" daca ani intregi dupa aceea avem indicatoare de limitare a vitezei? Sau daca de la carciuma de la Hanu 3 soferi beti au intrat in copaci acum peste 30 de ani => 60-70/ora, sau de la nunta din Tudor direct afara si idem. Doar ca acum 25 de ani?. Dar ce sa ne mai miram de acu' niste ani daca de la asfaltarea "surparii" de la Tirighina a ramas dupa 2 luni avertizarea 10km/h? Sau , de fapt cui apartine tronsonul Borcanul - zona intersectiei cu centura spre Braila? Avem 60 indiferent de conditiile meteo intre Borcan si Movileni/Sendreni pe linie continua catre Sendreni, DAR la intoarcere cineva smuls indicatorul 70 si la dus la Tirighina cu 10/h. Deci: Movileni-Borcan - 60, Borcan Tirighina 50, Tirighina-intersectie 10, rest-70 pana la ront. Chiar ca este de maximul fanteziei celor de la DN. Dar Politia circulatie - responsabila cu amenzi pentru aceste lucruri ce face? Pai, cand in parcare mi-a lovit unu masina, mi-a spus ca sunt eu bun de plata pentru are peste 8 ani si nu am casco. Desi am dovedit cine a fost dar fara martori si "ANALIZE DE LA LABORATOR AUTORIZAT M.JUSTITIEI" (adica multi bani) nu poate chema la "interviu" pe nimeni. (Regret daca mai am greseli-sunt cam incepator, dar am vazut ca se poarta si pe la altii de aici).

Link to comment
Share on other sites

Chiar sunt singur pe aici? Cum este posibil ca pe distanta de 80km Tecuci - Galati sa nu existe nici o parcare omeneasca? Astazi, pe la 15,15 m-am oprit, ca de obicei in "parcarea" de la branistea, am fotografiat cele 2 parcari. Dar, de nervi, am uitat borseta de protectie a aparatului cu anexele principale ale aparatului meu(SONY). Si mor ca mai pot posta acele imagini. Doar dupa ce voi gasi banii necesari pentru piesele de acolo. Cablu, capac, memorie, acumulator. Problema este ca, daca plecati pe DN din Moldova, oricare, uitati ca suntem in 2010 si ca a-ti platit rovigneta, accize din benzina, TVA si alte alea ca doar nu vreti sa stiti cat au incasat "specialistii de la ministerul Transportulor" pentru "0,00" finantari externe/interne. Mai am si fotografii cu "NOILE MEDERNIZARI" de pe acelasi traseu. Dar sa vedeti cum se modernizeaza drumurile pe la Tecuci. Pe multi bani grei!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Astazi, ora 12.10, popas Hanu Conache. Pe sensul spre Galati, o mare dihanie cu lumini intermitente si 3-4 muncitori plombau niste gauri. La intoarcere, zona Ivesti-Liesti-Popas am ramas interzis. S-au plombat din 5 in 5 gauri. Dintre cele medii. Nici una din cele mari sau mici. Cu mult mai multe. Oare cat a costat ?lucrarea, in afara zilelor normale de lucru?. Cu sporuri si alte alea?

Link to comment
Share on other sites

Ideea era ca aceste "lucrari" sunt platite cu bani luati de la alte tipuri de cheltuieli. Pensii, materiale sanitare etc. Si ca nici nu se face o bucata de treaba care sa reziste conform contractelor. Si ca, mai ales, DNA si Curtea de conturi ar ca trebui sa se deplaseze pe acolo chiar daca, firmele alea sunt finantate cu scopul "bani pentru partidul de la putere". Si sa verifice atat contractarea cat si adjudecarea acelor contracte. Ca dace s-ar verifica, ca la vame in zilele de azi, nu se vor mai acoperi nazdravaniile pana la aparitia pozitiei unui oficial UE care sa puna conditii la cine ce stie integrare. Pentru ca aceia stiu, la fel (sau mult mai) bine despre ce vorbesc.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.