dcp100168 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Vă deranjează zgomotul făcut de alaiurile de nuntă?Facem parte dintre miile de locuitori din cartierul Mazepa care nu sunt lăsaţi în zilele libere, sâmbăta şi duminica, să se odihnească. La cele două biserici din zonă, dar mai ales la „Precista”, se blochează de la ora 12 până la ora 21 sau chiar 22 orice cale de acces. Maşinile nuntaşilor fac pe măsură ce pleacă sau vin un zgomot infernal, claxonând aproape încontinuu. La restaurantul hotelului Faleza, aşa-zisul vas Libertatea, Malnaş şi în special la Pescarul se organizează, în plin centrul oraşului, nunţi, botezuri, chiulabale ale băieţilor de băieţi, până dimineaţa. Cu muzica dată la maxim, sute de decibeli, manele şi iar manele, ce mai, un haos total! Infernul se declanşează apoi de către motociclişti sau şmecherii cu maşini tari, care turează maşinile ca nebunii, fac liniuţe în miez de noapte sau spre dimineaţă. La 24 fix încep focurile de artificii, de la stabilimentele mai sus amintite care fac să se cutremure pământul şi să se spargă geamurile.Între timp, mii de oameni sunt batjocoriţi, umiliţi, speriaţi, îmbolnăviţi într-un oraş în care domneşte teroarea şi haosul prin lipsa autorităţii şi respectarea legilor. Cum este protejat cetăţeanul? Cum sunt protejaţi copiii şi bătrânii? Cine apără contribuabilul? Nimeni! Nu tu poliţie comunitară sau naţională, nu corp de control al primarului. Nimeni! Credem că lucrurile sunt scăpate din mână în oraşul nostru, dacă în centru este aşa, ne închipuim cum o fi în cartierele mărginaşe.Vă rugăm să faceţi ceva, pentru a trăi măcar în linişte şi siguranţă, dacă nu mai bine.Semnează: Mantea Ionel, Petanca Gheorghe, Sandu Ilie, Codreanu Vasile, Irimia Mihăiţă, Amelia Iordache (de la blocurile Dafin, Gorun, Paltin, P10 şi P11)http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EVrem_sa_traim_in_liniste%E2%80%9D_2.html
Relu Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 N-am „norocul” să locuiesc în apropierea vreunui asemenea local, dar mă deranjează când trec pe lângă mine mașinile nuntașilor, claxonând încontinuu, de parcă aș fi obligat să le dau vreo atenție
AndreiM Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 La fel ca multe alte comentarii de pe VL.. 80% dintre reclamanți sunt pensionari cu siguranță. Când și-au făcut nunta le-a fost bine, nu le-a zis nimeni nimic. Acum că sunt alte vremuri și alte generații, trebuie să le sărim în cap. E drept că la nunta mea nu aș vrea „ claxoane ” și țigani cu acordeon din simplul motiv că nu-mi place să mă vadă lumea, dar în același timp nu pot spune că mă deranjează alaiul și zgomotul aferent altor nunți. Nu eu am făcut tradițiile astea.. s-au făcut acum câțiva ani pe vremea „ reclamanților ”.Cât despre motocicliști și liniuțe, nu mă prind ce treabă au cu titlul. Cred că e mai bine în urma cortegiilor funerare decât în urma unui alai de nuntă.
toto Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Pai si eu cand locuiam in Micro 18 eram deranjat de zgomotul stradal: claxoane, nunti, sirene politie-SALVARE-pompieri.Daca la sirenele acestora din urma n-ai ce face... pentru claxoane exista o lege. Lege care e valabila si pentru alaiul de nunta... nu?Pana la urma tine de civilizatie. In plus, la restaurantele, localurile in care se organizeaza nunti (majoritatea sunt in oras, langa locuinte)... invariabil se aude muzica.Solutii - ar fi sa se faca nunta ziua (am fost la o astfel de nunta si a fost super tare)... poate dura de la ora pranzului pana la 11-12 noaptea. Sau sa se faca la un local cat mai departe de locuinte. Nu dau nume sa nu le fac reclama, insa exista.In privinta muzicii - tine tot de calitatea mirilor, invitatilor, etc... deci tot de civilizatie. In rest : "Casa de Piatra!"
AndreiM Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Da, ar fi o soluție să se faca ziua nunțile.. numai că romanul e invățat la nuntă să bage la stomac ceafă de porc la ora 3 dimineața nu? Plus ca dacă s-ar face ziua, nu ar fi timp de: gătitul mirilor, stare civilă, biserică și ședința foto, așa cum se obișnuiește. Cum rămâne cu tradițiile? furatul miresei înainte sau după 12 noaptea etc.Cât despre restaurantele din Galați.. ce să zic. Deși am unul departe de locuințe pot spune că mentalitatea românului încă nu s-a schimbat. Dacă s-ar putea ca direct din scară să intre în restaurant ar fi perfect. Deci „ reclamanții ” fac scandal când aud muzica de la restaurantele din zona caselor și strâmbă din nas când văd pe invitația de nuntă/botez restaurant departe de case. Oricum de curând s-a dat o lege, privind nivelul decibelilor dupa ora 23:00, lege care vizează în special restaurantele din jurulor locuințelor. Mai e acum și cu artificiile și probleme gen artificii care sar în casele oamenilor.. nu dau nume la restaurant.
toto Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Da, ar fi o soluție să se faca ziua nunțile.. numai că romanul e invățat la nuntă să bage la stomac ceafă de porc la ora 3 dimineața nu? Plus ca dacă s-ar face ziua, nu ar fi timp de: gătitul mirilor, stare civilă, biserică și ședința foto, așa cum se obișnuiește. Cum rămâne cu tradițiile? furatul miresei înainte sau după 12 noaptea etc. Toate au un inceput... totul e sa se prinda gustul, moda... Cât despre restaurantele din Galați.. ce să zic. Deși am unul departe de locuințe pot spune că mentalitatea românului încă nu s-a schimbat. Dacă s-ar putea ca direct din scară să intre în restaurant ar fi perfect. Deci „ reclamanții ” fac scandal când aud muzica de la restaurantele din zona caselor și strâmbă din nas când văd pe invitația de nuntă/botez restaurant departe de case. Exista taxiuri, exista prieteni ... sau neveste cu permis auto si carora nu le place... alcoolul... Oricum de curând s-a dat o lege, privind nivelul decibelilor dupa ora 23:00, lege care vizează în special restaurantele din jurulor locuințelor. Mai e acum și cu artificiile și probleme gen artificii care sar în casele oamenilor.. nu dau nume la restaurant. Deci nu trebuie decat sa se respecte legea... sa se aplice. In rest tine de civilizatie, bun simt, educatie.
Recommended Posts